oa palisidera

Μοιάζει απίστευτο και όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Τα αεροπλάνα (αν κάποιος μπορεί να τα ονομάσει έτσι) της παλιάς και ένδοξης Ολυμπιακής που είχαν παραμείνει επειδή ήταν άχρηστα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού (φωτογραφία) έχουν χαρακτηριστεί επί ΣΥΡΙΖΑ από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ως... μνημεία νεότερου ελληνισμού.

Ναι, δεν διαβάσατε λάθος, αυτά τα παλιοσίδερα πλέον (που ούτε οι ειδικές δυνάμεις δεν τα χρησιμοποιούν για ασκήσεις κατά της τρομοκρατίας) είναι μνημεία νεότερου ελληνισμού. Τι σημαίνει αυτό; Οτι κανείς δεν μπορεί να τα καταστρέψει, αλλά ούτε μπορεί να τα μετακινήσει. Γιατί έχουν επίσης χαρακτηριστεί και ως... ακίνητα.

Οπως καταλαβαίνετε, τα αεροπλάνα αυτά μπορεί να αποτελέσουν τροχοπέδη για να αρχίσουν τα έργα της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό. Και τώρα κοτζάμ κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφτεί τρόπους και να αποφασίσει να αποχαρακτηρίσει τα αεροσκάφη αυτά ώστε να απομακρυνθεί ακόμα ένα εμπόδιο για τη μεγάλη επένδυση.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του Αδωνη Γεωργιάδη και με συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Την Τετάρτη συνεδριάζει το ΚΑΣ (είναι η πρώτη του συνεδρίαση μετά τις εκλογές) και θα κληθεί να αποχαρακτηρίσει τα παλιοσίδερα από μνημεία νεότερου ελληνισμού. Και κάτι ακόμα...

Στην κυβέρνηση μόνο καλά λόγια έχουν να λένε για την υπουργό Πολιτισμού κυρία Μενδώνη. Και τούτο γιατί τη θεωρούν ως την καλύτερη προϋπόθεση ώστε να ξεμπλοκαριστούν ορισμένα θέματα που αφορούν τον πολιτισμό για την επένδυση αυτή. Θεωρούν επίσης εφικτό έως το τέλος του έτους να μπουν οι πρώτες μπουλντόζες.

ΒΗΜΑτοδότης

kammenos skafos

Άγριο κράξιμο σε βάρος του Πάνου Καμμένου που έφτασε μέχρι και σε ρίψη γιαουρτιών χθες το βράδυ στη Μήλο!

Σύμφωνα με όσα μετέφερε στον Lykavitos.gr αξιόπιστος αυτόπτης μάρτυρας, όλα ξεκίνησαν όταν αργά χθες το βραδύ μια ομάδα ντόπιων που αντελήφθησαν την παρουσία του Πάνου Καμμένου στο πολυτελές σκάφος του (Feretti 68 ποδιών) μαζεύτηκαν απ έξω και άρχισαν να φωνάζουν: «Προδότη μιζαδόρε, τα πούλησες όλα!».

Φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να του πετάξουν μέχρι και γιαούρτια!

O Πάνος Καμμένος έφτασε στην Μαρίνα του Αδαμαντα της Μήλου ανήμερα της Παναγίας και δημιούργησε, όπως μας κατήγγειλαν, και επεισόδιο με την υπάλληλο του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Μήλου με αφορμή τα τέλη της ημερήσιας διαμονής της πολυτελούς θαλαμηγού του "Lay back"

Οπως έχουν πει οι γνωρίζοντες, ο "χωρισμός" Τσίπρα-Καμμένου ήταν προσχεδιασμένος, αφού ο πρώην υπουργός μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση του φίλου του Αλέξη και να μην επιτρέψει την υπογραφή της Συμφωνίας, αν τον Ιούνιο του 2018 είχε αποσύρει τη στήριξή του στη Βουλή.

Το έκανε .... εκ των υστέρων και αφού έδωσε όλο τον χρόνο στον Τσίπρα να βρει άλλους πρόθυμους βουλευτές για να ψηφίσουν τη Συμφωνία αλλά και να του παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή..

tsipras aboufak prothyp aerosk

Φαίνεται ότι καθώς τα μεγαλεία της εξουσίας πλησιάζουν προς το τέλος τους, ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να απολαύσει όλα τα προνόμιά του.

Ετσι, αγνοώντας τα όσα έλεγε προ καιρού ότι δεν χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για εσωτερικές πτήσεις, καθώς δεν υπάρχει λόγος να γίνονται τόσα πολλά έξοδα, είπε να κάνει κάποια τελευταία ταξιδάκια με αυτό.

Και χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για την μετάβασή του και την επιστροφή του σε κομματική εκδήλωση στην Καβάλα.

Επίκειται και ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες για την σύνοδο κορυφής της Κυριακής. Λογικά θα πάει και εκεί με το ίδιο μέσο. Αλλωστε αυτό το έχει δικαιολογήσει και έχει πει ότι γίνεται για λόγους πρεστίζ της χώρας.

Πάντως όσο και αν του πέσει λίγο βαρύς ο αποχωρισμός από το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ή αν νοσταλγήσει το λίαν αναβαθμισμένο προσφάτως μενού του, θα έχει αρκετές φωτογραφίες για να θυμάται τις ωραίες στιγμές.

Αλλοτε με τον Καμμένο, άλλοτε με τον Παππά, άλλοτε με τον Βαρουφάκη, άλλοτε με όλους μαζί.....

Reporter

varoufakis emprime

Το κόμμα του Βαρουφάκη είναι ένα εμπριμέ ύφασμα ως πολιτικό περιεχόμενο, όπως τα πουκάμισα του.

Δεν συγκρατείς τις επιμέρους στάμπες, μόνο μια θολή αχλή. Παρόλα αυτά εμφανίζει τη μέγιστη δυνατή δημοφιλία στα αριστερά υποτίθεται του ΣΥΡΙΖΑ.

Η έλλειψη σοβαροφάνειας και οι ισχυρές δόσεις σουρεαλισμού το καθιστά ελκυστικότερο, στη σφαίρα της δημόσιας πλάκας, συγκρινόμενο με τους νεοκομμουνισμούς του Λαφαζανη, και τους εθνικολαϊκιστικούς αυταρχισμούς της Κωνσταντοπούλου .

Είναι μια ποπ πολιτική φλυαρία, με ψευδοευρωπαϊκό λούστρο που όσο καλόπιστος και αν είσαι δεν καταλαβαίνεις απο που το ξεκινάει και που το πάει.

Το ίδιο είναι και οι πολύχρωμοι υποψήφιοί του, απο την Πάολα έως τον Ψαραντώνη, σαν αστέρες μίας cult σκηνής, που είναι εντελώς αδιάφοροι για την πολιτική ζωή, αλλά γουστάρουν πιθανώς να κάνουν λίγο χαβαλέ τώρα που βρήκαν έναν αναγνωρίσιμο αρχηγό, που δεν ντρέπεται να εμφανίσει το γραφικό ως πολιτικό.

Σταύρος Κωνσταντινίδης

 

politikoi geramata

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως θα είναι οι πολιτικοί της χώρας μας στα βαθιά τους γεράματα; Σας δίνουμε τις απαντήσεις

Η εφαρμογή που έχει ξετρελάνει τους πάντες τις τελευταίες ημέρες δεν είναι άλλη από το Face App, με το οποίο ο χρήστης μπορεί να «παίξει» με τις ηλικίες των προσώπων που απεικονίζονται στις φωτογραφίες του.

Συγκεκριμένα, έχει τη δυνατότητα είτε να μεγαλώσει την ηλικία των προσώπων είτε να τη μικρύνει. Και στις δύο περιπτώσεις, τα αποτελέσματα προκαλούν πολλά γέλια.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Αλέξης Τσίπρας

Φώφη Γεννηματά

Δημήτρης Κουτσούμπας

Κυριάκος Βελόπουλος

Γιάνης Βαρουφάκης

meteora dysi

...Όπως έλεγε και ο στρατάρχης Πρόεδρος της Γαλλίας Ντε Γκώλ, «Όταν υπερασπίζεσαι την πατρίδα σου είσαι μόνος«. Το είχε πει κι ο Σολωμός για την Ελευθερία/Ελλάδα στην Ευρώπη: «μοναχή το δρόμο πήρες εξανάλθες μοναχή, δεν είναι εύκολες αι θύραις όταν η χρεία τες κουρταλεί».

Στο τέλος το είπε και ο Αποστολάκης: «Είμαστε μόνοι», δήλωσε, μέσα στη μοναξιά του κι αυτός, εκτός του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ο Κίσσινγκερ έδωσε το 1974 πράσινο φως να καταληφθεί τμήμα της Κύπρου, αλλά οι ΗΠΑ δεν νομιμοποίησαν την κατοχή. Το δώρο ήταν δηλητηριασμένο. Ο Ερντογάν τώρα παζαρεύει με τον τρόπο που το κάνουν οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι: Απειλώντας και εκβιάζοντας. Όχι αυτούς, αλλά εμάς.

Οι φίλοι μας και σύμμαχοι είναι έτοιμοι να κάνουν κηδεία με ξένα κόλυβα. Να δώσουν στην Τουρκία, αν φρονιμέψει, αυτά που μας ανήκουν. Υπάρχουν μερικοί πολύ πρόθυμοι να βοηθήσουν να παιχτεί το έργο, επιφανείς, όπως ο Σημίτης και ο Κοτζιάς.

Ο πρώτος είπε καθαρά να δώσουμε ότι μας ζητούν για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Ποια χειρότερα; Ο δεύτερος είπε ότι δεν πρέπει να είμαστε «μοναχοφάηδες». Και οι δυο συγκεντρώνουν τα λεγόμενα φώτα της δημοσιότητας. Που, όμως, μοιάζουν με κατάφωτη δημόσια διαπόμπευση.

Οι προηγούμενοι δεν το κατάλαβαν. Οι τωρινοί το αγνόησαν και τιμωρήθηκαν.

Απ. Αποστολόπουλος

syriza epikateias polemos

Όσο δεν ανακοινώνονται τα ονόματα που θα πλαισιώσουν τις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο η εσωκομματική κινητικότητα εντείνεται και η αγωνία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από το προεδρικό γκρουπ, από τους 53 και άλλους κορυφώνεται, με κύριο θέμα το ποιος θα μπει που, που θα πάει όποιος βγει και γιατί.

Στις προηγούμενες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε κερδίσει είχε εκλέξει 5 βουλευτές Επικρατείας, ενώ η ΝΔ που είχε βγει δεύτερη, είχε εκλέξει 4. Άρα, έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν όσοι τοποθετηθούν από την τέταρτη θέση και κάτω.

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θεωρείται σίγουρη η Έφη Αχτσιόγλου, καθώς μετά την εμπιστοσύνη που της έδειξε το κόμμα προσφέροντάς της τη θέση της εκπροσώπου του, δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφια σε κάποια περιφέρεια. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό σε ποια θέση του Επικρατείας θα πλασαριστεί.

Από εκεί και πέρα... το χάος. Το όνομα του υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, έχει παίξει δυνατά σε επίπεδο παρασκηνίου, αλλά ο ίδιος είναι εξαιρετικά φειδωλός στα όσα λέει δημοσίως. Είχε διαρρεύσει ότι πιθανότατα θα βρίσκεται στην τέταρτη εκλόγιμη θέση, όμως και αυτό παραμένει στη σφαίρα των σεναρίων, μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα.

Το όνομα του πρώην ευρωβουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Γραμματικάκη, ακούγεται έντονα από το βράδυ της Τρίτης και σήμερα υπήρχε και σε σχετικά δημοσιεύματα εφημερίδων για τη θέση του επικεφαλής του Επικρατείας, για το οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή έπαιζε δυνατά η κυρία Αχτσιόγλου. Και αυτή η ενδεχόμενη υποψηφιότητα, δεν είναι διόλου ανέφελη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της efsyn, έχει προκληθεί σάλος στον ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου και γενικότερα στην Κρήτη η πληροφορία περί τοποθέτησής του στην πρώτη θέση. Στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής είναι έτοιμα να παραιτηθούν. Συγκεκριμένα, στέλεχος της ευρύτερης ανανεωτικής Αριστεράς που πρώτη φορά θέλει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, έλεγε σε έντονο ύφος πως «ένας φθαρμένος παράγοντας που δεν είχε ποτέ κριτήριο το δημόσιο συμφέρον αλλά την προσωπική ανέλιξη και προβολή, που δεν ανέλαβε κανένα κόστος για τα σημαντικά ζητήματα είναι αδιανόητο τώρα να επιλεγεί σε αυτήν την θέση, όταν υπάρχουν σημαντικές προσωπικότητες με μεγάλη προσφορά».

Ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, τον Ιανουάριο του 2015 βρισκόταν στο Επικρατείας όμως στις εκλογές του Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς, είχε κατέβει υποψήφιος στην -τότε ενοποιημένη- Β' Αθήνας. Το αν θα είναι και τώρα στο Επικρατείας προβλημάτιζε ιδιαίτερα τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον βόρειο τομέα της Β' Αθηνών, οι οποίοι προφανώς θα ανακουφίστηκαν όταν είδαν ότι το όνομα του απουσίαζε από τη λίστα που έδωσε η Κουμουνδούρου στη δημοσιότητα το απόγευμα της Τετάρτης. Η εξέλιξη αυτή τον φέρνει σε απόσταση αναπνοής από εκλόγιμη θέση μέσω Επικρατείας, όπως και τους προαναφερόμενους.

Αυτά, σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια προσθήκη ή έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Σημειώνεται ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης είχε εκδηλώσει επιθυμία να μην συνεχίσει, αλλά φέρεται να δέχεται πιέσεις να είναι στο Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες εκλογές, από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είχαν εκλεγεί οι: Γ. Δραγασάκης, Θ. Φωτίου, Ν. Κοτζιάς, Τ. Χριστοδουλόπουλου και ο Κ. Γαβρόγλου. Η Τασία Χριστοδουλοπούλου δεν είναι υποψήφια λόγω του σάλου με την μετάταξη της κόρης της, ο Νίκος Κοτζιάς πήρε πολιτικό διαζύγιο από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Δραγασάκης θα είναι τώρα υποψήφιος στον Δυτικό τομέα της Αθήνας και η Θεανώ Φωτίου στον Νότιο τομέα.

Εξερχόμενος των κεντρικών γραφείων του κόμματος και ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν έχει «κλείσει» το ψηφοδέλτιο Επικράτειας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απάντησε «όχι» και άφησε να εννοηθεί ότι έχουν «κλείσει» τα υπόλοιπα, εκτός του Επικρατείας, και θα ανακοινωθούν.

Περισσότερα Άρθρα...