Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, γνωστοποιεί την πρόσληψη 370 ατόμων, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, με διάρκεια τρία (3) έτη και δυνατότητα παράτασης για επιπλέον τρία (3) έτη, για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών, με χρηματοδότηση από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου, ως κατωτέρω:

Σε εξέλιξη είναι η ηλεκτρονική διαδικασία καταβολής της νέας εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους. 

Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες. Μαζί με τους μισθωτούς σε αναστολή πληρώνονται και οι εργαζόμενοι στο “Συν – Εργασία” καθώς και εποχικοί

Το νομικό πλαίσιο με το οποίο θα επιτρέπονται προσλήψεις ορισμένου χρόνου «για απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες» στο Δημόσιο Τομέα, συμπεριλαμβανομένης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποτυπώνεται στο άρθρο 34 του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση έως 30/11 και εν συνεχεία «θα κατατεθεί στη Βουλή, ώστε να γίνει νόμος του Κράτους εντός του τρέχοντος έτους». Ειδικότερα, ορίζονται τα εξής:

Tέσσερα βασικά "πακέτα” ενίσχυσης των ανέργων αλλά και των εργαζομένων "τρέχει” ο ΟΑΕΔ έως το τέλος του χρόνου, αλλά και μετά από αυτό.

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου [πέντε (5) έτη], συνολικά διακοσίων ογδόντα δύο (282) ατόμων (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) για την υλοποίηση είτε προγραμμάτων συνδεόμενων με ξένους πελάτες, είτε της βασικής συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα για τις λειτουργικές ανάγκες των Γενικών Διευθύνσεων του Εργοστασίου της στην Τανάγρα, ανακοίνωσε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε.

Βγήκε το ΦΕΚ με την κατανομή σε Στρατό Ναυτικό Αεροπορία. Η κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο» φως για 1600 προσλήψεις ΕΠΟΠ, ενώ ο αριθμός των ανακατατασσομένων οπλιτών και των επανακατατασσομένων εφέδρων στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΟΒΑ), ανέρχεται στις 1.000.

Περισσότερα Άρθρα...