Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει η χώρα την ερχόμενη εβδομάδα με κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας, της Υγείας αλλά και με 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για τις 18 και 19 του μήνα η ΑΔΕΔΥ.

Η ΟΛΜΕ έχει ήδη ανακοινώσει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ενώ η ΔΟΕ αποφάσισε να προχωρήσει τη Δευτέρα σε 3ωρη στάση εργασίας και να συμμετάσχει στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι μετά την 48ωρη απεργία θα ακολουθήσουν γενικές συνελεύσεις στις τοπικές ενώσεις δασκάλων για να ληφθούν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδου. Ωστόσο, οι δάσκαλοι θα επανεκτιμήσουν την στάση τους και θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους στις 19 του μήνα σε νέα συνέλευση. Θα προηγηθούν οι περιφερειακές συνελεύσεις των συλλόγων στις 16-17 Σεπτεμβρίου.

Στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα συμμετέχουν και όσοι εργάζονται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας στις 16 και 17 του μήνα.

Την ίδια ώρα, η αναταραχή συνεχίζεται και στην ανώτατη εκπαίδευση. Η εξεταστική περίοδος αλλά και οι εγγραφές των φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι στον αέρα εξαιτίας της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων που αντιδρούν στη διαθεσιμότητα 1.500 εργαζομένων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Παράλληλα, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο έχει κλείσει ως τη Δευτέρα, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο απεργούν οι καθηγητές, και η σύγκλητος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αποφάσισε την Πέμπτη να κλείσει το Ιδρυμα από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Παραλύει το Δημόσιο την Τετάρτη και την Πέμπτη

«Ως εβδομάδα δράσης απεργιακών κινητοποιήσεων» χαρακτηρίζει η ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη εβδομάδα εξαγγέλλοντας 48ωρη απεργία σε όλο το Δημόσιο την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου. Η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στην πολιτική της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων στην Υγεία

Νοσοκομειακοί ιατροί και εργαζόμενοι σε νοσοκομεία προχωρούν σε μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων.

Αναλυτικά, οι ιατροί πραγματοποιούν τριήμερη πανελλαδική απεργία στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και συμπορευόμενοι με την Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ).

Επίσης, ο ΟΕΝΓΕ καλεί τις τοπικές ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις, με στόχο «τον μακροχρόνιο προγραμματισμό της δράσης τους», όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Επιπλέον η Πανελλήνια Ομοσπονδία στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισε 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη, από 11π.μ. έως 3μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 κάτω από το υπουργείο Υγείας.

Επίσης, αποφάσισε να συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 18 και τις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, προχωρούν, όμως, και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη εργαζομένων στους φορείς κοινωνικής πολιτικής σε καθεστώς διαθεσιμότητας και την κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία.

Τις κινητοποιήσεις καλύπτουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (Π.Ο.Σ.Ε-ΙΚΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Εργαζομένων Ασφαλιστικών Ταμείων (Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π), η Ομοσπονδία Υπάλληλων ΟΑΕΔ (Ο.Υ-ΟΑΕΔ), η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας (Ο.Σ.ΥΠ.Ε) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ (Π.Ο.E. – ΕΟΠΥΥ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΑΕΕ (ΠΣΕ ΟΑΕΕ)

Απέχουν από τα καθήκοντά τους και οι δικηγόροι

Με αποχή ξεκινούν τη νέα δικαστική χρονιά οι δικηγόρου αφού αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο Κώδικα Δικηγόρων που κατατέθηκε προς συζήτηση στη Βουλή.

msn

 

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής για την ανεργία τον Ιούνιο. Τους 1.403.698 έφθασαν οι άνεργοι.

Το νέο αρνητικό ρεκόρ καταγράφηκε τον Ιούνιο, με το ποσοστό να σκαρφαλώνει στο 27,9% από 24,6% που ήταν τον Ιούνιο του 2012 και 27,6% το Μάιο του 2013. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), πρόκειται για εποχικά διορθωμένα στοιχεία.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 174.709 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (+14,2%) και κατά 20.254 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2013 (+1,5%), φτάνοντας τα 1.403.698 άτομα.

Οι απασχολούμενοι εκτιμάται ότι διαμορφώθηκαν στα 3.628.421 άτομα, μειωμένοι κατά 128.998 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (-3,4%) και κατά 2.390 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2013 (-0,1%),

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 23.155 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (-0,7%) και αυξήθηκαν κατά 14.844 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2013 (+0,4%), φτάνοντας τα 3.334.690 άτομα.

Στους νέους ηλικίας 15-24 ετών η ανεργία διαμορφώθηκε στο 58,8%, ενώ στις ηλικίες 25-34 διαμορφώθηκε στο 37,4%.

Η περιοχή με τη μεγαλύτερη ανεργία είναι: Ήπειρος-Δυτική Μακεδονία (29,7%), η Μακεδονία-Θράκη (29,5%) και η Αττική (27,7%).

Στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνεται ότι τον Ιούνιο του 2013 παρατηρείται στις μη εποχικά διορθωμένες εκτιμήσεις σημαντική πτώση του ποσοστού ανεργίας – κατά 1,2% ποσοστιαίες μονάδες.

Τον Ερμόλαο Κασσέ, συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ, εξέλεξε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ για τη θέση του γενικού γραμματέα.

Ο Ε. Κασσές προέρχεται από το χώρο της Δημόσιας Υγείας (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.) όπου και διετέλεσε επί σειρά ετών Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος.

Επίσης, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. -μετά την αποχώρηση του Ηλία Ηλιόπουλου λόγω συνταξιοδότησης καθώς επίσης και την παραίτηση του Δημήτρη Κίτσιου- προχώρησε στη συμπλήρωσή της και όρισε ως μέλη της τους -εκλεγέντες από το Γενικό Συμβούλιο- Ιωάννη Πάιδα και Ιωάννη Κάκκο.

Έτσι, η νέα σύνθεση της Ε.Ε. έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Οδυσσέας Ντριβαλάς
Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Μπράτης
Αντιπρόεδρος: Αντώνης Αντωνάκος
Αντιπρόεδρος: Καλομοίρης Γρηγόρης
Γενικός Γραμματέας: Ερμόλαος Κασσές
Οργανωτική Γραμματέας: Τάνια Καραγιάννη
Ταμίας: Αθηνά Σπύρου
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Ρήγας Λεμονής

Μέλη: Αλέκος Αρβανιτίδης, Γιάννης Κάκκος, Σταύρος Κουτσιουμπέλης, Κώστας Μπέσης, Γιάννης Πάιδας, Βέτα Πανουτσάκου, Σπύρος Παπασπύρος, Βασίλης Πολυμερόπουλος και Γιώργος Χαρίσης...

nonews

Στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ξεκινά το πρόγραμμα των «50.000 θέσεων για την Κοινωφελή Εργασία» που παρουσίασαν χθες οι υπουργοί Εργασίας Γ. Βρούτσης, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης.

Μέσω του προγράμματος 50.000 άνεργοι θα εργαστούν για πέντε (και σε ειδικές περιπτώσεις για 6,5 μήνες) σε δήμους, περιφέρειες, σχολεία, δικαστήρια, ΚΕΠ, ασφαλιστικά ταμεία και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

«Η πρώτη δημόσια πρόσκληση θα βγει στις 15 Σεπτεμβρίου και οι πρώτες προσλήψεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου» ανέφερε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Οι υπουργοί υποστήριξαν ότι «οι άνεργοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, σταδιακά, μέχρι το τέλος του χρόνου και σε πλαίσιο απόλυτης διαφάνειας, με την εποπτεία και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, θα απασχοληθούν σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους δήμους και στις περιφέρειες της χώρας, σε νοσοκομεία, σχολεία, δικαστικές υπηρεσίες και στα ΚΕΠ».

Η αμοιβή των απασχολουμένων θα είναι 748 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών, εκ των οποίων τα 490 θα είναι η καθαρή αμοιβή και τα 258 οι ασφαλιστικές εισφορές. Η συνολική αμοιβή του πενταμήνου θα είναι 3.740 ευρώ. Αντίστοιχα, για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, η αμοιβή θα είναι 652 ευρώ τον μήνα, εκ των οποίων τα 427 θα είναι η καθαρή αμοιβή και τα 225 ασφαλιστικές εισφορές. Η συνολική αμοιβή πενταμήνου θα ανέλθει στα 3.260 ευρώ. Για την επιλογή των 50.000 που θα εργαστούν θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια επιλογής, για τα οποία θα υπάρχει μοριοδότηση:

-Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.

-Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.

-Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.

-Η ηλικία.

-Ο αριθμός ανήλικων τέκνων.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και να είναι μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή είναι μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς ή είναι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) ή μακροχρόνια άνεργοι και άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, «σε ειδικά αιτιολογημένες περιπτώσεις που εμπίπτουν στον τομέα αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το χρονικό διάστημα απασχόλησης των ωφελουμένων δύναται να ανέλθει κατά ανώτατο όριο έως έξι μήνες και 15 ημερολογιακές ημέρες».

«Η καινοτομία του προγράμματος βρίσκεται στο ότι για πρώτη φορά 50.000 άνεργοι θα αποκτήσουν εισόδημα, ενώ ταυτόχρονα θα παράγουν κοινωνικό έργο» υπογράμμισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, επικεφαλής του Γραφείου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Πολιτικής της Ε.Ε. στην Αθήνα για την Κοινωφελή Εργασία.

Ο κ. Σχοινάς είπε ότι αντίστοιχου χαρακτήρα πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ είχε εφαρμοστεί στη Λετονία.

dimokratia
 

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΑΕΔ για τις προσλήψεις ανέργων σε δήμους το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι οι προσλήψεις θα αρχίσουν από τις 22 Οκτωβρίου.

Οι άνεργοι που επιθυμούν να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.oaed.gr ή στα ΚΕΠ νωρίτερα αφού οι προκηρύξεις του ΟΑΕΔ αναμένονται ακόμη και εντός τις επόμενης εβδομάδας.

Κριτήρια για τις προσλήψεις θα είναι η διάρκεια ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ,ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία των ανέργων, αλλά και η οικογενειακή κατάσταση του ανέργου.

Η καθαρή αμοιβή θα είνα 490 ευρώ, ενώ όσοι είναι κάτω από 25 με το ποσό των 427 ευρώ .Όσο για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, μετά την έκδοση της δημόσιας πρόσκλησης του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικό μία αίτηση συμμετοχής για την απα σχόλησή τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις, καθώς και έως τρεις επιβλέποντες φορείς κατά σειρό προτίμησης, στους οποίους επιθυμούν να προσληφθούν.

Στη συνέχεια, ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται ηλεκτρονικά τις αιτήσεις των υποψηφίων και κατατάσσει, με μηχανογραφικό τρόπο, τους υποψηφίους σε Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων κατά φθίνουσα σειρά.Στον πίνακα αναγράφονται υποχρεωτικά ο Κωδικός Αριθμός, η συνολική βαθμολογία των υποψηφίων, οι μονάδες που αντιστοιχούν σε καθένα από τα κριτήρια κατάταξης, οι δηλωθέντες από αυτούς επιβλέποντες φορείς κατά σειρά προτίμησης, καθώς και ο Επιβλέπων Φορέας στον οποίο θα απασχοληθούν.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής ενστάσεων από τους υποψηφίους προς τον ΟΑΕΔ, η οποία πραγματοποιείται επίσης με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριών εργάσιμων ημερών και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της κατοχώρισης των πινάκων στον διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού.Αιτήσεις στον ΟΑΕΔ μέσω Διαδικτύου ή ΚΕΠ Την ηλεκτρονική αίτηση μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοαελίδα του οργανισμού (www.oaed.gr) και, μετά τη συμπλήρωσή της, να την αποστείλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στον ΟΑΕΔ.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ, στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η ηλεκτρονική αίτηση του ανέργου επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, όσον αφορά στα στοιχεία που περιλαμβάνονται και αναφέρονται σε αυτήν.

dikaiologitika

«Δεν υπάρχει» που λέει κι η νεολαία. Δεν υπάρχει λέξη τόσο θλιβερή, για να μπορέσει να χαρακτηρίσει την κατάσταση που περιγράφει η έρευνα του επιστημονικού Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ.

Στο απόλυτο σκοτάδι θα ζήσουμε σχεδόν για μία γενιά, καθώς θα απαιτηθούν τουλάχιστον 20 χρόνια προκειμένου να δημιουργηθούν 1.000.000 θέσεις εργασίας και να μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας κάτω από το 10%.

Στο απόλυτο σκοτάδι ζουν ήδη:

- To 60% όσων αναζητούν εργασία που δηλώνει ότι δεν έχει τη δυνατότητα προβολής οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης,

- Το 55% των ανέργων που είναι διατεθειμένο να εργαστεί με οποιαδήποτε αμοιβή και αν τους προταθεί,

- Το 53,7% των ανδρών και το 38% των γυναικών που θα δέχονταν να μετακινηθούν μακριά από τον τόπο διαμονής για την αναζήτηση εργασίας,

- Το 37% των ανέργων που στηρίζεται στο συγγενικό του περιβάλλον για να επιβιώσει. Το συγγενικό περιβάλλον φαίνεται ότι λύνει σε μεγάλο βαθμό και το πρόβλημα της διαμονής όσων είναι εκτός αγοράς εργασίας. Το ποσοστό των ανέργων που μένει με συγγενείς φτάνει το 84,5%. Ωστόσο, η ψυχολογική στήριξη της οικογένειας προς τα άνεργα μέλη δεν είναι αυτονόητη.

Το 45,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει μικρή ή και καθόλου στήριξη, όταν σε περιόδους χαμηλής ανεργίας το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 10%.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι μόλις το 12% των ανέργων λαμβάνει κάποιο επίδομα από τον ΟΑΕΔ. Οι υπόλοιποι στηρίζονται κυρίως σε οικονομίες προηγούμενων ετών (24,6%), στην αποζημίωσή τους ή στρέφονται σε φίλους και γνωστούς (9,3%). Αλλά και γι’ αυτούς τα μαντάτα είναι κατάμαυρα, καθώς εξαιτίας και της υψηλής ανεργίας, οι μισθωτοί έχουν απολέσει κατά τι περισσότερο από το ένα τρίτο της αγοραστικής τους δύναμης και, σύμφωνα με την έκθεση, το 2014 θα έχουν απολέσει περίπου το 50% της αγοραστικής δύναμης που είχαν το 2009.

Εξάλλου, στην έκθεση επισημαίνεται ότι είναι ορατός ο κίνδυνος οι μεσοπρόθεσμες επενδύσεις να οδηγούν στη λεγόμενη «άνεργη ανάπτυξη», δηλαδή να αφορούν δραστηριότητες που δεν απαιτούν μεγάλο αριθμό απασχολουμένων. Την ίδια στιγμή, με βάση και τα στοιχεία του ΙΝΕ - ΓΣΕΕ, το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων φτάνει πλέον το 60%.

Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες μιλούν για «απαισιόδοξους προφήτες» όπως αποκαλούν επιπολαίως επιστήμονες με το ηθικό ανάστημα και την επιστημονική συγκρότηση του καθηγητή κ. Σάββα Ρομπόλη, διευθυντή του ΙΝΕ - ΓΣΕΕ. Αντί να σκεφτούν τι θα φέρουν όλα αυτά και πώς θα αντιμετωπιστούν.

Γιατί το «να μην το 'χουν», που λέει κι η νεολαία, αυτοί που θα ζήσουν στην κόλαση το καταλαβαίνω. Το να μην το 'χουν όμως οι… αισιόδοξοι προφήτες που υποτίθεται ότι θα μας βγάλουν από αυτήν, με φοβίζει πιο πολύ και από την κόλαση που μας περιμένει.

Γιώργος Στράτος
 

ANERGIA aggelies typos

Εποχικούς υπαλλήλους αναμένεται να προσλάβουν για 5μηνη ή 7μηνη απασχόληση οι δήμοι της χώρας, στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπογραφούν οι αποφάσεις για να εκταμιευθούν τα απαιτούμενα χρήματα

Τις 40.000 θέσεις θα καλύψουν άνεργοι με πεντάμηνες συμβάσεις και τις υπόλοιπες 10.000 θέσεις θα καλύψουν άνεργοι με επτάμηνες συμβάσεις εργασίας.

Ήδη για τις πρώτες 40.000 θέσεις έχει ολοκληρωθεί η κατανομή των θέσεων

Στον δήμο Ελληνικό - Αργυρούπολης αντιστοιχούν 142 .θέσεις, στο δήμο Βύρωνα 169 θέσεις, στο δήμο Αλίμου 115 θέσεις, στο δήμο Ηλιούπολης 215 θέσεις και στο δήμο Γλυφάδας 242 θέσεις.

Οι ειδικότητες που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, είναι ΔΕ κατεύθυνσης πληροφορικής, ΠΕ, ΤΕ διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, διοίκηση επιχειρήσεων, ΔΕ διοικητικοί, καθώς και ΥΕ γενικών καθηκόντων, ΠΕ, ΤΕ, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι φυσιοθεραπευτές, ΔΕ βοηθοί βρεφοκόμοι, νοσηλευτές, καθώς και ΥΕ γενικών καθηκόντων.

Δείτε αναλυτικά, την κατανομή των 4.188 θέσεων ανά δήμο στην Αττική:

 

Περισσότερα Άρθρα...