syntaxeis oyra
 
Παρακολούθησα σήμερα το πρωί το ρεπορτάζ από την Εθνική Τράπεζα στο υποκατάστημα Καλλιθέας, όπου ή ουρά των συμπολιτών μας που προσήλθαν για είσπραξη των συντάξεων τους έφθανε στην κυριολεξία "όσο πιάνει το μάτι".
 
Αυτό καταγράφηκε στις 8.30 η ώρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λοιπόν και με μαρτυρίες των συμπολιτών μας πολλοί είχαν στηθεί στην ουρά από την 1.00 ώρα τα μεσάνυχτα.
 
Σαν να μην έφθανε αυτό οι συντάξεις δεν μπορούσαν να καταβληθούν με το άνοιγμα της τράπεζας στις 8.00 αφού το αυτοκίνητο της χρηματαποστολής έφθασε καθυστερημένα στις 8.40. Συνεπώς, μέχρις ότου παραδοθούν τα χρήματα, καταμετρηθούν και διανεμηθούν στους ταμίες, έχω την αίσθηση ότι η καταβολή θα πρέπει να ξεκίνησε αρκετή ώρα μετά τις 9.

Με αφορμή λοιπόν την θλιβερή κατάσταση την οποία χρεώνονται τόσο τα διευθυντικά στελέχη του εμπλεκόμενου κρατικού φορέα αλλά και η τράπεζα(ες) θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής ξεκινώντας από την αδράνεια των τραπεζών.

Έπρεπε να είναι υποχρεωτική η ανάληψη μετρητών από συντάξεις μόνο μέσω των ATMs. Βέβαια εδώ ακούγονται κατά κόρο επιχειρήματα περί "άγνοιας", "δυσχερειών" και συναφή, που βέβαια δεν πείθουν κανέναν λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο.

Τα επιχειρήματα καταπίπτουν ή σε κάποιες περιπτώσεις αποδυναμώνονται με σύνταξη ενός φυλλαδίου οδηγιών χρήσης "βήμα-βήμα" του ATM, εμπλουτισμένου με σχετικές φωτογραφίες.

Σε κάποιες δε περιπτώσεις (πόσες μπορεί να είναι αυτές άραγε ;) κάποιος υπάλληλος της τράπεζας μπορεί να υποδείξει στον ανήμπορο συνταξιούχο, κατ' ευθείαν στο ΑΤΜ, πως να κάνει την ανάληψη.

Όσο αφορά τώρα και τονίζω τα διευθυντικά στελέχη του εμπλεκόμενου κρατικού φορέα :
Βασικά πρόκειται για διορισμένους, απαίδευτους ανθρώπους, οχυρωμένους πίσω από ένα γραφείο ή από νόμους που ίδιοι συνέταξαν αν προτιμάτε. Κοντολογίς, δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Έρχονται λοιπόν και αρχικά μεταθέτουν την ημερομηνία καταβολής των συντάξεων κατά 10 ημέρες.

1. Πως θα επιβιώσει ο συνταξιούχος αυτό το επιπλέον δεκαήμερο, τους αφήνει προφανώς παγερά αδιάφορους. Με άλλα λόγια επιβεβαιώνεται ότι γι' αυτούς τους κυρίους ισχύει το "είμαστε εδώ για να καταδυναστεύουμε τον πολίτη".

2. Έρχονται στη συνέχεια και σπάνε τις ημερομηνίες στα τρία προφανώς επειδή τους καταχέρισαν οι τράπεζες για τον αναμενόμενο συνωστισμό.

Βέβαια οι κύριοι αυτοί -σαν παντογνώστες των ασκήσεων επί χάρτη- παρέλειψαν προφανώς να συμβουλευτούν τους ειδικούς τις τράπεζες δηλαδή, σχετικά με το εγχείρημα τους.

Τι να πει κανείς, μήπως τελείως απαισιόδοξα ότι με τέτοιες κι όχι μόνο πρακτικές δεν υπάρχει ελπίδα γι' αυτόν τον ταλαίπωρο τόπο ;...
 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Γ.Ι. nonews

broutsis

Κατάληψη στο γραφείο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση, στην οδό Σταδίου 29, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο του υπουργού, που είναι στον 8ο όροφο, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 40 άτομα.

Η κατάληψη προκάλεσε την επέμβαση της αστυνομίας που έκανε χρήση χημικών. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από το υπουργείο.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ διαμαρτυρήθηκαν για τις δηλώσεις του υπουργού την Τρίτη, που έκανε λόγο για πελατειακές σχέσεις στην κοινωνική ασφάλιση. Έξω από το κτήριο βρίσκονται τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ.

«Η κατάληψη δεν είναι ακτιβιστική πράξη είναι παράνομη» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος.

Απαλλάσσεται οριστικά με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, για την υπόθεση της «ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες».

Η υπόθεση αφορούσε σε ποσό 1 εκατομμυρίου δολαρίων, του συζύγου της, Ισίδωρου Κούβελου, το οποίο δεν είχε δηλωθεί στο «πόθεν έσχες» της κυρίας Μπακογιάννη το 2011.

Πρόκειται για ποσό που προερχόταν από ρευστοποίηση μετοχών του επιχειρηματία στις ΗΠΑ και ακολούθως εμβάστηκε στην Μεγάλη Βρετανία για ναυπήγηση πλοίου.
Με το βούλευμα του (αριθμ. 231/13) το Συμβούλιο Εφετών κλείνει ουσιαστικά την υπόθεση, αφού ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο έχει απαλλαγεί με βούλευμα ο Ισ. Κούβελος, ο οποίος αντιμετώπιζε την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Μάλιστα, η Ντ. Μπακογιάννη είχε ζητήσει από την ολομέλεια της Βουλής να άρει την ασυλία της, ώστε η υπόθεση να κριθεί επί της ουσίας και να μη μείνει καμία σκιά για το θέμα.

fox

Την τελευταία του πνοή άφησε τη Δευτέρα, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ο τελευταίος έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, από τους πρωταίτιους του Απριλιανού πραξικοπήματος του 1967, Νικόλαος Ντερτιλής.

Ο 90χρονος ισοβίτης, που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στα γεγονότα του Πολυτεχνείου στις 18/11/1973, ήταν έγκλειστος εδώ και 38 χρόνια στην ΣΤ’ Πτέρυγα του Κορυδαλλού, αρνούμενος να υπογράψει αίτημα αποφυλάκισης, όπως δικαιούτο, σύμφωνα με τη νομοθεσία,  για «λόγους αρχής», όπως πολλές φορές είχε δηλώσει στο παρελθόν.

Ο Νικόλαος Ντερτιλής είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο στις 7 Δεκεμβρίου του 2012 με οξύ ισχαιμικό επεισόδιο, εξαιτίας, σύμφωνα με τους οικείους του, της ψυχολογικής πίεσης που του επέφερε ο χαμός του γιου του, Βασίλη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 62 ετών από εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Μάλιστα, ο 90χρονος έγκλειστος Απριλιανός δεν είχε παραστεί στην κηδεία του γιου του, καθώς δεν ήθελε να καταθέσει σχετικό αίτημα προς τη διεύθυνση των φυλακών, ακόμη και μετά την εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, να «διευκολυνθεί», εφόσον θα επιθυμούσε να παραβρεθεί στη νεκρώσιμη ακολουθία.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο πρώην στρατηγός είχε παραδώσει ιδιόχειρη επιστολή στο «Πρώτο Θέμα», στην οποία ανέφερε πως θα έβγαινε από τη φυλακή, εφόσον: «αιτηθεί συγνώμη από εμέ επισήμως η ελληνική πολιτεία δια το διαπραχθέν έγκλημα κατ’ εμού, όπερ απετέλεσε την μεγαλυτέραν ηθικήν, νομικήν και πολιτικήν ατιμίαν όλων των εποχών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας: «Εν περιπτώσει μη παροχής  ταύτης. Θα αποθάνω εντός των φυλακών εκπληρών αποστολήν ου μόνον ως  Στρατιώτης, αλλά και ως Επαναστάτης εν τη πράξει».

Ο «σκληρός» της Χούντας νοσηλευόταν φρουρούμενος σε θάλαμο του νοσοκομείου, όπως προβλέπουν οι πάγιοι κανονισμοί για τους κρατούμενους.

karfi

Στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά τίποτα δεν θυμίζει την περίοδο λειτουργίας του κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ξενώνες γεμάτοι υγρασία, ξηλωμένοι καλώδια, σπασμένα πλακάκια, άδειες πισίνες και... γυμναστήρια γεμάτα σκόνη είναι η εικόνα του άλλοτε πρότυπου αθλητικού κέντρου.

Η "Εspresso" βρέθηκε στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν δεκάδες αθλητές και απαθανάτισε εικόνες που σοκάρουν.


Προχωρώντας στον χώρο των εγκαταστάσεων έχει κανείς την αίσθηση ότι βρίσκεται σε παλιό καταυλισμό. Σπασμένες πινακίδες, καλώδια ξηλωμένα, σπασμένα πλακάκια, βρύσες που στάζουν, σκουριασμένα λουκέτα και αγριόχορτα που έχον αφεθεί να μεγαλώνουν.

Το εσωτερικό των σπιτιών όπου ζουν οι Έλληνες πρωταθλητές βρίσκεται σε ακόμη χειρότερη κατάσταση. Η υγρασία έχει ποτίσει τους τοίχους, ενώ διαπιστώσαμε ότι πολύ συχνά έχουν πέσει και οι σοβάδες.

Εspresso

apokalipsi daneio   skandalo

Μείζον θέμα για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο, προκύπτει, μετά τη σημερινή αποκάλυψη του newpost.gr σχετικά με τον τρόπο χορήγησης δανείων. Επίσης θα πρέπει οι οικονομικοί εισαγγελείς να ελέγξουν τη διαδρομή του χρήματος και αν τελικά υποκρύπτεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το πολιτικό θέμα είναι πλέον στα χέρια της κυβέρνησης για τον αν συνεχίζει να εμπιστεύεται τον κ. Προβόπουλο. Κρίσιμα πολιτικά ζητήματα προκύπτουν από την χορήγηση υπέρογκου δανείου σε πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Μετά τις καταγγελίες του Μιχάλη Καρχιμάκη για δάνειο άνω του 1 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε σε πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, το newpost.gr έψαξε και έχει στη διάθεσή του τα ντοκουμέντα. Παρατηρώντας τα σχετικά έγγραφα βλέπουμε ότι ο κ. υπουργός το 2009 (26/01) μεταβίβασε στην Proton Bank -μέσω της εταιρείας εκμετάλλευσης ακινήτων που διαθέτει- δάνεια ύψους 1.797.748 ευρώ με εγγύηση ακίνητο που είχε εκμισθώσει σε άλλη γνωστή τράπεζα.

Το ποσό του δανείου, όπως αναγράφεται στην σχετική αίτηση, θα χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση τεσσάρων συνολικά καταστημάτων στην Αθήνα, την ανακαίνιση αυτών καθώς και για την αγορά αγροτεμαχίου επιφανείας 8.160 τ.μ. σε νησί και στην ανέγερση κτίσματος.

Το δάνειο, εκταμιεύθηκε σε μία δόση, έχει ορίζοντα αποπληρωμής 111 μήνες (λήξη στις 30/03/2018) ενώ το επιτόκιο ανέρχεται μόλις στο 1,25%!

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κεντρικός τραπεζίτης κ. Προβόπουλος εάν έχει λάβει υπόψιν του την χορήγηση των εν λόγω δανείων;

Είναι δυνατόν να δίνεται ένα τόσο μεγάλο δάνειο σε πολιτικό πρόσωπο και με τους συγκεκριμένους ευνοϊκούς όρους;

Μήπως αυτό υποκρύπτει άλλου είδους συναλλαγές ή η τράπεζα επένδυε στις πολιτικές παρεμβάσεις του συγκεκριμένου κυρίου για διάφορες υποθέσεις που τον αφορούσαν;

Σ.Σ.1. Το newpost έχει στη διάθεση της Δικαιοσύνης όλα τα αποδεικτικά έγγραφα και φυσικά το όνομα του εν λόγω πολιτικού.

newpost

metamosxeusi

Αναγκαστικοί δότες και όχι δωρητές οργάνων θα είμαστε όλοι οι Έλληνες και όσοι κατοικούν στην χώρα μας σε 5 μήνες από τώρα, σύμφωνα με τον νόμο του πρώην υπουργού Υγείας, Α. Λοβέρδου!

Η αφαίρεση, οποιουδήποτε οργάνου κρίνεται χρήσιμο για κάποιον άλλο ασθενή, θα μπορεί να γίνεται χωρίς την συγκατάθεση των συγγενών από νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές ή... εταιρείες και όχι από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Αυτό αναφέρεται στον νόμο Λοβέρδου, που πήγε στην Βουλή το 2011 και ψηφίστηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο!

Η διάταξη έχει προκαλέσει οργή και φόβο, καθώς αρκετοί εκτιμούν πώς άνθρωποι, που δεν έχουν «στον ήλιο μοίρα», όπως φτωχοί και μετανάστες θα πωλούν τα όργανα τους και θα πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης.

Ο μόνος τρόπος να μην γίνει κάποιος δότης είναι να το δηλώσει εγγράφως στην αστυνομία ή σε συμβολαιογράφο! Όμως αυτό το σκέλος δεν έχει γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό.

Εξαιτίας της διάταξης αυτής μάλιστα παραιτήθηκε το προεδρείο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, ενώ δυσαρέσκεια έχει ξεσπάσει και στην ιατρική κοινότητα.

Περισσότερα Άρθρα...