Σε αντίθεση με τους Βόσνιους, που έκαναν «πάρτι» στη χιονισμένη Λιουμπλιάνα (3-0 τη Σλοβενία), η εθνική Ελλάδας έβγαλε με το «άνοστο» 0-0 το δικό της δοκιμαστικό, με αντίπαλο την Ελβετία, στο «Γ.Καραϊσκάκης».

Οσοι πήραμε τοις μετρητοίς την προειδοποίηση του Φερνάντο Σάντος, πως το σημερινό φιλικό δε θα'ταν, σε καμία περίπτωση, πρόβα τζενεράλε για τον κρίσιμο αγώνα της 22ας Μαρτίου, στην πόλη Ζένιτσα της Βοσνίας, κρατούσαμε μικρό καλάθι. Κι υπό αυτή την έννοια, δε μας ενόχλησε ιδιαίτερα το ράθυμο στιλάκι της εθνικής, ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της.

Και πάλι, βέβαια, μία μεγάλη φάση από τους διεθνείς μας, πολύ θα θέλαμε να είχαμε, για να τη θυμόμαστε. Αλλά δε βγήκε, ούτε μία...

Γι' αυτό και το κυρίαρχο συμπέρασμα, για το πρώτο παιχνίδι της εθνικής μας μέσα στο 2013, είναι πως ούτε μας έδωσε κάτι καινούργιο, ούτε μας πήρε κάτι πίσω. Οτι ο Σάντος έχει πλέον πολλές επιλογές παικτών, το ξέραμε, κι απλώς το επιβεβαιώσαμε, βάζοντας θετικό πρόσημο δίπλα σε πρωτάρηδες, τύπου Μανωλά.

Οτι αυτή η ομάδα δύσκολα δέχεται γκολ, καλά, το ξέρουν κι οι πέτρες... Αλλά κι ότι δύσκολα φτιάχνει φάσεις για γκολ, πάλι στο πρόγραμμα ήταν. Μόνο που τώρα ήταν ίσως χειρότερα από ποτέ, γιατί ό,τι κινήθηκε γύρω από την ελβετική εστία ήταν επινόηση, και όχι συνδυασμός.

"Υστερα από 3 μήνες που'χαμε να βρεθούμε όλοι μαζί, ήταν λογικό να προκύψει ένα πολύπλοκο, μην πω παράξενο παιχνίδι", μπήκε στο μυαλό μας ο Σάντος, με την πρώτη εξήγησή του για την άγευστη εικόνα της εθνικής. "Πρώτα έπρεπε να βρούμε τα πατήματά μας, μετά να συνηθίσουμε πάλι ο ένας τον άλλον, να ψάξουμε τη συνεργασία, και μετά τη φάση. Ναι, προυποθέσεις για γκολ δεν υπήρξαν, γιατί στο 1/3 του γηπέδου μας έλειψε το καθαρό μυαλό, η καλή πάσα, οι κατάλληλες τοποθετήσεις".

Επομένως, τόσο ο Πορτογάλος τεχνικός (ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ.Σαρρής, ετοιμάζεται να του κάνει πρόταση παραμονής στον πάγκο της εθνικής μέχρι το 2016!), όσο κι εμείς, κρατάμε υποχρεωτικά μόνο αυτά που συνέβησαν στα υπόλοιπα 2/3 του γηπέδου. Κι ευελπιστούμε πως, σε 44 βραδιές από σήμερα, θα σταθούν αρκετά για να μην πέσουμε κι εμείς θύμα της άκρατης επιθετικότητας των Βόσνιων, οι οποίοι έκαναν απόψε... πλάκα στους Σλοβένους, πρώτα με τον Ιμπίσεβιτς (33'), κατόπιν με τον Πιάνιτς (42') και τον Σβράκα (80')!

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Κατσουράνης (86' Μαυρίας), Καραγκούνης (57' Ταχτσίδης), Μανιάτης (46' Τζιόλης), Χολέμπας (57' Φορτούνης), Σαλπιγγίδης (70' Κονέ), Μήτρογλου (70' Αθανασιάδης).

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Λιχστάινερ (30' Μοργκανέλα), Ροντρίγκες, Τζουρού (46' Κλόζε), Βον Μπέργκεν (75' Φερνάντες), Ζβέγκλερ, Μπεχράμι (46' Ινλέρ), Ξάκα, Μπαρνέτα (46' Στόκερ), Μεχμέντι, Γκαβράνοβιτς (69' Σεφέροβιτς).

Βγήκαν τα ζευγάρια του Κυπέλλου Ελλάδας στην προημιτελική φάση, αλλά και τα "σταυρώματα" στα ημιτελικά.

Όπως προκύπτει, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό στις 11 Μαϊου στο ΟΑΚΑ, αφού... δεν έπεσαν μεταξύ τους, άρα εν δυνάμει ένα μεγάλο ντέρμπι μπορεί να προκύψει με φόντο την Κούπα.

Οι κάτοχοι του τροπαίου αντιμετωπίζουν τον πολύ καλό ΠΑΣ Γιάννινα του Γιάννη Χριστόπουλου με πρώτο παιχνίδι στους "Ζωσιμάδες", ενώ ο ΠΑΟΚ παίζει με το Λεβαδειακό και το πρώτο ματς είναι στην Τούμπα. Τα άλλα δυο ζευγάρια είναι Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης και Βέροια - Πανθρακικός.

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν 27 και 28 Φεβρουαρίου 2013 και οι ρεβάνς στις 6, 7, 13 και 14 Μαρτίου.
Εν συνεχεία έγινε η διασταύρωση στην ημιτελική φάση και προέκυψαν τα εξής ζευγάρια:

ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός vs Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός vs Βέροια - Πανθρακικός

Τα πρώτα ματς των ημιτελικών θα γίνουν το διήμερο 17 και 18 Απριλίου, ενώ οι επαναληπτικοί αγώνες στις 27 και 28 Απριλίου, με τις έδρες να ορίζονται με βάση το ποιες ομάδες βγήκαν πρώτες στην κληρωτίδα.

woop

 

Έσπασε το ηθικό του Παναθηναϊκού και όχι η έδρα

Με ένα πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων κράτησε το αήττητο του ο Αστέρας στην Τρίπολη και ο Παναθηναϊκός που έφτασε μια ανάσα από τη νίκη που θα του άλλαζε τη ψυχολογία του, δεν ήρθε ποτέ…

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Σισοκό που πήγε να σηκώσει στην πλάτη του όλο τον Παναθηναϊκό αλλά στο τέλος ο Περόν τράβηξε την περόνη και εκτέλεσε το τριφύλλι στερώντας του μια σπουδαία νίκη σε ένα γήπεδο που μετρούσε όκτώ νίκες και μία ισοπαλία σε 9 ματς ο γηπεδούχος Αστέρας.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και απείλησε μόλις στο πρώτο λεπτό όταν ο Σισοκό εκμεταλλεύτηκε λάθος των παικτών του Αστέρα, έκλεψε την μπάλα πάσαρε στον Τοτσέ αλλά ο Ισπανός σούταρε απελπιστικά έξω.

Οι πράσινοι είχαν την υπεροχή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και κατάφεραν να βρεθούν μπροστά στο σκορ στο 6'. Ο Σο στον χώρο του κέντρου είδε ωραία τον Σισοκό στα τριάντα μέτρα του έκανε την μπάλα ο άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού την κατέβασε όμορφα μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα.

Το Τριφύλλι εκμεταλλευόμενο και το υπέρ του 0-1 κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, έβρισκε χώρος και έδειχνε να έχει καλύτερη παρουσία από τον αντίπαλο του σε αυτό το πρώτο εικοσάλεπτο.

 Οι γηπεδούχοι άρχισαν σιγά-σιγά να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθούν να φτάσουν στην ισοφάριση. Το κατάφεραν στο 26' όταν ο Ντε Μπλάσις έδωσε στον Περόνε, αυτός κατέβασε όμορφα την μπάλα, σήκωσε το κεφάλι είδε τον επερχόμενο Ράγιος του πάσαρε την μπάλα και αυτός με ένα μονοκόμματο σουτ ισοφάρισε.

Ο Παναθηναϊκός έπεσε και ο Αστέρας ανέβηκε αυξάνοντας και άλλο την πίεση του και στο 34' σουτ του Ουσέρο μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Καρνέζης. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή των δυο ομάδων για το πρώτο ημίχρονο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι δυο ομάδες έκαναν από μια αλλαγή. Για τους γηπεδούχους αποχώρησε ο Πιπίνης και μπήκε ο Φορμίκα για να περιορίσει τον Σισοκό ενώ για τον Παναθηναϊκό ο Φάμπρι έβγαλε τον Βελάσκες που είχε κάρτα και πέρασε στην θέση του τον Τριανταφυλλόπουλο.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο δεύτερο ημίχρονο στο 49' όταν ο Ουσέρο έπιασε το σουτ αλλά ο Καρνέζης μπλόκαρε την μπάλα.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δυο ομάδες να έχουν την κατοχή, να κυκλοφορούν την μπάλα αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Φθάσαμε έτσι στο 70' για να έχουμε ένα άστοχο σουτ του Σο.

Όσα δεν είδαμε όμως σε όλο το δεύτερο ημίχρονο τα είδαμε από το 76' μέχρι την λήξη της αναμέτρησης. Αρχικά στο 76' ο Σισοκό πήρε την μπάλα από τα δεξιά και με ένα πανέμορφο τέρμα έδωσε προβάδισμα και πάλι στον Παναθηναϊκό.

Στο 81' σουτ του Έγκον, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Τριανταφυλλόπουλο, ο Καρνέζης μπλόκαρε παρά το γεγονός ότι η μπάλα άλλαξε πορεία. .

84' Σέντρα Σεϊταρίδη από τα δεξιά ο Φούλοπ προ του Φουρλάνου

92' Σέντρα Ναβάρο ο Περόνε κεφαλιά σε κόρνερ ο Καρνέζης μεγάλη επέμβαση

93' Τοτσέ με Μαυρία τετ α τετ την έστειλε άουτ.

attiki

tzaipur
 
Ο Ραφίκ Τζιμπούρ συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, του εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει στην ομάδα και αυτό που απομένει πλέον είναι να επισημοποιηθεί.
 
Αναλυτικά η δήλωση του Τζιμπούρ: "Μετά από τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες και με δική μου πρωτοβουλία, συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, τον κ. Μαρινάκη, του εξήγησα την πρόθεση μου να μείνω στην ομάδα, αφού τα χρήματα δεν ήταν ποτέ η προτεραιότητα μου και συμφωνήσαμε να βρίσκομαι εδώ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Θέλω όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού να γνωρίζει, ότι ουδέποτε θέλησα να φύγω από τον Πειραιά και ότι θα κάνω τα πάντα για να είναι οι οπαδοί μας χαρούμενοι και να πανηγυρίζουν μαζί με μένα και τους συμπαίκτες μου νίκες και τίτλους…

Sport24

 
Ο Ατρόμητος έκανε τη μεγάλη έκπληξη και νίκησε 3-2 τον Ολυμπιακό στο Νέο Φάληρο. Σε ματς που παρακολούθησε και ο Μίτσελ, ο ισπανός προπονητής ο οποίος είναι έτοιμος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

Ο Μίτσελ είδε , λοιπόν, την πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στο εφετινό πρωτάθλημα. Κοντά στον Ισπανό ήταν και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκης. Οι παίκτες του Ολυμπιακού, μολονότι είχαν κίνητρο να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους μπροστά στα μάτια του Μίτσελ, δεν κατάφεραν να πάρουν τους βαθμούς απέναντι στον Ατρόμητο. Ο Νίκος Αναστόπουλος, παλιά δόξα στον Πειραιά, έκανε ξανά ζημιά στον Ολυμπιακό και έφυγε θριαμβευτής από το γήπεδο.

Μόλις στο 1' ο Μπρίτο με δυνατό σουτ έκανε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 9' με διπλή προσπάθεια του Τζιμπούρ από κοντά, ύστερα από γύρισμα του Μήτρογλου.

Στο 43' ήρθε το 2-1: ο Μασάντο ανατράπηκε από τον Μπρίτο, καταλογίστηκε πέναλτι που ανέλαβε να χτυπήσει ο Αμπνούν. Το πρώτο σουτ απέκρουσε ο Ράντμαν, αλλά στη συνέχεια ο Αμπντούν σημείωσε το γκολ με το οποίο προηγήθηκε ο Ολυμπιακό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ατρόμητος ισοφάρισε νωρίς το σκορ και προς το τέλος του αγώνα πήρε τη σημαντική νίκη. Τα δύο γκολ που πέτυχαν οι παίκτες του Ατρομήτου σε αυτό το διάστημα, ασφαλώς και είναι από τα ωραιότερα του εφετινού πρωταθλήματος.

Στο 48' ο Καραγκούνης ελίχθηκε έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, σουτ -φωτοβολίδα και 2-2. Ενα γκολ που χειροκρότησε και ο κόσμος του Ολυμπιακου.

Στο 72' ο Μασάντο χτύπησε φάουλ στο δοκάρι του Ράντμαν και στο 80', ο Δημούτσος αφού απέφυγε με καταπληκτικό τρόπο τον Μασάντο, έστειλε νέο «κεραυνό» στα δίχτυα του Μέγιερι. Το 2-3 ήταν γεγονός και ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αντιδράσει μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.


Διαιτητής: Μάνταλος.

Κίτρινες: Ταυλαρίδης, Κοντρέρας, Μπάλλας, Δημούτσος, Ιμπαγάσα, Επστάιν, Ράντμαν.

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Ντιακιτέ, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης(77' Μοντέστο), Γκρέκο(60' Ιμπαγάσα), Μασάντο, Αμπντούν, Τζιμποιύρ, Μήτρογλου(71' Πάντελιτς).

Ατρόμητος: Ράντμαν, Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Μπρίτο, Επστάιν, Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία (84' Μπάλλας), Καραγκούνης(77' Φάμπιο Μορέιρα), Καραμάνος, Ουντότζι(68' Καλλέργης).

 

 

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Αλμα παραμονής στη Σούπερ Λίγκα έκανε η Βέροια με το 2-0 απέναντι στον Πανθρακικό. Να τονιστεί, μάλιστα, ότι στο πρωτάθλημα η Βέροια είχε «δύο στα δύο» με τον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Καλαϊτζίδη ήταν ο Πέρεζ, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ( 18', 48').

Ο Πανθρακικός είχε δοκάρι στο 40' σε φάουλ του Βαϊρουά, ενώ οι παίκτες της Βέροιας διαμαρτυρήθηκαν στο 45' , όταν σε σέντρα του Μπαργκάν και απόκρουση του γκολκίπερ Αθανασιάδη, η μπάλα φάνηκε να περνά τη γραμμή του τέρματος.

Διαιτητής: Σπάθας.

Κίτρινες: Μπαϊκαρά, Καστσελάν, Καλογέρης, Γεωργιάδης.

Βέροια: Λόπεζ, Σνάουτσνερ, Ορέστες, Καλογέρης, Καλί, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Ολαϊτάν(90' Μπάρμπας), Γκιγιέρμο Πέρεζ, Κόστλι(90' Ιωάννου), Μπαργκάν(65' Καλτσάς).

Πανθρακικός: Κουτσόπουλος(14' Αθανασιάδης), Βαϊρουά(72' Τζάνης), Καστσελάν, Σερφά, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Λαδάκης(56' Μουνάφο), Μίνγκα, Μπαϊκαρά, Λουσερο, Παπαδόπουλος.

tanea

Επαφή με τον Ολυμπιακό είχε ο Λουκάς Βύντρα, αμέσως μόλις λύθηκε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό. Ένα εκατομμύριο ευρώ το... πριμ της αποχώρησής του, ύστερα από 9 χρονιές με το τριφύλλι!

Λίγες μέρες πριν τα 32α γενέθλιά του (5 Φεβρουαρίου), ο Ελληνας διεθνής ετοιμάζεται για το τελευταίο μεγάλο "κόλπο" της καριέρας του. Εχοντας ήδη "ζεστάνει" τις τσέπες του, με τη γενναία αποζημίωση που του δόθηκε από τον Παναθηναϊκό (θα τον εξοφλήσει σε 18 δόσεις), ο Βύντρα άρχισε να εξετάζει όλα τα περιθώρια που του δίνονται, από 'δω και πέρα, και είναι πολύ πιθανό να κατηφορήσει, ακόμα και σήμερα, στου Ρέντη! Ετσι κι αλλιώς, η ιδέα του ξενιτεμού δεν τον ενθουσιάζει...

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ισχυριζόταν, μετά την αναχώρηση του Βασίλη Τοροσίδη (στη φωτογραφία με τον Βύντρα, λίγο πριν τη σέντρα του πρόσφατου ντέρμπι των "αιωνίων, στο ΟΑΚΑ) για τη Ρώμη, ότι μπορεί να καλύψει "εκ των έσω" τη θέση του δεξιού μπακ, ωστόσο άλλαξε γνώμη, μόλις έμαθε το "διαζύγιιο" του Βύντρα με τον Παναθηναϊκό, κι έστρεψε πάνω του την προσοχή.

Όχι μόνο γιατί κρίνεται πιο έμπειρος από κάποιους άλλους ερυθρόλευκους, αλλά και γιατί θεωρεί μέγιστο το επικοινωνιακό "μπόνους" που θα κερδίσει, έτσι και ο Μαρινάκης πάρει έτοιμο παίκτη, ελέω Αλαφούζου!

ενετ

Ο Παναθηναϊκός έφτασε ύστερα από καιρό σε νίκη και μάλιστα το κατάφερε σε μια δύσκολη έδρα, όπως είναι αυτή τού Ατρομήτου. Η ομάδα του Φάμπρι μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο ήθελε ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα και το πήρε με το 2-1 στο Περιστέρι.

Το ματς δεν ήταν πολύ καλό ποιοτικά και στο πρώτο ημίχρονο δεν δημιουργήθηκαν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός έδειξε να βελτιώνεται, εκμεταλλεύτηκε λάθος του Γιαννούλη στη φάση του πρώτου γκολ και πήρε τους βαθμούς που τόσο τους είχε ανάγκη. Αν ξεπεραστεί οριστικά η κρίση θα φανεί στο άμεσο μέλλον και φυσικά ο Παναθηναϊκός θέλει να έχει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα.

Ο Ατρόμητος γνώρισε την πρώτη ήττα με τον Αναστόπουλο στον πάγκο του και η απόδοσή του ήταν κατώτερη του αναμενομένου.

Στο 59' ο Γιαννούλης έκανε λάθος, ο Τοτσέ πήρε τη μπάλα, πάσα στον Ζέκα και 0-1.

Το 0-2 ήρθε στο 78' όταν ο Τοτσέ έκανε το σουτ, απέκρουσε ο Ιτάνζ και ο επερχόμενος Μπουμσόνγκ βρήκε δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 90' με σουτ από κοντά του Καραμάνου(1-2).

Διαιτητής: Θάνος.

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Πίτου Γκαρσία, Επστάιν, Σουμπίνιο(66' Μπρίτο), Ιγγλέσιας(68' Ουντότζι), Δημούτσος, Κούτσι(79' Καραμάνος).

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Σπυρόπουλος(46' Μαρίνος), Ζέκα, Σισοκό(90' Φουρλάνος), Τοτσέ, Σο, Βιτόλο, Καζιγιάμα(65' Μαυρίας), Μπουμσόνγκ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΣΠΑΝΟ

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Γιώργος Σπανός, ιδιοκτήτης του Ατρομήτου, έριξε «βόμβα» λέγοντας πως θα αφήσει την ομάδα το καλοκαίρι. Το είπε με αφορμή τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν κατά πάντων ύστερα από το 2-1 του Παναθηναϊκού επί του Ατρομήτου. Φυσικά, το καλοκαίρι θα δούμε αν γίνουν πράξη τα όσα είπε ο κ. Σπανός.

Τόνισε ο παράγοντας: « Ενημερώνω πως διανύω τους τελευταίους μου μήνες στον Ατρόμητο. Θα κρατήσω τις μετοχές στην κατοχή μου μέχρι το καλοκαίρι και στη συνέχεια θα τις αφήσω στον δήμαρχο κ. Παχατουρίδη και στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Αφήνω μια ομάδα καθαρή από χρέη. Δεν είναι δυνατόν να αποδοκιμάζονται παίκτες, προπονητές και διοίκηση επειδή η ομάδα έκαν μια ήττα ύστερα από τόσες αγωνιστικές. Είναι μια αρρωστημένη κατάσταση».

τανεα

Περισσότερα Άρθρα...