Ο αριθμός εισαγωγών στα Νοσοκομεία σταθεροποιείται με μικρή τάση υποχώρησης, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου για την πορεία της Covid-19 και του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε στην πιο ευαίσθητη φάση αυτής της πανδημίας είπε και για ακόμα 20 μέρες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση των εμβολιασμών κατά της covid-19, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σταθερά σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό καθώς αυτοί είναι 837 (61.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. Από την άλλη, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.397 θάνατοι.

Αιτιώδη σχέση ανάμεσα στο εμβόλιο της Johnson & Johnson και των «εξαιρετικά σπάνιων» επεισοδίων θρόμβωσης ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ο οποίος συστήνει τη χορήγηση του εμβολίου στα κράτη μέλη της ΕΕ, θεωρώντας ότι τα οφέλη υπερτερούν των όποιων κινδύνων.

Με την πλατφόρμα του εμβολιασμού να έχει ήδη ανοίξει για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, τη «σκυτάλη» λαμβάνουν από την προσεχή Τετάρτη 21 Απριλίου οι εκπαιδευτικοί και τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 55-59, ενώ ακολουθεί το Σάββατο 24 Απριλίου η ηλικιακή ομάδα 50-54.

Το φαινόμενο, αν και αναμενόμενο, για αρκετούς επιστήμονες δεν παύει να είναι πρωτοφανές, καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως σήμερα και μετά από 15 χρόνια παρατήρησης και αναφοράς, φέτος δεν απομόνωσαν τον ιό της γρίπης στα εργαστήριά τους.

Περισσότερα Άρθρα...