Η Ελλάδα θα λάβει πάνω από 25 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού μέσω των συμβάσεων προαγοράς που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στις αρχές του 2021, επισήμανε ο Πρωθυπουργός κατά την τηλεδιάσκεψη για τη στρατηγική εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Ταχέως προχωρά η Pfizer στην παραγωγή του υποψήφιου εμβολίου κατά του κοροναϊού, με στόχο να υπάρχουν 100 εκατομμύρια δόσεις διαθέσιμες μέχρι το τέλος του χρόνου

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, το Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό και το Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Υγείας Περιστερίου, από όπου ανακοίνωσε την επέκταση της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, ώστε να διαχειρίζονται περιστατικά πολιτών με συμπτώματα κορονοϊού.

Στις 28 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η έναρξη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των αντιγριπικών εμβολίων το οποίο συστήνεται για άνω των 60 ετών και για όσους ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου. Με εγκύκλιο του το υπουργείο Υγείας και για λόγους ορθού προγραμματισμού και προάσπισης της Δημόσιας Υγείας γνωστοποιεί τα εξής:

Η γρίπη και το κοινό κρυολόγημα αποτελούν τις συνήθεις λοιμώξεις που εμφανίζονται στους πληθυσμούς κάθε χειμώνα. Ωστόσο, φέτος στις δύο αυτές ιώσεις έχει προστεθεί και ο κοροναϊός SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

Τα συμπτώματα που προκαλεί η ασθένεια από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 είναι και πολλά και πολύπλοκα: από δύσπνοια και βήχα μέχρι πόνους στις αρθρώσεις και τριχόπτωση. Ωστόσο, σύμφωνα με νέα μελέτη, υπάρχει ένα σύμπτωμα που είναι καμπανάκι ότι έχουμε κολλήσει Covid-19

Περισσότερα Άρθρα...