italia simaia agalma

Την εκκίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος της Ιταλίας ανακοίνωσε σήμερα πως προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ιταλία έχει παραβιάσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ λόγω του αυξανόμενου χρέους της.

«Είναι δικαιολογημένη μια διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος λόγω του χρέους», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Εάν τα κράτη-μέλη της ΕΕ στηρίξουν αυτή την εκτίμηση μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, η Κομισιόν θα μπορούσε με τη σειρά της να προτείνει την έναρξη της διαδικασίας, μια κίνηση που αναμένεται πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις αρχές Ιουλίου.

Μια τέτοια διαδικασία θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιβολή προστίμου και αυστηρότερη εποπτεία της ιταλικής οικονομικής πολιτικής και να επιφέρει κυρώσεις ύψους έως 0,2% του ΑΕΠ της Ιταλίας, δηλαδή περίπου 3,5 δισεκ. ευρώ.

Η Κομισιόν ανέφερε ότι η Ιταλία έχει σημειώσει μικρή πρόοδο σε ό,τι αφορά τις συστάσεις της ΕΕ για τα οικονομικά της και έχει υπαναχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό «ίσως επηρεάσει αρνητικά την αναπτυξιακή δυναμική της Ιταλίας», ανέφερε η Κομισιόν.

Παράλληλα, η Κομισιόν πρότεινε να κλείσει η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος σε βάρος της Ισπανίας. «Έφθασε η στιγμή να κλείσει η πιο τελευταία από αυτές τις διαδικασίες, αυτή της Ισπανίας, που άνοιξε πριν από 10 χρόνια», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

ΔΝΤ: Κίνδυνος το χρέος της Ιταλίας για την ευρωζώνη

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) από την πλευρά του θεωρεί ότι το χρέος της Ιταλίας αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την οικονομία της ευρωζώνης, μαζί με την ένταση στο παγκόσμιο εμπόριο και ένα σκληρό Brexit, δήλωσε σήμερα πηγή της ΕΕ στο Reuters ενόψει της έκθεσης του ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα.

Η λεγόμενη έκθεση του άρθρου 4 θα παρουσιαστεί από τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 13 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι τα βασικά ζητήματα έχουν ήδη συζητηθεί με τους εκπροσώπους της ευρωζώνης αυτή την εβδομάδα.

Η Λέγκα ζητεί από τον Ιταλό πρωθυπουργό να μην υποχωρήσει

Η ιταλική Λέγκα επιμένει ότι ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε πρέπει να υιοθετήσει σκληρή γραμμή στις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον προϋπολογισμό και «τίποτε δεν θα την σταματήσει» από το να εμποδίσει την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας, δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος για οικονομικά θέματα Κλάουντιο Μπόργκι.

Σύμφωνα με τον Κλάουντιο Μπόργκι η ιταλική κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρήσει και οι διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να τερματιστούν όπως έγινε το περασμένο φθινόπωρο, όταν η Ρώμη άμβλυνε την στάση της και συμφώνησε να υποχωρήσει σε ορισμένες από τις δαπάνες της.

«Η οικονομία μας είναι ήδη στάσιμη, εάν περικόψουμε δαπάνες ή αυξήσουμε τους φόρους είναι βέβαιο ότι θα περάσουμε σε ύφεση. Αυτό θέλει η Κομισιόν;», δήλωσε ο Μπόργκι, επικεφαλής της επιτροπής προϋπολογισμού της ιταλικής Βουλής σε συνέντευξή του στο Reuters.

Έπειτα από παρατεταμένη διαμάχη τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ιταλία συμφώνησε να χαμηλώσει τον στόχο του ελλείμματος για την χρονιά αυτή στο 2,04% του ΑΕΠ και ο Μπόργκι λέει ότι αυτήν την φορά τα πράγματα πρέπει να είναι διαφορετικά.

«Τον περασμένο χρόνο ήμασταν ο ελάσσων εταίρος και έπρεπε να αποδεχθούμε έναν συμβιβασμό», είπε, προσθέτοντας ότι τώρα, μετά την νίκη του στις ευρωεκλογές, το κόμμα του προτίθεται να λάβει αυτό τις αποφάσεις.

Ο Σαλβίνι λέει ότι χρειάζονται νέες μεταρρυθμίσεις και ο Λουίτζι Ντι Μάγιο υποστηρίζει

Εν τω μεταξύ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι δήλωσε χθες ότι δεν προτίθεται να ρίξει την κυβέρνηση της χώρας αλλά θέλει να δει το υπουργικό συμβούλιο να ενεργεί με πολύ ταχύτερους ρυθμούς και να προωθεί τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η απάντησή του στο τελεσίγραφο του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε που απείλησε με παραίτηση αν οι δύο εταίροι στον κυβερνητικό συνασπισμό --η Λέγκα του Σαλβίνι και το Κίνημα των 5 Αστέρων-- δεν διευθετήσουν τις διαφορές τους.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, ο Σαλβίνι δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τους κυβερνητικούς του εταίρους όποτε το θελήσουν εκείνοι, προσθέτοντας ότι ο συνασπισμός δεν μπορεί να συνεχίσει να καθυστερήσει την έγκριση μέτρων, όπως ο νέος πολεοδομικός κανονισμός και η μεγαλύτερη αυτονομία για τις περιφέρειες της χώρας.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων από την πλευρά του επιδιώκει την επιβίωση του κυβερνητικού συνασπισμού και προτίθεται να υποστηρίξει δύο μέτρα τα οποία αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για τον κυβερνητικό του εταίρο, τη Λέγκα, δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Λουίτζι Ντι Μάγιο σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιταλική εφημερίδα.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τις προτάσεις της Λέγκας για ένα μέτρο "ενιαίου φορολογικού συντελεστή" και την παραχώρηση περισσότερων εξουσιών στις τοπικές κυβερνήσεις, πάντα λέγαμε "ναι" σε αυτά τα μέτρα με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο», δήλωσε ο Ντι Μάγιο στην Corriere della Sera. «Χρειάζεται απλώς να κάτσουμε στο τραπέζι και να αρχίσουμε να εργαζόμαστε», σημείωσε.

communenews

«Βόμβα» Σαλβίνι: Σχεδιάζει τη δημιουργία στην Ιταλία ...παράλληλου νομίσματος

MOSXATO 45xronos

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος περιέγραψε πώς προσέγγισε την μαθήτρια πριν από τρεις μήνες και στη συνέχεια έκανε ερωτική σχέση μαζί της.

Παραδέχτηκε τη σχέση με μία άλλη ανήλικη που είναι 16 ετών σήμερα και με την οποία είχε στενή σχέση όταν ήταν επίσης 14 ετών, για περίπου ενάμιση χρόνο. Η κοπέλα αυτή έχει ήδη δώσει κατάθεση, σύμφωνα με το Star.

Την ίδια στιγμή, σοκ έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς το βίντεο που ανακάλυψαν στα προσωπικά αντικείμενα του 43χρονου. Ο κατηγορούμενος φέρεται να μαγνητοσκοπούσε την ερωτική πράξη με την ανήλικη, το οποίο ήταν εν γνώσει της, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται. 

Η έρευνα δεν έχει σταματήσει και οι Αρχές εξετάζουν ακόμα μια περίπτωση ανήλικης, προκειμένου να εξακριβώσουν αν έπεσε και εκείνη θύμα του 43χρονου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Nα σημειωθεί ότι τη Δευτέρα (27/05) έμαθε ο κατηγορούμενος ότι η 14χρονη έβαλε τέλος στη ζωή της

Γιατί καθυστερεί η κηδεία της 14χρονης

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Σόμπολος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο βιολογικός πατέρας της 14χρονης, ο οποίος ζει εκτός Αθηνών με τη νέα του σύζυγο, ήταν αυτός που κλήθηκε να κάνει αναγνώριση της σορού της 14χρονης.

Η 14χρονη μία μέρα πριν βάλει τέλος στη ζωή της είχε οδηγηθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία, όπου είχε δώσει δείγμα DNA, μετά την καταγγελία που είχε γίνει εις βάρους του 43χρονου για αποπλάνηση ανηλίκου.

Έτσι ο βιολογικός της πατέρας δεν χρειάστηκε να δώσει εκ νέου δείγμα DNA για να γίνει ταυτοποίηση.

Ωστόσο, η σορός της δεν έχει παραδοθεί ακόμα στους οικείους της, ώστε να γίνει η κηδεία. Αυτό θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.

e-daily

pappas makedonia katoikoi

Τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες των πολιτών του δήμου Παιωνίας στο Κιλκίς όπου βρίσκεται πραγματοποιώντας επίσκεψη, άκουσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, με αφορμή την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Προδώσατε τη Μακεδονία», είπε χαρακτηριστικά ένας ηλικιωμένος κάτοικος του ακριτικού χωριού Μεταμόρφωση, συμπληρώνοντας «κρίμα που σας έδωσα και την ψήφο μου», ενώ ο υπουργός προσπαθούσε να αναπτύξει τα επιχειρήματά του.

Ένας δημοτικός σύμβουλος του δήμου Παιωνίας του επέδωσε μάλιστα και ψήφισμα, που χαρακτηρίζει «ανεπιθύμητους» όσους έχουν εγκρίνει την Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ο κύριος Παππάς που το παρέλαβε γελώντας αμήχανα, είπε: «Να φύγουμε, δηλαδή, εννοείτε;».

Πολίτες που τον είδαν από μακριά, καθώς έκανε βόλτα στο καφενείο και τα σπίτια του χωριού, του φώναξαν εξοργισμένοι: «Ό,τι έχετε να πουλήσετε, πουλήστε τα όλα! Έχει και πιο πάνω να πουλήσετε!»

Η επίσκεψη πάντως του κυρίου Παππά συνεχίστηκε και σε γειτονικά χωριά του Κιλκίς, αν και οι διαμαρτυρίες κατά στελεχών της κυβέρνησης που επισκέπτονται την Βόρεια Ελλάδα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

nonews-news

kairos xionias

Με χιονοπτώσεις, βροχές, ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και σφοδρούς ανέμους αναμένεται να συνεχιστεί για δύο ακόμη ημέρες η κακοκαιρία «Ωκεανίς».

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, τις επόμενες ώρες η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λίγο ακόμη στην Αττική και θα πέσουν κάποια χιόνια, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα οι χιονοπτώσεις θα απασχολήσουν κυρίως τα κεντρικά και νότια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου:

Όπως σας είχα ενημερώσει εδώ και ημέρες, η κακοκαιρία με τους σφοδρούς ανέμους, τις χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας αλλά και την ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας μας επηρεάζει από τις πρώτες πρωινές ώρες. Μάλιστα, εξαιτίας της σφοδρότητας των ανέμων, η αίσθηση της παγωνιάς στο ανθρώπινο σώμα γίνεται ακόμη πιο έντονη και αυτό ασφαλώς το έχετε καταλάβει όλοι.

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ

Η θερμοκρασία μέσα στη νύχτα θα υποχωρήσει λίγο ακόμη στην Αττική με αποτέλεσμα οι τοπικές χιονοπτώσεις να απασχολούν περιοχές περίπου από τα 250 μέτρα και υψηλότερα, δηλαδή κυρίως τις βορειότερες περιοχές των προαστίων του λεκανοπεδίου.

Αυτός ο καιρός θα διατηρηθεί και αύριο με τα φαινόμενα κατά βάση να επηρεάζουν κυρίως τις ανατολικές και βόρειες περιοχές του νομού, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι σε τοπικό επίπεδο δεν θα επηρεαστούν και κεντρικά τμήματα. Τα υψόμετρα των τοπικών χιονοπτώσεων αύριο στην Αττική θα είναι περίπου από τα 300 μέτρα και υψηλότερα ενώ στις περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου θα εκδηλώνεται κατά διαστήματα χιονόνερο ή τοπικές βροχές στα παραθαλάσσια.

ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ

Στον χάρτη που σας επισυνάπτω, φαίνονται ξεκάθαρα οι περιοχές που θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της Κυριακής. Όπως χαρακτηριστικά βλέπετε, θα επηρεάζονται τμήματα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα έως και την Πελοπόννησο περίπου από τα 350-400 μέτρα και υψηλότερα. Μάλιστα, στη Θεσσαλία αλλά και στην κεντρική Στερεά τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα είναι ακόμη πιο χαμηλά.

Περίπου στις ίδιες περιοχές (αλλά και από τα ίδια υψόμετρα) θα διατηρηθούν οι χιονοπτώσεις και τη Δευτέρα με τη μόνη διαφορά ότι θα χιονίσει πρόσκαιρα στη Μακεδονία και τη Θράκη ακόμη και τμήματα πολύ χαμηλού υψομέτρου. Βέβαια τα φαινόμενα της Δευτέρας θα είναι πιο εξασθενημένα.

ΣΦΟΔΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ

Οι θυελλώδεις βοριάδες που θα πνέουν με ένταση 9-10 μποφόρ θα διατηρηθούν έως και το πρωινό της Τρίτης ειδικά στο Αιγαίο. Φαίνεται λοιπόν ότι θα συνεχιστούν σε πολλές περιοχές τα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες αλλά ακόμη και σε κάποιες περιπτώσεις στις εναέριες.

ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ

Ο παγετός τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι αρκετά ισχυρός τις επόμενες δύο ημέρες διότι θα σημειωθούν θερμοκρασίες (κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά) που θα αγγίξουν τους -9 με -10 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Πολύ ισχυρές καταιγίδες αναμένονται το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας στα κεντρικά και ιδιαιτέρως νότια νησιωτικά τμήματα. Εκεί, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και πλημμυρικά φαινόμενα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που θα εκδηλωθούν.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Γενικευμένη βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη για όλη τη χώρα. Τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι πολύ μεγάλα και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σημαντικά.

nonewsnews

ekloges xartis kalpi

Aντιμέτωπος με το φάσμα μιας «ολικής ήττας», όπως τη χαρακτηρίζουν έμπειροι δημοσκόποι, βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, σε επίπεδο τόσο ουσίας όσο και εντυπώσεων. 

Αυτό προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν περιοχές στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είτε είχε μια σχετική «προϊστορία» είτε έχουν ξεχωριστή πολιτική σημασία.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για κάλπες οι οποίες το 2014 είχαν χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εντυπώσεων και να υποδηλώσουν την πολιτική αλλαγή που ευαγγελίζονταν από την Κουμουνδούρου.

Το πλέον αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί η Περιφέρεια Αττικής. Η νίκη της Ρ. Δούρου το 2014 απέναντι στον Γ. Σγουρό είχε διαφημιστεί ως το προανάκρουσμα της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές.

Η εικόνα έπειτα από πέντε χρόνια είναι τελείως διαφορετική, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, με τον Γ. Πατούλη να καταγράφει σαφές προβάδισμα και τη Ρ. Δούρου να έρχεται δεύτερη. Σε δύο δημοσκοπήσεις, της RASS και της ALCO, ο Γ. Πατούλης, με το επίσημο χρίσμα της Ν.Δ., ξεπερνά το 30%, ενώ η νυν περιφερειάρχης, έχοντας τη στήριξη του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, δεν φτάνει το 20%.

Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Περιφερειών αποτυπώνεται ανάγλυφα στο διαφαινόμενο «Βατερλώ» στην Κ. Μακεδονία. Εκεί ο νυν περιφερειάρχης, Απ. Τζιτζικώστας, δημιουργεί προϋποθέσεις νίκης από τον α’ γύρο, ευρισκόμενος μια ανάσα από το 50%. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Innovation Metrisis Poll, που δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Κάλπη19» της εφημερίδας «Π», ο Απ. Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 46,1%, ενώ ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ο δημοσιογράφος Χρ. Γιαννούλης, καταγράφει το πενιχρό 12,4%.

Ακόμα μεγαλύτερο είναι το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των υποψηφίων της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Ηπείρου. Στην έρευνα της Innovation Metrisis Poll για την περιφερειακή ενότητα Αρτας ο Αλ. Καχριμάνης συγκεντρώνει το σαρωτικό 53,4%, ενώ ο Γ. Ζάψας του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Εκτός β’ γύρου εμφανίζεται να βρίσκεται ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Δ. Αναγνωστάκης, ο οποίος σε μέτρηση της PRORATA συγκεντρώνει 8%, πολύ μακριά από το δίδυμο Γκλέτσου – Σπανού, που έχει Στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, αντιθέτως, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Γλυνός, ναι μεν, περνάει στον β’ γύρο, αλλά σε μέτρηση της ALCO υπολείπεται σαφώς του νυν περιφερειάρχη, Γ. Χατζημάρκου.
 
Η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές διαφαίνεται και σε επίπεδο κεντρικών δήμων. Στην Αθήνα, όπου το 2014 ο Γ. Σακελλαρίδης είχε ηττηθεί στον β’ γύρο από τον απερχόμενο δήμαρχο, Γ. Καμίνη, με 3%, στις επερχόμενες εκλογές ο εκλεκτός της Κουμουνδούρου θα δει τον β’ γύρο από την τηλεόραση. Σύμφωνα με το βαρόμετρο της Metron Analysis, παίρνει 10%, υποτριπλάσιο του Κ. Μπακογιάννη, χάνοντας την είσοδο στον β’ γύρο από τον Π. Γερουλάνο.
 
Ακόμα πιο απογοητευτική είναι η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Στη συμπρωτεύουσα η εκλεκτή του Μαξίμου, Κ. Νοτοπούλου, δίνει μάχη με τον Γ. Ορφανό για την είσοδο στον β’ γύρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Innovation Metrisis Poll, ενώ σε μέτρηση της ALCO συγκεντρώνει 8%,ποσοστό χαμηλότερο και από εκείνο του υποψήφιου δημάρχου το 2014, Τρ. Μηταφίδη.
 
Νοτιότερα, στον Δήμο Τρίπολης, η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον νυν δήμαρχο, Δ. Παυλή, του στοιχίζει όχι μόνο την ανανέωση της θητείας, αλλά και την είσοδο στον β’ γύρο, καθώς σε μέτρηση της RASS έρχεται τρίτος, με 12,9%.
communenews
 

police

Ενοπλη ληστεία σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο υποκατάστημα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άτομα εισέβαλαν στο εσωτερικό του καταστήματος και με την απειλή όπλων αιφνιδίασαν και ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες και απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό από τα ταμεία.

Η εισβολή του διδύμου των κακοποιών στο κατάστημα της λεωφόρου Βουλιαγμένης 519 πραγματοποιήθηκε στις 8.40. Όπως φαίνεται στο βίντεο του protothema.gr, διάρκειας 27 δευτερολέπτων, οι δράστες ηλικίας περίπου 45-50 ετών, πιθανότατα αλλοδαποί χωρίς να φοράνε κουκούλες, εισβάλλουν στο κατάστημα και χωρίζονται.

Ο ένας ένοπλος παρακολουθεί την είσοδο έτοιμος να αναλάβει δράση αν κάτι πάει στραβά την ώρα που ο συνεργός του ορμάει στα ταμεία, αρπάζει μια μαύρη σακούλα και στη συνέχεια διατάζει την υπάλληλο να του βάλει μέσα ο,τι μετρητά υπάρχουν. Με λεία άγνωστο χρηματικό ποσό, βγαίνουν έξω τρέχοντας..

Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ παράλληλα διενεργούν προανάκριση.

s

skopia protok nato

Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή του πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, την ώρα που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ζητεί την κύρωσή του από 180 βουλευτές.

Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει αύριο, Πέμπτη και να ολοκληρωθεί με την κύρωσή του, το βράδυ της Παρασκευής.

Διαβάστε εδώ το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Νίκος Βούτσης, το νομοσχέδιο θα περάσει την Πέμπτη σε μια συνεδρίαση από την αρμόδια επιτροπή, πρώτου πάρει το δρόμο της Ολομέλειας όπου και θα κυρωθεί σε μία συνεδρίαση.

Σημειώνεται πως ήδη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ζήτησε την κύρωση του πρωτοκόλλου από 180 ψήφους: «Η κύρωση της συμφωνίας ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ λόγω του άρθρου 5 εκχωρεί κυριαρχία και δεν το θεωρεί πλέον τρίτη χώρα. Είναι απόλυτα σαφές ότι εμπίπτει στο 28 άρθρο 2 του Συντάγματος και απαιτεί πλειοψηφία 180 βουλευτών. Η ΝΔ θα στηρίξει πρόταση αντισυνταγματικότητας;» ανέφερε ο Πάμος Καμμένος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Τα επόμενα βήματα

Όπως έχει εξηγήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά την κύρωση του πρωτοκόλλου, θα αποσταλεί ρηματική διακοίνωση από το ΥΠΕΞ της Ελλάδας στο ΥΠΕΞ της γείτονος.

Μόλις λάβει τη ρηματική διακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών στα Σκόπια, θα ενημερώσει την Ελλάδα και τον ΟΗΕ πως τίθεται σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών και θα αποστείλει επιστολές σε όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ αλλά και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς πως το νέο όνομα της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία και με αυτό θα αναγνωρίζεται από εδώ και στο εξής.

Θα ακολουθήσει η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του κυρωμένου από την ελληνική Βουλή πρωτοκόλλου προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και θα ενημερωθεί επισήμως η Γραμματεία της Ατλαντικής Συμμαχίας που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι και ο θεματοφύλακας της συνθήκης.

commune-news

Στόλτενμπεργκ: Ιστορική μέρα με την υπογραφή του πρωτοκόλλου ένταξης ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Περισσότερα Άρθρα...