O κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας την Τετάρτη το πρωί στα «Παραπολιτικά FM» είπε ότι οι δόσεις για τον εμβολιασμό που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο ή όπως είπε και μέσα στο Δεκέμβριο, θα είναι αισθητά μειωμένες σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.

Την πληροφορία μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα BILD. Σύμφωνα με αυτήν, το εμβόλιο αναμένεται να εγκριθεί στις 23 Δεκεμβρίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Στο ερώτημα πότε θα αποκτήσουμε ανοσία στην Ελλάδα απαντά μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου, ενώ όπως είπε, με βάση την πληροφόρηση που υπάρχει από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων θεωρείται ότι το 3ο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα ληφθεί η απόφαση για την έγκριση κυκλοφορίας του εμβολίου της Pfizer και πως θα ακολουθήσουν και άλλα εμβόλια.

Δοκιμές μιας μεθόδου διάγνωσης 50 διαφορετικών τύπου καρκίνου με μια απλή εξέταση αίματος, ξεκινά το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζοντας ότι θα βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπων επιτρέποντάς τους να αντιμετωπίζουν την ασθένεια πιο αποτελεσματικά σε πιο πρώιμο στάδιο.

Ξεκίνησε η προετοιμασία από την κυβέρνηση για την υποδοχή του εμβολίου, αλλά το βάρος εξακολουθεί να πέφτει στη μείωση των κρουσμάτων και την «αποσυμπίεση» των ΜΕΘ.

Περισσότερα Άρθρα...