elas arxigeio

Ανακοίνωση με την οποία ζητεί τη συνδρομή των πολιτών στην προσπάθεια διαλεύκανσης της ένοπλης επίθεσης κατά των γραφείων της ΝΔ εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., δίνοντας και τετραψήφιους αριθμούς επικοινωνίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως εξής:

"Σχετικά με τους πυροβολισμούς κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει ή αντελήφθη οτιδήποτε στην ευρύτερη περιοχή του περιστατικού (Λεωφόρος Συγγρού, Γέφυρα Αμφιθέας, Δοϊράνης κ.λ.π) καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, όπου στην οδό Σολωμού 40 & Σωκράτους βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο μάρκας Toyota Corolla, χρώματος γκρι-ανθρακί, να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς : 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β). Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό των πυροβολισμών έγινε στις 03.00 ώρα περίπου, σήμερα τα ξημερώματα, ενώ η φωτιά στο αυτοκίνητο εκδηλώθηκε λίγο αργότερα, στις 03.10 ώρα περίπου".

seismos  limnos

Αναστατωμένοι οι κάτοικοι του νησιού στο βόρειο Αιγαίο από την έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών.

Δεν έχουν τέλος οι σεισμικές δονήσεις στο Βόρειο Αιγαίο.

Την Κυριακή το πρωί σημειώθηκε νέος ισχυρός σεισμός, μεγέθους 4,9 Ρίχτερ

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν της τάξης των 4.9 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 10.55 το πρωί της Κυριακής.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Το βράδυ του Σαββάτου σημειώθηκε άλλος ένας σεισμός, κοντά στη Λέσβο μεγέθους 3,6 Ρίχτερ.

 
Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και στους αυτοοργανωμένους χώρους πραγματοποιούν αντιεξουσιαστές σήμερα το μεσημέρι στα Προπύλαια.
 
Κλειστοί είναι από τις 10 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο. Επίσης κλειστοί είναι αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Υλικές ζημιές σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών προκάλεσαν άγνωστοι στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης σκορπίζοντας φέιγ βολάν, στα οποία εξέφραζαν την συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες της βίλας Αμαλίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εκτόξευσαν αντικείμενα και προκάλεσαν ζημιές στις προσόψεις των υποκαταστημάτων της Eurobank και της Alpha Bank στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Πορεία διαμαρτυρίας για τα μεταλλεία χρυσού

Επίσης, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας επιτροπές αγώνα ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων Χρυσού της Χαλκιδικής. Η πορεία ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα από τα Προπύλαια και κατευθύνεται δια μέσου της οδού Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος.

Οι εκατοντάδες διαμαρτυρόμενοι επέλεξαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική κρατώντας έναν επιτάφιο, που αποτελείται «από λίγα μόνο δέντρα, από τα χιλιάδες που κόβονται στις Σκουριές», όπως χαρακτηριστικά λένε.

Επίσης, ορισμένοι από τους διαδηλωτές φορούν στολές για την προστασία από τοξικά απόβλητα τις οποίες χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία.

Προπορεύεται ομάδα «αγανακτισμένων μοτοσυκλετιστών» από την Αθήνα.

tanea

seismoslimnos

Ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νότια της Λήμνου την Τρίτη, 8 Ιανουαρίου, και που έγινε αισθητός σε Αττική, Βόρεια Ελλάδα, Βουλγαρία, αλλά και Κωνσταντινούπολη, καθώς και οι δύο ισχυροί μετασεισμοί που ακολούθησαν με το ίδιο επίκεντρο (4,7 Ρίχτερ την Τετάρτη και 4,5 Ρίχτερ σήμερα, Παρασκευή) ανησυχούν ιδιαίτερα τους κατοίκους του Αιγαίου.

Οι περισσότεροι φοβούνται πως το ρήγμα της βόρειας Ανατολίας «ξύπνησε» και εκφράζουν ανησυχία για νέους πολύ ισχυρούς σεισμούς που θα κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους στο Αιγαίο. «Γιατί πότε κοιμόταν;», σημείωσε χαρακτηριστικά στο protothema.gr ο κ. Μακρόπουλος, ο οποίος εμφανίσθηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει ιστορικό σεισμών αντίστοιχου μεγέθους και παρακολουθείται στενά.

«Δεν εφησυχάζουμε. Το ιστορικό παρελθόν στην περιοχή είναι βεβαρημένο. Υπάρχει έξαρση των σεισμικών δονήσεων γύρω από τη Λήμνο και τις παρακολουθούμε στενά επί 24 ώρες το 24ωρο», δήλωσε ο ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Σεισμολογίας, κ. Κωνσταντίνος Μακρόπουλος τονίζοντας πως «προς το παρόν δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να δείχνουν πως θα γίνει κάποιος μεγάλος σεισμός. Από την ημέρα που είχαμε τα 5,9 Ρίχτερ η σεισμική δραστηριότητα μέχρι τώρα περιλαμβάνει 150 με 160 μετασεισμούς, οι περισσότεροι μικρής έντασης. Για να γίνει ένας σεισμός 7 Ρίχτερ συνήθως προηγείται ένα στάδιο προετοιμασίας. Το ανησυχητικό θα ήταν να είχαμε ησυχία στην περιοχή νότια –νοτιοανατολικά της Λήμνου μετά τον μεγάλο σεισμό της Τρίτης. Στον σεισμό των Αλκυονίδων είχαμε προειδοποίηση με δονήσεις μόλις λίγες ώρες πριν»

Το ρήγμα της βόρειας Ανατολίας ξεκινάει από την Τουρκία και καταλήγει στις νήσους Σποράδες, σε μήκος 1.500 περίπου χιλιομέτρων. Στο δευτερεύοντα κλάδο του νοτιοδυτικού του άκρου, είχαν σημειωθεί κατά το παρελθόν δύο ισχυροί σεισμοί. Το Φεβρουάριο του 1968, σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,1 Ρίχτερ, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 20 άτομα, στο νησί του Αη Στράτη και να προκληθούν μεγάλες υλικές καταστροφές σε σπίτια. Επίσης, το 1775, είχε σημειωθεί σεισμός, μεγέθους 7 Ρίχτερ, με επίκεντρο τον ίδιο περίπου σεισμογόνο χώρο.

Συγκεκριμένα, το ρήγμα ξεκινά νοτίως του Καυκάσου, διασχίζει τη Βόρεια Τουρκία και καταλήγει στη θάλασσα του Μαρμαρά. Από εκεί χωρίζεται σε τόξα. Το πρώτο με κατεύθυνση προς την Κωνσταντινούπολη και από εκεί προς τη Βουλγαρία και το άλλο προς τα παράλια της Μικράς Ασίας και τη θάλασσα του Βορείου Αιγαίου.

«Ευτυχώς το ρήγμα σπάει σε τρία κομμάτια, αλλιώς στην περιοχή του Αιγαίου το μέγεθος του όποιου σεισμού θα ήταν μεγαλύτερο. Ναι μεν από τα μέχρι τώρα στοιχεία δε χρειάζεται να ανησυχούμε, ωστόσο δεν ξέρεις ποτέ πότε θα χτυπήσει ο Εγκέλαδος. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με καθημερινή σεισμική δραστηριότητα και έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό. Καλό θα ήταν σε περίπτωση αισθητού σεισμού να τηρούμε τους γνωστούς πλέον σε εμάς κανόνες ασφαλείας» υποστηρίζει ο κ. Μακρόπουλος.

seismografoi

Ανησυχεί η επιστημονική κοινότητα από την συχνή σεισμική δραστηριότητα στο ανατολικό Αιγαίο

Σεισμός σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στη Λέσβο κοντά στο Πλωμάρι.

Σύμφωνα με το LesvosPost.com ο σεισμός ήταν 3.6 ρίχτερ 44 χιλιόμετρα νότια του νησιού.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 22:50 και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές.

forologikes diloseis anakates

Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων στη Δάφνη στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν περισσότερα από 67 εκατομμύρια στοιχεία για συναλλαγές και περιουσιακά στοιχεία ελλήνων πολιτών, ο οποίος κατέθεσε πως απέκτησε όλα τα δεδομένα του συστήματος TAXIS αντί 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το tovima ο ιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρείας ισχυρίζεται ότι «πλήρωσα 3000 ευρώ για να αγοράσω από έναν ιδιώτη, όλα τα δεδομένα του συστήματος TAXIS και των διαδικασιών περαίωσης από τους πολίτες! Γνωρίζω ότι άλλες τουλάχιστον οκτώ εταιρείες προχωρούν σε εμπόριο δεδομένων για οικονομικές συναλλαγές, χωρίς να έχουν καμία επίπτωση...».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης θα ισχυριστεί ότι ο ιδιώτης που του πούλησε τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών εμφανίσθηκε ξαφνικά στο γραφείο του χωρίς να γνωρίζει περισσότερα στοιχεία της ταυτότητας του

Πριν από δύο ημέρες οι άνδρες της Αστυνομίας ανακάλυψαν στην εν λόγω εταιρεία φορολογικά στοιχεία εκατομμυρίων πολιτών, ενώ βρέθηκαν ακόμη και πλήρεις εκλογικοί κατάλογοι.

Οι περισσότεροι από τους πελάτες της συγκεκριμένης επιχείρησης ήταν εισπρακτικές εταιρείες που αναζητούσαν στοιχεία για δεκάδες χιλιάδες πολίτες ή εταιρείες από τους οποίους υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που απολογείται την Παρασκευή θα ισχυριστεί ότι τους εκλογικούς καταλόγους τους έχει εντοπίσει στο ίντερνετ.

Από την πλευρά του κατηγορουμένου ο νομικός εκπρόσωπός του, Αλέξης Στεφανάκης, αναφέρει ότι «ο πελάτης μου, όπως προκύπτει από δεκάδες τιμολόγια που κατασχέθηκαν, δεν εμπορευματοποιήθηκε προσωπικά δεδομένα. Έδινε στοιχεία για ακίνητα που συνέλεγε από υποθηκοφυλακεία, ενώ τα στοιχεία των ΙΧ τα είχε μέσω ασφαλιστικών εταιρειών. Δραστηριοποιείται από το 1997 κι αυτές τις λίστες τις απέκτησε σταδιακά...».

gkazakia

Πέντε γνωστοί δημοσιογράφοι οι οποίοι τα ξημερώματα της Παρασκευής έπεσαν θύματα εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε Άλιμο, Αγία Παρασκευή, Λυκαβηττό, Πεντέλη και Μαρούσι, με ζημιές να προκαλούνται στην είσοδο των πολυκατοικιών. Εντύπωση προκαλεί, πάντως, το γεγονός πως οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών μεταξύ τους, ένδειξη που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για συντονισμένο σχέδιο.

Ο Γιώργος Οικονομέας, ο Αντώνης Λιάρος, ο Αντώνης Σκυλάκος, ο Χρήστος Κώνστας και ο Πέτρος Καρσιώτης είναι οι δημοσιόγραφοι-στόχοι αγνώστων.

 

Το χρονικό των εμπρηστικών επιθέσεων

Η επίθεση ήταν οργανωμένη και συντονισμένη και πραγματοποιήθηκε μέσα σε μία ώρα.

Η αρχή των εμπρηστικών επιθέσεων με τα γκαζάκια έγινε στις 03:40 στο Κολωνάκι στην είσοδο πολυκατοικίας όπου διέμενε παλαιότερα ο παρουσιαστής του Mega Γιώργος Οικονομέας και τώρα διαμένουν τα ίδια του τα παιδιά!

Το δεύτερο χτύπημα σημειώθηκε στις 04:10 στην Αγία Παρασκευή στην πολυκατοικία που διαμένει ο Αντώνης Λιάρος.

Το τρίτο χτύπημα έγινε στις 04:15 στην Πεντέλη στόχος έγινε η είσοδος πολυκατοικίας που διαμένουν ο διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Αντώνης Σκυλάκος και η δημοσιογράφος του Πρώτου Προγράμματος Μπαλτατζή.

Την ίδια ώρα ένας ακόμη εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στο Μαρούσι στην είσοδο του σπιτιού του Χρήστου Κώνστα.

Η τελευταία επίθεση ήταν στο σπίτι του δημοσιογράφου Πέτρου Καρσιώτη στον Άλιμο.

Στα πέντε σημεία έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πέντε άνδρες. Όμως δεν χρειάστηκε να επέμβουν λόγω του ότι οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης.

 

Από τί αποτελούνταν οι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούνταν ο καθένας από δύο γκαζάκια και από τις εκρήξεις και πυρκαγιές προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές και κυρίως μαύρισμα τοίχων από τους καπνούς, εξωτερικά.

 

Ο κρότος των εκρήξεων ήταν σαν να έσκαγε βόμβα

Ο κρότος των επιθέσεων αυτών ήταν τόσο δυνατός, σαν να έσκαγε βόμβα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες έγλυφαν τους εξωτερικούς τοίχους φτάνοντας μέχρι και τα παράθυρα ενώ καταστράφηκε ολοσχερώς η μοτοσυκλέτα του ενός εκ των δημοσιογράφων-στόχων.

Έρευνες για τις επιθέσεις γίνονται από την υποδιεύθυνση κρατικής Ασφάλειας Αττικής.

σταρ

 

Περισσότερα Άρθρα...