Ο αγρότης που «ταρακούνησε» τον HERR Ράιχενμπαχ στην Θεσσαλονίκη

Ελλάδα
Tools

H θαρραλέα φωνή ενός αγρότη από την Επανομή έδωσε τον τόνο στη δεύτερη ημέρα της παρουσίας του Χορστ Ράιχενπμαχ στη Θεσσαλονίκη.

Ο Βασίλης Μαυροσκάς, ο οποίος είναι πρόεδρος του τρίτου συνεταιρισμού της Επανομής και συντονιστής του μπλόκου στα Πράσινα Φανάρια της Θεσσαλονίκης, συμμετείχε στο συμπόσιο για την αγροτική οικονομία που διοργάνωσε χτες το πρωί το περιοδικό «Economist», όπου ήταν ομιλητής ο επικεφαλής της «Task Force», και είπε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.

Λίγο μετά τον χαιρετισμό του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάση Τσαυτάρη και προτού μιλήσει ο επικεφαλής της «Task Force», περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι αγρότες στην Ελλάδα. «Ολα αυτά που είπε ο υπουργός είναι γενικότητες και τις έχουμε ακούσει πολλές φορές. Η αλήθεια είναι ότι οι Ελληνες παραγωγοί δεν μπορούν να ταΐσουν τον ελληνικό πληθυσμό. Δεν μπορούμε, γιατί αδυνατούμε να θρέψουμε τις δικές μας οικογένειες. Ερχεται μεγάλη επισιτιστική κρίση στην Ελλάδα και μεγάλη κοινωνική έκρηξη. Θα έρθουν άσχημα χρόνια για τη χώρα μας. Και για τον υπουργό αλλά και τον Ευρωπαίο αξιωματούχο δεν αρκεί να μας λένε ότι κάναμε λάθη. Ας τα διορθώσουν» σημείωσε ο τολμηρός αγρότης. Μάλιστα ο ίδιος έδωσε στον κ. Ράιχενμπαχ ένα κείμενο με τα αιτήματα των αγροτών, το οποίο ο επικεφαλής της «Τask Force» επιφυλάχτηκε να μελετήσει.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Ράιχενμπαχ έκανε συστάσεις για το μέλλον της αγροτικής οικονομίας. «Η Ελλάδα μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να ταΐσει όλον τον κόσμο, αλλά μπορεί να του προσφέρει προϊόντα γεωγραφικής προέλευσης και υψηλής

προστιθέμενης αξίας» σημείωσε. Οπως είπε, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να δρομολογηθεί μια σειρά από δράσεις για την παραγωγή ελληνικών προϊόντων με «ταυτότητα», μέσω πιστοποιήσεων, συστημάτων ποιότητας και εκπαίδευσης των παραγωγών, αλλά και μέσω της καλύτερης σύνδεσης τουρισμού και αγροτικής οικονομίας.

dimokratia