Μετά την ελληνογαλλική συμφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ.... απορρίπτει και την ελληνοαμερικανική

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Tools

Ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά είναι προφανές ότι έχει διαλέξει τον δρόμο της αυτοκαταστροφής, στάση που όταν υιοθετείται από κάποιον, δύσκολα αλλάζει. Για λόγους κατ’ αρχάς ψυχολογικούς.

Έτσι, έπειτα από την καταγγελία της ελληνογαλλικής συμφωνίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του οποίου ο αρχηγός εγκωμίαζε τον Τραμπ και πανηγύριζε για την παρουσία της αμερικανικής ναυαρχίδας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το 2018...., απορρίπτει και την ελληνοαμερικανική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται σε ανακοίνωση που μοιάζει να έχει βγει από τη ναφθαλίνη και το χρονοντούλαπο της δεκαετίας του ’70 και του ’80:

«Η ελληνοαμερικανική συμφωνία του κ. Μητσοτάκη ταιριάζει γάντι στο νέο του δόγμα, αυτό του προβλέψιμου συμμάχου και της “Ελλάδας-προκεχωρημένου δυτικού φυλακίου”, αλλά δεν ταιριάζει ανάμεσα σε δυο ισότιμους εταίρους και σε μια Ελλάδα με ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία».

Όσοι επιμένουν για τις δυνατότητες του κ. Τσίπρα να στραφεί στον πολιτικό ρεαλισμό, έχουν πολλές ευκαιρίες να το σκεφτούν…

 Άγγελος Κωβαίος, Reporter