Kammenos-boyli

Σφοδρή επίθεση κατά του ΔΟΛ εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες για το δημοσίευμα των Νέων, το οποίο ανέφερε έναν διάλογο που φέρεται να είχε ο κ. Καμμένος με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μειμαράκη. Μάλιστα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα αναφέρεται ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδες ο κ.Καμμένος φέρεται να είπε στον κ. Μεϊμαράκη «Προεδρούκο μου, βάλε μου ένα ουίσκι»και του τσίμπησε το... μάγουλο. Ο κ. Μεϊμαράκης του είπε «Πάνο σοβαρέψου. Δεν είμαστε στα μπουζούκια», εκείνος όμως φαίνεται πως επέμεινε και του είπε: «Ελα μωρέ τώρα. Καλά, θα το πω στη Βούλα», τη γραμματέα του προέδρου της Βουλής.

 

Η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κατά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, με αφορμή τα δημοσιεύματα λάσπης σε βάρος τους. Οι συκοφαντικές επιθέσεις δεν πρόκειται να μας φιμώσουν.

Στο παρελθόν, μετά από την παράκληση του κ. Ψυχάρη, δεν εκτελέσαμε δικαστική απόφαση εναντίον τους.

Τα ψέματα τελείωσαν, όλα έχουν όριο».

metro kleisto

Χωρίς μετρό θα είναι και αύριο Κυριακή η πρωτεύουσα, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, λόγω της νέας απεργίας που αποφάσισε σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του.

Οι εργαζόμενοι που αντιδρούν στην υπαγωγή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργιών διαρκείας.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Μεταφορών, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, δεν συζητά την εξαίρεσή τους από το ενιαίο μισθολόγιο, λέγοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης για την κυβέρνηση.

«Από το ενιαίο μισθολόγιο, δεν θα εξαιρεθεί καμία κατηγορία εργαζομένων στο δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα» είπε ο κ. Χατζηδάκης.

peiraias limani

Νέες πιέσεις, αυτή τη φορά μέσω Πεκίνου, εκδηλώνονται πρός την κυβέρνηση για την 100% ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Οπως μεταδόθηκε ο κινέζικος ναυτιλιακός κολοσσός Cosco που ελέγχει ήδη μέσω μακροχρόνιας σύμβασης παραχώρησης τους δυο από τους τρεις προβλήτες εμπορευματοκίων του λιμανιου θέλει να γίνει κυρίαρχος του λιμανιου του Πειραιά, υποσχόμενη αύξηση επενδύσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας China Daily η Cosco εξετάζει το ενδεχόμενο να δικεδικήσει το 60% των μετοχων αν και εφόσον η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να πωλήσει μέρος του ποσοστού μετοχών που κατέχει σήμερα και που αντιστοιχούν στο 73% του συνόλου .

Προς το παρόν η κυρίαρχη άποψη στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλα και σε επίπεδο συναρμόδιων υπουργών είναι ότι η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ να γίνει μεσα από συμβάσεις παραχώρησης εμπορικών δραστηριοτήτων (εμπορευματοκιβώτια , σταθμοι διακίνησης αυτοκινήτων, προβλήτες κρουαζιερας και εμπορευματικοί σταθμοι) του λιμανιου.

Ωστόσο τίποτε δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο να πωληθεί παραλληλα και ένα σημαντικό ποσοστο μετοχών κάτω από την πίεση των δανειακων υποχρεώσεων της χώρας και φυσικα να δοθεί και το μάνατζμεντ στο στρατηγικό επενδυτη του λιμανιου ,που σε κάθε περίπτωση θα είναι η Cosco .

Κι αυτό καθως, όπως υποστηρίζουν στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας και του ΟΛΠ κανείς άλλος δεν μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον όταν η Cosco ελέγχει ήδη την πλέον προσοδοφόρα δραστηριότητα του λιμανιου που είναι ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων .

Σύμφωνα με την κινέζικη εφημερίδα η Cosco φέρεται διατεθειμένη να επενδύσει για την απόκτηση του 60% του ΟΛΠ ένα δισ. ευρώ, ανέφερε η εφημερίδα, αλλά βεβαιως κινέζικη εταιρεία περιμένει το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις προτού υποβάλει την πρότασή της.

Υπενθυμίζεται ότι η COSCO έχει ήδη διετή παρουσία στον Πειραιά αφού επένδυσε 4,3 δισ. ευρώ για 35 χρόνια μίσθωσης δύο προβλητών του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Επιπλέον, η εταιρεία έχει ανακοινώσει τα σχέδια της για τη βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων, την κατασκευή νέας προβλήτας και τον τριπλασιασμό του όγκου των φορτίων που διέρχονται από το λιμάνι.

Η εταιρεία πληρώνει 100 εκατ. ευρώ το χρόνο στην ελληνική κυβέρνηση για να διατηρεί την παρουσία της στο λιμάνι.

tovima

elas peripolika

Σοβαρές καταγγελίες για τις ελλείψεις σε εξοπλισμό, οχήματα, όπλα και αναλώσιμα υλικά έκαναν στην «Ε» οι συνδικαλιστές των ενώσεων αστυνομικών υπαλλήλων Ηλείας και Αχαΐας .

Οπως αναφέρουν, τα νέα οικονομικά μέτρα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ., την οποία καθιστούν σε πολλές περιπτώσεις ουσιαστικά ανίσχυρη απέναντι στα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος.

Εδωσαν λεφτά για γερανοφόρα οχήματα που σκουριάζουν, στην Ανθούπολη της Πάτρας Εδωσαν λεφτά για γερανοφόρα οχήματα που σκουριάζουν, στην Ανθούπολη της Πάτρας Την ίδια ώρα, και ενώ ένα μεγάλο ποσοστό του στόλου των περιπολικών βρίσκονται σε κακή κατάσταση από άποψης συντήρησης, η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, όπως ανέφερε και η ενημερωτική ιστοσελίδα www.patrastimes.gr, αποκαλύπτεται ότι διαθέτει εφτά (!) γερανοφόρα οχήματα που σκουριάζουν στο χώρο στάθμευσης στην περιοχή της Ανθούπολης.

«Δυστυχώς, με τα χρήματα που έδωσαν για να τα αγοράσουν θα μπορούσαν να πάρουν μερικά περιπολικά που έχει άμεσα ανάγκη η υπηρεσία μας», ανέφερε στην «Ε» ο εκπρόσωπος Τύπου της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας και μέλος της ΠΟΑΣΥ Βασίλης Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν οχήματα στην υπηρεσία μας που τα χαρακτηρίζουμε σαν ''κινητές νεκροφόρες'', καθώς αποτελούν καθημερινά πηγή μεγάλου κινδύνου για τους συναδέλφους που βρίσκονται μέσα τους ή τα οδηγούν. Υπάρχουν οχήματα που έχουν κάνει και 1.000.000 χιλιόμετρα... Υπάρχουν οχήματα που κινούνται με φθαρμένα λάστιχα. Προσωπικά με ένα τέτοιο όχημα είχα ένα σοβαρό ατύχημα πριν από μερικά χρόνια, καθώς έσκασε το λάστιχο που είχαν να το αντικαταστήσουν για περίπου τέσσερα χρόνια. Εχουμε φτάσει σε σημείο να βάζουμε ακόμη και ρεφενέ (!) καύσιμα, λάδια, μπαταρίες και ανταλλακτικά προκειμένου να μπορέσουν να βάλουν σε λειτουργία μηχανές και περιπολικά».

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. στην Αχαΐα αποκάλυψε επίσης ότι τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής λειτουργούν ουσιαστικά με «χορηγούς» τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που προσφέρονται να βοηθήσουν αφιλοκερδώς με την προσφορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων και ειδών γραφικής ύλης.

Επίσης τα αλεξίσφαιρα γιλέκα των αστυνομικών είναι ληγμένα εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ ο οπλισμός που χορηγεί η υπηρεσία στους αστυνομικούς, εκτός των ειδικών δυνάμεων, είναι απαρχαιωμένος.

m.nodaros

elliniki-simaia-pwlitirio

Την έκρηξη των ομογενών της Ολλανδίας προκάλεσε η εμφάνιση μιας τεράστιας ελληνικής σημαίας στην οποία είχε ζωγραφιστεί η λέξη «πωλείται» σε θέατρο της Ουτρέχτης.

Πριν από... λίγες μέρες οι ομογενείς κατέβασαν και έσκισαν τη σημαία λίγο πριν από την έναρξη της παράστασης προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις.

Το πανό διακοσμούσε την είσοδο κεντρικού θεάτρου της πόλης στο οποίο η καλλιτεχνική ομάδα Νέα Θεατρική Σκηνή της Ουτρέχτης ανέβαζε παράσταση με τίτλο «Το ξεπούλημα» και θέμα την οικονομική και πολιτιστική κρίση στην Ευρώπη, με αφετηρία όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Η κίνηση των ομογενών καλύφθηκε εκτενώς από τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, ενώ στο θέμα παρενέβησαν και οι διπλωμάτες της Ελλάδας στην Ολλανδία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

nonews

metro stathmos

Τι ανακοίνωσε το Σωματείο των εργαζομένων του μετρό, προειδοποιώντας για απεργία διαρκείας μετά την ένταξη τους στο ενιαίο μισθολόγιο

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν και αύριο, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι λειτουργίας του μετρό, από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι τη λήξη της, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε νέες 24ωρες κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι του μετρό αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο που, όπως επισημαίνουν, καταργεί αυτομάτως τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.). Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα Πέμπτη, το μετρό έχει τραβήξει "χειρόφρενο".

Το Σωματείο των εργαζομένων (Σ.Ε.Λ.Μ.Α), με ανακοίνωσή του, ζητάει την κατανόηση του επιβατικού κοινού και κάνει λόγο γα προσχηματικό διάλογο.

"Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου, όπου αποδείχτηκε προσχηματικός. Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, έστω και την ύστατη στιγμή να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες του εργασιακού καθεστώτος" αναφέρει η ανακοίνωση.

Μιλώντας στο ρ/σ Βήμα 99,5 ο γενικός γραμματέας σωματείου εργαζομένων Μετρό, Μάνθος Τσακός, δήλωσε ότι η απόφαση για απεργία διαρκείας είναι τελεσίδικη και το θέμα τώρα κλιμακώνεται.

 

xeirobomb peiraios

Με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετερώθηκε η χειροβομβίδα που βρέθηκε έξω από το κέντρο διασκέδασης «Φωταέριο», στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Περσεφόνης στο Γκάζι

Ο εντοπισμός της χειροβομβίδας έγινε αιτία να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό Πειραιώς για πέντε ώρες.

Τη χειροβομβίδα εξουδετέρωσε συνεργείο πυροτεχνουργών του στρατού και τα υπολείμματα παρελήφθησαν για εργαστηριακή εξέταση.

Η χειροβομβίδα, η οποία ήταν αμυντικού τύπου ανατολικής προέλευσης, βρέθηκε στις 3.15 μετά το μεσημέρι, κάτω από το υπόστεγο της εισόδου του κέντρου, δίπλα σε μια κολόνα.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι άγνωστοι δράστες την πέταξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά δεν εξερράγη πιθανόν από κάποιο πρόβλημα στο μηχανισμό πυροδότησης.

Για την υπόθεση διενεργεί προανάκριση το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Περισσότερα Άρθρα...