glifada PARELASI MATHIT

ΓΛΥΦΑΔΑ

Στην Ανω Γλυφάδα αποφάσισε ο Δήμος να πραγματοποιηθούν ε φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις και η μαθητική παρέλαση για την επέτειο του «ΟΧΙ».

Πλήθος κόσμου  συμμετείχε στον εορτασμό και παρακολούθησε την παρέλαση των μαθητών των σχολείων . 

 

ΑΛΙΜΟΣ

alimos kond stefani

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στον Άλιμο γιορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα, η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.


Την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωση Σωτήρος ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων στην παραλία του Αλίμου.

Την παρέλαση που έγινε στην οδό Καλαμακίου, παρακολούθησαν χιλιάδες .

 

ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

parelasi-voula

Από φέτος μπήκε πιλοτικά σε εφαρμογή η ενοποίηση των παρελάσεων των τριών δημοτικών ενοτήτων σε μία, καθώς και η χρονικά κυκλική διεξαγωγή τους.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2015 θα γίνει στη Βάρη και της 28ης Οκτωβρίου 2015 στη Βουλιαγμένη. 

 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

ilioupoli parelasi mathitwn

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή κόσμου ο εορτασμός του έπους του '40 και στην Ηλιούπολη

Ο εορτασμός άρχισε με την Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από το Δήμαρχο κ. Βασίλη Βαλασόπουλο,  η κατάθεση στεφάνων, η τήρηση σιγής ενός λεπτού στην μνήμη των ένδoξων νεκρών, ο Εθνικός Ύμνος και ολοκληρώθηκε με τη παρέλαση των μαθητών ενώπιον του Δημάρχυ, ως τιμώμενου προσώπου.

Τελετάρχης ήταν ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής κος Καλαρρύτης Χρήστος .

 με fotos και απο vimaonline

 

leoforio oasa
Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, επέρχονται αλλαγές σε λεωφορειακές γραμμές που συνδέουν τα νότια προάστια με το κέντρο, είτε διά της συγχώνευσης δρομολογίων είτε δια της μεταφοράς των αφετηριών στους πλησιέστερους σταθμούς μετρό, με στόχο τα συχνότερα δρομολόγια και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο επανασχεδιασμού του δικτύου λεωφορείων και τρόλεϊ που έχει εξαγγείλει ο ΟΑΣΑ, δημοσιεύθηκαν στη «Διαύγεια» οι παρακάτω αλλαγές:

Αναστέλλεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Β3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ- ΓΛΥΦΑΔΑ», η οποία συνδέει το κέντρο της Αθήνας με την Γλυφάδα, μέσω της λεωφόρου Βουλιαγμένης και συγχωνεύεται με την γραμμή Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ- ΓΛΥΦΑΔΑ», η οποία αλλάζει σε κάποια σημεία την πορεία της.

Μετατρέπεται η λεωφορειακή γραμμή Ε22 από Express σε κανονική και μετονομάζεται σε 122 «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΑΡΩΝΙΔΑ», διατηρώντας την ίδια αφετηρία και τέρμα, ενώ τροποποιείται η πορεία της.

Διακόπτεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 232 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΥΜΗΤΤΟΣ- ΒΥΡΩΝΑΣ», η οποία συνδέει Δραπετσώνα, Πειραιά, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Δάφνη, Υμηττό και Βύρωνα και συγχωνεύεται με την γραμμή 218 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΥΜΗΤΤΟΣ- ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ».
 
Η 218 μετονομάζεται σε «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΤ.ΔΑΦΝΗ» και θα έχει τέρμα στον σταθμό της γραμμής 2 του Μετρό «Δάφνη», ενώ τροποποιείται η πορεία της.

Σταματά η κυκλοφορία στην κυκλική λεωφορειακή γραμμή 207 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΤΕΡΨΙΘΕΑ», η οποία συνδέει το παραλιακό Τραμ με την Τερψιθέα, μέσω των οδών Λαμπράκη και Παπανδρέου και συγχωνεύεται με την γραμμή 128.

Αναστέλλεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 163 «ΒΟΥΛΑ- ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ», η οποία εκτελεί κυκλική πορεία μέσα στη Βούλα και συγχωνεύεται με την «συγγενική» της γραμμή 162.

Διακόπτεται η κυκλοφορία στη λεωφορειακή γραμμή 125 «ΣΤ. ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ - ΠΑΙΑΝΙΑ - ΒΑΡΚΙΖΑ», η οποία συνδέει τον σταθμό «Νομισματοκοπείο» του Μετρό της γραμμής 3, με την Αγία Παρασκευή, τα Γλυκά Νερά, την Παιανία, το Κορωπί και την Βάρη, μέσω της Λεωφόρου Μεσογείων και Βάρης- Κορωπίου.

Οι λεωφορειακές γραμμές 149 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΒΑΡΗ- ΒΑΡΚΙΖΑ», 170 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΒΑΡΚΙΖΑ- ΒΑΡΗ» και 114 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΚΑΒΟΥΡΙ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ», που συνδέουν με εσωτερικά δρομολόγια τα νότια προάστια, καταργούνται και συγχωνεύονται σε μία νέα λεωφορειακή γραμμή. Πρόκειται για την γραμμή 117 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ- ΒΑΡΗ», η οποία θα έχει αφετηρία τον χώρο των αφετηριών- τερμάτων της Γλυφάδας και τέρμα, την πλατεία Αθ. Διάκου στο Κόρμπι Βάρης.

Επίσης, μετατρέπεται σε κυκλική η λεωφορειακή γραμμή 237 «ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ- ΣΤ.ΔΑΦΝΗ», με αφετηρία τον σταθμό «ΔΑΦΝΗ» της γραμμής 2 του Μετρό και μετονομάζεται σε «ΣΤ.ΔΑΦΝΗ- ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ».

Παράλληλα, αλλάζει η γραμμή Α4, η οποία αντί της Ακαδημίας, θα έχει αφετηρία τον σταθμό «Άγιος Δημήτριος» της γραμμής 2 του Μετρό. Έτσι, μετονομάζεται από Α4 σε 164 με όνομα «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- Κ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ- ΤΕΡΨΙΘΕΑ».

Μετονομάζεται και τροποποιείται η λεωφορειακή γραμμής 201 από «ΣΤ.ΔΑΦΝΗ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ», σε «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ», με αφετηρία τον σταθμό «'Άγιος Δημήτριος» της γραμμής 2 του Μετρό.

Αλλάζει χάραξη η γραμμή 155, η οποία μετονομάζεται από «ΕΛΛΗΝΙΚΟ- ΣΤ.ΑΛΙΜΟΣ- ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ» σε «ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και θα εκτελεί κυκλικό δρομολόγιο, με αφετηρία και τέρμα στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού.

Μετονομάζεται και τροποποιείται η γραμμή 154 από «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- Α.ΓΛΥΦΑΔΑ» σε «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ- Α.ΓΛΥΦΑΔΑ», με νέο σημείο εκκίνησης την αφετηρία των γραμμών 171, Ε22 και Χ97 και τέρμα, αυτό της λεωφορειακής γραμμής 124.

Παράλληλα, έρχεται μερική τροποποίηση της διαδρομής των λεωφορειακών γραμμών 205 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΣΟΥΡΜΕΝΑ- ΤΕΡΨΙΘΕΑ», 128 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΤΕΡΨΙΘΕΑ» και 116 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ-ΚΙΤΣΙ».

Τέλος, μετονομάζεται η λεωφορειακή γραμμή 109 από «ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ- ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» σε «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ», με αφετηρία τον σταθμό «Άγ. Δημήτριος» του Μετρό και τέρμα, το πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, όπου τερματίζει το Β2...

newsbeast

dimarxoi paraliako metopo meetong

Oπως αναφέρει το  vimaonline.gr, ανοιχτές παραλίες και συμμετοχή στα έσοδα ζήτησαν οι παραλιακοί δήμαρχοι από την "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε"222 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014, 17:51Ζήτησαν επίσης να ληφθεί υπ' όψιν η γνώμη των δήμων στο master plan

Μετά τη δημοσιοποίηση των εκτάσεων του νοτίου παραλιακού μετώπου που περιέρχονται στην εταιρεία του δημοσίου "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο", οι δήμαρχοι Κονδύλης Αλίμου, Χατζηδάκης Παλαιού Φαλήρου, Παπανικολάου Γλυφάδας, Κωνσταντάτος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Κωνσταντέλλος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Σοφρώνης Σαρωνικού και Κιούσης Κορωπίου ζήτησαν, προκειμένου να ενημερωθούν, συνάντηση με τον πρόεδρό της Αριστείδη Ματιάτο.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε καλό κλίμα είχε καθαρά διερευνητικό χαρακτήρα και κοινή ήταν η αίσθηση και από τις δύο πλευρές πως το πεδίο συνεργασίας ανάμεσα στους δήμους και στην εταιρεία είναι ευρύ.

Σήμερα οι δύο πλευρές έδωσαν το πλαίσιο μέσα στο οποίο σκοπεύουν να κινηθούν, αφ' ενός η εταιρεία για τα επενδυτικά σχέδια αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου και αφ' ετέρου οι δήμαρχοι για τις δικές τους ανάγκες των πόλεών τους και κατ' επέκτασιν των δημοτών τους.

Στις προτεραιότητες της εταιρείες βρίσκεται πρώτον η λεπτομερής καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων που της μεταβιβάστηκαν με τις Υπ. Αριθμ.: 143/43399 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2424 τεύχος Β' 11/9/2014) και 148/43856 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2429 Τεύχος Β' 12/9/2014), δεύτερον η αποσαφήνιση του Νομικού και ιδιοκτησιακού πλαισίου και τρίτον η ενοποίηση των υπηρεσιών.

Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι ζήτησαν να υπάρξει ένα ενιαίο μάστερ πλαν, προ πάντων να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες, ζήτησαν να ληφθεί υπ' όψιν η άποψη των δήμων από τον μελετητή και επίσης ζήτησαν να έχουν συμμετοχή στα έσοδα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι δήμαρχοι οι δήμοι θα πρέπει να λαμβάνουν ποσοστό επί των εσόδων τα οποία φυσικά θα χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν τις κατάλληλες υποδομές στους δήμους τους.

Τέλος, ζήτησαν να μη θιγούν υφιστάμενα δικαιώματα των δήμων στις εκτάσεις που παραχωρήθηκαν στην "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.".

vimaonline

paraliako metopo

Oπως αναφέρει το vimaonline.gr, mε πρωτοβουλία του δημάρχου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλουσυναντήθηκαν στο δημαρχείο στη Βούλα τέσσερις δήμαρχοι παραλιακών δήμων με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σε αυτοδιοικητικά θέματα (οικονομικά, διαχείριση απορριμμάτων, Ευρωπαϊκά προγράμματα κ.α.) και την εξεύρεση κοινής γραμμής σε θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου των Δήμων τους. 

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, Γλυφάδας Γιώργος Pαπανικολάου, Σαρωνικού Γιώργος Σοφρώνης και ο ίδιος φυσικά. Προσκεκλημένος ήταν και ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης, χαιρέτησε τη συνάντηση όμως, και δήλωσε "παρών" για την επόμενη. 

Η συζήτηση και η πρωτοβουλία χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα χρήσιμη απ’ όλους, και συμφωνήθηκε ότι θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα με την υποχρέωση της εκ περιτροπής φιλοξενίας της συνάντησης. 

Στην παραλιακή ζώνη υπάρχουν ανοιχτά μεγάλα ζητήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο "ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε", την εταιρεία που έχει συσταθεί με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με σκοπό την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Νοτιοανατολικής Αττικής, με ΚΥΑ σε λίγες μέρες, θα παραχωρηθούν 45 ακίνητα και πολλές εκτάσεις του παραλιακού μετώπου.

Η εταιρεία ανέλαβε να αξιοποιήσει και να διαχειριστεί τη μεγάλη παραθαλάσσια έκταση από το Φαληρικό Δέλτα έως και το Σούνιο. Χάρη σε μια σειρά προσπαθειών προσωπικά του προέδρου της κ. Αρη Ματιάτου, η εταιρεία, με δύο διαδοχικές ΚΥΑ του υπουργείου Οικονομικών, κατορθώνει να εντάξει άμεσα πάνω από 45 κρατικά ακίνητα. Πρόκειται για δύο ομάδες ακινήτων που θα μεταβιβαστούν, και σε πρώτη φάση περιλαμβάνουν 22 ακίνητα του Δημοσίου και σε δεύτερη περί τα 23.  

Αυτή η εξέλιξη όπως είναι φυσικό δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορους τους νεοεκλεγέντες δημάρχους αφού τα θέματα που έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση των παραλιακών μετώπων αποτελούν τις "καυτές πατάτες" της δημοτικής ατζέντας. 

Συγκεκριμένα ο δήμος Αλίμου έχει να αντιμετωπίσει την ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας του, της μεγαλύτερης Μαρίνας της Μεσογείου, και τη συνολική διαχείρηση του παραλιακού του μετώπου, ο δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης, τη μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, το Αεροδρόμιο του Ελληνικού, ο νέος δήμαρχος Γλυφάδας θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τα σχέδια αξιοποίησης στο δικό του παραλιακό μέτωπο, η εικόνα του οποίου παραπέμπει πολλές φορές σε τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης έχει να αντιμετωπίσει την αξιοποίηση της για πολλά χρόνια εγκαταλελειμένης Β' πλαζ η οποία περιήλθε και πάλι στο δημόσιο μετά την αποχώρηση του ιδιώτη, το πρώην κάμπινγκ Βούλας και το παραλιακό μέτωπο της Βάρης - Βάρκιζας. 

Όπως δηλώθηκε από τους ίδιους και προεκλογικά δεν είναι κατά της αξιοποίησης αρκεί αυτή να γίνεται με σωστούς όρους ανάπτυξης και να είναι φιλική προς τις κοινωνίες. 

Στο σημείο αυτό τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε την  αποφασιστική παρέμβαση του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη στο σχέδιο δημοπράτησης της Μαρίνας Αλίμου που ουσιαστικά δεν έλαβε υπ' όψιν τις επιπτώσεις που θα είχε αυτή στην καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης αλλά και των επισκεπτών. 

vimaonline

sistima enimerosis epibatwn

Υπογράφηκε πρόσφατα η σύμβαση για την υλοποίηση της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Ολοκληρωμένο Σύστημα Πληροφόρησης Επιβατών για Δρομολόγια Δημοτικής Συγκοινωνίας και Οδηγών για Διαθέσιμες Θέσεις Στάθμευσης, στους Δήμους Βύρωνα και Ηλιούπολης» με συμβατικό τίμημα 217.950,00 € πλέον Φ.Π.Α.

Το εν λόγω έργο αφορά στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος ενημέρωσης οδηγών – πολιτών για την διαθεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο θέσεων στάθμευσης ΙΧ αυτοκινήτων καθώς και για τον πραγματικό χρόνο έλευσης της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Αναλυτικότερα, το έργο αφορά στην ανάπτυξη:
 
 ενός ολοκληρωμένου συστήματος πληροφόρησης των οδηγών – πολιτών, σε πραγματικό χρόνο, για διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης (παρόδιας αλλά και σε υπαίθριους δημοτικούς χώρους).
 
 ενός συστήματος ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο των αρμόδιων υπαλλήλων ελέγχου παρόδιας στάθμευσης για παραβάσεις του μέγιστου επιτρεπόμενου χρόνου στάθμευσης καθώς και παράνομης στάθμευσης στις ειδικές θέσεις ΑΜΕΑ
 
 ενός άρτιου συστήματος πληροφόρησης των επιβατών της Δημοτικής Συγκοινωνίας των δύο Δήμων για το υπόλοιπο πραγματικού χρόνου άφιξης των λεωφορείων σε κάθε ‘έξυπνη’ στάση.

Ειδικότερα, το σύστημα στάθμευσης που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου θα επιτρέπει:
 
1. την πολυκαναλική ενημέρωση των οδηγών για τις διαθέσιμες παρόδιες θέσεις στάθμευσης αλλά και για τη διαθεσιμότητα των 6 υπαίθριων δημοτικών χώρων μαζικής στάθμευσης των Δήμων Βύρωνα και Ηλιούπολης 
 
2. την πολυκαναλική ενημέρωση των ενδιαφερόμενων οδηγών για τη διαθεσιμότητα των ειδικών θέσεων στάθμευσης (μονίμων κατοίκων, ΑΜΕΑ, οχήματα φόρτωσης/εκφόρτωσης) 
 
3. τη δρομολόγηση των οδηγών προς τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης, μέσω mobile εφαρμογής για smartphone,
 
4. την αστυνόμευση των θέσεων της παρόδιας ελεγχόμενης στάθμευσης των Δήμων Βύρωνα και Ηλιούπολης εφόσον το σταθμευμένο όχημα υπερβεί τον μέγιστο επιτρεπόμενο χρόνο στάθμευσης που έχει ορίσει ο Δήμος, των ειδικών θέσεων στάθμευσης (μονίμων κατοίκων, ΑΜΕΑ, οχημάτων φόρτωσης/εκφόρτωσης), των ραμπών των πεζοδρομίων και των εισόδων των πεζόδρομων και την άμεση επιβολή κυρώσεων (σε περίπτωση παράνομης στάθμευσης) από τους αρμόδιους υπαλλήλους οι οποίοι για το σκοπό αυτό θα είναι εφοδιασμένοι με βιομηχανικό υπολογιστή παλάμης και φορητό εκτυπωτή και οι οποίοι θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο. 

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό ο Δήμος μας μετά την ολοκλήρωση της Πράξης θα διαθέτει:
 
 52 αισθητήρες ελέγχου παρόδιων θέσεων στάθμευσης (37 στην Μαρ. Αντύπα και 15 στην Σοφ. Βενιζέλου)
 Ένταξη στο σύστημα για ενημέρωση των πολιτών για διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στους ανοιχτούς χώρους στάθμευσης επί των οδών: Μαρ. Αντύπα, Κανάρη και Πρωτόπαππα
 4 αισθητήρες ελέγχου θέσεων ΑΜΕΑ: (Σοφ. Βενιζέλου (1), Μαρ. Αντύπα(1) και Πρωτόπαππα (2)
 2 ηλεκτρονικές πινακίδες ένδειξης διαθεσιμότητας θέσεων στάθμευσης : Κεντρική Πλατεία (1) και Δημαρχείο (1)
 τηλεματικός εξοπλισμός που θα εγκατασταθεί στα 4 λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας του Δήμου Ηλιούπολης.
 10 ηλεκτρονικές πινακίδες έξυπνων στάσεων θα εγκατασταθούν σε κεντρικά σημεία του Δήμου μας

Η ενημέρωση (πολυκαναλική) του επιβατικού κοινού για τα δρομολόγια και τους χρόνους άφιξης στις στάσεις της Δημοτικής Συγκοινωνίας γίνεται μέσω:
 ηλεκτρονικών πινακίδων έξυπνων στάσεων οι οποίες θα ενημερώνουν για το χρόνο άφιξης του επόμενου λεωφορείου, 
 διαδικτύου, 
 sms και 
 mobile εφαρμογής για smartphones.

 

paraliako metopo

Οι έξι Δήμαρχοι του παραλιακού μετώπου αντέδρασαν για την παραχώρηση των εκτάσεων της παραλίας στην εταιρεία "Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.".

Συγκεκριμένα, με επιστολή τους, οι δήμαρχοι Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης και Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης καλούν τον Πρόεδρο της εταιρείας, κ. Άρη Ματιάτο σε συνάντηση προκειμένου να ενημερωθούν για τις προθέσεις της πολιτείας, αλλά ταυτόχρονα να προβάλουν και τα δικά τους αιτήματα.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς: Τον Πρόεδρο της εταιρείας "Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε." κ. Αριστείδη Π. Ματιάτο

κ. Πρόεδρε,

 Οι δήμαρχοι των δήμων Αλίμου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Κρωπίας και Σαρωνικού έχουμε ήδη ξεκινήσει τη συζήτηση με στόχο την κοινή μας αντιμετώπιση επί των θεμάτων που αφορούν την αξιοποίηση αλλά και την προστασία του παραλιακού μετώπου εντός των ορίων των δήμων μας.

Μετά τις, υπ. αριθμ.: 143/43399 και 148/43856 Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις  που αφορούν στη μεταβίβαση των 20 παραλιακών εκτάσεων στην εταιρείας σας, πολλών εκ των οποίων είναι εντός των ορίων των έξη δήμων, ζητούμε άμεσα συνάντηση με σκοπό να μας ενημερώσετε για τις προθέσεις της «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.» σχετικά με τις εκτάσεις αυτές, ενώ παράλληλα να σας καταθέσουμε με τη σειρά μας τις δικές μας απόψεις για το παραλιακό μέτωπο.

Επισημαίνουμε ότι στη συνάντηση που έγινε το Νοέμβριο του έτους 2012 στο Υπουργείο Ανάπτυξης, σε κοινή σύσκεψη του Υφυπουργού κου Νότη Μηταράκη και των Δημάρχων του παράκτιου μετώπου, στην οποία ήσασταν παρόν, κατατέθηκαν προτάσεις για τη διασφάλιση των συμφερόντων των Δήμων, για τις οποίες θα υπήρχε σχετική ενημέρωση πριν τη θεσμοθέτηση.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε την ώρα που επιθυμείτε, την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη να πραγματοποιηθεί η συνάντησή μας στο Δημαρχείο Γλυφάδας.

Το γεγονός ότι έχετε διατελέσει και ο ίδιος στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, πιστεύουμε πως σας κάνει να αντιλαμβάνεστε τη σημασία της συμβολής και της συμμετοχής της τοπικής αυτοδιοίκησης σε οποιαδήποτε παρέμβαση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και έτσι αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση.

Με Τιμή

Οι Δήμαρχοι:

Αλίμου – Ανδρέας Κονδύλης

Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης – Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Γλυφάδας – Γιώργος Παπανικολάου

Ελληνικού Αργυρούπολης – Γιάννης Κωνσταντάτος

Κρωπίας – Δημήτρης Κιούσης

Σαρωνικού – Γιώργος Σωφρόνης

Στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2014 συνέβη σε τρείς νότιους δήμους της Αθήνας μια ειρηνική κοινωνική επανάσταση.

Τρείς προσοντούχοι και επαγγελματικά καταξιωμένοι νέοι άνθρωποι, με την ψήφο της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών, ανέτρεψαν τα τοπικά κατεστημένα και από την Δευτέρα, 1-9-2014, αναλαμβάνουν για τα επόμενα πέντε χρόνια  τα ηνία της διοίκησης των δήμων τους: της Αργυρούπολης-Ελληνικού, του Αλίμου και της Γλυφάδας.  

Ετσι, με αυτή τη μεγάλη ανατροπή του πολύχρονου δημοτικού κατεστημένου σε αυτούς τους τρείς μεγάλους δήμους των νοτίων προαστίων της Αθήνας, ξεκινάει μία νέα εποχή, μια αφετηρία του μετασχηματισμού των Δήμων αυτών σε σύγχρονους παραγωγικούς μηχανισμούς προς όφελος της κοινωνίας και πρώτα απ' όλα, την άνοδο του πολίτη-δημότη.

Μόνο μια τέτοια εκ των κάατω ειρηνική κοινωνική επανάσταση μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και να δώσει διέξοδο στην ηθική, κοινωνική και οικονομική κρίση που βιώνει σήμερα η χώρα.

Αυτήν ακριβώς την ειρηνική κοινωνική επανάσταση προσδοκά η περιοχή και η χώρα γενικότερα από τη νέα γενιά.

Η νέα γενιά της Αυτοδιοίκησης καλείται πλέον να αποδείξει ότι είναι η ελπίδα για την αναγέννηση του τόπου και κατ' επέκταση της χώρας.

Γιατί από αυτή τη νέα γενιά αναμένεται η σωτηρία, η αλλαγή νοοτροπίας, η αποτελεσματική μεταρρύθμιση στη διοίκηση, η ηθική στην πολιτική, η διαφάνεια στη διακυβέρνηση, η ισονομία και δικαιοσύνη στην κοινωνία και η συμμετοχή των πολιτών στα δημοτικά δρώμενα. Που θα έχει ως βασική της έγνοια την υπεράσπιση των συμφερόντων των δήμων και των πολιτών και όχι την υποταγή στους όποιους πολιτικούς αρχηγούς και κομματικούς μηχανισμούς.

Μόνο αυτή η νέα γενιά μπορεί να εγγυηθεί ένα κοινωνικό κράτος, έναν ευνομούμενο δήμο και πολιτεία, μια ανθρώπινη κοινωνία.

Στους νέους λοιπόν αυτούς δημάρχους, Γιάννη Κωνσταντάτο, Ανδρέα Κονδύλη και Γιώργο Παπανικολάου, και τους Συμβούλους τους και τους Προέδρους των Δ.Σ. που αναλαμβάνουν από αύριο (1/9) τη διοίκηση των δήμων τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο όντως πολύ δύσκολο έργο τους.

Γ. ΤΖ.

Περισσότερα Άρθρα...