seissoglou partners

Ο κ. Παπασταύρου είναι νομικός σύμβουλος της HSBC, δηλ. της «αμαρτωλής» τράπεζας, που διακινεί μαύρο χρήμα και έχει τιμωρηθεί κατ΄επανάληψην και έχει πληρώσει τεράστια πρόστιμα.Είναι η τράπεζα, που τα ονόματα πελατών της με καταθέσεις εμπεριέχονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Αυτό τουλάχιστον μας αποκαλύπτει η ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου Seissoglou & Partners LP.Μετά την αποκάλυψη αυτή, μπορούμε να υποθέσουμε γιατί δεν άνοιξε επί τρία χρόνια, η λίστα Λαγκάρντ.

Οπως  αποκαλύπτεται από την ιστοσελίδα της Seissoglou & Partners LP.Η δικηγορική εταιρία, δηλ. οι κύριοι Σεϊσσόγλου και Παπασταύρου, έχουν πελάτες όλους τους Έλληνες και ξένους ολιγάρχες.

Μία εταιρία, που είναι γέννημα – θρέμα και διάδοχη κατάσταση του γραφείου των Καρατζά – Περάκη.Και για όσους δεν θυμούνται, ο μακαρίτης Καρατζάς είχε υπάρξει διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, κολλητός του Κώστα Σημίτη, ενώ το γραφείο 'ηταν μέσα σε όλα τα μεταπολιτευτικά «κόλπα».

Ας δούμε λοιπόν, τους πελάτες του «διδύμου της επιτυχίας».

 

O Μάνος Σεϊσόγλου έχει πελάτες:

Mytilineow Holdings SA, MOTOROIL, MeltemikastriSA (Θηγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής του Στέγγου), ΕΛΛΚΤΩΡ (Μπόμπολας), Eolfi-Veolia (Βγενόπουλος), Rosebud Energie Deutchland, OTE (Deutche Telecom), Vodafone SA, Γενική Τράπεζα, Landesbank, Schleswig-Holstein Girozentrale (κρατική γερμανική), HypoVereinbank (Siemens κ. Πούσκουρη μέλος Δ.Σ. Intracom), Αττική Οδός, HSH Nordbank (γερμανική τράπεζα, Larco SA, ELAIS (UNILEVER), Κοντέλης (FORD).

 

Ο Σταύρος Παπασταύρου:

CreditAgricole, ABNAMRO, ANZ Grindlays Bank, Εθνικής Τράπεζα της Ελλάδος, Merrill Lynch, Morgan Stanley, Gottardo Bank (Ελβετία), Eurobamk, Εμπορική, Αγροτική, BCI (Τσιμένα Ηρακλής Χαλκίδας), Salomon Smith and Barney (Salomon Brothers), Gredit Suisse First Boston, HSBC, CMA Global Hedge.

Παράλληλα, ο κ. Παπασταύρου δηλώνει, ότι έχει δημιουργήσει έναν αριθμό offshore εταιριών με αμοιβαία κεφάλαια, ενώ έχει εγκαταστήσει την σχετική υποδομή τους.

Άρθρα για τον Σταύρο Παπασταύρου σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ έγραψαν τα εξής διεθνή ΜΜΕ: EUOBSERVER (Andrew Rettman, 29/10/2012), BusinessInsider (Matthew Boester, 27/10/2012), MPN (Mint Press News) Stephen Lendmon (31/10/2012), Radio France International (28/10/2012), Global Post (Jill Langlois, 28/10/2012), Organizedrage (Andy Dabilis, 4/12/2012), Global Research (Stephen Lendmon, 31/10/2012), ParkerNet (editorial, 28/10/2012).

spspero

papastayrou primafatto

Η ιταλική Fatto Quotidiano (113.000 φύλλα ημερησίως) γράφει στις 13 Ιανουαρίου του 2013, άρθρο του Φραντζέσκο Ντε Πάλο:

«...Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά , Σταύρος Παπασταύρου εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ ως καταθέτης αλλά και ως συνδιαχειριστής κεφαλαίου 550 εκ. δολαρίων. Ο Παπασταύρου ελέγχεται για τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και για το σκάνδαλο Ζίμενς όμως παραμένει στη θέση του πρωθυπουργικού συμβούλου.

Παρά τις δηλώσεις Σαμαρά για «ποτήρι μισογεμάτο» και για «τέρμα στην ατιμωρησία» οι μισθοί και συντάξεις εξακολουθούν να κόβονται και παραμένει στο απυρόβλητο ο άνθρωπος που βγήκε από τις σκιές και λέγεται Παπασταύρου. Ο Σταύρος Παπασταύρου θεωρείται «άνθρωπος ειδικών αποστολών» και έχει αναφερθεί ότι μεθόδευσε επενδύσεις της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε Ελληνικά ομόλογα και σε φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό (Ελβετία) κατά την υποτίμηση της δραχμής το 1998.

Ο Παπασταύρου της λίστας φοροφυγάδων συνοδεύει άθικτος τον Έλληνα πρωθυπουργό και φωτογραφίζεται με ηγέτες. Είναι στενός συνεργάτης του Σάμπυ Μιωνί και συγκαλύπτουν την κατάθεση των 550 εκ. δολαρίων της Μαρίας Παντελή με τη γνωστή αναφορά στο όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Πρώην υπάλληλος Ελβετικής τράπεζας δήλωσε ότι τα ποσά είναι ξέπλυμα βρώμικου πολιτικού χρήματος αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης υπερασπίστηκε δημόσια τον Σταύρο Παπασταύρου...», καταλήγει το άρθρο της Fatto Quotidiano.

spspero

Για τρίτη κατά σειρά φορά έγινε επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηρακλείου Αττικής (Νεότητος 20). Τα ξημερώματα της Κυριακής άγνωστοι κατέστρεψαν με πέτρες την πρόσοψη των γραφείων, αφού προηγουμένως, -όπως σημειώνει το protothema.gr-, είχε πραγματοποιηθεί αντίστοιχη επίθεση ανήμερα των Χριστουγέννων, Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012 καθώς και τα ξημερώματα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2013.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου τονίζει:

“Η τακτική του εκφοβισμού της κοινωνίας, προφανώς, και όχι των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ γιατί αυτό δεν γίνεται, δεν θα περάσει. Η στρατηγική της έντασης έχει ως στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας από τα πραγματικά προβλήματα. Θα αποτύχει.

Συνεχίζουμε τους μαζικούς δημοκρατικούς αγώνες για υπεράσπιση και εμβάθυνση της δημοκρατίας, ενάντια στην προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνίας. Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και μιας ζωής με αξιοπρέπεια.”

fox blog

Δεν πρόλαβαν να χαρούν οι οδηγοί τα 12 καινούργια χιλιόμετρα στην εθνική οδό Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και ήρθε η… λυπητερή.
 
Από χθες το βράδυ στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο προστέθηκαν ένας νέος μετωπικός σταθμός διοδίων στη Βελιγοστή, στους ήδη λειτουργούντες τέσσερις (Σπαθοβούνι, Νεστάνη, Μανάρη και Καλαμάτα), και δύο πλευρικοί (Παραδείσια, Αρφάρες).

Για την απλή διαδρομή των 147 χλμ ο οδηγός Ι.Χ. θα πληρώνει 9,40 ευρώ για διόδια, έναντι 8,20 που έδινε ώς χθες το απόγευμα. Ανάλογη είναι η επιβάρυνση για τις υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων (δίκυκλα, φορτηγά-λεωφορεία, νταλίκες).

Το νέο τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα παραδόθηκε στις 22 Δεκεμβρίου από την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, εκτός από μια γέφυρα που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του χρόνου και ώς τότε οι οδηγοί θα κάνουν μια παράκαμψη 700 μέτρων. Πρόκειται για τα πιο «πονεμένα» και βεβαίως ακριβοπληρωμένα χιλιόμετρα του εθνικού οδικού δικτύου. Η κατασκευή τους ξεκίνησε το 1990 από την περιφέρεια Πελοποννήσου, που είχε χρυσοπληρώσει τις μελέτες.

Ολοκληρώθηκε σε μια δεκαετία, αλλά το 2003 ένα μεγάλο τμήμα κατέρρευσε! Ακολούθησαν νέες μελέτες από το τότε υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, ενώ το 2006 το έργο δημοπρατήθηκε και πάλι με προοπτική να δοθεί στην κυκλοφορία στα τέλη του 2009. Χρειάστηκε να περάσουν άλλα τρία χρόνια, συνολικά 22 από την έναρξη των έργων(!), καθώς και να διατεθούν από δημόσιους πόρους συνολικά 130 εκατ. ευρώ, για να τελειώσει το επίμαχο κομμάτι, το οποίο εντάχθηκε στον υπόλοιπο αυτοκινητόδρομο, και έτσι οι εργολάβοι θα εισπράττουν τα διόδια τουλάχιστον ώς το 2039, όπως προβλέπει η σύμβαση του 2007.

Για τη γέφυρα των 400 μέτρων που λείπει, το υπουργείο προχώρησε πρόσφατα σε νέα σύμβαση ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, η οποία όμως δεν εγκρίθηκε από το ελεγκτικό συνέδριο και αναζητούνται άλλες λύσεις χρηματοδότησης.

Η Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας είναι το πιο προχωρημένο έργο στο πακέτο των πέντε αυτοκινητόδρομων, που δεν αντιμετώπισε προβλήματα χρηματοδότησης από τις τράπεζες. Με απόκλιση δύο ετών σε σχέση με το συμβατικό χρονοδιάγραμμα, παραδόθηκε το κυρίως έργο με εξαίρεση τη γέφυρα στην Τσακώνα και το τελευταίο τμήμα της παράκαμψης της Καλαμάτας, που άλλαξε χάραξη μετά την ανάθεση της σύμβασης.

Με αργούς ρυθμούς προχωρά το τμήμα Λεύκτρο-Σπάρτη, που περιλαμβάνεται στην αρχική σύμβαση αλλά δεν θεωρείται ιδιαίτερα προσοδοφόρο από τους εργολάβους, λόγω χαμηλής κυκλοφορίας, και είναι πιθανόν να περικοπεί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με το υπουργείο.

nonews

skopia khdeia elladas
 
Για άλλη μια χρονιά, σκοπιανοί εθνικιστές κάνουν ότι είναι δυνατό προκειμένου να προκαλέσουν την Ελλάδα.

Αυτή τη φορά στο καρναβάλι της κωμόπολης Βέβτσανι των Σκοπίων, όπου οι διοργανωτές είχαν και πάλι ως κεντρικό θέμα την «Κηδείατης Ελλάδας».!

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, έβαλαν την Ελληνική σημαία σε ένα φέρετρο, ενώ μερικοί καρναβαλιστές έκλαιγαν από πάνω.

Στην.... πλάκα του μνήματος, έγραψαν «Γιουνανιστάν 1830- 2011» και από κάτω «Hell-ass». Άλλοι καρναβαλιστές ντύθηκαν φορώντας ελληνικές σημαίες και κρατούσαν κουτιά ή μικρά φέρετρα με ένα ομοίωμα μωρού μέσα και ψεύτικα ευρώ πεταμένα από πάνω.

Στην παρέλαση μάλιστα υπήρχε και κηδειόχαρτο που έλεγε: «Καλά νέα. Απρόσμενα, μετά από μακροχρόνια ενόχληση, μας άφησε ο αγαπητός μας γείτονας, πρώην τουρκική επαρχία - Ελλάδα ή Γιουνανιστάν ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί - στην ηλικία των 181 χρόνων. 1830 (Πρωτόκολλο του Λονδίνου) - 2011 (Χάγη). Η κηδεία θα λάβει χώρα στο κέντρο του Βέβτσανι στις 13 και 14 Ιανουαρίου. Οι πενθούντες: Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Ρωσία, Σερβία».

 

thesstoday

konstantopoulou pateras

Αιχμές για παραπομπή του Βενιζέλου, τον οποίο συμβουλεύουν να μην βιάζεται να πανηγυρίσει, αφήνουν τόσο η Ζωή Κωνσταντοπούλου όσο και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης ο οποίος αποτελεί κόκκινο πανί για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

"Περιμένουμε την στιγμή που ο Βενιζέλος θα πανηγυρίσει την μη παραπομπή του, ώστε να γυρίσει πίσω το ρολόι...", σχολίαζουν από το περιβάλλον του Κώστα Βαξεβάνη την επίθεση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της βουλής στον δημοσιογράφο.

Σφοδρή επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά από το βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορώντας τον ότι ενώ κρατούσε στο σπίτι του για μήνες τη λίστα Λαγκάρντ τώρα βγαίνει και από πάνω και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Μάλιστα η κυρία Κωνσταντοπούλου έκλεισε την ομιλία της με μια αινιγματική φράση λέγοντας ότι αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως τον δικαιώνει η εκδοχή ότι το στικάκι που έχουν οι οικονομικοί εισαγγελείς δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2011 ας περιμένει την απάντηση σε λίγες μέρες.

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη η συνάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον πατέρα της Νίκο Κωνσταντόπουλο στο καφενείο της Βουλής για να εισπράξει τα συγχαρητήρια του για τις κοινοβουλευτικές της παρουσίες.

Οι δυο τους μίλησαν για αρκετή ώρα και προφανώς ο Νίκος Κωνσταντόπουλος της έδινε συμβουλές για τις επόμενες κινήσεις της αλλά και τη δράση της στην προανακριτική επιτροπή στην οποία θα είναι μέλος.

kourdistoportocali