Κατέρρευσε από το πρώτο ημίχρονο του ημιτελικού η εθνική ομάδα της Βραζιλίας μπροστά στην επέλαση των «πάντσερ».

Τέσσερα γκολ μπήκαν μέσα σε λίγα λεπτά, με το παιχνίδι να φαίνεται πλέον τελειωμένο και την εθνική ομάδα της Γερμανίας να εξασφαλίζει με... περίπατο το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλου.

Σοκ στο Μουντιάλ: Βραζιλία - Γερμανία 1-7

Σε πάρτυ της Γερμανίας εκτυλίχθηκε ο πρώτος ημιτελικός του Μουντιάλ 2014. Η Βραζιλία διασύρθηκε από τα «πάντσερ» με 7-1 σκορπίζοντας δάκρυα σε μία χώρα που από τις 12 Ιουνίου ζει και αναπνέει για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. 

Η ομάδα του Σκολάρι έχανε από το 30ό λεπτό με 5-0, δείχνοντας ότι δεν μπορεί να αντισταθεί στην ανώτερη Γερμανία, που έγραψε και ιστορία με το μεγαλύτερο σκορ στη διοργάνωση, αλλά και γιατί ο Κλόζε είναι πλέον ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης, φτάνοντας τα 16 τέρματα. 

ΗΓερμανία αναμένει τον αντίπαλό της στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, από τον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα σε Αργεντινή και Ολλανδία (Τετάρτη, 23:00).

Ο πρώτος χρονικά ημιτελικός ήταν βγαλμένος πέρα από κάθε φαντασία.

Η Γερμανία του Γιόακιμ Λεβ διέσυρε (με όλη τη σημασία της λέξης) τους «οικοδεσπότες» του Μουντιάλ. Τα τέσσερα γκολ των «πάντσερ» ήταν προϊόντα του...play station, με τη μπάλα να αλλάζει...κινηματογραφικά, τους παίκτες να συνδυάζονται άψογα και τα τελειώματά τους να φέρνουν κλάματα λύπης, αλλά και οργής, στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό έθνος του πλανήτη. 

Η Γερμανία δεν πήρε απλά «εκδίκηση» για την ήττα της στον τελικό του 2002 από τη Βραζιλία, αλλά την υποχρέωσε στην πιο βαριά ήττα της Ιστορίας της σε Παγκόσμια Κύπελλα. Παράλληλα έστειλε και το μήνυμά της προς τους αυριανούς υποψήφιους φιναλίστ του μεγάλου τελικού της Κυριακής (Ολλανδία ή Αργεντινή) ότι είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι απουσίες των Τιάγκο Σίλβα στην άμυνα και του Νεϊμάρ στο μεσοεπιθετικό κομμάτι αποδείχθηκαν όχι απλά σημαντικές για τη «σελεσάο», αλλά...αξεπέραστες.

Ντάντε και Μπερνάρ που τους αντικατέστησαν απλά παρακολουθούσαν τους αντιπάλους τους (όπως και οι περισσότεροι συμπαίκτες τους) να οργιάζουν και κανείς τους να μη μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβαινε στο «Μινεϊράο». Για τη «σελεσάο», που θα περιοριστεί στον «τελικό της παρηγοριάς» το ερχόμενο Σάββατο, ήταν η πρώτη ήττα σε ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1938 (2-1 από την Ιταλία) και η πιο «βαριά» στην Ιστορία της σε παρόμοια διοργάνωση.

Το πρώτο αξιόλογο σουτ του ημιτελικού έγινε στο 3ο λεπτό από το αριστερό πόδι του Μαρσέλο, που έστειλε τη μπάλα άουτ. Η Βραζιλία, που μπήκε πιο ορεξάτη στο γήπεδο, «ξεφούσκωσε» γρήγορα, με τους Γερμανούς να ανεβάζουν...ταχύτητα και να απειλούν στο 8΄ με το σουτ του Κεντίρα από το σημείο του πέναλτι να βρίσκει στην πλάτη του Σβαϊνστάιγκερ με τη μπάλα να είχε πορεία προς τα δίχτυα.

Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ κυριάρχησε γρήγορα στον αγωνιστικό χώρο και στο 11΄ άνοιξε το σκορ, όπως ακριβώς και στον προημιτελικό με τη Γαλλία, από στημένη φάση. Μόνο που αυτή την φορά ο Κρόος δεν εκτέλεσε φάουλ, αλλά κόρνερ, δίδοντας την ευκαιρία στον αμαρκάριστο Μίλερ να «γράψει» το 1-0 με το 5ο του γκολ στη διοργάνωση.

Κανείς, βέβαια, δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα επακολουθούσε.

Από το 23ο μέχρι το 29ο λεπτό οι Γερμανοί «ασέλγησαν» επάνω στο ποδοσφαιρικό «πτώμα» της Βραζιλίας, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ με τους Κλόζε (με το 16ο του τέρμα έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία των Μουντιάλ), Κρόος (2) και Κεντίρα. Το ματς έμοιαζε με...εικονική πραγματικότητα, αλλά το 5-0 ήταν απολύτως πραγματικό.

Ο ημιτελικός είχε τελειώσει πριν το πρώτο μισάωρο και το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου έφερε τις παρατεταμένες αποδοκιμασίες των χιλιάδων Βραζιλιάνων που βρέθηκαν στο γήπεδο. Τυπική διαδικασία ήταν το δεύτερο μέρος, με τους Βραζιλιάνους να αποδοκιμάζουν αισχρά τον Φρεντ σε κάθε του προσπάθεια και τους γηπεδούχους να προσπαθούν για το γκολ της τιμής, αλλά ο Νόιερ δεν τους το επέτρεπε. Στο 52΄ απόκρουσε το σουτ του Όσκαρ από πολύ κοντά, ενώ ένα λεπτό μετά νίκησε δύο φορές τον Παουλίνιο από τη γωνία της μικρής περιοχής.



Με «σβηστές» μηχανές τα «πάντσερ» έφτασαν στο έκτο τους γκολ, στο 69΄, με σκόρερ το Σούρλε μετά την ασίστ του Λαμ, ενώ 10 λεπτά μετά και πάλι ο άσσος της Τσέλσι «έγραψε» τον επίλογο στην πιο «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, αναγκάζοντας ακόμη και τους Βραζιλιάνους στις εξέδρες να χειροκροτήσουν την ομάδα-θαύμα του Λεβ.

Τελικά, στο 90΄ κι αφού ένα λεπτό νωρίτερα ο Οζίλ είχε αστοχήσει στο τετ-α-τετ με το Ζέζαρ, ο Όσκαρ με σουτ πέτυχε το τελικό 7-1.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): 12. Ζούλιο Σέζαρ, 6. Μαρσέλο, 23. Μαϊκόν, 13. Ντάντε, 4. Νταβίντ Λουίς, 17. Λουίς Γκουστάβο, 5. Φερναντίνιο (46΄ 8. Παουλίνιο), 20. Μπερνάρ, 11. Όσκαρ, 7. Χουλκ (46΄ 16. Ραμίρες), 9. Φρεντ (69΄ 19. Γουίλιαν)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): 
1. Μάνουελ Νόιερ, 16. Φίλιπ Λαμ, 20. Τζερόμ Μπόατενγκ, 5. Ματς Χούμελς (46΄ 17. Περ Μερτεζάκερ), 4. Μπένεντικτ Χέβεντες, 7. Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, 6. Σάμι Κεντίρα (76΄ 14. Τζούλιαν Ντράξλερ), 18. Τόνι Κρόος, 8. Μεσούτ Οζίλ, 13. Τόμας Μίλερ, 11. Μίροσλαβ Κλόζε (58΄ 9. Αντρέ Σίρλε).

nick kyrgios

Ο Νικ Κύργιος έκανε τον κόσμο να παραμιλά με τη νίκη του επί του Ράφα Ναδάλ στο Γουίμπλετον.

Ο πιτσιρικάς που έπαιζε μπάσκετ αλλά βαρέθηκε τους τραυματισμούς, που φοβάται τα σουβλάκια γιατί του αρέσουν πολύ και το παρακάνει, είναι ένα ομορφόπαιδο που νίκησε γιατί τον εκνεύρισε η μητέρα του.

Μισός Έλληνας –λόγω του πατέρα του Γιώργου-, μισός Ασιάτης –λόγω της μητέρα του Νορλάιλα από τη Μαλαισία- διαθέτει ένα ξεχωριστό ταπεραμέντο κάτι που φάνηκε στον πόντο που κέρδισε με χτύπημα στο μπαλάκι κάτω από τα πόδια.

Ο Τζον Μάκενρο αναφώνησε... «απίστευτο», η μητέρα του είπε «λίγο θρασύς» και οι θεατές χειροκρότησαν με δέος. Οι ειδικοί μίλησαν για νεανικό ενθουσιασμό και ο ίδιος είπε απλά «μου αρέσει να διασκεδάζω».Αυτό είναι το τένις για τον πιτσιρικά. Διασκέδαση αλλά και θυμόις για την μαμά που νόμιζε ότι δεν μπορούσε να νικήσει το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη.

O Νικ βρίσκεται στην Αγγλία για το Γουίμπλετον και εκεί διάβασε ένα σχόλιο της Νορλάιλα στα social media. Ο ίδιος εξηγεί: «Διάβασα ένα σχόλιο που θεωρούσε ότι ο Ράφα είναι πολύ καλός για μένα. Είναι πραγματικά με έκανε λίγο θυμωμένο. Θα νόμιζε κανείς ότι είναι σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο σε σύγκριση με μένα. Απλά πίστευα στον εαυτό μου ότι θα μπορούσε να έχω την ευκαιρία μου».

Με τη μητέρα του δεν μίλησε στο τηλέφωνο μετά τον αγώνα αλλά κάτι της ετοιμάζει: «Θα τη στείλω ένα μήνυμα. Ένα χαμογελαστό πρόσωπο».Την είχε την ευκαιρία λοιπόν και την εκματελλεύτηκε ο Νικ, που κατά τα άλλα είναι ένα απλό παιδί: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου, και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω. Δεν έχω κοπέλα. Νοσταλγώ πάντα τους δικούς μου ανθρώπους, την οικογένειά μου όταν δεν τους βλέπω. Είμαι απλά ένα κανονικό παιδί, 19 ετώ. Παίζω πολλά Xbox.

Φυσικά και έφερα το Xbox μου μαζί μου. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί πριν από μία εβδομάδα ότι θα έφτανα στα προημιτελικά του Wimbledon».Φυσικά στην Καμπέρα, στην οποία γεννήθηκε ο Νικ Κύργιος, η χθεσινή νίκη είναι πρωτοσέλιδο στον Τύπο και πρώτος θέμα στις ιστοσελίδες.Οι αριθμοί δείχνουν ότι λογικά θα φτάσει πολύ πιο ψηλά.

Είναι πλέον ο τενίστας με την χαμηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη που νικά τον Ναδάλ. Ισως υπάρχει και κάτι που μοιάζει με σημάδι όσον αφορά το όνειρό του να γίνει κάποτε Νο1. Γίνεται ο πρώτος έφηβος που νικά το Νο1 της κατάταξης μετά τον Ναδάλ, ο οποίος είχε νικήσει τον Φέντερερ το 2005 στο Γαλλικό open.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ "ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ"

pamesport

brasil croatia

Το «αστέρι» της Βραζιλίας, Νεϊμάρ, έλαμψε στην πρεμιέρα του 20ου Παγκοσμίου Κυπέλλου στην «Αρένα ντε Σάο Πάουλο».

Ο ηγέτης της «οικοδέσποινας» με δύο γκολ στο εναρκτήριο ματς της διοργάνωσης κόντρα στην Κροατία οδήγησε τη «σελεσάο» σε νίκη με 3-1, στο πλαίσιο του 1ου ομίλου.

Με το αυτογκόλ του Μαρσέλο στο 11' η Κροατία άνοιξε το σκορ, αλλά στο 29' ο Νεϊμάρ έφερε το ματς στα ίσια και στο 71' με πέναλτι πέτυχε την ανατροπή.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Όσκαρ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι ενδεκάδες του παιχνιδιού

Βραζιλία (Φελίπε Σκολάρι): Σέζαρ, Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Λούιζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο, Γκουστάβο, Χουλκ, Όσκαρ, Νεϊμάρ, Φρεντ.

Κροατία (Νίκο Κόβατς): Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λοβρέν, Βρσάικο, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Όλιτς, Γέλαβιτς.

soumi1

Άσχημα τα νέα για τον Μίκαελ Σουμάχερ, αφού οι γιατροί του δήλωσαν ότι η κατάστασή του είναι πάρα πολύ άσχημη και παρά τα πρόσφατα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να αρχίζει να συνέρχεται, τονίζουν ότι μπορεί να σωθεί μόνο με ένα θαύμα.

Σήμερα συμπληρώνονται 70 μέρες σε κώμα και ανεπίσημες πληροφορίες θέλουν τον πιλότο της F1 να παλεύει με νύχια και με δόντια για να κρατηθεί στη ζωή.

Γερμανός δημοσιογράφος αποκάλυψε πως η οικογένεια του Σουμάχερ έχει ενημερωθεί για την άσχημη κατάστασή του, ενώ οι γιατροί τους προετοιμάζουν για το χειρότερο.

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν πάρα πολύ κρίσιμη για τον Μίκαελ Σουμάχερ, αφού οι γιατροί περίμεναν ένα σημάδι από εκείνον ότι έχει επαφή με το περιβάλλον. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, μειώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες να καταφέρει να συνέλθει.

«Οι γιατροί τους το είπαν στα ίσια: Η ελπίδα να βγει από το κώμα είναι ελάχιστη. Θαύματα γίνονται φυσικά και ως άνθρωπος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια μπορεί να έχει την καλύτερη ιατρική φροντίδα που θα μπορούσε να έχει ένας άνθρωπος. Όμως, όλα τα λεφτά του κόσμου δεν μπορούν να επανορθώσουν την ζημιά που έχει πάθει», δήλωσε ο Γερμανός δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του, ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχει αυτή τη στιγμή είναι να προσληφθεί από πνευμονία και αυτό γιατί δεν καταπίνει μόνος του με αποτέλεσμα το σάλιο του να πάει στους πνεύμονες και να προκαλέσει μια λοίμωξη του αναπνευστικού.

Όσο για την κίνηση που είδε ο Φελίπε Μάσα, όταν τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο; Οι γιατροί κάνουν λόγο για αντανακλαστικές κινήσεις που συμβαίνουν σε ασθενείς που βρίσκονται σε κώμα.

samaras jey

Ο μικρός Τζέι φαίνεται πως κατενθουσιάστηκε  με την πρόσκληση που του απηύθυναν μέσω του Facebook οι συμπατριώτες μας να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα της Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα.

Όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση, δημιουργήθηκε από Έλληνες μια σελίδα στο facebook με τίτλο «Ο Τζέι πάει Μουντιάλ» με σκοπό να πείσουν την ΕΠΟ να καλύψει τα έξοδα για να πάει στη Βραζιλία ο μικρός Τζέι και να δει το ίνδαλμά του να σκοράρει ξανά!

Ο Τζέι όμως όπως ενημέρωσε μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο, του είναι αδύνατον να δώσει το παρόν.  Παρόλα αυτά, δεν έκρυψε την χαρά του και μόνο για την κίνηση, ενώ ευχήθηκε στην χώρα μας και τον αγαπημένο του «Σάμι» καλή επιτυχία!

«Ελπίζω να πάρεις το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αλλά Σάμι συγγνώμη, δεν θα είμαι εκεί, όμως σε αγαπάω πάρα πολύ και ελπίζω να κερδίσετε. Come on Σάμι», λέει χαρακτηριστικά.

10365427_818782788139903_4478667803872603471_o.jpg

star

 

putin olympic ethelont

Με μια  ιδιαίτερα θερμή αναφορά στην αρχαιοελληνική ολυμπιακή ιστορία ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος Πούτιν, κατά την τελετή απονομής κρατικών παρασήμων σε προσωπικότητες, που διακρίθηκαν κατά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.

«Από την εποχή ακόμη της Αρχαίας Ελλάδας οι Ολυμπιακοί Αγώνες καλούσαν σε ενότητα, αρμονία, ομόνοια στην κοινωνία και δεν έχασαν έως και σήμερα το μοναδικό τους ρόλο», αναφερόμενος στην επιτυχή ολοκλήρωση των Αγώνων του Σότσι μέσα σε μια «ανοιχτή ατμόσφαιρα αλληλοκατανόησης, έντιμου και όμορφου αγώνα, έντιμου και όμορφου συναγωνισμού».

Αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στις εξελίξεις γύρω από την Ουκρανία και τη διεθνή ατμόσφαιρα ο κ. Πούτιν παρασημοφόρησε κυβερνητικά στελέχη, προπονητές και παράγοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής, υπογραμμίζοντας ότι με τους Αγώνες η Ρωσία έδειξε στον κόσμο «ότι είναι χώρα με ανεξάντλητες δημιουργικές δυνατότητες, πρότεινε τις ιδέες της και πρωτότυπες λύσεις».

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ζαν-Κλοντ Κιλί, που παρασημοφορήθηκε με το παράσημο της Τιμής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, χαρακτήρισε τους Αγώνες ως τους «καλύτερους όλων των εποχών», ενώ ο επικεφαλής της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής Φιλίπ Κρέιβεν, που δέχθηκε το ίδιο παράσημο από τον πρόεδρο Πούτιν, υπογράμμισε τη συγκλονιστική προσφορά των εθελοντών και τη συνεχή παρουσία κοινού στις πίστες, καθώς και «την υπέροχη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας, που ήταν κάτι εξαιρετικό».

Βαρύ είναι το κλίμα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την ντροπιαστική ήττα από τον Ολυμπιακό με σύσσωμο τον αγγλικό τύπο να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον τεχνικό των «κόκκινων διάβολων», Ντέιβιντ Μόγιες

Ως μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη σύγχρονη ιστορία της χαρακτηρίζουν την χθεσινή απέναντι στον Ολυμπιακό όλα τα αγγλικά ΜΜΕ, μια ημέρα μετά το 2-0 των «ερυθρόλευκων».

«Μουσακάς για τον Μόγες»

«Μουσακάς για τον Μόγες»

Η συντριπτική πλειοψηφία του αγγλικού Τύπου κάνει  εκτεταμένη αναφορά, ασκώντας μάλιστα έντονη κριτική στον Μόγιες και στους παίκτες τους για την οδυνηρή ήττα που τους  φέρνει ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό από την συνέχεια της διοργάνωσης του Champions League. 
 
BBC: «Η ManUtd υποχρεώθηκε σε ήττα από τον Ολυμπιακό. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της εξόδου από το Champions League μετά την ήττα με 2-0 από τον Ολυμπιακό στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στους "16" της διοργάνωσης».
 
Sporting Life: «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να κάνει τα πάντα εάν θέλει να προκριθεί στα προημιτελικά του Champions League, μετά την ήττα με 2-0 από τον Ολυμπιακό».
 
Daily Mail: «Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0: Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία του Ντέιβιντ Μόγιες να σώσει κάποια δόξα από την απελπιστική πρώτη του σεζόν καθώς ο Ντομίνγκες και ο δανεικός από την Άρσεναλ Κάμπελ διασφαλίζουν τη νίκη για τους Έλληνες και αφήνουν το αφεντικό του Ολντ Τράφορντ στα πρόθυρα ενός ταπεινωτικού αποκλεισμού από το Champions League».
 
Οι Times αναφέρουν, «Η Γιουνάιτεντ ζει την ελληνική τραγωδία»! Ο Ολυμπιακός αφήνει τους παίκτες του Μόγες να κοιτάζουν στο... κενό»
 

 

Περισσότερα Άρθρα...