Aπίστευτο το βαθύ κράτος του Δήμου της Αθήνας. Η περιπέτεια της μικρής Μαρίας ανάδειξε για μια ακόμη φορά το αυτονόητο των εγχώριων δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών:

Ωχαδελφισμός, αναξιοκρατία, αρπαχτές, συμμορίες αλά Κολομβία με τις άκρες τους στον σάπιο κρατικό μηχανισμό, σε όλα τα επίπεδά του, κεντρικά και τοπικά.

Και είναι λογικό: Οι κηφήνες του Δημοσίου-με εξαίρεση τους ικανούς και εντίμους-διορίστηκαν με την γνωστή διαδικασία των πολιτικών ρουσφετιών και καθόλου τυχαία, 3 χρόνια τώρα, κανείς υπουργός και καμιά κυβέρνηση δεν τολμά να ακουμπήσει τις ιερές αγελάδες του Δημοσίου.

Έτσι το λιγότερο που συμβαίνει είναι να δημιουργούνται ερωτήματα για τον τρόπο που εκδίδονται τα πιστοποιητικά γέννησης από τον Δήμο Αθηναίων από την αποκάλυψη του δημάρχου Λάρισας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Ο Κωνσταντίνος Τζανακούλης υποστήριξε ότι ενώ έχει τεθεί σε λειτουργία νέο πληροφοριακό σύστημα, ο Δήμος Αθηναίων επιμένει να χορηγεί..... χειρόγραφα τις βεβαιώσεις, την ώρα που άλλοι δήμοι ζητούν και δικαστική απόφαση.

"Το μεμπτό στο Δήμο Αθηναίων είναι ότι ενώ έχουμε μπει στο καινούργιο πληροφοριακό σύστημα από τις 8 Μαΐου, αυτοί συνεχίζουν να μας στέλνουν αποσπάσματα ληξιαρχικής πράξης με το καινούργιο σύστημα, όπως το λέμε εμείς, ..... χειρόγραφα", υπογράμμισε ο κ. Τζανακούλης.

"Είδαμε ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν έρχονταν αρκετά τέτοια αποσπάσματα και σε εμάς και σε άλλους Δήμους με Ρομά. Τότε υποβάλλαμε ερώτημα στο υπουργείο Εσωτερικών", πρόσθεσε ο δήμαρχος Λάρισας. 

Και ο Υπουργός Εσωτερικών τι έκανε, ρωτάμε εμείς, όχι μόνο για τον Δήμο Αθηναίων, αλλά για όλους ανεξαιρέτως τους δήμους;

 

Αλλαλούμ! Δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις. Δεν βγαίνουν ειδήσεις και εκπομπές το Σαββατοκύριακο...!!

Δεν έχει προηγούμενο ο τραγέλαφος που επικρατεί στην ΔΤ του Παντελή Καψή. Η μετάθεση για την ερχόμενη Τρίτη της συζήτησης για την τροπολογία που θα περιελάμβανε και τις ανανεώσεις των συμβάσεων όσων δουλεύουν στην ΔΤ ουσιαστικά διαλύει μέχρι νεωτέρας το μόρφωμα της ΔΤ.

Αυτο θα συμβεί γιατί το σύνολο όσων εργάζονται στην ΔΤ ολοκληρώνουν σημερα, όπως αναφέρουν οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει, τις υποχρεώσεις τους με τη ΔΤ.

Απο την Κυριακη δεν έχει κανένας δικαίωμα απο το σύνολο των διμηνιτών να προσφέρει εργασία καθώς η σύμβαση του θα εχει χρονικά ολοκληρωθεί.

Ως εκ τούτου δεν μπορει να βγουν ειδήσεις, αλλά και εκπομπές καθώς το σύνολο των εργαζομένων απο αύριο παύει να έχει σύμβαση.

Πληροφορίες κάνουν λόγο οτι θα κληθούν να δουλέψουν το Σαββατοκύριακο αρκετοί απο αυτους που έληξαν οι συμβάσεις τους. Κάτι τέτοιο όμως θα θεωρείται παράνομο και θα υποκύπτει στο καθεστώς της μαύρης εργασίας. Θα το αποτολμήσουν, καθώς οι περισσότεροι δεν θα εχουν συμβάσεις;

enimerosi24

Διαβάσαμε την επιστολή του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Χρ. Κορτζίδη προς τον κ. Ι. Οικονόμου, Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΟΣΥ και για μία ακόμη φορά διερωτηθήκαμε:

Αλήθεια, τι είδους πολιτική είναι αυτή που ακολουθεί ο δήμαρχος, από τη μια να κάνει διαρκώς αντιπολίτευση..... στην αξιωματική αντιπολίτευση και από την άλλη...... να αντιγράφει τις δράσεις και τις εξαγγελίες της;

Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα έχουν ως εξής:

Σε σχετικό Ενημερωτικό Φυλλάδιο που κυκλοφόρησε η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου, ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ (του κ. Γ. Κωνσταντάτου), μεταξύ των άλλων διαβάζουμε και τα εξής:

«......Στον τομέα της μετακίνησης των δημοτών ο δήμαρχος παρείχε το απόλυτο τίποτε. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει δικό του σχέδιο, δεν έλαβε υπόψη του τις ολοκληρωμένες, εδώ και τέσσερα χρόνια, μελέτες της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου για τη διαμόρφωση των περιοχών γύρω από τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ. Οσο για τη δημοτική συγκοινωνία, ΟΥΔΕΝ!..... 

Οι βασικές αρχές και στόχοι μας στα κυριότερα ζητήματα, συνοπτικά, είναι οι παρακάτω: 

………………………………..

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ: Η λειτουργία κυκλικής δημοτικής συγκοινωνίας με ΜΙΝΙ BUS που θα συνδέει την πόλη με τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ………..» 

Πως δεν το είχα σκεφτεί και εγώ, εδώ και 3,5 χρόνια, αυτό θα διερωτήθηκε ο δήμαρχος, διαβάζοντας προφανώς το υπόψη Ενημερωτικό Φυλλάδιο της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ προς τους δημότες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης.

 

Ετσι, πριν καλά-καλά «αλέκτωρ λαλήσει», έβγαλε την δική του "COPY - PASTE version" για την δημοτική συγκοινωνία, ως εξής:

"Λεωφορεία για Τοπική Συγκοινωνία

Το ενδεχόμενο λειτουργίας τοπικής συγκοινωνίας για τους σταθμούς του Μετρό εξετάζει ο δήμος, προκειμένου να εξυπηρετούνται κυρίως γειτονιές στις οποίες δεν υπάρχουν λεωφορειακές γραμμές σύνδεσης με τους σταθμούς του Μετρό.

Για τον λόγο αυτό ο δήμαρχος, Χρήστος Κορτζίδης, έχει αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΥ ΑΕ με την οποία ζητεί την εκμίσθωση δύο MIDI BUS από τον δήμο.

Η επιστολή του Δημάρχου:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αργυρούπολη 6/9/2013
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Αρ. πρωτ. 32589
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Λ.Κύπρου 68 Aργυρούπολη 164 52
Τηλ. κέντρο 213.20.18.700

Προς
Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΥ ΑΕ
κ. Οικονόμου Ιωάννη
Παρνασσού 6, 18233 Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Παρακαλούμε να εξετάσετε το αίτημά μας για εκμίσθωση δύο MIDI BUS, που θα συμπεριλαμβάνει και τη συντήρησή τους, στα πλαίσια της προσπάθειας μας για λειτουργία τοπικής γραμμής εξυπηρέτησης των σταθμών του μετρό στο Δήμο μας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης
Χρήστος Κρτζίδης (σημ.:το σωστό που θα έπρεπε να γραφεί στην ανακοίνωση είναι…. Κορτζίδης!)"

Εύγε, λοιπόν, στην ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ του Κωνσταντάτου για τις ιδέες και τις δράσεις της.
Εύγε, όμως, και στον δήμαρχο Κορτζίδη για την άμεση…. αντιγραφή τους.

«Τα αγαθά κ(λ)όπης κτώνται» λέει η ρήση, αλλά κερδισμένοι τελικά είναι πολίτες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης, όπου η μεν αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει να … παράγει και ο δήμαρχος να προσπαθεί … να εκτελέσει, ακολουθώντας την κατά βήμα!!

Παρατηρητης
 

Με είδε να πίνω καφέ στη Γλυφάδα και με πλησίασε φουριόζος.... 

- Μα τι είναι αυτό που συμβαίνει ρε φίλε με αυτόν τον Κωνσταντάτο, με ρωτάει, ενώ καθόταν απρόσκλητος δίπλα μου.

- Ποιον ακριβώς εννοείς, του λέω, πες μου για να καταλάβω.

- Αυτόν ρε συ, που .... αυτοαποαποκαλείται επικεφαλής της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο μου. Αυτόν τον ... αθεόφοβο που έχει βάλει «ινάτι αμανάτι» να τρελλάνει τον Χρηστάκι, τον δήμαρχο και είδωλό μας! Κατάλαβες τώρα;

- Οχι του λέω απορρημένος και του ζητάω να μου εξηγήσει, τι ακριβώς εννοεί και που το πάει. Και αυτός, σαν έτοιμος από καιρό, μου λέει :

- Ακου λοιπόν για να καταλάβεις: Δεν θα σου πω πολλά για να μη σε κουράσω. Δεν θα σου πω για το ... απαράδεκτο πρέσινγκ που έχει κάνει από το 2010 στον Χρήστο τον δήμαρχό μας ο υπόψη κύριος, αλλά θα σου πω μόνο για αυτό που έκανε τώρα τελευταία για να δεις,..... τι σόι πράγμα είναι ο άνθρωπος.

Και συνέχισε ακάθεκτος:

- Ο υπόψη λοιπον κύριος πήρε την πρωτοβουλία να ξεσηκώσει πρώτος και καλύτερος τον κόσμο, να τον μαζέψει άρον-άρον στο ΚΑΠΗ και να τον βάλει να υπογράψει μαζικά ένα Ψήφισμα Διαμαρτυρίας για να μη φύγει λέει ο ΕΟΠΥΥ από την Αργυρούπολη κ.α. Είχε μάλιστα ... το θράσος να καλέσει και τον.... δηλωμένα  αντικαλλικρατικό - αντιενωτικό δήμαρχό μας να προχωρήσουν λέει.... ενωτικά, όλοι μαζί! Απίστευτο!

Και δεν έκανε μόνο αυτό ο αθεόφοβος. Χωρίς πάλι... να ρωτήσει κανένα, πήρε μαζί του μια επιτροπή με τον δ/ντη του ΕΟΠΥΥ και πήγε και βρήκε – άκουσον, άκουσον - τον...... Υπουργό Υγείας και του έδωσε να διαβάσει αυτό το Ψήφισμα, αναγκάζοντάς τον μάλιστα να δηλώσει και να δεσμευθεί  «on camera», ότι δεν θα φύγουν τα ιατρεία του πρώην ΙΚΑ από την Αργυρούπολη! Απαράδεκτο σαν κίνηση και.... σαν δήλωση!

Πως τόλμησε ρε συ να κάνει τέτοιο "extreme" πράγμα; Δεν διδάχθηκε από τον δήμαρχό μας, ότι οι επαφές με τους υπουργούς και κάθε άλλους παρόμοιους λεγάμενους..... απαγορεύονται "δια ροπάλου" και, ότι εμείς πρέπει να διαμαρτυρόμαστε μόνο απ’ έξω, στα πεζοδρόμια; Αφου έτσι λέει και.... το κόμμα, έτσι πρέπει να γίνεται, αλλιώς πως;

Ομως φίλε, ο δήμαρχός μας δεν μασάει από αντιπολίτευση και του την έφερε του κυρίου αυτού! Του έστεισε, άρον-άρον, μια κομματική αντισυγκέντρωση χάρμα και τον αποκάλεσε για μια ακόμη φορά, χωρίς όμως τώρα να τον κατονομάζει ...ο πονηρούλης, .... ψεύταρο, κότσαροντάς του μάλιστα και την ταμπέλα του...... συνεργαζόμενου και .....  πλήρως συντονισμένου με τη μνημονιακή κυβέρνηση!! 

Και συνέχισε.... καταφουντωμένος: 

- Και πολύ καλά έκανε και του τα "κόλλησε" όλα αυτά, αφού δεν εκείνος έκανε, ότι και ο Χρήστος μας, που διαμαρτύρεται, όποτε θεωρεί ότι τον βολεύει, έξω πάντα από τα υπουργεία, με πανώ, μπολντόζες, φορτηγά και κάμερες, για να βλέπει ο λαός και να ... θαυμάζει, κουβαλώντας μαζί του με πούλμαν που πληρώνουν τα κορόΙδα οι δημότες χε χε χε, και τους κομματικούς φίλους του. Αυτό φίλε θα πει ... αγώνας, όχι παίζουμε....

Και καταλήγοντας μου είπε ... ανακουφισμένος: 

- Τέλειωσα ρε φίλε! Στα είπα και ησύχασα. Κάτσε μόνο, να μην το ξεχάσω, να σου διαβάσω και τι έγραψε στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχός μας για να δεις, γιατί.... τον θαυμάζω, άκου:

«Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες υπεράσπισης των υπηρεσιών Υγείας του ΕΟΠΥΥ στο δήμο, ανέδειξε την ανάγκη της λειτουργίας τέτοιων υπηρεσιών Υγείας σε όλους τους Δήμους, κάλεσε τους πολίτες να απομονώσουν τους τοπικούς αντιπροσώπους των μνημονιακών πολιτικών που σε απόλυτο συντονισμό και αλληλοστήριξη με την κυβέρνηση προσπαθούν να καθησυχάσουν και να αποπροσανατολίσουν με ψέματα την τοπική κοινωνία.....»

Και εγώ τι έκανα νομίζετε μετα΄από αυτό τον χείμμαρο που δέχθηκα; Εμεινα πραγματικά άφωνος από την περιγραφή και από τα απρόσμενα ...... «επιχειρήματα» του φίλου, αλλά και για την ανακοίνωση του προσφιλή σε αυτόν δημάρχου!

Τελικά όμως..... βρήκα πάλι τη φωνή μου και ανέκραξα, για να εκτονωθώ και εγώ:

Κύριε Κωνσταντάτε συνέλθετε!

Σταματήστε επιτέλους να ενοχλείτε τους κυβερνώντες το δήμο σας. Εχετε κάνει τον δήμαρχο του φίλου μου.... να τα χάνει με εσάς, με τις πρωτοβουλίες και με τις δράσεις σας ! Και μαζί με τον δήμαρχο και αυτόν τον ίδιο! Λυπηθείτε τους....

Παράλληλα όμως, δεν σας κρύβω, ότι για μία ακόμη φορά από όλα αυτά που άκουσα – αλλά και με όλα τα άλλα που βλέπω και ακούω, που ξέρετε και ξέρω - κατάλαβα πολύ καλά, γιατί τελικά αυτός ο δύσμοιρος τόπος δεν θα πάει ποτέ μπροστά και... απογοητεύθηκα πλήρως! 

Εσεις; 

Παρατηρητής .

 

Με μία ειρωνική αφίσα αλλά και με πολλά καλάθια, γεματα τρόφιμα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ εκφράζει τη στήριξή της στην οικογένεια του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος πριν λίγες μέρες μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για την πενιχρή σύνταξη της μητέρας του, που ζει με... 500 ευρώ το μήνα.

Σε απέραντο καφενείο έχουν μετατραπεί οι εγκαταστάσεις της Δημόσιας Τηλεόρασης (Δ.Τ.)στην Κατεχάκη, με την πλειοψηφία των προσληφθέντων να ξημεροβραδιάζεται στο μπαρ, ελλείψει αντικειμένου, αλλά και χώρου να τους φιλοξενήσει και, τη μειοψηφία να εργάζεται σε αντίξοες συνθήκες με πρωτόγονα μέσα!

«Οι περισσότεροι έρχονται πίνουν καφέ και φεύγουν. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που δεν πατάνε καθόλου, γιατί δεν έχουν πού να καθίσουν»!

Κάπως έτσι περιγράφεται η καθημερινότητα των επιτυχόντων της λίστας για τη μεταβατική ραδιοτηλεόραση, με απόλυτη ευθύνη του υφυπουργού Παντελή Καψή που δεν έχει καταφέρει ακόμη να την θέσει σε πλήρη λειτουργία, αξιοποιώντας το πολυπληθές δυναμικό της!

Πόσος είναι ο μηνιαίος μισθός του υφυργού της νέας ανύπαρκτης ΔΤ, κ Καψή, είπαμε ; Και τι κάνει; .... 

 

Απόσπασμα από συνέντευξη της Ελένης Ζαρούλια 

«Με τον Νίκο γνωριστήκαμε από κοινούς γνωστούς στη συμμετοχή μας στα εθνικιστικά κόμματα. Μας ένωσε η αγάπη για την πατρίδα μας και τα σύμβολα. Αμέσως διαπίστωσα ότι είναι αδάμαντας, είναι βράχος. Τις ίδιες απόψεις που είχε πριν από 30 χρόνια τις έχει και σήμερα!»

 

Απόσπασμα από άρθρο του Νίκου Μιχαλολιάκου 1987 (Χρυσή Αυγή τ. 26)

« …Συμπληρώθηκαν 42 χρόνια από τότε που ο Αρχηγός του Γερμανικού Ράιχ και οραματιστής της Νέας Ευρώπης Αδόλφος Χίτλερ έθεσε μόνος Του τέλος στη γήινη παρουσία του […] Εχουμε χρέος να τιμήσουμε τη μνήμη Εκείνου, έχουμε ανάγκη να ζωτική να τιμούμε τους ήρωες της Ιδέας μας […] Δεν έχουμε σκοπό να γίνουμε αρεστοί, ούτε και μας ενδιαφέρει να είμαστε αποδεκτοί ανάμεσα σε αυτόν τον αποχαυνωμένο λαό. Είμαστε οι πιστοί στρατιώτες της Εθνικοσοσιαλιστικής Ιδέας και τίποτε άλλο[…]HEIL HITLER!»

 

Απόσπασμα από την απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου στον ανακριτή, όπως μεταδόθηκε χθες από τον εκφωνητή του STAR: «Δεν είμαι ναζιστής, δεν είμαι εθνικοσοσιαλιστής, είμαι Ελληνας Εθνικιστής»

Σε ερώτηση για τα κείμενα στο περιοδικό Χρυσή Αυγή, το οποίο κατά τη δεκαετία του '80 είχε κατά καιρούς δημοσιεύσει κείμενα απηχούσε εθνικοσοσιαλιστικές αντιλήψεις, σημείωσε: «Απηχούσαν αντιλήψεις εθνικοσοσιαλιστικές, τότε δηλαδή προ 35ετίας, τις οποίες σήμερα δεν αποδέχομαι. Η Χ.Α. σε ιδεολογικό επίπεδο δεν έχει σχέση με το γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του μεσοπολέμου αλλά εκφράζει ένα γνήσιο εθνικιστικό κίνημα. Γι αυτό ακριβώς το λόγο η ΧΑ ουδέποτε υιοθέτησε εθνικοσοσιαλιστικά σύμβολα αλλά μόνο αρχαιοελληνικά. Σύμβολό της δε είναι ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος».

Σχόλιο: Προς το παρόν απλώς είναι ο υπό δικαστική διερεύνηση αρχηγός μιας εγκληματικής οργάνωσης είτε με ναζιστικό είτε με εθνικιστικό προσανατολισμό που εξάλλου δεν απέχουν και πολύ μεταξύ τους...

 

efsyn

Περισσότερα Άρθρα...