Δύο επιδόματα χορηγεί ο ΟΕΑΔ τα οποία αφορούν χιλιάδες δικαιούχους που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού, τα οποία ωστόσο δεν είναι ευρέως γνωστά στους πολίτες.

Την πρόσληψη 1.600 νέων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και 1.000 Oπλιτών Bραχείας Aνακατάταξης (ΟΒΑ) εξήγγειλε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, κατά τον ετήσιο απολογισμό του Επιτελείου για το 2021 στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά.

Η αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού ξεκίνησε, με τον πρωθυπουργό να προαναγγέλλει ότι η νέα πρόσθετη αύξηση θα έρθει από τον Μάιο του 2022. Την ίδια ώρα, κάτω από το βάρος της μετάλλαξης Όμικρον, η κυβέρνηση προχώρησε στην επέκταση των μέτρων στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις που πλήττονται.

Το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του υπουργείου Εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ που προβλέπει 25.000 προσλήψεις σε δήμους, περιφέρειες, υπουργεία και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, διάρκειας 8 μηνών.

Στην πρόσληψη 700 μόνιμων υπαλλήλων και προσλήψεις διευθυντών και γενικών διευθυντών από τον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα με τριετή θητεία προχωράει ο e-ΕΦΚΑ σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ» που τέθηκε σε διαβούλευση μέχρι τις 21 Ιανουαρίου 2022.

Το ανοικτό πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας για την πρώτη πρόσληψη νέων ηλικίας 18-29 ετών με τίτλο «Πρώτο Ένσημο» ξεκινά από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Περισσότερα Άρθρα...