Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κοροναϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2021 (ώρα 15:00).

Συνεχίζει να φλερτάρει με το «κόκκινο» όλη η επικράτεια, όσον αφορά τον αριθμό μολύνσεων Covid-19. Χθες Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 7.317, ενώ καταγράφηκαν 63 θάνατοι και 556 συμπολίτες μας νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται σε φρενήρη ρυθμό εξάπλωσης, κάτι που έχει βαρύτατες επιπτώσεις στη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το βάρος της κυβέρνησης πέφτει αφενός στην προσπάθεια ενίσχυσης των νοσοκομείων, όσο και στην ανακοπή της διασποράς του κορωνοϊού. Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ σήμερα επιβεβαιώνουν πόσο κρίσιμο είναι αυτό το «στοίχημα».

Η κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού εξακολουθεί να επιδεινώνεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση και θεωρείται «πολύ ανησυχητική» σε δέκα χώρες και «ανησυχητική» σε άλλες δέκα, σύμφωνα με το ECDC.

Την πρωτιά κατέχει και σήμερα Tετάρτη στα κρούσματα η Αττική, αγγίζοντας τα 1871 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Εφιαλτικές είναι οι εικόνες που καταγράφονται στις εφημερίες των νοσοκομείων, τα οποία ασφυκτιούν υπό την πίεση που δημιουργεί η «έκρηξη» του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα, εάν το Σαββατοκύριακο δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες που έχουν καταγραφεί στο ΕΣΥ από γιατρούς του ιδιωτικού τομέα, θα προχωρήσουν στην επίταξη ιδιωτών γιατρών. «Υπάρχει ανάγκη από πνευμονολόγους, από παθολόγους, από γενικούς γιατρούς.

Περισσότερα Άρθρα...