eurovision malme

Οι χώρες που συμμετείχαν στον 2ο ημιτελικό ήταν 17, αλλά μόνο οι δέκα πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Eurovision.

Οι χώρες που πέρασαν είναι οι:

Ουγγαρία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ισλανδία, Αρμενία, Φινλανδία, Μάλτα, Ελλάδα

Η σειρά ανακοίνωσης είναι τυχαία.

O τελικός του διαγωνισμού θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου, ώρα 10.00, και θα μεταδοθεί ζωντανά απο την ΕΤ1

onasi oikogeneia

Δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Ωνάσης, πως χρόνια μετά το θάνατο του, ένα από τα πιο αγαπημένα του μέρη στον κόσμο, ο Σκορπιός, θα κατέληγε σε ξένα χέρια, τα οποία θα πέταγαν πάνω από το νησί, ο,τι θύμιζε εκείνον και την οικογένεια του.

Να λοιπόν, που ένας από τους χειρότερους εφιάλτες του Ωνάση έγινε πραγματικότητα μετά θάνατον για τον Έλληνα κροίσο.

Βλέπετε, εδώ και μέρες στο Σκορπιό, έχει ξεκινήσει «επιχείρηση εκκαθάρισης», απ΄ο,τι θυμίζει τον Ωνάση, τον γιο του Αλέξανδρο, και την κόρη του Χριστίνα.

Ο Ρώσος μεγιστάνας Ριμπολόβλεφ (που αγόρασε το νησί), και η κόρη του Εκατερίνα, έχουν δώσει σαφή εντολή προκειμένου να γίνει ξεσκαρτάρισμα των παλιών αντικειμένων και πραγμάτων που χρησιμοποιούσαν ο Ωνάσης και η οικογένεια του.

«Ο,τι ανεκμετάλλευτο και παλιό υπάρχει, να πεταχτεί από το νησί. Να καθαρίσουν τα πάντα», έχουν πει.

Μέσα σε λίγα 24ωρα, η χωματερή του Σκορπιού, γέμισε από παλιοσίδερα, αλλά και από προσωπικά αντικείμενα που χρησιμοποιούσε ο Ωνάσης.

Ανάμεσα τους, ένα μικρό τρακτέρ με το οποίο όργωνε ο ίδιος το νησί, φυτεύοντας λουλούδια και δένδρα, τρία αυτοκίνητα Fiat ένα εκ των οποίων χρησιμοποιούσε η Χριστίνα για να μετακινείται στο νησί, και τρία μικρά χαρτοκοπτικά μηχανήματα.

Πολλά από τα παλιοσίδερα που συγκεντρώθηκαν, μεταφέρθηκαν σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Λάρισα, ενώ το τρακτέρ υπάρχει η πιθανότητα να επισκευαστεί και να χρησιμοποιηθεί ως ενθύμιο.

Τα μόνα που έχουν μείνει πάνω στο νησί φυλαγμένα, είναι κάποια ακριβά αυτοκίνητα (ένα εξ΄αυτών, το χρησιμοποίησε στο γάμο του με την Τζάκι).

 

ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ:

Την ίδια στιγμή, οι εργάτες στο νησί εργάζονται ακατάπαυστα, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν αντικείμενα που είχαν να χρησιμοποιηθούν 50 χρόνια, οι κηπουροί κλαδεύουν και καθαρίζουν τα ξερόχορτα, ενώ δυο αρχιτέκτονες και λογιστές της διαχειρίστριας εταιρίας, καταγράφουν αντικείμενα και μελετούν τους χώρους ώστε να βγάλουν σχέδια για την ανακαίνιση των κτιρίων του νησιού, μιας και επιθυμία του Ρώσου μεγιστάνα ήταν να μην γκρεμιστεί κάποιο από τα σπίτια, αλλά να ανακαινιστούν πλήρως.

star

smart anapoda

Αγιο είχε η Μαριάντα Πιερίδη! Η όμορφη τραγουδίστρια σώθηκε από θαύμα μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε με το αυτοκίνητό της χθες το μεσημέρι στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με αξιωματικό της Τροχαίας Αττικής, η τραγουδίστρια βγήκε αιμόφυρτη μέσα από μια μάζα σιδερικών, αφού το αυτοκίνητό της, τύπου Smart, διαλύθηκε από τη σύγκρουση, ενώ λίγο έλειψε να κοπεί στη μέση, αφού παρά τρίχα δεν έπεσε πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ. Tο μικρό Smart της Μαριάντας Πιερίδη προσγειώθηκε με τον «ουρανό», αφού πρώτα έκανε μια σειρά από τούμπες στον αέρα.

Το τροχαίο συνέβη χθες λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι. Η τραγουδίστρια μόλις είχε φύγει από κέντρο τεχνητού μαυρίσματος (solarium) απ' όπου μάλιστα ανέβαζε φωτογραφίες στο Twitter και οδηγούσε στη Γλυφάδα με κατεύθυνση προς την παραλιακή. Την ώρα που περνούσε από τη διασταύρωση των κεντρικών οδών Σάκη Καράγιωργα και Κύπρου, μια άλλη οδηγός, με αυτοκίνητο μάρκας Toyota Yaris, παραβίασε το stop κι έπεσε με ταχύτητα πάνω στο αυτοκίνητο της τραγουδίστριας. O εκκωφαντικός θόρυβος από τη σύγκρουση έκανε τους περιοίκους να πεταχτούν έντρομοι από τα σπίτια τους, ενώ την ίδια ώρα περαστικοί οδηγοί, βλέποντας την τρελή πορεία του Smart στον αέρα, «κοκάλωναν» τα οχήματά τους μη πιστεύοντας στα μάτια τους. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, και όπως αποτυπώνεται και στις αποκλειστικές φωτογραφίες, το αυτοκίνητο της Μαριάντας Πιερίδη, που «έσκασε» στον δρόμο αναποδογυρισμένο, δίπλα σε κολόνα της ΔΕΗ, καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς.

Οσοι βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό φοβήθηκαν μήπως γίνει έκρηξη κι έτρεξαν με αγωνία να βγάλουν τη Μαριάντα Πιερίδη από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο. Εκείνη σοκαρισμένη, δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο προκειμένου να μεταφέρει σε νοσοκομείο την τραγουδίστρια που έχει χτυπήσει στο κεφάλι και τη μέση. Στο σημείο βρέθηκε μέσα σε λίγα λεπτά και ο σύντροφος της τραγουδίστριας Νέστορας Φωτιάδης, ο οποίος από το άγχος του φώναζε στους αστυνομικούς να συντομεύουν τις διαδικασίες και να μεταφερθεί η αγαπημένη του στο νοσοκομείο για να την περιθάλψουν οι γιατροί.

Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, η Μαριάντα Πιερίδη έτρεμε από το σοκ, ενώ το πλήρωμα του ασθενοφόρου προσπαθούσε να την ηρεμήσει λέγοντάς της πως είναι καλά. Η τραγουδίστρια μεταφέρθηκε στα επείγοντα περιστατικά του «Ευαγγελισμού» όπου οι γιατροί την υπέβαλαν σε εξετάσεις, ακτινογραφίες στο κεφάλι, στη μέση και τον θώρακα, ενώ της έκαναν και υπέρηχο στην κοιλιακή χώρα για τυχόν εσωτερική αιμορραγία. Σύμφωνα μάλιστα με τους θεράποντες ιατρούς, η τραγουδίστρια φέρει επιπόλαια τραύματα στο κεφάλι, ενώ, όπως μας επιβεβαίωσε και ο διοικητής του «Ευαγγελισμού» Μιχάλης Θεοδώρου, η Μαριάντα τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά.

espresso

Βουτσάς: Να κάνουμε επανάσταση

Δεν το πιστεύεις ότι σε αυτή την ηλικία εκπέμπει τόση ζωντάνια. Χείμαρρος! Μιλάει ασταμάτητα και δεν φλυαρεί. Δείχνει ενημερωμένος, έχει άποψη και όρεξη για δουλειά και ζωή.

Ο Κώστας Βουτσάς συνεχίζει ύστερα από 65 χρόνια καριέρας να χαρίζει γέλιο, να είναι ενεργός και να εκπλήσσει ευχάριστα τον θεατή αλλά και τον συνομιλητή του.

Διαβάστε αποσπάσματα από την συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.

- Τι θα λέγατε λοιπόν τώρα για την κρίση

«Ότι πρέπει να γίνει επανάσταση. Πολλοί λένε “κουράγιο”. Τι κουράγιο; Επανάσταση! Μας κυβερνούν υπάλληλοι της Μέρκελ. Προχθές μάλιστα στεναχωρέθηκα με αυτό που συνέβη στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Φώναζαν στον Γιώργο Παπανδρέου “Να τος, να τος ο πρωθυπουργός”!».

-Εσείς τι θα κάνατε αν βλέπατε τον κ. Παπανδρέου;

«Δεν θα του μιλούσα καθόλου, θα έφευγα. Αν πήγαινε να με χαιρετήσει θα γυρνούσα την πλάτη μου και θα έφευγα. Να τον γιαουρτώσω δεν γίνεται. Αυτά τα κάνουν ανώνυμοι. Έφερε την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση, συνέβησαν πράγματα που θα πρέπει να τα σκεφτεί σοβαρά ο Έλληνας».

-Για όλα φταίει ο Παπανδρέου;

«Όχι βέβαια. Οι πολιτικοί φυσικά έχουν ευθύνη, αλλά φταίμε κι εμείς που γίναμε ξαφνικά πάμπλουτοι. Δάνεια, διακοποδάνεια, εορτοδάνεια, σεξοδάνεια... Κάναμε το κορόιδο, μας ενδιέφερε μόνο πως θα περάσουμε καλά».

- Εσείς τα κάνατε αυτά;

«Φυσικά. Πως δεν το έκανα; Ζητώ “συγγνώμη” από τα νέα παιδιά γιατί εγώ είμαι η αιτία που φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Η δική μου γενιά και η παρακάτω είμαστε η αιτία που καταντήσαμε έτσι. Οι κόρες μου και ο γιος που μεγάλωσα είναι όλοι στο εξωτερικό. Τα νέα παιδιά φεύγουν έξω για να σωθούν. Θα σας πω το εξής: Πήγαν κάποιοι φίλοι στη Βουλγαρία, έφαγαν, ήπιαν και έδωσαν 5 ευρώ. Δεν φταίμε εμείς; Έχουμε μεγάλη διαφθορά. Είμαστε το πιο διεφθαρμένο κράτος του κόσμου. Υπάλληλοι που παίρνουν 1.000 ευρώ τον μήνα έχουν βίλες. Όπου και να πας πληρώνεις για να εξυπηρετηθείς. Σου έλεγαν οι πολιτικοί “ψήφισέ μας για να σε διορίσω”. Αν είναι δυνατόν να έχουμε τόσους δημοσίους υπαλλήλους... Πέσαμε στον ορυμαγδό της ευδαιμονίας. Πριν από χρόνια θυμάμαι ότι η Αθήνα γύρω στη 1.30 ήταν άδεια. Στις 5.30 τα ξημερώματα γέμιζαν οι δρόμοι απ’ όλους όσοι έβγαιναν από τα μπουζούκια. Δεν μπορούσες να κυκλοφορήσεις»

real

skorpios onasis athina

Ο Σκορπιός ξαναζωντανεύει περνά από την εποχή των Ωνάση σε μια νέα εποχή της Αικατερίνης της κόρη του Ρώσου μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ. Η νεαρή κοπέλα που θα δώσει στο νησί την παλιά του αίγλη!

Όλα δείχνουν ότι η κληρονόμος του Ωνάση δεν πουλά το νησί γιατί δεν έχει δεσμούς μαζί του αλλά για οικονομικούς λόγους.

Ο εκπρόσωπος της οικογένειας Ωνάση δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου "ΣΚΑΙ στις 7" πως η Αθηνά επέλεξε να πουλήσει το πανέμορφο νησί που λάτερευε η οικογένειά της έναντι 120 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς ο πατέρας της, της έχει μπλοκάρει τα χρήματα της κληρονομιάς.

Έτσι η Αθηνά πουλάει και μάλιστα σε αρκετά χαμηλές τιμές, ότι ακίνητο σχετίζεται με την οικογένεια Ωνάση.

Η 24χρονη κόρη του ρώσου κροίσου αναμένεται να δώσει ζωή στο νησί αφού είναι γεμάτη ζωντάνια και όρεξη για ζωή, θα αναβιώσει το Σκορπιό και το νησί θα γεμίσει με προσκεκλημένους της, αντίστοιχου επιπέδου, γεγονός που μόνο να ωφελήσει μπορεί την Ελλάδα!

mantata

Στην εντατική ο ηθοποίος Τόμας Πρωτόπαπας. Βίντεο

Ο 26χρονος Τόμας Πρωτόπαπας, ο γνωστός ηθοποιός ως Αλέξης από το σίριαλ του Mega Βασιλιάδες, δίνει μάχη για τη ζωή του στην  μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου ΚΑΤ, μετά από σοβαρό τροχαίο!

Το ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 9.00 το πρωί της Κυριακής , όταν διερχόμενο όχημα έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο αυτοκίνητο του ηθοποιού, που ήταν σταματημένο στη δεξιά λωρίδα της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς το αεροδρόμιο.

Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή βρίσκεται η οικογένειά του αλλά και οι άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο που εύχονται μέσω twitter στον Τόμας να τα καταφέρει.
Όλοι προσεύχονται και ελπίζουν για το καλύτερο αν και τα επόμενα 24 ωρα είναι εξαιρετικά κρίσιμα.

Συγκλονισμένος είναι όλος ο καλλιτεχνικός χώρος και όχι μόνο από το σοβαρό ατύχημα που είχε ο 25χρονος ηθοποιός Τόμας Πρωτόπαπας τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η Ελεονώρα Μελέτη, ο Χρήστος Βασιλόπουλος από την Αμερική, ο Αργύρης Αγγέλου, η Χριστίνα Πολίτη αλλά και η Αγγελική Δαλιάνη που θα συνεργαζόταν φέτος μαζί του στην εκπομπή Dr. Cook με τον Γιάννη Λουκάκο εύχονται μέσω twitter να τα καταφέρει!

Eurovision 2013: Αποσύρθηκε το προκλητικό βίντεο των Σκοπίων

Μέσα από το διαγωνισμό της Eurovision οι Σκοπιανοί επιχειρούν για μια ακόμα φορά να περάσουν την εθνικιστική τους προπαγάνδα με το τραγούδι Imperia. Το video clip του τραγουδιού ξεκινά με δύο πλάνα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων ενώ το τραγούδι μιλά για την ανάκτηση μιας χαμένης αυτοκρατορίας!

Όπως είναι φυσικό, έντονη ήταν η αντίδραση αρκετών Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως επίσης και των Eurofans.

Aπεσύρθη τόσο από το YouTube όσο και από το επίσημο site της Eurovision το βίντεο κλιπ του τραγουδιού της ΠΓΔΜ, με τα πλάνα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια. Αποστάσεις πήρε και η κρατική ραδιοτηλεόραση της ΠΓΔΜ (MRTV), επισημαίνοντας πως το βίντεο κλιπ «δεν πληρεί τις προδιαγραφές και τα κριτήρια για μια αξιοπρεπή παρουσίαση της χώρας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision» στο Μάλμε της Σουηδίας.

Το video clip ήταν παραγωγή ανεξάρτητης εταιρείας και πριν από δύο ημέρες παρουσιάστηκε από την κρατική ραδιοτηλεόραση της ΠΓΔΜ (έχει τα δικαιώματα για τον διαγωνισμό της Eurovision), η οποία όμως δεν θα το ξαναπροβάλει.

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την ΠΓΔΜ στη φετινή Eurovision ονομάζεται «Αυτοκρατορία» και ερμηνευτές του είναι δύο γνωστοί καλλιτέχνες της χώρας. Οι στίχοι του τραγουδιού, όπως ανέφερε η ερμηνεύτρια Έσμα Ρετζέποβα, εξυμνούν το ρόλο της μουσικής στη ζωή του ανθρώπου. «Η μουσική», είπε, «είναι η μοναδική αληθινή αυτοκρατορία στον κόσμο. Μόνο αυτή απαλείφει τα σύνορα μεταξύ των χωρών και των λαών».

 

Περισσότερα Άρθρα...