Την Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 18:00, ο Δημήτρης Καιρίδης θα συντονίσει μία διαδικτυακή συζήτηση της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, με προσκεκλημένη ομιλήτρια τη Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια Ιστορίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σήμερα, η Εκκλησία μας τιμά και εορτάζει με λαμπρότητα την μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής. Εορτάζει δηλαδή ένα μεγάλο γεγονός, την εκπλήρωση της υπόσχεσης του Χριστού μας προς τους μαθητές Του, η οποία συνετελέσθη πενήντα μέρες μετά την Ανάστασή Του.

Ο πολιτισμός φαίνεται πως είναι ο επόμενος στη λίστα της χαλάρωσης του lockdown, με τους λοιμωξιολόγους να εξετάζουν αύριο το άνοιγμα μουσείων, θερινών σινεμά και θεάτρων.

Η χορωδία του Κόκκινου Στρατού συγκινεί τραγουδώντας απόσπασμα από το ποίημα «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη όπως το μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης. 

Η λαγάνα παρασκευάζεται χωρίς προζύμι και έναν τέτοιο πρόχειρο άρτο χρησιμοποίησαν και οι Ισραηλίτες κατά τη νύχτα της Εξόδου τους από την Αίγυπτο υπό την αρχηγία του Μωυσή. Έκτοτε επιβαλλόταν από το Μωσαϊκό Νόμο για όλες τις ημέρες της εορτής του Πάσχα, μέχρι που ο Χριστός στο τελευταίο του Πάσχα ευλόγησε τον ένζυμο άρτο.

Περισσότερα Άρθρα...