Αγωνία για τους δύο φοιτητές στη Λάρισα

Καλύτερα είναι στην υγεία του ο ένας από τους φοιτητές της ανείπωτης τραγωδίας στη Λάρισα. Ο 23χρονος φοιτητής από τα Γιάννενα που νοσηλεύονταν με οξυγόνο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, σύμφωνα με πληροφορίες,  αναμένεται να λάβει εξιτήριο εντός της ημέρας.

Άνοιξε τα μάτια του ο φοιτητής από τα Χανιά

Όσον αφορά στον 21χρονο φοιτητή από τα Χανιά, του παιδικού φίλου και συγκάτοικου του αδικοχαμένου Σάββα Παπαδόπουλου, άνοιξε τα μάτια του και εμφάνισε σημάδια κίνησης.

Αγωνία για τον φοιτητή από την Αθήνα

Ωστόσο, κρίσιμο είναι αυτό το εικοσιτετράωρο και για τον φοιτητή από την Αθήνα που νοσηλεύεται στη Mονάδα Eντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.Ο νεαρός είναι διασωληνωμένος, ενώ  πως έχουν αποκατασταθεί όλες οι λειτουργίες του (πνεύμονες, νεφροί κλπ.). Ωστόσο, δεν έχουν γίνει ακόμη εξετάσεις για να φανεί η κατάσταση του εγκεφάλου. Σήμερα θα γίνει η πρώτη προσπάθεια για αφύπνιση του.

Στο πλευρό των φοιτητών βρίσκονται οι γονείς τους, στους οποίους έχουν παρασχεθεί όλες οι βοήθειες από πλευράς νοσοκομείων ώστε να διευκολυνθεί η διαμονή τους στη Λάρισα.

onlarissa

Φρικτό έγκλημα στην Βαρυμπόμπη

Εικόνες από ταινία θρίλερ αντίκρισε ένας εκπαιδευτής σκύλων, όταν εντόπισε πεταμένο στο δάσος της Βαρυμπόμπης το άψυχο σώμα ενός άντρα. Σοκαρισμένος από το μακάβριο θέαμα, ενημέρωσε τις διωκτικές αρχές, οι οποίες έσπευσαν στο δάσος, κοντά στην οδό Λεμπέση. Ακόμη και οι έμπειροι αστυνομικοί ανατρίχιασαν από την εικόνα που αντίκρισαν και ειδοποίησαν τον ιατροδικαστή προκειμένου να εξετάσει τη σορό.

Οπως διαπιστώθηκε, ο άτυχος άντρας, ηλικίας περίπου 30 με 35 ετών, είχε πέσει θύμα ειδεχθούς εγκλήματος. Οι δράστες (ή ο δράστης) τον είχαν χτυπήσει με μπαλτά στο κεφάλι και στη συνέχεια μετέφεραν το πτώμα στο δάσος, όπου το πέταξαν. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι το κεφάλι του θύματος είχε στην κυριολεξία ανοίξει στα δύο μέχρι και τον λαιμό, και έκανε λόγο για απίστευτης αγριότητας έγκλημα. Η σορός ήταν πεταμένη στο σημείο τουλάχιστον εδώ και τρεις ημέρες και βρισκόταν σε σήψη.

Το γεγονός ότι το θύμα ήταν φτωχικά ντυμένο οδηγεί τις αρχές στην εκτίμηση ότι πρόκειται ίσως για νεαρό αλλοδαπό ή κάποιον Ελληνα τοξικομανή. Το πτώμα μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστή υπηρεσία προκειμένου να διενεργηθεί νεκροτομή, η οποία αναμένεται να δώσει περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα του θύματος, ίσως και των δραστών. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

Espressonews

 

ekab traymaties

Αγριο έγκλημα στην Τούμπα, στην οδό Φαιάκων, όταν άγνωστοι δράστες, σκότωσαν έναν ηλικιωμένο, στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, αφού προηγούμένως τον έδεσαν με καλώδια πισθάγκωνα και τον φίμωσαν.

Στη συνέχεια οι δράστες, του πήραν τα κλειδιά και μπήκαν στο διαμέρισμά του, στον πέμπτο όροφο, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν η σύζυγος του.

Η γυναίκα αντέδρασε και οι αδίστακτοι κακοποιοί την χτύπησαν για να την ληστέψουν.

Είναι το δεύτερο περιστατικό άγριας εγκληματικής δράσης με στόχο ηλικιωμένους, μετά τη δολοφονία 85χρονης στην Άνω Πόλη, χθες το απόγευμα, με λεία μερικά ευρώ, δύο χρυσά δαχτυλίδια που έβγαλαν από τα δάχτυλα της άτυχης γυναίκας και μία αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως δεν αποκλείεται οι δράστες των δύο επιθέσεων να συνδέονται, καθώς λειτούργησαν με πανομοιότυπο τρόπο, ενώ τους χαρακτήρισαν αδίστακτους και αποφασισμένους.

ekab aytoktonia

Ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία που αδυνατεί να τη χωρέσει ανθρώπινος νους σημειώθηκε στη Νίκαια, όπου ένας 46χρονος άνδρας έσφαξε την 34χρονη σύζυγό του μπροστά στα έντρομα μάτια του ανήλικου γιου τους.

Το στυγερό έγκλημα, που έχει συγκλονίσει τους κατοίκους της περιοχής, αποκαλύφθηκε λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ του Σαββάτου, όταν οι ένοικοι της πολυκατοικίας που είδαν αιμόφυρτη την άτυχη γυναίκα ειδοποίησαν την αστυνομία.

Oταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο και ανέβηκαν στο διαμέρισμα, ο 46χρονος άνδρας (αρμένικης καταγωγής) επιχείρησε να ξεφύγει πηδώντας από τον 2ο όροφο της πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στα πόδια του. Η 34χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, που ψυχορραγούσε έχοντας στο προσκεφάλι της τον 8χρονο γιο της, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή. Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα δεν άντεξε και υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα που της είχε καταφέρει ο σύντροφός της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κίνητρο της δολοφονίας φέρεται να ήταν οι προσωπικές διαφορές που είχε το ζευγάρι. Το βράδυ του Σαββάτου και έπειτα από έντονους διαξιφισμούς και φιλονικία, ο 46χρονος άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και άρχισε να τη χτυπά με μανία στον λαιμό και στον θώρακα.

Οπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης κατάφερε πολλά χτυπήματα στον λαιμό και το σώμα της άτυχης γυναίκας (τουλάχιστον δέκα). Θλιβερός αυτόπτης μάρτυρας ο 8χρονος γιος του ζευγαριού.

Εναντίον του 46χρονου, που νοσηλεύεται φρουρούμενος, σχηματίστηκε δικογραφία και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά προκειμένου να απολογηθεί. Παράλληλα, οι υπηρεσίες Πρόνοιας βρίσκονται στο πλευρό του τραγικού 8χρονου.

εσπρεσο

asthenoforolarisa

Συγκλονίζει η μαρτυρία της σπιτονοικοκυράς των φοιτητών στη Λάρισα. «Φέτος είπα στα παιδιά "τι θα γίνει για πετρέλαιο θα πάρουμε;". Θα κάνουμε λίγη οικονομία να το ανάβουμε πότε-πότε. Μου είπαν, κανόνισε εσύ το πετρέλαιο για εσένα, εμείς δεν παίρνουμε. Αμα δούμε ότι κάνει πολύ κρύο θα σας πούμε να μας το ανοίξετε», δήλωσε χαρακτηριστικά η σπιτονοικοκυρά των πέντε φοιτητών.

Τα πέντε νεαρά άτομα βρισκόταν σε σπίτι σε κεντρικό σημείο της Λάρισας και είχαν ανάψει αυτοσχέδια εστία -«σαν ψησταριά» ή μαγκάλι, όπως έλεγαν αυτόπτες μάρτυρες- προκειμένου να ζεσταθούν. Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα μία φίλη τους πήγε στο σπίτι, προκειμένου να τους επισκεφθεί αλλά αν και χτυπούσε επίμονα το κουδούνι δεν άνοιγαν. Τελικά όταν η πόρτα άνοιξε με το κλειδί της σπιτονοικοκυράς αντίκρισαν μέσα τους πέντε αναίσθητους νεαρούς, οι δύο εκ των οποίων ήταν ήδη νεκροί, όπως διαπιστώθηκε.

 

Διασωληνωμένοι οι τρεις φοιτητές

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, οι τρείς νεαροί φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας, οι οποίοι μαζί με δύο ακόμη συμφοιτητές τους που έχασαν τη ζωή τους, βρέθηκαν χθες το απόγευμα αναίσθητοι σε σπίτι όπου είχαν ανάψει αυτοσχέδιο μαγκάλι.

Οι τρεις νεαροί από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά, φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο αλλά όπως αναφέρουν οι θεράποντες γιατροί οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν θα καταδείξουν αν έχουν υπάρξει εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας εξ αυτών που αρχικά η κατάσταση του θεωρήθηκε καλύτερη και νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τελικά μεταφέρθηκε επίσης στην ΜΕΘ, με μάσκα οξυγόνου ενώ οι άλλοι δύο είναι διασωληνωμένοι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σήμερα (01/03) εξάλλου αναμένεται να γίνει και η νεκροτομή των δυο άτυχων νέων από τα Χανιά και την Χαλκίδα 21 και 22 ετών αντίστοιχα ενώ θα επακολουθήσουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις για την διαπίστωση των ακριβών αιτιών του θανάτου τους.

Ημέρα πένθους είναι η σημερινή τόσο για το ΤΕΙ Λάρισας όσο και για την πόλη που παραμένει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό, καθώς οι νεαροί είχαν φτιάξει ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι από κομμένο θερμοσίφωνο και στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, οι δύο έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις δίνουν μάχη για να κρατηθούν σε αυτή.

 

Τραγικές σκηνές στο νοσοκομείο Λάρισας

Στο πλευρό των τριών παιδιών βρίσκονται ήδη από αργά το βράδυ της Πέμπτης και οι γονείς τους και καλοί τους φίλοι από το ΤΕΙ, ενώ τραγικές φιγούρες είναι οι γονείς των δύο νεαρών που βρήκαν τραγικό θάνατο και ταξίδεψαν μέχρι την Λάρισα από την Χαλκίδα και την Κρήτη, για να παραλάβουν τις σορούς των άτυχων παιδιών.

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός φίλου του πατέρα του 19χρονου. Μιλώντας στο evianews είπε: «Ήταν χθες το απόγευμα όταν πήραν τηλέφωνο τον πατέρα από την Λάρισα. Όταν άκουσε την δυσάρεστη είδηση, πάγωσε και αμέσως έφυγε με το αυτοκίνητο του στην Θεσσαλική πόλη. Στο τηλεφώνημα του είπαν ότι ο γιος του νοσηλεύονταν σε σοβαρή κατάσταση. Όταν βρέθηκε όμως εκεί κατάλαβε πως ο γιος του ήταν ανάμεσα στα δύο νεκρά παιδιά…».

Σκηνές Φαρ Ουέστ στο Νέο Κόσμο με δύο τραυματίες

Σε Φαρ Ουέστ μετατράπηκε η περιοχή του Νέου Κόσμου, όταν τρεις Αλβανοί ύστερα από έντονη λογομαχία που είχαν μεταξύ τους έβγαλαν όπλα και άρχισαν να πυροβολούν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας ανυποψίαστος περαστικός.

Ολα άρχισαν λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, όταν η παρέα των αλλοδαπών άρχισε να καβγαδίζει στη μέση του δρόμου, στη γωνία των οδών Ολυμπίου και Ανδρούτσου. Γρήγορα όμως βγήκαν τα όπλα και ένας από τους τρεις άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα μία από τις σφαίρες να βρει τον έναν ομοεθνή του στο πόδι. Μια δεύτερη σφαίρα όμως εξοστρακίστηκε και βρήκε στην πλάτη έναν 50χρονο περαστικό. Ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση. Ο τραυματίας Αλβανός πήγε μόνος του στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία.

Espressonews

apognosi mitera

Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα μητέρας, που έστειλε στην τηλεόραση του Achaia Channel. Η γυναίκα είναι σε πλήρες αδιέξοδο, απογοητευμένη και δηλώνει ένα βήμα πριν το απονενοημένο διάβημα.

Για ευνόητους λόγους δεν δημοσιοποιούμε το όνομα της γυναίκας αν και η ίδια αναγράφει σε 3σέλιδη διαμαρτυρία της τόσο το όνομα της όσο ακόμη και το τηλέφωνό της. Το θεμα που αναρτήθηκε στο contraseolous.blogspot.gr προκαλεί αίσθηση ενώ το κείμενο της μάνας 3 παιδιών συγκλονίζει. Διαβαστε ένα απόσπασμα από το κείμενο που απέστειλε η ίδια προς τα ΜΜΕ.

"Ονομάζομαι Β. Σ. και είμαι 42 ετών και χωρισμένη.

"ΔΕΝ ΕΧΩ" εγγραφεί στο σύλλογο τριτέκνων, γιατί εκτός απο τα χαρτιά θέλω και 15 ευρώ. Ο γιος μου είναι άνεργος και έχει απολυθεί εδώ και 6 μήνες ενώ ο δεύτερος λόγω προσωπικών προβλημάτων σταμάτησε το σχολείο, η μικρή μου κόρη έχει νοητική στέρηση και ολική ρήξη τυμπάνου.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ

Χρωστάω 3 νοίκια, παίρνω ψυχοφάρμακα λόγω της κατάστασης. Τα ακουστικά της μικρής τα έχω κλείσει λόγω οφειλής. Κατέθεσα τα χαρτιά μου για να περάσω επιτροπή και περίμενα 15 μήνες και το αποτέλεσμα... με έκοψαν γιατί δεν είχα 50 ευρώ. Πήγα στην εκκλησία και δεν με βοήθησε κανείς.

Θέλω να βγω στην τηλεόραση αλλά ντρέπομαι μην με δουν τα παιδιά μου. Έχω να πάρω ψωμί από την παραμονή των Χριστουγέννων. Τα παιδιά μου έχουν τρύπια παπούτσια και έχουν να φάνε κρέας από το Πάσχα του 2012. Είστε η τελευταία μου ελπίδα για ένα πιάτο φαγητό η ρούχα. Περιμένω απο εσάς που είστε άνθρωποι, γιατί όλοι μου έκλεισαν την πόρτα οι μεγάλοι", καταλήγει η ταλαιπωρημένη τρίτεκνη μάνα απευθυνόμενη στα ΜΜΕ.

thebest

Περισσότερα Άρθρα...