Η προστασία των αρχαιοτήτων που υφίστανται ή ενδεχομένως να αποκαλυφθούν, στην περιοχή του Ελληνικού, διασφαλίζεται με Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο παρέδωσε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου.

Σήμερα 9 Δεκεμβρίου η εκκλησία γιορτάζει την σύλληψη της Αγίας Άννης, μητέρας της Υπεραγίας Θεοτόκου και την μνήμη της Αγίας Άννας της προφήτιδας μητέρας του Προφήτου Σαμουήλ.

Με μια ανάρτησή του στο Facebook ο Γιώργος Μπαμπινιώτης μας βάζει… στο σωστό δρόμο για τη χρήση όρων που δεν ανταποκρίνονται στα σωστά ελληνικά. 

Η λέξη Σεπτέμβριος, September στα λατινικά, προέρχεται από το αριθμητικό septem (σέπτεμ = επτά). Ήταν ο έβδομος μήνας του αρχαίου δεκάμηνου ρωμαϊκού ημερολογίου.

Σήμερα το εορτολόγιο περιλαμβάνει όσους φέρουν το όνομα Νίκων, Στέργιος, Στεργία, Στεργιανός, Στεργιανή, Στυλιανός, Στυλιανή.

Απόψε στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) Όλος ο πλανήτης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει σε ζωντανή μετάδοση, τον νέο φωτισμό της Ακρόπολης. Ο φωτισμός θα πραγματοποιηθεί παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και του Προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Σ. Παπαδημητρίου.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε αργά τη νύχτα της Κυριακής από την Πυροσβεστική υπηρεσία η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

Περισσότερα Άρθρα...