pezogefyra paraliaki
Με  αφορμή  την  πραγματοποίηση  του  σχετικού  ανοιχτού  διαγωνισμού, που  πραγματοποιήθηκε  στις  28/3/2017  από  το  Υπουργείο  Υποδομών  Μεταφορών  και  Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ)  και αφορά  την  κατασκευή  πεζογεφυρών  σε  λεωφόρους  ταχείας  κυκλοφορίας, εκ  των  οποίων  η  μία  θα  κατασκευαστεί  στην Παραλιακή (στο  ύψος  της  οδού  Αφροδίτης) , ο  Δήμος  Παλαιού  Φαλήρου  εκφράζει  δημοσίως  τις  ευχαριστίες  του  προς  τους  αρμόδιους  υπηρεσιακούς  παράγοντες  για  την  ανταπόκριση  τους  και  την  αποδοχή  του  σχετικού  αιτήματος  μας.

Αξίζει  να  σημειωθεί, ότι  ήδη  από  το  έτος  2010, ο  Δήμος  Παλαιού  Φαλήρου, απευθυνόμενος  στους  αρμόδιους  φορείς, ζήτησε  την  επίλυση  του  σοβαρού  προβλήματος  της  ασφαλούς  σύνδεσης  του  πολεοδομικού  ιστού  της  Πόλης  με  το  παραλιακό  μέτωπο και  πρότεινε  την  συγκεκριμένη  λύση  η  οποία  και  εν  τέλει  έγινε  αποδεκτή.

Στο δελτίο τύπου ο δήμος σημειώνει ότι  η  χωροθέτηση  των  πεζογεφυρών  προέκυψε  μετά  από  επεξεργασία  αιτημάτων  από  πολίτες  και  φορείς, κατόπιν  συζητήσεων  με  αρμόδιους  από  τμήματα  Τροχαίας  αλλά  και  στοιχείων  που  αφορούν  τα  ατυχήματα, την  συχνότητα  διέλευσης  των  πεζών, τον  φόρτο  του  οδικού  άξονα  και  κυρίως  τις  δραστηριότητες  εκατέρωθεν  των  αξόνων  οι  οποίες  στο  συγκεκριμένο  σημείο  της  Παραλιακής  Λεωφόρου  έχουν  αυξηθεί  σημαντικά  τα  τελευταία  χρόνια  λόγω  της  λειτουργία  της  Μαρίνας  Φλοίσβου  και  του  Πάρκου  Φλοίσβου.

Η πρόταση  του  Δήμου  Παλαιού  Φαλήρου  προέβλεπε:

•    Η  γέφυρα  να  είναι  φιλική  και  ελκυστική  για  τους  χρήστες  και  να  μπορεί  να  εξυπηρετήσει  άτομα  με  ειδικές  ανάγκες
•    Να  είναι  λειτουργική, προσιτή και  ευκολοδιάβατη  όλο  το  24ώρο
•    Να  κατασκευαστεί  και  να  προσαρμοστεί  με  την  μικρότερη  δυνατή  ταλαιπωρία, χωρίς  περαιτέρω  κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις και  αλλαγές και
•    Να αποτελέσει  ένα  ορόσημο  για  την  περιοχή, καθώς  θα  ανεγερθεί  στην  κύρια  είσοδο της  Πόλης  μας.

Από  την  πλευρά  του, ο  Δήμαρχος  Παλαιού Φαλήρου  Διονύσης  Χατζηδάκης  τόνισε  τα  εξής:

¨ Εκφράζω  την  μεγάλη  ικανοποίηση  μου  που  επιτέλους, μετά  από  πλήθος  εισηγήσεων  και  μελετών , η  πρόταση  μας  έγινε  αποδεκτή  και  ξεκίνησε  η  διαδικασία  κατασκευής  της  πεζογέφυρας  στο  ύψος  της  οδού  Αφροδίτης.

Η  συγκεκριμένη  λύση  αποτελεί  την  καλύτερη  τόσο  για  την  ασφάλεια  των  πεζών  όσο  και  για  τους  αυτοκινητιστές  ενώ  διασφαλίζεται  με  τον  καλύτερο  τρόπο  η  διασύνδεση  του  πολεοδομικού  ιστού  της  Πόλης  με το  παραλιακό  της  μέτωπο. Η  κατασκευή  της  συγκεκριμένης  πεζογέφυρας  αποτελεί  ένα  ακόμα  βήμα  στα  μεγάλα  έργα  και  στις  σημαντικές  παρεμβάσεις  που  έχουν  γίνει  τα  τελευταία  χρόνια  στην παραλιακή  ζώνη  του  Δήμου  μας, καθιστώντας  την, πρότυπο  για  όλη  την  Ελλάδα.

 Θέλω  να  εκφράσω  τις  θερμές  μου  ευχαριστίες  στους  υπηρεσιακούς  παράγοντες  που  συνέβαλαν στην  ένταξη  του  έργου  στο  Περιφερειακό  Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα  ¨ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020¨ και  στην  πρόοδο  των  σχετικών  διαδικασιών  και  συγκεκριμένα:

•    Την  κυρία  Ραφαέλα  Μαραγκουδάκη, Τμηματάρχη  παρακολούθησης  λειτουργούντος  Οδικού  Δικτύου  της  Διεύθυνσης  Ασφάλειας  Οδικών  Υποδομών
•    Τον  κύριο  Δρόση  Δημήτρη, Προϊστάμενο  της  Διαχειριστικής  Αρχής  της  Περιφέρειας  Αττικής
•    Τον  κύριο  Άγγελο  Σπηλιώτη, Προϊστάμενο  Μονάδας  Α΄ της  Ειδικής  Υπηρεσίας  Επιχειρησιακού  Προγράμματος  της  Περιφέρειας  Αττικής
•    Tον κύριο  Κώστα  Κουλόπουλο, Αν. Διευθυντή, και   

ιδιαίτερα  στην  Περιφερειάρχη  Αττικής  κ.  Ρένα  Δούρου  για  την  ένταξη  του  συγκεκριμένου  έργου  στο  γενικότερο  σχεδιασμό.

Τέλος, ειδική  αναφορά  θα  ήθελα να  κάνω  στην μνήμη  του  αειμνήστου  διευθυντή  του  ΥΠΟΜΕΔΙ,  Θωμά  Ευγενίδη, ο  οποίος  ήταν  ο  άνθρωπος  που  ¨έτρεξε¨  όλο το  έργο  προκειμένου  σήμερα   να  μιλάμε  για  την  άμεση  υλοποίηση  του¨.

elliniko gketo

Πρώτη προτεραιότητα χαρακτήρισε την μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών από το Ελληνικό, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, τονίζοντας ότι φορτώνεται ο ίδιος από την αντιπολίτευση μια ευθύνη για την καθυστέρηση, που τον αδικεί.

«Πήρα πολλές φορές προσωπικά την ευθύνη για το Ελληνικό. Δεν μπόρεσα, δεν μπορέσαμε, είχαμε να τακτοποιήσουμε 55.000 άτομα. Θα προσπαθήσουμε, είναι στα πλάνα μας, μείναμε πίσω, είναι όμως στη πρώτη προτεραιότητα μας.

Φτιάχνουμε τα κάμπ για να μεταφερθούν εκεί.

Είναι λάθος να υποστηρίζετε ότι τους χρησιμοποιούμε ως κόλπο για να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή του.

Δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας.

 

elliniko geniki apopsi

Η πορεία υλοποίησης ενός από τα προαπαιτούμενα της προηγούμενης αξιολόγησης, που είχε συνδεθεί με την καταβολή μιας από τις δόσεις το περασμένο καλοκαίρι, δηλαδή η προώθηση της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό, φαίνεται να έχει μπει στο «ραντάρ» των θεσμών.

Η καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τους δανειστές, καθώς όσο εκκρεμούν μια σειρά από διαδικασίες τόσο δημιουργείται θέμα στο να κρατηθεί «ζωντανό» το ενδιαφέρον των επενδυτών σε μια κρίσιμη περίοδο για τη μακροοικονομική πορεία της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έγινε σχετική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα χωρίς ωστόσο να γίνουν ανακοινώσεις.

Στον αντίποδα η διοίκηση της της Lamda Development κρατά ιδιαίτερα προσεκτική στάση αναμένοντας τις εξελίξεις.

Σημειώνεται ότι μια σειρά από συμβατικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει το Ελληνικό Δημόσιο θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια άμεση ξένη επένδυση ύψους 8 δισ ευρώ, που θα προσφέρει απασχόληση από την πρώτη περίοδο για 10.000 άτομα. Συνολικά 70.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Lamda.

Τα ανοικτά ζητήματα

Κεντρικό ζήτημα είναι η έκδοση προεδρικού διατάγματος για την πολεοδόμηση των 6.200 στρεμμάτων στο Ελληνικό, όπως ορίζει το άρθρο 2 παράγραφος 6 του νόμου 4062/2012 που καθορίζει τις χρήσεις γης και όλες οι διατάξεις που αφορούν την αξιοποίηση του ακινήτου.

Αναλυτικά προαπαιτούμενο για την εκκίνηση της όλης διαδικασίας είναι να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα που θα εγκρίνει το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της περιοχής, να απροκηρυχθεί ο προβλεπόμενος διεθνής διαγωνισμός για την χορήγηση άδειας καζίνο, (που έχει πολλές επιχειρηματικές προεκτάσεις), να συσταθεί ο προβλεπόμενος δημόσιος φορέας, ο οποίος θα αναλάβει τη διαχείριση του Μητροπολιτικού Πάρκου και των κοινοχρήστων χώρων.

Παράλληλα θα πρέπει να λυθεί το ζήτημα με την μετεγκατάσταση των δημοσίων φορέων από το χώρο όπως και των προσφύγων ώστε το ακίνητο να παραδοθεί ελεύθερο για την έναρξη της επένδυσης.

Κομβικό θέμα είναι και η να ξεκαθαρίσει από το Υπουργείο Πολιτισμού το τι θα γίνει με χαρακτηρισμούς ως αρχαιολογικών ζωνών αλλά και κτηρίων στην όλη έκταση αεροδρομίου από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι πρόεκυψε θέμα αρχαιολογικού χώρου τον Αύγουστο του 2016, τη στιγμή που ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί από το 2011 και στο παρελθόν είχε προηγηθεί η κατασκευή ολυμπιακών έργων, αμαξοστασίου τραμ κ.α., χωρίς καμία παρέμβασή του ΚΑΣ!!

Το θέμα στη Βουλή

Στο μεταξύ ερώτηση στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου έχει καταθέσει από τις 9/1 η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, καταγγέλλοντας καθυστερήσεις στην επένδυση του Ελληνικού.

Στην ερώτησή της, η οποία κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή, η κ. Μπακογιάννη σημειώνει ότι στις 21 Σεπτεμβρίου κυρώθηκε από τη Βουλή η από 14/11/14 σύμβαση αγοραπωλησίας για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Ελληνικό Α.Ε. και η από 19/7/16 τροποποιητική σύμβαση που αφορούσαν το έργο της αξιοποίησης του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού και του παράκτιου μετώπου του Αγίου Κοσμά.

Όπως αναφέρει η βουλευτής της Ν.Δ., με βάση τα οριζόμενα στη σύμβαση, η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας Ελληνικό Α.Ε. και η καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος ύψους 315 εκατ. ευρώ θα έπρεπε να λάβει χώρα έως τις 14 Νοεμβρίου 2016, ώστε εν συνεχεία να ξεκινήσουν τα έργα.

Η Μπακογιάννη προσθέτει ότι τα συγκεκριμένα έργα θα έχουν ως αποτέλεσμα την άμεση τόνωση της εθνικής οικονομίας με τη δημιουργία περισσότερων από 50.000 θέσεων εργασίας και την επένδυση κεφαλαίων άνω των επτά δισ.

Ωστόσο, όπως συμπληρώνει η κ. Μπακογιάννη, η μεταβίβαση των μετοχών δεν πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου, ούτε καταβλήθηκε η πρώτη δόση των 315 εκατ. ευρώ , ενώ έως και σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί καμία νεότερη ημερομηνία υλοποίησης των ανωτέρω.

Ετοιμάζετια η μεταφορά των μεταναστων από το γκέτο του Ελληνικού 

Εν τω μεταξύ, σχέδιο μεταφοράς των 1.700 και πλέον προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στον καταυλισμό του Ελληνικού ετοιμάζει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. 

Ηδη αξιωματούχοι, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ειδήσεις», αναζητούν χώρους φιλοξενίας των προσφύγων που αντιδρούν στη μετακίνησή τους σε άλλα προσφυγικά κέντρα.

«Οι μετανάστες εμφανίζουν δείγματα ιδρυματισμού. Παρά τις πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης αρνούνται να το εγκαταλείψουν», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η επιχείρηση εκκένωσης θα γίνει σταδιακά μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, όπως έγινε και στην Ειδομένη.

Τα δύο επικρατέστερα κέντρα φιλοξενίας φέρεται να είναι το πρώην εργοστάσιο Σαγίρογλου στη Θήβα αλλά και το πρώην στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου στο Κουτσόχερο της Λάρισας. 

elliniko gketo

Η υπομονή και η ανοχή όλων στο Ελληνικό έχει εξαντληθεί δηλώνει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης με αφορμή τα ΄σημερινά θλιβερά συμβάντα στον άθλιο καταυλισμό στο Ελληνικό και συμπληρώνει:

Η σημερινή θλιβερή εικόνα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας να σπρώχνεται με μετανάστες και στη μέση να βρίσκονται αστυνομικοί και μικρά παιδιά, δεν τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Μετά τα σημερινά γεγονότα επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο οι καταγγελίες, που εδώ και πολύ καιρό, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος έχει επισημάνει για τις τραγικές συνθήκες διαμονής μεταναστών και προσφύγων στον καταυλισμό του Ελληνικού.

Ενός Ελληνικού που θυμήθηκε να επισκεφθεί ο κ. Μουζάλας, το οποίο έχει παραδοθεί σε “περίεργες οργανώσεις”, όπως ο ίδιος δήλωσε, οι οποίες αλωνίζουν ανεξέλεγκτα στον καταυλισμό του Ελληνικού.

Η σημερινή κατάσταση στον καταυλισμό του πρ. Αεροδρομίου είναι άδικη για τους μετανάστες. Είναι όμως άδικη και για τους κατοίκους του Ελληνικού και συνολικά για τους κατοίκους της Νότιας Αθήνας που χτυπημένοι από την ανεργία και τη φτώχεια, περιμένουν ακόμα να δουν τις μπουλντόζες της επένδυσης στο Ελληνικό.

Αντί να ξεκινήσει η επένδυση στο Ελληνικό ο κ. Μουζάλας έχει επιλέξει να σπρώχνετε με τους μετανάστες κρατώντας τους “ομήρους”, βυθίζοντας στην μιζέρια και στην οπισθοδρόμηση ολόκληρη την περιοχή.

Η υπομονή όλων κ. Μουζάλα έχει εξαντληθεί.

Έντονη και η αντίδραση ΚΚΕ για τα επεισόδια στον άθλιο καταυλισμό μεταναστών στο Ελληνικό. Ζητά να μεταφερθούν αλλού. Την παραίτηση Μουζάλα ζητά και η ΔΗΣΥ

 

 

elliniko anaplasi parko
Eπαναφέρουν ξανά θέμα ..."αρχαίων" στο Ελληνικό!
 
Ορισμό των αρχαιολογικών χώρων στο Ελληνικό ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρ
οφανείς στόχους και σκοπούς, μιας και τέτοιο θέμα δεν είχε τεθεί ποτέ στο παρελθον, ούτε όταν κτίζονταν εκεί οι θηριώδεις τσιμέντινες εγκαταστάσεις του ΑΘΗΝΑ 2004!

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία των εγκρίσεων, οι οποίες σχετίζονται με τους αρχαιολογικούς χώρους εντός του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, ζητούν να ενημερωθούν 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και Οικονομικών.

Επίσης, οι βουλευτές ζητούν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της οριοθέτησης των αρχαιολογικών χώρων εντός του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Όπως υπογραμμίζουν, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των εγκρίσεων για την αξιοποίηση του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά (έκταση πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και παράκτιας ζώνης) και την έναρξη κατασκευής της επένδυσης, απαιτείται να ολοκληρωθούν μία σειρά θεσμικών βημάτων, τα οποία είναι απαραίτητα, με σκοπό τη νομική κατοχύρωση της επένδυσης, τη βέλτιστη ανάπτυξή της ως προς την περιβαλλοντική και κοινωνική απόδοσή της και την αποφυγή εμπλοκών λόγω μελλοντικών δικαστικών προσφυγών.

«Ένα από αυτά τα θεσμικά βήματα, είναι ο ορισμός των αρχαιολογικών χώρων εντός του ακινήτου», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνουν ότι ο ορισμός αρχαιολογικών χώρων εντός του ακινήτου δεν ακυρώνει τη δυνατότητα δόμησης από την πλευρά του επενδυτή, αλλά τη θέτει υπό τον έλεγχο της αρχαιολογικής υπηρεσίας, η οποία δύναται να επιβάλει τροποποιήσεις στον σχεδιασμό, σε περίπτωση εύρεσης αρχαιοτήτων ή μετακινήσεις στη δόμηση, σε γειτονικά σημεία χωρίς αρχαιότητες

Στο «ραντάρ» των θεσμών η καθυστέρηση της πορείας υλοποίησης της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό

elliniko metana pano

Για πρόχειρη, ανοργάνωτη και χωρίς σχέδιο ασφαλούς προοπτικής μεταφορά και εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο χώρο του πρώην αεροδρομίου κάνουν λόγο σε κοινή δήλωσή τους οι δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας επισημαίνοντας ότι αυτό επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

«Δεν είναι δυνατόν όταν έχει υπάρξει η επιδότηση με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαχείριση του προσφυγικού να συνεχίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να συνωστίζονται σε ένα χώρο που είναι παντελώς ακατάλληλος» σημειώνουν οι κ.κ. Ανδρέας Κονδύλης και Γιώργος Παπανικολάου.

Υπενθυμίζουν ότι σε επιστολές τους στις 2 Μαρτίου, στις 7 Απριλίου και στις 18 Απριλίου 2016, ζητούσαν και από τον Πρωθυπουργό ενημέρωση για ζητήματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας, καθώς και μιας σειράς ακόμα θεμάτων που προέκυψαν από την αιφνίδια και άτακτη μεταφορά χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο. «Ουδεμία απάντηση λάβαμε σχολιάζουν.

Επίσης ότι τον Σεπτέμβριο του 2015, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Μουζάλας είχε δεσμευτεί προσωπικά ότι μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου εκείνης της χρονιάς θα έκλεινε η προσωρινή «δομή» στο Ελληνικό και ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφέρονταν σε μικρές, αξιοπρεπείς και αποκεντρωμένες μονάδες, υπενθυμίζουν στην κοινή τους δήλωση οι δύο δήμαρχοι.

«Το πρώην αεροδρόμιο δεν επιτρέπεται να αποτελεί «αποθήκη ψυχών και σωμάτων», καθώς δεν έχει καμία απολύτως προδιαγραφή για ανθρώπινη διαβίωση επί μακρόν. Επιπλέον, είναι από τις ελάχιστες «δομές φιλοξενίας» που βρίσκεται στην καρδιά του αστικού ιστού και λαμβάνει μορφή "γκέτο"» σημειώνουν.

Όπως υπογραμμίζουν κανέναν δεν απασχολούν οι «ιδεοληψίες» στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Μουζάλας. «Όλους, αντιθέτως, μας απασχολεί η εξεύρεση μιας ρεαλιστικής και εφαρμόσιμης λύσης, με υπευθυνότητα, σχέδιο και ανθρωπιστική ταυτότητα, δίχως άλλη καθυστέρηση» αναφέρουν.

«Σύννεφα» Μαξίμου γύρω από Μουζάλα για τα συμβάντα στη Μόρια και το Ελληνικό

 

mouzalaselliniko1

Πρωτοφανείς στιγμές διαδραματίστηκαν στο Ελληνικό και στη Δομή Προσφύγων κατά την επίσκεψη εκεί του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Ο κ. Μουζάλας θέλησε να μπει στο χώρο που είναι σε κατάληψη προκαλώντας την αντίδραση των προσφύγων με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη ένταση, με σπρωξιές, φωνές ενώ στο σημείο βρίσκονταν και πολλά μικρά παιδιά.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν έφεραν έναν κόφτη προκειμένου να σπάσει το λουκέτο με το οποίο είναι κλειστή η πόρτα.

Στο σημείο, έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας. «Ήσασταν μάρτυρες ότι δεν άφησαν τους γιατρούς να πάνε τον άρρωστο στο νοσοκομείο. Τα άλλα θα τα πούμε στη συνέντευξη», είπε μπροστά στις κάμερες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Επειτα από διαβουλεύσεις και παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων η πόρτα άνοιξε και ο υπουργός πέρασε.

«Να μην ξανακλείσει η πόρτα. Είμαστε κράτος με νόμο», είπε ο υπουργός προς τον αστυνομικό, παραδίδοντάς του την αλυσίδα από την πόρτα εισόδου.

Δηλώσεις Μουζάλα από Ελληνικό

«Ψευδή είδηση» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής την απεργία πείνας στο Ελληνικό, μια είδηση που κυκλοφόρησε με επίσημη ανακοίνωσε επισήμως την Κυριακή το ΚΕΕΡΦΑ.

Όπως είπε ο υπουργός, «όποιος αισθάνεται καταπιεσμένος μέσα στο Ελληνικό είναι ελεύθερος να φύγει» και τόνισε ότι «το υπουργείο κάνει ότι μπορεί». «Δεν θέλουμε βία, δεν θα ασκήσουμε βία» είπε ο υπουργός και επεσήμανε ότι «κάποιοι πήγαν να γρονθοκοπήσουν εμένα και κάποιοι τους αστυνομικούς».

«Είναι ψευδής είδηση η απεργία πείνας στο Ελληνικό. Οι αλληλέγγυοι προσφέρουν κακή υπηρεσία δημιουργώντας αναστάτωση» τόνισε ο κ. Μουζάλας.

«Οι λεγόμενοι απεργοί πείνας απαγόρευσαν χθες την είσοδο των φορτηγών που φέρνουν το φαγητό και το φέραμε από την πίσω πόρτα» είπε ο κ. Μουζάλας και έκανε λόγο για παραβίαση του νόμου στο Ελληνικό.

«Κατανοώ τον πόνο αυτών των ανθρώπων αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε παραβίαση των νόμων του ελληνικού κράτους για να στηθούν χειραγωγημένα σκηνικά», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Η σημερινή μου κίνηση σηματοδοτεί κάτι. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με πολλά λάθη και αδυναμίες. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια χωρίς ιδεοληψίες και προκαταλήψεις συνεχίζοντας να τιμάμε την έννοια του πρόσφυγα αλλά και του μετανάστη. Εφόσον εφαρμόζονται οι ελληνικοί νόμοι, όπως είδατε πήρα το λουκέτο και συμβολικά το παρέδωσα στον διευθυντή της αστυνομίας. Οποιος αισθάνεται εγκλωβισμένος εδώ είναι ελεύθερος να φύγει και να υποστεί τις συνέπειες».

Aπεργία πείνας ξεκίνησαν οι μετανάστες στο άθλιο καταυλισμό στο Ελληνικό

 

Περισσότερα Άρθρα...