Με αφορμή τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου πως «στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε πει ξεκάθαρα πού θα βρούμε τα χρήματα»,  ο κ. Τατσόπουλος μίλησε στον Βήμα Fm και επιστράτευσε ένα ευφυολόγημα λέγοντας πως «ο Γλέζος μοιάζει με τον γεροντάκο στον Αστερίξ με τη θεογκόμενα...»!

«Ο κ. Γλέζος τα έλεγε και παλιότερα αυτά για τα λεφτά, αλλά η ουσία είναι πως δεν μπορεί να γίνει δραματική αλλαγή στο οικονομικό τοπίο χωρίς ανάλογη δραματική αλλαγή στην φορολογική πολιτική».

Ο κ. Τατσόπουλος δήλωσε πως σέβεται απολύτως τις απόψεις και τις αγαθές προθέσεις του κυρίου Γλέζου αλλά δεν δίστασε να εκφράσει τις διαφωνίες του, τόσο για το θέμα της απλής αναλογικής, όσο και για το θέμα των συνεργασιών ή των εξαγγελιών για τα οικονομικά.

Συγκεκριμένα ο κ. Τατσόπουλος εξέφρασε την άποψη πως η εφαρμογή της απλής αναλογικής είναι ανέφικτη στη δεδομένη χρονική στιγμή στη χώρα μας.

Να σημειωθεί πως τις δηλώσεις του κ. Γλέζου σχολιάσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος επιχειρώντας να κατευνάσει τα πνεύματα, σημείωσε πως η κριτική Γλέζου ήταν καλοπροαίρετη.

Ειρήνη Ν.

Στην τελετή για την Εθνική εορτή - επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Βούλα, κατέθεσαν στεφάνια στο εκεί Μνημείο Ηρώων όλα τα κόμματα, σύλλογοι και οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ.

ΠΛΗΝ του...... ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προτίμησε να μην τιμήσει με αυτόν τον τρόπο τους Ήρωες του Έθνους, αλλά να σταθεί απέναντι από τους επίσημους, στη θέση των αναπήρων, με το πανό που βλέπετε, προκαλώντας τα αρνητικά σχόλια των παρευρισκομένων! 
 
Αντίθετα, στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, έκπληξη προκάλεσε το γεγονός, ότι οι δημοτικοί συμβουλοι του δημάρχου κ. Χρ. Κορτζίδη δεν άνοιξαν φέτος πανό διαμαρτυριας, όπως έκαναν όλες τις προηγούμενες χρονιές, ούτε παρέλασαν βέβαια με αυτό!! Γιατί άραγε; Μόνοι τους λέτε να το αποφάσισαν; Λίγο δύσκολο φαίνεται! Εκλογές βλέπετε έρχονται και ... ότι καταλάβατε, καταλάβατε!
 
Στον πανηγυρικό, όμως , που έβγαλαν στο Ελληνικο δεν μπορεσαν τελικά να αποφύγουν τις "βαθέως τύπου" κορώνες, επιφυλάσσοντας εις εαυτούς - και όχι σε άλλους αλλήλους - το αποκλειστικό δικαίωμα και χαρακτηριστικό .... του αγωνιστή!
 
Οι υπόλοιποι δηλαδή τι είναι βρε παιδιά; Εύκολα απαντιέται το ερώτημα:  ..... Θεατές!
 
 
 
 
 
 
 
 

.

Διαβάστε πως σχολιάζει ένας δημότης του Αλίμου τα όσα αναφέρει σε αρθρο του  το "vimaonline" για  μερικά από αυτά που συμβαίνουν στον Δήμο Αλίμου:  

Αγαπητέ Νικόλα.

Επειδή είσαι αρκετά έμπειρος στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικότερα των Δήμων των οποίων παρακολουθείς τα Δ.Σ. έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα οι όποιες επισημάνσεις σου.

Αυτά (σημ.: εννοεί τα κακώς κείμενα) στο Δήμο Αλίμου είναι που προκαλούν την απογοήτευση στους κατοίκους.

Να μην έχουν αυτοί οι κύριοι καμία απολύτως απορία, γιατί ο Άλιμος είναι πλέον από τους χειρότερους Δήμους του Λεκανοπεδίου.

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει σχετική λίστα, όμως πλέον αρκετοί Δήμοι που παλαιότερα είχαν πρόβλημα σήμερα έχουν προσπεράσει τον Άλιμο κατά πολύ.

Για ποιό θέμα να μιλήσουμε; Για καθαριότητα, για αποκομιδή απορριμμάτων, για την παραλία, για τις λακούβες, για τις πινακίδες σήμανσης των δρόμων, για το πράσινο σε νησίδες και πλατείες, για απολυμάνσεις, για .... για ... γιατί; Άνοιξε όποιο θέμα θέλεις την ιστοσελίδα σου και κάνε χώρο για παρατηρήσεις/σχόλια των κατοίκων !!!

Αυτά που διαβάσατε διάβασα και εγώ και.... κάπως μπερδεύτηκα! Νόμιζα ότι με αυτά που έγραφε ο συντοπίτης Καλαμακιώτης - εάν και εφόσον ισχύουν - αναφερόταν, όχι στον δήμο Αλίμου, αλλά...... στον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης!!

Εσείς όμως μην μπερδευτείτε σαν και μένα, αλλά σκεφτείτε:

Για σκεφτείτε, πως ήταν η Αργυρούπολη, ο πρώην "δήμος-πρότυπο" όπως τον ονόμαζαν, και πως κατάντησε σήμερα!

Για σκεφτείτε, πως θα μπορούσε να ήταν το πανέφορφο Ελληνικό και σε πια κατάσταση βρίσκεται σήμερα; 

Για σκεφτείτε, πως θα ήταν, συνολικά, ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, αν είχε μια διοίκηση αντάξια των προσδοκιών των πολιτών;

Για σκεφτείτε, αν υπήρχε λίστα με τους χειρότερους δήμους, πια θέση σε αυτή θα καταλάμβανε ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης;

Για σκεφτείτε, μήπως η μιζέρια και η κακοδιοίκηση είναι και .... μεταδοτικές;  Αλλοιώς πως εξηγείται η - κατά τα φαινόμενα -μετάδοσή τους, από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης στον Αλιμο; Γιατί το αντίστροφο δεν ισχύει σίγουρα!! 

Παρατηρτητης

Το πλήρες αδιέξοδο και την παταγώδη διάψευση των πολιτικών του επιλογών βιώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε επίπεδο κυβέρνησης, η ανακίνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ της υπόθεσης των υποβρυχίων και η πρόθεση κατάθεσης αιτήματος για εξεταστική επιτροπή τον έχουν φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, ενώ η σφοδρή αντιπαράθεσή του με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος έδειξε να τον αφήνει «ξεκρέμαστο», δεν αποκλείεται να αποτελέσει θρυαλλίδα ραγδαίων εξελίξεων για το μέλλον της δικομματικής.

Τα νέα μέτρα

Αναλόγως, ισχυρούς πονοκεφάλους στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη προκαλεί το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, καθώς στα εξ ων συνετέθη κινδυνεύει να διαλυθεί η συγκυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, με τους βουλευτές του να έχουν διαμηνύσει προ πολλού την κατηγορηματική τους άρνηση να εγκρίνουν πρόσθετες περικοπές...

efsyn

Σκέψεις ακόμα και για την αποπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη από το MEGA έχουν αρχίσει να κάνουν τα αφεντικά του Μεγάλου Καναλιού. 

Η αφορμή για να εκδηλωθεί το αρνητικό κλίμα που υφέρπει εδω και καιρό δόθηκε από τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει πλέον η εβδομαδιαία εκπομπή "Ανατροπή".
 
Η επιστροφή του Νίκου Χατζηνικολάου μέσα από τη συχνότητα του STAR εχει ουσιαστικά εκμηδενίσει την οποία τηλεθέαση διατηρούσε ο Γ. Πρετεντέρης. 
 
Για παράδειγμα, στην αναμέτρηση της Δευτέρας, η εκπομπή "Στον ενικό", με προσκεκλημένο τον Αδωνι Γεωργιάδη, απέσπασε 27,6%, με την "Ανατροπή" να περιορίζεται στο 12,5%...
 
Οπως γίνεται αντιληπτό, η ήττα του MEGA ηταν τεράστια, δεδομένου οτι μέχρι και πριν από έναν μήνα το STAR είχε εντελώς διαφορετική φυσιογνωμία. 
 
Οι ισχυροί του Μεγάλου Καναλιού θεωρούν οτι ο Γιάννης Πρετεντέρης έχει αρχίσει να μετρά αντιστροφα. Για πολλούς εχει "καεί". Κι αυτό φαίνεται, εκτός των άλλων, και από τους καλεσμένους που φιλοξενεί. Εσχάτως, δεν είναι λίγοι εκείνει που θεωρούν οτι ο Μάκης Βορίδης είναισυμπαρουσιαστής του. Επείδη το MEGA είχε επενδύσει στον ενημερωτικό τομέα, αλλά και στην παρέμβαση των εβδομαδιαίων εκπομπών, βλέπει οτι με τον αρθρογράφο των ΝΕΩΝ δεν μπορεί να διατηρήσει το συγκεκριμένο προνόμιο. 
 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, ο ισχυρός ανδρας του "Πήγασου" και μεγαλομέτοχος του MEGA, Γιώργος Μπομπολας, εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένος, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δεχθεί οτι την πρωτοκαθεδρία στην τηλεθέαση των εβδομαδιαίων εκπομπών θα την έχει ο Νίκος Χατζηνικολάου, με τον οποίο δεν διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις. 
 
Οσοι, λοιπον, γνωρίζουν το παρασκήνιο δεν αποκλείουν να υπάρξουν ραγδαίες αλλαγές, που θα φτάσουν μέχρι και το "κόψιμο" της εκπομπής του Γ. Πρετεντέρη. 

parapolitika

Πέρασε στα «ψιλά» αλλά στην Ευρωομάδα GUE/NGL της Αριστεράς, υποψήφιος της οποίας για τη θέση του Προέδρου της Κομισιόν θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, συμμετέχει και το ΚΚΕ!

Και, μάλιστα, ακόμη και σήμερα, καθώς δεν έχουν γίνει ευρωεκλογές ώστε να καταγραφούν τα νέα δεδομένα, αποτελεί το «μεγάλο έλληνα αδελφό», καθώς διαθέτει δύο ευρωβουλευτές αντί ενός του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει περίπτωση ο Περισσός και ο Δημήτρης Κουτσούμπας να στηρίξουν Αλέξη για Πρόεδρο; Όχι, βέβαια. Ήδη τα σχόλια στον 902 είναι δηλητηριώδη. Οπως φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρατιέται να πάρει θέση, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Ο κ. Τσίπρας κατηγορείται για συμβιβασμό με το ιερατείο των Βρυξελλών και όπως σημειώνει το κομματικό μέσο «κατά τα άλλα από τα κεραμίδια όπου είναι μονίμως ανεβασμένος στο εσωτερικό της χώρας μπορεί να ψαρεύει ψήφους καταγγέλλοντας… «εξαρτήσεις» και «κατοχές» κι άλλα τέτοια φαιδρά».

Άρα, πλην της αντίδρασης από τα κυβερνητικά κόμματα, είναι βέβαιο ότι ο Αλέξης θα δεχθεί επιθέσεις και εκ των έσω…

matrix24

 

Περισσότερα Άρθρα...