Συγχαρητήρια επιστολή στην Εθνική ομάδα Κ20 απέστειλε ο πανελλήνιος σύνδεσμος αμειβομένων ποδοσφαιριστών, για τη νίκη επί του Μεξικού. 

Η ανακοίνωση:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών συγχαίρει θερμά την Εθνική μας ομάδα Κ-20, για τη λαμπρή νίκη της απέναντι στο Μεξικό, με την οποία ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τους αγώνες της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στην Τουρκία.

Στον προπονητή της Εθνικής μας ομάδας Κώστα Τσάνα, μεταφέρθηκαν, σε τηλεφωνική επικοινωνία μας, τα θερμά συγχαρητήρια της Διοίκησης και των μελών του Π.Σ.Α.Π., για την επιτυχία που επιβεβαιώνει, για ακόμα μία φορά, ότι οι Ελληνες ποδοσφαιριστές έχουν ταλέντο, ποιότητα και δίψα για διάκριση και συνεπώς δικαιούνται σεβασμού, προσοχής, στήριξης κι εμπιστοσύνης.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην Εθνική Ελλάδος ενώ συλλυπούμαστε τον αρχηγό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Κώστα Σταφυλίδη για τον θάνατο του παππού του και συμμετέχουμε στο πένθος του.

ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Σ.Α.Π. \ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ δε χαρίστηκε στον Ολυμπιακό για τα εκτεταμένα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του στις 12 Ιουνίου, με συνέπεια να διακοπεί οριστικά ο τρίτος τελικός του πρωταθλήματος Α1 μπάσκετ, και να στεφθεί πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός.

Με -2 βαθμούς θα ξεκινήσουν οι ερυθρόλευκοι το επόμενο πρωτάθλημα, ενώ κλειστές θα μείνουν οι πόρτες του ΣΕΦ σε τέσσερις αγώνες. Στις 27.800 ευρώ ανήλθε το σχετικό πρόστιμο.

  Η ποινή που επιβλήθηκε την Πέμπτη (20/6) είναι πιο βαριά κι από εκείνη που επιβλήθηκε προ τριετίας στον Ολυμπιακό, για τη διακοπή του 4ου τελικού με τον Παναθηναϊκό. Τότε, είχε τιμωρηθεί αρχιικά με 9 αγώνες "κεκλεισμένων των θυρών", ποινή που μειώθηκε από το ΑΣΕΑΔ σε 6 αγωνιστικές. Ανάλογη προσπάθεια θα κάνει και τώρα η διοίκηση του Θρύλου, γνωρίζοντας βέβαια ότι την αμέσως προηγούμενη φορά που επιχείρησε κάτι τέτοιο, η προσπάθειά του δεν απέφερε καρπούς. Τόσο αυτός, όσο και ο Παναθηναϊκός, εξέτισαν κανονικά τις 4 αγωνιστικές που χρεώθηκαν πρωτόδικα για τα επεισόδια στη διάρκεια του φετινού τελικού, στο Κύπελλο Ελλάδας.

Αναλυτικά η απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, αμέσως μετά την απολογία της ερυθρόλευκης ΚΑΕ:

"Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ:

α) για επεισόδια εντός γηπέδου αλλά εκτός αγωνιστικού  χώρου κατά τη διάρκεια του αγώνα ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών (κεκλεισμένων των θυρών) και πρόστιμο 4.400,00€,

β) για ρίψη αντικειμένων επικίνδυνων για τη σωματική ακεραιότητα παικτών, διαιτητών, παραγόντων κ.λ.π. ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας (κεκλεισμένων των θυρών) και πρόστιμο 10.000,00€,

γ) για το υβριστικό σύνθημα κατά φυσικού προσώπου με έγγραφη προειδοποίηση, επίπληξη και πρόστιμο  1.400,00€, δ) για τα υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες μη φυσικά πρόσωπα που δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 1.000,00€ και ε) για οριστική διακοπή αγώνα εξαιτίας επεισοδίων που καθιστούσαν αδύνατη τη διεξαγωγή του, ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών (2) από το βαθμολογικό πίνακα του οικείου Πρωταθλήματος και πρόστιμο 11.000,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 12-6-2013".

pao osfp

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 63-52 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, έκανε το 2-0 στη σειρά και πλέον είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.Ο Παναθηναϊκός κάνει το 2-0 στην σειρά των τελικών της Α1 με παρόμοιο τελικά σκορ με εκείνο του πρώτου αγώνα (63-52 σήμερα, 64-51 στο πρώτο ματς).

Είναι προφανές ότι υπεροχή των «πρασίνων» στους δύο τελικούς βασίζεται στην άμυνα.

Αν και ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε το ίδιο καλά με τον πρώτο τελικό και δέχθηκε στο πρώτο ημίχρονο 31 πόντους, στο δεύτερο δέχθηκε μόλις 21 από τους «ερυθρόλευκους» και έφτασε στην νίκη.

Από τα «κλειδιά» για την κυριαρχία του Παναθηναϊκού είναι το αθλητικό δίδυμο των ψηλών Λάσμε, Γκιστ. Ο Λάσμε σήμερα δεν ήταν τόσο καλός όσο στο ΣΕΦ, όμως, ο Γκιστ υπερίσχυσε για δεύτερο σερί τελικού του Πρίντεζη, που έχει κομβικό ρόλο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός ήταν πάλι πολύ άστοχος από το τρίποντο (5/26), ενώ ο Παναθηναϊκός νίκησε παρά τα 17 λάθη του.
23:04

Η σειρά συνεχίζεται την προσεχή Τετάρτη (12/6, 8 μ.μ.) στο ΣΕΦ.

Ο Ούκιτς με 17 και ο Διαμαντίδης 10 ήταν οι πρώτοι σκόρερ των «πρασίνων». Ο Σπανούλης με 12 και οι Χάινς, Κατσίβελης, που πέτυχαν από 8 οι πρώτοι σκόρερ των «ερυθρόλευκων».

Tα δεκάλεπτα: 16-21, 29-31, 53-45

Οι 12άδες των δυο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης, Μπράμος, Κάρι, Ματσιούλις, Ούκιτς, Λάσμε, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Γκιστ, Γκουίν, Ξανθόπουλος και Σκορδίλης.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς, Λο, Άντιτς, Σπανούλης, Περπέρογλου, Σερμαντίνι, Σλούκας, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης, Παπανικολάου και Κατσίβελης

Διαιτητές: Παναγιώτης Αναστόπουλος, Αναστάσιος Πηλοΐδης και Γιάννης Φούφης

pame sport

nikolaidoy kopilatria

Στην κορυφή της Ευρώπης βρίσκεται από σήμερα το πρωί η Κατερίνα Νικολαΐδου, η οποία κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας που διεξάγεται στη Σεβίλη.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια τα πήγε εξαιρετικά και ανέβηκε στο ψηλότερο βάθρο, κάνοντας χρόνο 8:32.92.

Στην δεύτερη θέση με διαφορά σχεδόν τέσσερα δευτερόλεπτα τερμάτισε η Αυστριακή, Μικαέλα Τόπε-Τράερ ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ιρλανδή, Μαριάν Φρένκεν.

Η Νικολαΐδου είχε δείξει από νωρίς τις...προθέσεις της, καθώς την Παρασκευή είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση στα προκριματικά. Έτσι δεν χρειάστηκε να λάβει μέρος χθες το Σάββατο στα ημιτελικά και αγωνίστηκε απευθείας σήμερα το πρωί στον τελικό...

tanea

pao tel

Ο Παναθηναϊκός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς οι «πράσινοι» έχουν κατακτήσει 33 πρωταθλήματα. Ακολουθούν με δέκα πρωταθλήματα ο Αρης και ο Ολυμπιακός.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε μετά από ένα χρόνο στον «θρόνο» του πρωταθλητή Ελλάδας σε τελικό, που δεν τελείωσε ποτέ στο ΣΕΦ.

Ο αγώνας διακόπηκε 1’ και 27’’ πριν την λήξη του με το σκορ 76-72 υπέρ των «πρασίνων» μετά από επίθεση στον πάγκο του Παναθηναϊκού και πέραν της μια ώρας προσπάθεια να αδειάσουν οι εξέδρες του ΣΕΦ από τους φίλους του Ολυμπιακού. Κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Από τους διαιτητές Σχινά, Κορομηλά και Ταβουλαρέα αποφασίστηκε η οριστική διακοπή και οι συνέπειες για τον Ολυμπιακό αναμένονται να είναι πολύ βαριές.

Ήταν ένα αναμενόμενο τέλος με την ένταση, που προηγήθηκε. Ένταση που πυροδότησαν σταδιακά οι διοικήσεις των δύο ομάδων πριν από την έναρξη των τελικών και σε όλη την διάρκεια τους και «όπλισε» τα χέρια των ανεγκέφαλων χούλιγκαν των «ερυθρόλευκων», που δεν σεβάστηκαν την προσπάθεια των παικτών της ίδιας της ομάδας τους να διεκδικήσει την νίκη μέχρι το τέλος.

Ήταν καλύτερος

Στην σειρά των τελικών, πάντως, η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός, που έφτασε στο νταμπλ στην πρώτη σεζόν της μετά Ομπράντοβιτς εποχής και με τον Αργύρη Πεδουλάκη στο «τιμόνι», παρουσιάστηκε πιο έτοιμος και «διψασμένος» από τον Πρωταθλητή Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυναμικά στο ματς με τον Έισι Λο στην πεντάδα του και προηγήθηκε με γκολ φάουλ του Αμερικανού γκαρντ με 8-3 στο 3’. Ο Παναθηναϊκός μπήκε, όμως, γρήγορα στον ρυθμό του ματς και με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και ευστοχία έξω από τα 6,75 μέτρα πέρασε μπροστά ακόμη και με 10 πόντους (24-14) 24’’ πριν την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτό το διάστημα είχαν πολύ κακό τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά με τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη με την εκπνοή της πρώτης περιόδου μάζεψαν την διαφορά (24-17). Ο «Πριντ» σκόραρε στην πρώτη περίοδο τους 11 από τους 17 πόντους της ομάδας του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με ενέργεια στην άμυνα στην δεύτερη περίοδο και με δύο βολές του Κάιλ Χάινς και γκολ φάουλ του Δημήτρη Κατσίβελη μείωσε στο καλάθι (24-22) ενάμιση λεπτό μετά τη έναρξη του δεκαλέπτου. Ο Σπανούλης επέστρεψε στο παρκέ και με δύο δημιουργίες του (26-24 από τον Άντιτς, 28-26 με κάρφωμα του Χάινς), ένα κλέψιμο του, το οποίο τελείωσε με αιφνιδιασμό οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν σε 28-28 στο 13’ και 30’’ και μετά από ακόμη ένα κλέψιμο του, που κατέληξε σε καλάθι του Λο, πέρασαν μπροστά στο σκορ με 30-28 λίγο πριν το 14’. Το επιμέρους σκορ από το +10 των «πρασίνων» ήταν για τον Ολυμπιακό 16-4.

Παρά την αστοχία του Σπανούλη και συνεχίζοντας την καλή άμυνα τους οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τέσσερις (36-32) στο 18’ με τρίποντο του Στράτου Περπέρογλου και τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο με την ίδια διαφορά μετά από γκολ φάουλ του Χάινς (39-35).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με «πεντάρι» τον Τζος Πάουελ και ο Παναθηναϊκός με το εκπληκτικό 9/13 τρίποντα και καλάθι του Γιόνας Ματσιούλις προηγήθηκε με τέσσερις πόντους (49-45) λίγο πριν το 24’. Με την είσοδο του Κάιλ Χάινς αντί του Πάουελ οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν σερί 5-0 με τρίποντου του Κώστα Παπανικολάου και καλάθι του Σπανούλη και πέρασαν μπροστά στο σκορ με 50-49 στα μέσα της τρίτης περιόδου.


Αναλυτικά:
Παναθηναϊκός 33 πρωταθλήματα
Αρης 10 πρωταθλήματα
Ολυμπιακός 10 πρωταθλήματα
ΑΕΚ 8 πρωταθλήματα
Πανελλήνιος 6 πρωταθλήματα
Ηρακλής 2 πρωταθλήματα
ΠΑΟΚ 2 πρωταθλήματα
Νήαρ Ηστ 1 πρωτάθλημα
Πανεπιστήμιο Αθηνών 1 πρωτάθλημα

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι μόνες δύο ομάδες που κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή με 3-0 είναι ο Αρης και ο Παναθηναϊκός. Ο Αρης τις σεζόν 1986-87 και 1987-88 εναντίον του ΠΑΟΚ. Βεβαίως τότε μετρούσαν και οι νίκες στην κανονική περίοδο. Ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 1999-2000 με 3-0 πήρε το πρωτάθλημα απέναντι στον ΠΑΟΚ, τη σεζόν 2003-2004 κόντρα στο Μαρούσι. Το «τριφύλλι» είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τη σεζόν 2005-2006 κόντρα στον Ολυμπιακό με 3-0, έχοντας πλεονέκτημα έδρας. Είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός κατακτά το πρωτάθλημα με 3-0 έχοντας μειονέκτημα έδρας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο φετινός τελικός δεν τελείωσε ποτέ, καθώς υπήρξε οριστική διακοπή σε βάρος του Ολυμπιακού.

«Το ματς είναι ντέρμπι, θέλει τόσο χρόνο ακόμη και διακόπτεται το παιχνίδι. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του αθλητισμού. Κάθε χρόνο γίνονται και χειρότερα τα πράγματα», ανέφερε γεμάτος απογοήτευση ο Βασίλης Σπανούλης.

«Περνάμε δύσκολες στιγμές σαν χώρα κι αντί να δίνουμε το καλό παράδειγμα, εμείς δίνουμε το κακό παράδειγμα. Αυτός είναι ο αθλητισμός, δυστυχώς. Ντρέπομαι που το λέω αυτό. Ξέρετε ότι λατρεύω την πατρίδα μου, είμαι περήφανος γι αυτή, αλλά δεν είναι αθλητισμός αυτός. Έχει ξεφύγει από τα όρια του αθλητισμού. Ζούμε σε μια εποχή με τρομερή κρίση, είδαμε τι γίνεται με την ΕΡΤ, βλέπουμε τι γίνεται στον κόσμο γύρω μας. Περνάμε δύσκολα κι εκεί που το μπάσκετ ήταν το καλό παράδειγμα για όλους αυτούς, δυστυχώς πάμε προς το μέρος τους», πρόσθεσε.

«Ασχολούμαστε με όλα τα πράγματα, με ντόπινγκ, με το ένα με το άλλο, υποβαθμίζουμε το ευρωπαϊκό της μιας ομάδας και με τόσα άλλα που γίνονται πίσω από το μπάσκετ. Ρε παιδιά, δεν παίρνουμε ναρκωτικά για να μας παίρνουν αίμα. Αυτό δεν γίνεται πουθενά! Μπορούν να μου πάρουν δέκα μποτίλιες αίμα; Δίνουμε κάθε μήνα εξετάσεις. Είναι δυνατόν; Είναι δυνατόν να λένε ότι πήραμε το ευρωπαϊκό επειδή ήμασταν ντοπαρισμένοι;», επεσήμανε επίσης.

Η θριαμβεύτρια αποστολή του Παναθηναϊκού επέστρεψε λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα σε κεντρικό ξενοδοχείο εν μέσω πλήρους αποθέωσης από τους φίλους της ομάδας.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού υποδέχθηκαν με σκούπες τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη στο ξενοδοχείο Caravel, όπου κατέλυσε η αποστολή της ομάδας μετά από το 3-0 κόντρα στον Ολυμπιακό και την κατάκτηση του τίτλου μέσα στο ΣΕΦ.

Περίπου 3.000 πιστοί φίλοι του Πρωταθλητών ήταν εκεί για να αποθεώσουν την ομάδα τους. Στους πανηγυρισμούς συμμετείχαν φυσικά και οι παίκτες, με τους περισσότερους ξένους να τραβούν σε βίντεο τις στιγμές της αποθέωσης. Ο κόσμος που βρέθηκε στο Caravel για να υποδεχθεί και να χειροκροτήσει τον Παναθηναϊκό ήταν τόσος πολύ, που κάποιοι δρόμοι γύρω από το ξενοδοχείο έκλεισαν!

madata

Mitroglou.limghandler

Είναι από τις περιπτώσεις που η ρήση «θέλει μόνο τη νίκη», δεν αποτελεί σχήμα λόγου. 

Η εθνική ομάδα πέταξε το πρωί της Πέμπτης για τη Λιθουανία και το βράδι της Παρασκευής δίνει κρίσιμο ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε ένα γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα, άρα σε συνθήκες με τις οποίες οι παίκτες είναι ελάχιστα εξοικειωμένοι. Και το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος θέλει τους βαθμούς ώστε να φτάσει στη βαθμολογία του ομίλου τους Βόσνιους που τώρα έχουν 13.

Γίνεται αντιληπτό πως η κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί απ' ευθείας στα γήπεδα της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2014 είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, με δεδομένο ότι η ομάδα των Τζέκο-Ιμπίσεβιτς-Μπέγκοβιτς έχει και το αβαντάζ της ισοβαθμίας. Σε παιχνίδια , ωστόσο, όπως αυτό της Παρασκευής με ομάδες που δεν συγκαταλέγονται στις υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η εθνική μας ομάδα έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι γνωρίζει τον τρόπο να παίρνει το αποτέλεσμα που επιθυμεί.

Μέχρι τώρα η Βοσνία έχει 13 βαθμούς, η Ελλάδα 10 και η Σλοβακία 8. Αν δεν νικήσουμε, λέμε «αντίο» στην πρωτιά και ίσως μπλέξουμε σε περιπέτειες, ακόμη και για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που συνεπάγεται αγώνες μπαράζ.

Σάντος και ποδοσφαιριστές δεν είχαν διάθεση για λόγια. Καθόλου παράλογο. Είναι φορές που μετρούν περισσότερο οι πράξεις. Ο Σάντος έχει πάρει μαζί του τους εξής ποδοσφαιριστές: Καρνέζης, Σηφάκης, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Χολέμπας, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Νίνης, Κονέ, Φορτούνης, Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς, Μήρογλου, Γκέκας.

νεα

Επεισοδιακή η 1η ειδική διαδρομή του 59ου Ράλι Ακρόπολις στον αγώνα που διεξήχθη στην Κίνετα-Πίσια.

Τα μεγάλα ονόματα, ξεκίνησαν καταστροφικά τον μεγάλο αυτό αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος WRC.

 Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Oζιέ βγήκε  εκτός αγώνα (δεν τερμάτισε καν την ειδική), λόγω τεχνικού προβλήματος με το Volkswagen Polo του R, και  θα συνεχίσει την 2η Ε.Δ  με διαδικασία Rally2 . Ο  Μαντς Όστμπεργκ έχασε πάνω από τρία λεπτά, όταν το Ford Fiesta RS που οδηγεί έχασε έναν τον έναν τροχό.

Πρόβλημα αντιμετώπισε και το Citroen DS3 του  Xίρβονεν που έχασε σχεδόν έξι λεπτά εξαιτίας προβλήματος   του συστήματος διεύθυνσης. Πρόβλημα αντιμετωπίζει και το  ελληνικό πλήρωμα των Αθανασούλα/Ζακχαίος που  έχουν σπασμένο ψαλίδι και έξοδο από την ειδική. 

 
Στη κορυφή του αγώνα μετά το πρώτο σκέλος βρίσκεται ο Εβγένι Νόβικοφ, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση ενώ πίσω του στη 2η θέση βρέθηκε ο Ντάνι Σόρντο και στην 3η θέση ο Λάτβαλα.
 
Το βράδυ ξεκινάει η 2η νυχτερινή ειδική διαδρομή στην Κινέτα.
 
enet

Περισσότερα Άρθρα...