Εγκαίνια νέων εγκαταστάσεων της Nokia στην Ελλάδα. Η Αθήνα έδρα νέου Κέντρου της Coca Cola

Ελλάδα
Tools

Για ψήφο εμπιστοσύνης στις ικανότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς και στην ποιότητα και τις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia στην Ελλάδα.

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι η απόφαση της Nokia Solutions and Networks «να επενδύσει στους νέους της χώρας μας, στελεχώνοντας το πρότυπο ερευνητικό κέντρο της με νέους επιστήμονες, αποτελεί μια κίνηση υψηλού οικονομικού και κοινωνικού συμβολισμού».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η εν λόγω ενέργεια στέλνει μηνύματα στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να σκεφτεί και να πράξει με μεγαλύτερη διορατικότητα και να απεγκλωβιστεί από την αδιέξοδη λογική της καθημερινής και ευκαιριακής διαχείρισης, «επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας. Επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της. Επενδύοντας στους νέους της».

Στα εγκαίνια ήταν παρών και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος δήλωσε ότι το σχέδιο μεταφέρει σημαντική τεχνογνωσία, δημιουργώντας σε πρώτη φάση 150 επιπλέον θέσεις εργασίας για τους έλληνες μηχανικούς. Ο υπουργός χαρακτήρισε την επένδυση τριπλά σημαντική, καθώς γίνεται μέσα στην κρίση, αφορά σε έναν τομέα τεχνολογικής αιχμής, και εκτελείται από μια μεγάλη εταιρεία σε διεθνές επίπεδο.

Η υπεύθυνη Τύπου της εταιρείας, Βικτόρια Μέιν, ανέφερε ότι η NSN θεωρεί ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο για επενδύσεις και ο πρέσβης της Φινλανδίας, Πέκα Λίντου, δήλωσε ότι έχει γίνει σημαντική δουλειά από την ελληνική κυβέρνηση για τη βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας και των επενδύσεων.

Το κέντρο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Nokia Solutions & Networks, στο 14ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας.

 

Coca Cola: Η Αθήνα έδρα του νέου Κέντρου Διαδραστικής Επικοινωνίας Πολιτών για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη.

Η Αθήνα επελέγη από την μητρική εταιρία της Coca Cola ως έδρα του νέου Κέντρου Διαδραστικής Επικοινωνίας Πολιτών για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη. Την απόφαση αυτή, που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, γνωστοποίησαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της παγκόσμιας «The Coca Cola Company», Μουχτάρ Κεντ και ο πρόεδρος της επιχειρησιακής μονάδας Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης, Νίκος Κουμέττης. με επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η απόφαση ελήφθη σε συνέχεια της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το The Hellenic Initiative.

Τονίζεται ακόμη ότι η εγκατάσταση του Κέντρου στην Αθήνα «αντικατοπτρίζει την πίστη μας στις δυνατότητες της Ελλάδας να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και στην προστιθέμενη αξία των ιδιαίτερων ικανοτήτων των Ελλήνων» και προστίθεται:

«Η απόφαση αυτή ελήφθη βάσει της τεχνογνωσίας και της γλωσσικής κατάρτισης που διαθέτουν οι Έλληνες, αλλά και της δυνατότητάς μας να συνεισφέρουμε στην κοινωνία προσφέροντας ελκυστικές και υψηλού επιπέδου θέσεις απασχόλησης σε νέους ταλαντούχους Έλληνες στον αναπτυσσόμενο τομέα της κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας».

Η Coca Cola δηλώνει επίσης τη δέσμευσή της να επενδύσει και να ενισχύσει την παρουσία της στη χώρα μας. Το Citizen Interaction Center θα είναι το διοικητικό και επιχειρησιακό κέντρο για τις δραστηριότητες διαδικτυακής και κοινωνικής δικτύωσης της Coca Cola στην περιοχή.

Η λειτουργία του προβλέπεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2014 και με την πλήρη ανάπτυξή του το 2015 θα καλύπτει 23 χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης.