ellhniko ependysi paralia

Απαλείφεται ο όρος της προηγούμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης που καλούσε τους επενδυτές να ζητούν γνωμοδότηση και έγκριση σε όλες τις μελέτες για κάθε είδους έργο σε ακαθόριστη ακτίνα

Ένα από τα πιο βασικά εμπόδια για την επένδυση στο Ελληνικό εξαλείφεται με την ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση οι επενδυτές θα πρέπει να καταθέτουν μελέτες τροποποιητικές και περιβαλλοντικές για παρεμβάσεις που θα γίνονται μόνο μέσα στην έκταση που έχει ανακηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος και σε ζώνη 20 μέτρων γύρω από αυτούς και όχι για όλη την έκταση του Ελληνικού..

Παράλληλα οι επενδυτές θα πρέπει νa καταθέτουν μελέτες και για τις όψεις των ψηλών κτηρίων που βρίσκονται στα οικοδομικά τετράγωνα τα οποία θα εφάπτονταi με τους αρχαιολογικούς χώρους.

Η προηγούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απαιτούσε από τους επενδυτές να ζητούν γνωμοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού για όλες τις μελέτες που αφορούσαν ψηλά κτίρια, ειδικά κτίρια, ειδικές κατασκευές, έργα υποδομής κ.α., καθώς και έγκριση σε όλες τις μελέτες για κάθε είδους έργο, σε ακαθόριστη ακτίνα γύρω από τα μνημεία του Πάρκου.

Το επόμενο βήμα για την έκδοση της ΚΥΑ είναι πλέον η συνεδρίαση την Πέμπτη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεώτερων Μνημείων (ΚΣΝΜ) καθώς η γνωμόδοτηση του συμβουλίου αυτού αλλά και του ΚΑΣ ήταν απαραίτητος όρος για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα ξεμπλοκάρουν το έργο.

πρ. αεροδρόμιο Ελληνικού: Τα άχρηστα παροπλισμένα αεροπλάνα της Ο.Α.που έγιναν... ακίνητα μνημεία

ergastirio plastografisis elliniko

Κύκλωμα πλαστογράφησης εγγράφων και διακίνησης μεταναστών, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν, δύο πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια για τη δημιουργία πλαστών εγγράφων, σε σπίτι στο Ελληνικό και σε καφέ - εστιατόριο στη Γλυφάδα.

Συνελήφθησαν, δύο αλλοδαποί ηλικίας 38 και 40 ετών, ως πλαστογράφοι- διακινητές, ενώ αναζητείται μια 32χρονη αλλοδαπή συνεργός τους, ιδιοκτήτρια του καταστήματος. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οκτώ ακόμα αλλοδαποί, που επρόκειτο να ταξιδέψουν με τα πλαστά έγγραφα.

Τι βρέθηκε κατά την έρευνα της αστυνομίας

Από την έρευνα στους χώρους, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός του εργαστηρίου, ο οποίος απαρτίζονταν ενδεικτικά από εκτυπωτές, μηχανήματα πλαστικοποίησης, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πολυμηχάνηματα scanner, διάφορα εργαλεία και αναλώσιμα υλικά.

Επίσης, κατασχέθηκαν, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ατομικά σωσίβια θαλάσσης, 5.180 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, σκληροί δίσκοι και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Τα σωσίβια που κατασχέθηκαν

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από τα στοιχεία που βρέθηκαν διαπιστώθηκε ότι οι δράστες το τελευταίο τρίμηνο αποκόμισαν κέρδη που υπερβαίνουν τις 71.000 ευρώ ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να αποτελούν μέλη ευρύτερου κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών μέσω θαλάσσης.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

iefimerida

ix paraliaki nyxta
Καραμπόλα οχημάτων σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (9/7) στην παραλιακή στο ρεύμα προς Γλυφάδα.

Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν 6 συνολικά οχήματα και μία μηχανή. 

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 8 περίπου το βράδυ στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος των γραφείων της Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν ελαφρά τραυματίες, άγνωστο ακόμη πόσοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο και τρία τουλάχιστον άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Στο σημείο σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει άνδρες της Τροχαίας για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία και να διευκολύνουν τους οδηγούς.

limeniko1

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για προσάραξη του Θ/Γ “EMIREM” σημαίας Η.Π.Α. με πέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Κοσμά.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. τα ιδιωτικά σκάφη “BLUE SPEED” Σ.Σ. 212, “ΑΝΕΜΟΣ” Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ, στο οποίο επέβαιναν στελέχη της οικεία Λιμενικής Αρχής και δύο δύτες, εντοπίζοντας το “EMIREM”, το οποίο είχε προσαράξει σε αβαθή.

Οι τρεις εκ των πέντε (05) επιβαινόντων του σκάφους μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ το “EMIREM” αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και κατέπλευσε, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Τ/Χ “BLUE SPEED”, στη μαρίνα Αλίμου, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Σαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 

elliniko sxedio ependysiis katopsi

Το παράδειγμα της υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό χρησιμοποιεί η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt για να περιγράψει τους φιλόδοξους στόχους του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του για να διπλασιάσει τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, «το Ελληνικό ήταν κάποτε το σύμβολο της στασιμότητας και τώρα θα γίνει το σύμβολο της ανάπτυξης».

Η Handelsblatt παραθέτει, μάλιστα, και τις δηλώσεις του νέου υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι «θα προχωρήσουμε το έργο χωρίς καθυστέρηση, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα» υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη συνάντηση του κ. Γεωργιάδη ήταν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου.

Περιγράφοντας, δε, τη στάση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στη συγκεκριμένη επένδυση, η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι «ως πρωθυπουργός την τορπίλιζε συστηματικά εμποδίζοντας τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και ένα από τα πιο σημαντικά αναπτυξιακά σχέδια σε οικιστικό ιστό στην Ευρώπη».

«Το Ελληνικό αποτελεί τον πρώτο σημαντικό στόχο για τον νέο πρωθυπουργό: θα μπορέσει να υλοποιήσει την υπόσχεσή του να επανεκκινήσει την οικονομία και να οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα βιώσιμο δρόμο ανάπτυξης;» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Το άρθρο στη συνέχεια απαριθμεί τα «οπλα» που επιστρατεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

- λιγότερο κράτος με μείωση των γραφειοκρατικών εμποδίων και απλοποίηση των διαδικασιών έκδωσης αδειών κάνοντας ειδική αναφορά εκτός από το Ελληνικό, στην επέκταση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και στην επένδυση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική

- μείωση φόρων για τις επιχειρήσεις

- μείωση σπατάλης

«Ο Μητσοτάκης θέλει επίσης να διαπραγματευτεί με τους δανειστές την χαλάρωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος προκειμένου να έχει περισσότερα χρήματα για δημόσιες επενδύσεις» συμπληρώνεται στο άρθρο.

Σχολίαζοντας το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο οικονομολόγος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Αλέξανδρο Κρητικό επισημαίνει ότι «κινείται σε πολύ μεγάλο βαθμό στη σωστή κατεύθυνση».

Η Handelsblatt επισημαίνει, παράλληλα, τον σημαντικό στόχο της μείωσης των «κόκκινων» δανείων που αποτελούν το 45,2% των συνολικών χορηγήσεων. «Ο Σταϊκούρας πρέπει να έχει γρήγορα αποτελέσματα καθώς ο προκατόχός του, Ευκλείδης Τσακαλώτος επανειλημμένα απέφευγε να επιβάλει κανόνες για μείωση των προβληματικών δανείων».

Σύμφωνα με τον κ. Κρητικό δύο είναι τα στοιχεία στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αρχικά να κερδίσει το παλαιό-συντηρητικό τμήμα του κόμματός του για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και δευτερευόντως να μάθει από τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων και να παρέχει μεγαλύτερη στήριξη για την εφαρμογή των μέτρων».

Το απόλυτο κριτήριο, όμως, για την κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι ο τομέας της ανεργίας με τη γερμανική εφημερίδα να σημειώνει ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα τεράστιο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

madata, protothema

dromos aftokinita plimira

«Πνίγηκαν» τα νότια προάστια τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (17.6.2019) από ξαφνικό, ισχυρό μπουρίνι. Γλυφάδα, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη χτυπήθηκαν από την ισχυρή νεροποντή αλλά και χαλάζι.

Αποτέλεσμα, ήταν να πλημμυρίσουν δρόμοι και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων να παραλύσει.

Τουλάχιστον 10 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική, ενώ από τη σφοδρή κακοκαιρία  σημειώθηκαν προσωρινές διακοπές ρεύματος.

Καιρός: Νέα, σφοδρότερη επιδείνωση την Τρίτη (18.6.2019)

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τα ορεινά της Κρήτης.

Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων, κυρίως στα ορεινά. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 και κατά τόπους 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 και στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ix kameno geranos

Στις φλόγες τυλίχθηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (5/6) ένα όχημα εν κινήσει, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος. 

Σύμφωνα με το alimosonline.gr, το όχημα μάρκας Volkswagen κάηκε ολοσχερώς υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και ευτυχώς, η οδηγός δεν τραυματίστηκε.

Στο σημείο έσπευσε, η Πυροσβεστική για την κατάσβεση και συνεργείο του Δήμου Αλίμου που καθάρισε το οδόστρωμα. Επίσης μετέβη και η Τροχαία, η οποία πήρε κατάθεση από την οδηγό.

Οι δύο λωρίδες της λεωφόρου παρέμειναν κλειστές για αρκετή ώρα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μικρό κυκλοφοριακό πρόβλημα, έως ότου το αυτοκίνητο να απομακρυνθεί με γερανό.

Περισσότερα Άρθρα...