silap

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης, πραγματοποιήθηκε ακόμα μία τελετή απονομής βεβαιώσεων παρακολούθησης των τμημάτων του Σύγχρονου Λαϊκού Πανεπιστημίου της Νέας Σμύρνης, όπου και παραβρέθηκε η κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της πόλης www.nstv.gr.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκπροσωπώντας την Επιτροπή Εκπαιδευτικού Έργου, ο Παντελής Καλογρίδης, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νέας Σμύρνης και ο Νίκος Σιούτας, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Γραφείου Τύπου του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Πολύδωρο Συρίγο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο Δημήτρης Πανταζής, Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών».

Ο Νίκος Σιούτας, προλογίζοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στον τέταρτο κύκλο λειτουργίας του ΣΥΛΑΠ, όπως αυτό έχει εξελιχθεί μέχρι σήμερα, ενώ μοιράστηκε παράλληλα με τους παραβρισκόμενους προβληματισμούς και σκέψεις για ένα «νέο ΣΥΛΑΠ» όπως ο ίδιος το αποκάλεσε, του οποίου τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μπορούν να είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένα, πάντοτε με στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαιδευτικής υπηρεσίας προς τους πολίτες.

Ο Παντελής Καλογρίδης, σχολιάζοντας την αποδοχή του θεσμού, πρόσθεσε ότι «ο πέμπτος κύκλος σκεφτόμαστε να είναι με άλλες θεματικές, οι οποίες φυσικά θα ενδιαφέρουν την πλειονότητα των δημοτών».

Τέλος, η Ανθή Κουτσούπη, εξωτερική ερευνήτρια – μελετήτρια του ΣΥΛΑΠ, σχολίασε ότι ο θεσμός του Σύγχρονου Λαϊκού Πανεπιστημίου διαθέτει ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία σύντομα θα παρουσιαστούν σε μία αντίστοιχη εκδήλωση. 

 

Ευαγγελία Ουζουνίδου

poiot zois ns

Στο Cafe Joli στην πλατεία Νέας Σμύρνης, ο Σύλλογος Νέας Σμύρνης Ποιότητα Ζωής πραγματοποίησε την εναρκτήρια εκδήλωσή του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν φίλοι, μέλη του Συλλόγου και φυσικά ο επικεφαλής της παράταξης «Ποιότητα Ζωής» και τ.Δήμαρχος Γιώργος Κουτελάκης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Σαν πρώτη κίνηση, ο νεοσύστατος Σύλλογος κάλεσε όσους παραβρέθηκαν να βοηθήσουν στην προσπάθεια ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η οποία ευοδώθηκε με τη συγκέντρωση 150 κιλών τρόφιμα.

Η κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr κάλυψε και αυτό το κοινωνικό – πολιτικό γεγονός της πόλης μας.

Μιλώντας στην κάμερα του NStv, ο Γιώργος Κουτελάκης συσχέτισε απόλυτα τη δημοτική παράταξη με το σύλλογο, προσθέτοντας πως ο σύλλογος δημιουργεί το υπόβαθρο έτσι ώστε οι «νέοι ηλικιακά ή πολιτικά μη εκλεγμένοι στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές να ασχοληθούν με τα προβλήματα της πόλης μέσα από καθημερινές δράσεις και πρωτοβουλίες, πραγματοποιώντας συχνά και παρεμβάσεις σε όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής».

Την εκδήλωση άνοιξε ο προσωρινός Πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Αναγνωστόπουλος, ο οποίος μας μίλησε για τη συμμετοχή και συμβολή των νέων στο σύλλογο, ενώ οριοθέτησε τους χώρους δραστηριότητάς τους σε ποικίλους χώρους όπως ο αθλητισμός, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός μεταξύ άλλων.

Τέλος, η Αφροδίτη Μάντζιου, Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη «Ποιότητα Ζωής» και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ως μέλος του συλλόγου, σχολίασε τη συλλογική αυτή προσπάθεια, θεωρώντας ότι η παρουσία της νεολαίας στα δρώμενα της πόλης δίνει προστιθέμενη αξία στην προσπάθεια του συλλόγου και αυτό διότι διαθέτουν όρεξη, ανιδιοτέλεια και αισιοδοξία.

Εριέλλα Χρυσού

ns mathisiaka

Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στο σχολείο και στο σπίτι».

Η Εταιρεία Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδας, η 41η Περιφέρεια Σχολικού Συμβούλου Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής, η 5η Περιφέρεια Σχολικού Συμβούλου Δημοτικής Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, η 4η Περιφέρεια Σχολικού Συμβούλου ΕΑΕ, το ΚΕΔΔΥ Δ΄ Αθήνας και φυσικά το 7ο Δημοτικό Σχολείο διοργάνωσαν την εκδήλωση. 

Ο Γιώργος Γουρναρόπουλος, Διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου και ένας από τους ομιλητές της εκδήλωσης, μίλησε στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr σχολίασε πως αντίστοιχες εκδηλώσεις δημιουργούν τις προϋποθέσεις, τόσο στο εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και στους γονείς, για εντοπισμό και αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τέλος, η Μαρίνα Δεκούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού, εξήγησε πως θέματα όπως η προσαρμογή, το bullying και οι μαθησιακές δυσκολίες απασχολούν ιδιαίτερα τους γονείς, θεωρώντας πως η προσέλευση καθηγητών και δασκάλων ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Εριέλλα Χρυσού

alimos anaplasi

Συζητήθηκε σήμερα στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή των δήμων Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Αλίμου, καθώς και 80 πολιτών, με την οποία ζητούν να ακυρωθεί η κοινή υπουργική απόφαση που παραχωρεί τις παραλιακές εκτάσεις της Αττικής στην εταιρεία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.».

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε αίτημα αναβολής απ' όλους λόγω της αλλαγής κυβέρνησης, προκειμένου να σχηματιστεί άποψη από τους νέους υπουργούς, το αίτημα απορρίφθηκε από τον Πρόεδρο και το θέμα συζητήθηκε.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Κωνσταντίνος Κατερινόπουλος, ανέπτυξε τις θέσεις του Δήμου οι οποίες περιλαμβάνουν το αίτημα να αναλάβουν οι δήμοι τη διαχείριση των παραλιών.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» ισχυρίστηκε πως η εταιρεία είναι κρατικός φορέας με αποτέλεσμα να μη θίγονται τα συμφέροντα του δημοσίου.

Οι συνήγοροι των εμπλεκόμενων Υπουργείων, (Ανάπτυξης, Οικονομικών και Τουρισμού) προέβαλαν το επιχείρημα ότι η ΚΥΑ εκφράζει τη βούληση των αρμοδίων υπουργών και ζήτησαν χρόνο για να μπορέσουν οι νέοι υπουργοί να εκφράσουν τη δική τους βούληση. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών κατέθεσε ότι, από τη στιγμή που η εταιρεία ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την κυβέρνηση, η παραχώρηση δεν αντίκειται στην ισχύουσα νομοθεσία.

Παράλληλα αμφισβήτησε το έννομο συμφέρον όσων προσέφυγαν, ειδικά των πολιτών. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού, ο οποίος όμως έκανε και ειδική μνεία στην ανάγκη διαφύλαξης των προστατευόμενων περιοχών.

Τέλος, το δικαστήριο έδωσε προθεσμία μέχρι 18 Φεβρουαρίου για να καταθέσουν όλοι τα σχετικά υπομνήματα.

aftodioikisi

sioutas

Στον δημοτικό πολυχώρο πολιτισμού «Γαλαξίας», το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, το Γραφείο Τύπου του Δήμου της πόλης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι της 40ης και 41ης Περιφέρειας Δ.Ε. Αθήνας διοργάνωσαν ημερίδα με θεματικά πεδία: το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Teachers4Europe και το επίσης ευρωπαϊκό πρόγραμμα E-twinning+.

Ο Νίκος Σιούτας, Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης αλλά και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του γραφείου Τύπου του Δήμου, άνοιξε με χαιρετισμό την εκδήλωση, που καλύφθηκε από το διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Ευσταθία Χριστοπούλου και Ιωάννης Λαζαρίδης. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος της πόλης Σταύρος Τζουλάκης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Κουτελάκης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θόδωρος Καστόρης, Νόρα Γαλανοπούλου και ο Δημήτρης Πανταζής, Δημοτικός Σύμβουλος και εκδότης της τοπικής εφημερίδας «Φωνή της Νέας Σμύρνης».

Ο Νίκος Σιούτας, μιλώντας στην κάμερα του www.nstv.gr, σχολίασε το πρόγραμμα Erasmus+, όπως αυτό εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην πόλη μας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο που διευθύνει, αλλά και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να δώσουν τα τρία προγράμματα που παρουσιάστηκαν σε όλα τα αντίστοιχα δραστήρια σχολεία της πόλης.

Τέλος, σχολιάζοντας το έναυσμα για την παρουσία του Erasmus+ στη Νέα Σμύρνη, ο Νίκος Σιούτας σχολίασε μεταξύ άλλων: «Δεν είμαστε στατικοί, τα πάντα αλλάζουν, τα πάντα εξελίσσονται και δεν μπορώ να συνδέσω το Δημόσιο με το μίζερο. Όλα τα σχολεία της Νέας Σμύρνης παράγουν έργο. Το 4ο Δημοτικό έδειξε το δρόμο στο Erasmus+».

Ιωάννα Ντάνη

dimarxoi noti tom perif
 
Δευτέρα 9.3.2015, στο Δημαρχείο της Καλλιθέας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα, Χρ. Καπάταη με τους Δημάρχους του Νοτίου Τομέα, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη.
 
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν και οι οκτώ Δήμοι του Νότιου Τομέα οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους κ.κ. 

Ανδρούτσου Μαρία, Δήμαρχο Αγ. Δημητρίου, Κονδύλη Ανδρέα, Δήμαρχο Αλίμου, Παπανικολάου Γεώργιο, Δήμαρχο Γλυφάδας, Ιωάννη Κωνσταντάτο, Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Κάρναβο Δημήτριο, Δήμαρχο Καλλιθέας, Ευθυμίου Ανδρέα, Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου, Τζουλάκη Σταύρο, Δήμαρχο Ν. Σμύρνης, Χατζηδάκη Διονύσιο, Δήμαρχο Π. Φαλήρου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης και οι : κ. Ασημακοπούλου Κατερίνα, Αντιδήμαρχος Προστασίας Περιβ/ντος κ Ποιότητας Ζωής Δήμου Αγ. Δημητρίου, Βρύνιος Χρήστος, Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αλίμου και Τογρίδης Λάζαρος Αντιδήμαρχος Πόλης Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Θέμα της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός και η πορεία των έργων και δράσεων στο Νότιο Τομέα για την επόμενη περίοδο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Όλοι οι Δήμαρχοι, αφού έλαβαν τον λόγο, παρουσίασαν τις άμεσες προτεραιότητές τους. Συμφωνήθηκε η περαιτέρω επεξεργασία των αιτημάτων των Δήμων με σκοπό την καλύτερη παρουσίαση αυτών.

Από την μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Καπάταης, δεσμεύτηκε να διεκδικήσει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ένταξη των εν λόγω έργων στα προγράμματα της Περιφέρειας.

Συμφωνήθηκε επίσης να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες συναντήσεις για την επίλυση θεμάτων που αφορούν τους Δήμους του Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Περισσότερα Άρθρα...