ali pasa
 
Η σκληρή επίθεση του Πρωθυπουργού στους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης δεν είναι η πρώτη ,καθώς στο παρελθόν τους είχε αποκαλέσει βλαχοδήμαρχους .Από την άλλη βέβαια δε θα είναι και η τελευταία από ότι φαίνεται.

Ο σημερινός λοιπόν χαρακτηρισμός Αγάδες του Πρωθυπουργού για τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης έφερε και την σκληρή απάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ κυρίου Πατούλη οποίος ανέφερε ότι η Κυβέρνηση μισεί την Αυτοδιοίκηση.

Ο πρωθυπουργός όμως είπε αυτά  που είπε στην Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.

Ο Υπουργός όμως των Εσωτερικών κύριος Σκουρλέτης έχει την ίδια άποψη;;;

Μία απλή αναζήτηση στο site του Υπουργείου Εσωτερικών αρκεί για να δούμε ότι ο σημερινός Υπουργός έχει συναντήσει πάνω από τους μισούς Αγάδες-Δημάρχους της Χώρας κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Άρα λοιπόν αν θεωρήσουμε ότι ο Πρωθυπουργός μίλησε για Αγάδες,τότε ο Υπουργός του τι είναι ο Αλή Πασάς;;;

Όλοι όμως πρέπει να παραδεχθούν ότι ο κύριος Σκουρλέτης ως ο αρμόδιος Υπουργός είναι ο Πολιτικός εκείνος ο οποίος διαχρονικά έχει συναντήσει περισσότερους Δημάρχους από όλους τους προκατόχους του στη θέση αυτή  ,κάτι που τον τιμάει.

Έχει αξία ακόμη να σημειώσουμε ότι η Κυβέρνηση ,ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στήριξή του έχει εκλέξει Δημάρχους και Περιφερειάρχες οι οποίοι προσπαθούν να λειτουργήσουν τους Δήμους και τις Περιφέρειές τους.Πράγμα που σημαίνει ότι καθημερινά υπογράφουν αποφάσεις,απευθείας αναθέσεις και ότι προβλέπονται από το Νόμο.

Αυτοί τι είναι;;

Ένα από τα μηνύματα που έστειλε ο Πρωθυπουργός είναι και προς τα αριστερά του.Μίλησε για τα λάθη του 2014 τα οποία  χρεώνει σε αυτούς που έφυγαν ,προφανώς αναφερόμενος στον κύριο Λαφαζάνη. Ξεχνάει όμως κάτι.
 
Σήμερα στα Δημοτικά Συμβούλια όπου έχουν εκλεγεί Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι όπου έχουν μεταπηδήσει στο ΛΑΕ .Ακόμα και στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της Χώρας ,αυτή της Αττικής, υπάρχουν Αντιπεριφερειάρχες οι οποίοι διοικούν στηρίζοντας το έργο της κας Δούρου αλλά ανήκουν στο ΛΑΕ. Πόσο συμφέρει το ΣΥΡΙΖΑ να λέει 15 μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές ότι μάλλον δε σας θέλουμε;;;

Συμπερασματικά λοιπόν  έχουμε τους Δημάρχους που είναι οι Αγάδες,άρα αυτός που τους εποπτεύει είναι Αλή Πασάς (πάντα μεταφορικά).

Οι δημότες πολίτες τι είναι για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές:Γιουσουφάκια;;; Γιατί αν αποκαλείς αγάδες  τους αιρετούς αναπόφευκτα χαρακτηρίζεις και αυτούς που τους εκλέγουν.

Βέβαια οι ίδιοι πολίτες οι οποίοι το  2014 στις δημοτικές ψήφισαν τους αγάδες αλλά το 2015 μετατοπίστηκαν και στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζονται ως σκεπτόμενοι πολίτες.Το 2019 πως θα τους χαρακτηρίσουν;;;

Άρα η απλή αναλογική δεν έχει στόχο κατά τον Πρωθυπουργό να λειτουργήσουν οι  Δήμοι και οι Περιφέρειες αλλά να εξαφανίσει τους.... Αγάδες από το Πολιτικό σύστημα.
 
Μία αλλαγή όμως τέτοια  η οποία κοιτάει προς το παρελθόν, χωρίς να αναλύει το παρόν και να σχεδιάζει  το μέλλον  λειτουργεί ως "τιμωρητική" και ενδεχομένως και δόλια και θα οδηγήσει στην "τιμαριοποίηση" της πίτας των εξουσιών στους Δήμους και τις Περιφέρειες.
 

αιρετος

dimarxeio argyr

Τα τελευταία 4 χρόνια η διοίκηση Κωνσταντάτου έκανε το αδύνατο δυνατό: Εβγαλε τον Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης, από το τέλμα και την ανυποληψία – κατάσταση στην οποία τον παρέλαβε - και τον έφερε με σωρεία έργων και κοινωνικών δράσεων στην πρωτοπορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθιστώντας τον έτσι παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς άλλους.

Τον περασμένο Μάρτιο, το 3ο ανοιχτό Συνέδριο της μεγάλης και ανεξάρτητης δημοτικής παράταξής του "ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ" τον ανακήρυξε πανηγυρικά εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχό της για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, εκφράζοντας έτσι την πανθομολογούμενη κοινή εκτίμηση και πεποίθηση, ότι θα είναι και πάλι ο μεγάλος θριαμβευτής τους!

Ετσι είναι και έτσι είναι βέβαιο ότι θα γίνει, όσο και αν οι ορκισμένοι παλαιοκαθεστωτικοί αντίπαλοί του προσπαθούν μάτια να αντιδράσουν, όπως μπορούν.

Ηδη μετά από τα 4 πρώτα, εξαιρετικά παραγωγικά, χρόνια της δημοτικής αρχής Κωνσταντάτου, έκαναν εκ νέου .....την εμφάνισή τους οι πρώτοι ξεχασμένοι παλαιοκομματικοί σκελετοί! Βγήκαν από το χρονοντούλαπο της αφάνειας και λησμονιάς, όπου τους έχουν τοποθετήσει οι πολίτες και άρχισαν να μιλούν δημόσια για το πώς θα αντιμετωπίσουν τον μισητό εχθρό τους, τον λίαν αγαπητό Γιάννη των συνδημοτών του.

Τι πρόσφεραν, όμως, όλοι αυτοί οι κύριοι στο παρελθόν; Απολύτως τίποτα. Τι προσφέρουν στο παρόν; Απολύτως τίποτα. Τι έχουν να προσφέρουν στο μέλλον; Και πάλι απολύτως τίποτα!!

Πολλά τίποτα μαζί σε μια ατελείωτη χρονοσειρά. Γι αυτό κι ανάλογα θα είναι τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους. Οι πολίτες έχουν πια ξυπνήσει και η κρίση τους δίκαια, ανάλογη της προσφοράς του καθενός στον Δήμο τους.

παρατηρητης

konstantatos fonto aerolodr

Απόλυτα δικαιωμένος πρέπει να αισθάνεται ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης μετά την πολυαναμενόμενη έκδοση της απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ, που έκρινε ως απόλυτα νόμιμο το πολύκροτο Σχέδιο Ανάπτυξης του πρ. αεροδρομίου του Ελληνικού.

Ηταν το τελευταίο προαπαιτούμενο για την υλοποίηση της επένδυσης-μαμούθ των 8+ δις ευρώ - από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη - με πολλαπλούς ειδικότερους στόχους, που θα αλλάξουν τα δεδομένα στον νυν φτωχό Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, και επιπλέον «αφορούν, μεταξύ άλλων, στην αντιμετώπιση της οξείας οικονομικής κρίσης, την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, την αύξηση της απασχόλησης και στη μείωση της ανεργίας, στην καταπολέμηση της φτώχειας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, τη μείωση του δημοσίου χρέους, την ανάδειξη της περιοχής της Αθήνας σε πολιτιστική μητρόπολη, σε τουριστικό πόλο διεθνούς ακτινοβολίας, σε σημαντικό κέντρο οικονομικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας κ.ά, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ιστορική απόφασή του η ολομέλεια του ΣτΕ.

Ως γνωστό, ο Γιάννης Κωνσταντάτος, ήταν ο μοναδικός αυτοδιοικητικός της περιοχής, που και ως πρ. επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης και ως υποψήφιος και ως νυν Δήμαρχος, σταθερός και αταλάντευτος, είχε και έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της μεγάλης αυτής επένδυσης, εκθέτοντας και επεξηγόντας ανοιχτά και ξεκάθαρα στους πολίτες τα μεγάλα οφέλη που θα προκύψουν από αυτήν.

Για 7 συνεχή χρόνια αγωνίσθηκε μόνος, με αμείωτο πάθος και σθένος, εναντίον όλων των τοπικών κ.α. οπισθοδρομικών «θεών και διαμόνων», την ίδια ώρα που άλλοι πρώην και νυν δήμαρχοι συμμετείχαν και δήλωναν ανοιχτά την συμπαράστασή τους στις «αγωνιστικές» εκδηλώσεις αυτών που ήταν φανατικά ενάντια στη μεγάλη αυτή αναπτυξιακή επένδυση, με καθοδηγητή τον πρ. Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Μοναδικός υποστηρικτής του, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού του Ελληνικού – Αργυρούπολης, που στάθηκε, στέκεται και θα στέκεται όπως φαίνεται για πολλά ακόμη χρόνια στο πλευρό του, περιβάλλοντάς τον με την αγάπη του, δικαιώνοντας τους αγώνες του και  ενστερνιζόμενος πλήρως το όραμα και τις πολλαπλές δράσεις της διοίκησής του για την συνεχή ανάπτυξη του δήμου υπέρ των πολιτών του και του «ευ ζην» τους.

Ελληνικό: Συνταγματικό κρίθηκε από το ΣτΕ το σχέδιο - Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την επένδυση 8 δισ. Ξεκινούν τα έργα

tasia edra voulis

Καθώς συνεχίζεται επί των διαδικαστικών η συζήτηση στην Βουλή για την υπόθεση Novartis, ήδη κάποια μικροεπεισδόδια και στοιχεία έντασης και εκνευρισμού άρχισαν να εμφανίζονται.

Ενα τέτοιο συνέβη όταν τον λόγο ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Χαρ. Αθανασίου και η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου του τον αρνήθηκε, λέγοντας ότι δεν θα σχολείται η Βουλή με διαδικαστικά και νομικιστικά, ενώ έκλεισε την φράση της ψελλίζοντας ένα «άει στο διάβολο».

Ο κ. Αθανασίου ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού με αφορμή αυτό, η προεδρεύουσα συνέχισε να αρνείται και εκεί παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας. Όπως είπε, η φράση της κ. Χριστοδουλοπουλου είχε καταγραφεί στα πρακτικά και την κάλεσε να ανακαλέσει, προκειμένου να λυθεί η παρεξήγηση.

Η προεδρεύουσα ανέφερε το αμίμητο: υποστήριξε ότι δεν είχε πει τίποτε τέτοιο, αλλά και ότι αφού το άκουσαν τα πρακτικά, ήταν πρόθυμη να ανακαλέσει...

reporter

kladema

Τα σωρευμένα προσωρινά στο εργοτάξιο του Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης κλαδέματα από τα δένδρα των πεζοδρομίων και πλατειών του Δήμου, ήταν το νέο "ερέθισμα" που προκάλεσε την έκδοση μιας ακόμα ανακοίνωσης – ενός ακόμη δείγματος λαϊκισμού και παραπληροφόρησης - της παράταξης Κορτζίδη.

Ορισμένοι στο Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης συνεχίζουν να πιστεύουν ακράδαντα, πως αν η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με αυτά που θέλουν και επιθυμούν, τόσο το χειρότερο για… την πραγματικότητα!

Αλλά κανείς πια δεν τους δίνει σημασία... Γιατί οι δημότες βλέπουν, κρίνουν και συγκρίνουν τα μέχρι σήμερα πλούσια σε έργα και δράσεις επιτεύγματα της δημοτικής αρχής με το θλιβερό και αλησμόνητο χτες.

Κουραστικοί και επαναλήψιμοι...Καμιά πρωτοτυπία..

Μόνο λύπη προκαλούν για το επίπεδο της καταστροφικής για τον δήμο «αντιπολίτευσής» που εξακολουθούν αμετανόητα να ασκούν!.

παρατηρητης

 

merkel zaef

«Μακεδονία» αποκάλεσε η Μέρκελ την ΠΓΔΜ στη συνέντευξη με τον ΖάεφΦαίνεται πως η Άνγκελα Μέρκελ έλυσε από μόνη της το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ και οι δηλώσεις της περί «θετικού νέου τό ότι τα Σκόπια με την Ελλάδα ειναι πολύ κοντά σε συμφωνία», ήταν απλώς για τους τύπους...

Κι αυτό διότι αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής της με τον Ζόραν Ζάεφ στο Βερολίνο, υπέπεσε σε φάουλ, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Οι δύο χώρες έχουν μια διένεξη, αλλά βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στη λύση. Και αυτό είναι κάτι πολύ θετικό τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Μακεδονία», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος και εύλογα αναρωτιέται κανείς ποια λύση απομένει να βρουν η Ελλάδα και η πΓΔΜ.!!!..

Ανιστόρητη, αδιάφορη, πολιτικάντισα, ή ...... ;;;

EXARXEIA mat petropolemos

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας το απόγευμα της Πέμπτης στο Κολωνάκι.

Επειτα από επεισόδια που προκάλεσαν χούλιγκαν της Ντιναμό Κιέβου σε συμπλοκή τους με Ρώσους που βρίσκονταν σε κατάστημα της οδού Τσακάλωφ, οι δυνάμεις της αστυνομίας έδρασαν αστραπιαία, έφθασαν στο σημείο της συμπλοκής και προχώρησαν στην προσαγωγή 18 ατόμων.

Ποιο είναι το θέμα, με αφορμή αυτό το περιστατικό;

Γιατί δεν κάνει το ίδιο κάθε Παρασκευοσαββατοκύριακο η ΕΛΑΣ με τους χούλιγκαν των Εξαρχείων και τους παρακολουθεί αμέτοχη να επιδίδονται στη μάχη των μολότωφ, τον πετροπόλεμο, τις καταστροφές ΜΜΜ και ΙΧ, την κατατρομοκράτηση των πάντων και ... όποιον πάρει ο χάρος;

Ρητορικό το ερώτημα !!!!...

reporter

Περισσότερα Άρθρα...