Ο Νίκος Αναστασιάδης έστειλε σαφές και κατηγορηματικό «μήνυμα» στα Κατεχόμενα και στον ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, έπειτα από δηλώσεις του τελευταίου που προκάλεσαν την οργισμένη απάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η Ελλάδα προσήλθε στην άτυπη πενταμερή συνάντηση που συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών με στόχο τη δημιουργία συνθηκών που θα επέτρεπαν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων εντός του πλαισίου που έχει τεθεί ρητά από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ήτοι μίας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά την άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό στη Γενεύη.

Νέα ανακοίνωση της κυπριακής Προεδρίας της Δημοκρατίας για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους και τον τρόπο με τον οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε να τη γιορτάσει.

Ένας ελιγμός και μια παράταση στις συνομιλίες μπαίνουν ως αντίβαρο στην δυσοίωνη προοπτική του αδιεξόδου στην άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό που φιλοξενείται στη Γενεύη.

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία, πως η συζήτηση για δύο κράτη στην Κύπρο είναι ανεδαφική και εκτός του πλαισίου του ΟΗΕ έστειλαν στις κοινές τους δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Αναστασιάδης, εν αναμονή της πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό.

Ο Ερσίν Τατάρ είναι ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων. Ο εκλεκτός του Ερντογάν, κ. Τατάρ έλαβε ποσοστό 51.74% έναντι 48.26% του Μουσταφά Ακιντζί. Η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν με το 100% των εκλογικών τμημάτων να έχουν καταμετρηθεί.

Περισσότερα Άρθρα...