Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: Μεγάλος Νικητής ο Κώστας Γκελαούζος. Εσπασε ρεκόρ 17 ετών! Παπούλιας και Μαρινάκου πρώτοι στα 5 χλμ. Νίκησε και στα 10χλμ η Μαρινάκου!

Ελλαδα
Tools

Ο Κώστας Γκελαούζος ήταν ο μεγάλος νικητής στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και με χρόνο 2:16.49 έσπασε το ρεκόρ διαδρομής που κατείχε ο Νίκος Πολιάς από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Ήταν το φαβορί για τη νίκη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και το επιβεβαίωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Ο λόγος για τον Κώστα Γκελαούζο ο οποίος ήταν ο μεγάλος νικητής για τέταρτη φορά στην καριέρα του. 

Μάλιστα, ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού κατάφερε να καταρρίψει και το ρεκόρ διαδρομής για Έλληνα αθλητή, αφού τερμάτισε σε 2:16.49 και έσπασε το ρεκόρ του Νίκο Πολιά το οποίο ήταν 2:17.56 και είχε γίνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Δεύτερος τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπουρίκας με χρόνο 2:22.33, ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο Χαράλαμπος Πιτσόλης με 02:24.05.

Ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε στον Χαράλαμπο Μερούση, ο οποίος στα 38του χρόνια τερμάτισε σε 2:29.58 και κατέλαβε την τέταρτη θέση.

marathonios athinas gunaikess

Παπούλιας και Μαρινάκου έκοψαν πρώτοι το νήμα στα 5 χλμ

Ο Χρήστος Παπούλιας και η Αναστασία Μαρινάκου ήταν οι νικητές στον αγώνα των 5 χλμ, του δεύτερου χρονικά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Ο χρόνος του Χρήστου Παπούλια ήταν 14.45, ενώ ακολούθησαν οι Δημήτρης Τσάκαλος (14.46) και ο Γιώργος Τάσσης (14.57).

Στις γυναίκες πίσω από την Αναστασία Μαρινάκου (16.40), τερμάτισε η Ανθή Κυριακοπούλου (17.11) και η Μαρία Κάσσου (17.18).

Τόσο ο Χρήστος Παπούλιας όσο και η Αναστασία Μαρινάκου, έκαναν ρεκόρ στις διαδρομές τους.

marathonios athinas aponomi

Νίκησε και στα 10χλμ η Μαρινάκου – «Νιώθω υπέροχα»

Δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά της η Αναστασία Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων), η οποία νίκησε και στα 10 χλμ: «Νοιώθω υπέροχα αφού πέτυχα το στόχο μου που ήταν να κατακτήσω τις νίκες και στα 5 και στα 10 χιλιάδες μέτρα. Να σημειώσω δηλαδή το νταμπλ. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη.

Επίσης, σημείωσα και ρεκόρ διαδρομής που επίσης αποτελούσε στα 10.000 μέτρα στόχο μου. Μάλιστα τη διαδρομή δεν την ήξερα. Για τα 5.000 δεν το είχα σκεφτεί. Βγήκε στην πορεία. Ήξερα πως βρισκόμουν σε θαυμάσια κατάσταση.

Το να αγωνιστώ σήμερα στο πεντάρι ήταν ρίσκο, μετά το χθεσινό αγώνα, με τρεις ώρες μόλις ύπνο λόγω και της υπερέντασης. Τώρα θα ξεκουραστώ, ίσως αγωνιστώ στη Θεσσαλονίκη. Μετά ακολουθεί ο κλειστός στίβος. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι να προσπαθούμε όλοι να βάζουμε στόχους και να τους πετυχαίνουμε».

marathonios athinas marinakou