Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου στους δικαιούχους. Αναλυτικά, οι συντάξεις θα καταβληθούν από τις 22 Ιανουαρίου 2021 έως τις 28 του ίδιου μήνα ως εξής:

Ακόμη ένα δικαστικό και δημοσιονομικό... θρίλερ αναμένεται να παιχτεί εντός του 2021 για τα κομμένα δώρα αλλά και τις επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων.

Απόφαση-βόμβα αναγνωρίζει αναδρομικά από δώρα κύριων συντάξεων για συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα. Η ίδια απόφαση θεωρεί μεν αντισυνταγματική την περικοπή των αντίστοιχων ποσών για το Δημόσιο, αλλά παραπέμπει το θέμα των αναδρομικών στο Ελεγκτικό Συνέδριο. 

Αλλαγές στις ημερομηνίες καταβολής μηνιαίων κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ έχει φέρει ο Νόμος 4611/2019 που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση εγκρίθηκε η απόφαση του ΔΣ του e-ΕΦΚΑ σύμφωνα με την οποία οι κύριες και επικουρικές συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2021 που προέρχονται:

Εγκρίθηκαν οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου 2020. Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, εγκρίθηκε η αρ. 408/37/05-11-2020 απόφαση του ΔΣ του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), σύμφωνα με την οποία οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις μηνός Δεκεμβρίου 2020 που προέρχονται:

Με καθυστέρηση θα δουν στους λογαριασμούς τους τις συντάξεις Νοεμβρίου και τα αναδρομικά ποσά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι του πρ. ΙΚΑ, των τραπεζών και του ΟΤΕ που το ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε ζυγό αριθμό 0,2,4,6,8, λόγω τεχνικού προβλήματος στα διατραπεζικά συστήματα ΔΙΑΣ. 

Περισσότερα Άρθρα...