Σε 1.712 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ΕΟΔΥ.

«Καμπανάκι» για την πορεία του τέταρτου κύματος της πανδημίας αποτελούν οι αυξημένοι αριθμοί κρουσμάτων και κυρίως διασωληνωμένων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Πάνω από 2.300 τα κρούσματα σήμερα, 31 νεκροί και 343 διασωληνωμένοι. Ανάμεσα στους ασθενείς στις ΜΕΘ οι 297 (86.59%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 46 (13.41%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 

Ανησυχητικά παραμένουν τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ένα εικοσιτετράωρο μετά τη μερική επιστροφή στην κανονικότητα των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών έναντι του κορωνοϊού.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.601, εκ των οποίων εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.065 νέα κρούσματα κορονοϊού το απόγευμα της Τρίτης. Από αυτά τα 14 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Γεγονός είναι από το πρωί του Σαββάτου η πλήρης ελευθερία κινήσεων για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού στις «κόκκινες» περιοχές, όπου υπάρχει ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων που εντείνει την πίεση στο σύστημα υγείας, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. 

Περισσότερα Άρθρα...