Ισχυροί μετασεισμοί 3,7 και 4,5 Ρίχτερ στο Ηράκλειο. Ένας νεκρός μετά τα 5,8 Ρίχτερ. Αρχισαν ελέγχους στα κτήρια και στις υποδομές για να γίνει αποτίμηση των ζημιών  

Σύντομα Νέα HOT
Tools

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη, στο Αρκαλοχώρι, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, νεκρός ανασύρθηκε από την εκκλησία στο Αρκαλοχώρι ένας άντρας ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες αποκατάστασης του ναού του Προφήτη Ηλία.

Ο άτυχος εργάτης ανασύρθηκε από τα σωστικά συνεργεία της ΕΜΑΚ είχε καταπλακωθεί από τη στέγη που κατέρρευσε στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Ο εργάτης παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρεται σε νοσοκομείο.

Στο Αρκαλοχώρι γονείς ειδοποιήθηκαν να μεταβούν στα σχολεία για να πάρουν τα παιδιά τους.

Κλειστός είναι ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία, λόγω κατολίσθησης. Αυτοκίνητο καταπλακώθηκε, χωρίς να έχει σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός στους επιβαίνοντες.

Δέκα λεπτά αργότερα έγινε μετασεισμός 3,7 ρίχτερ με το ίδιο επίκεντρο και ακολούθησε μετασεισμός 4,5 ρίχτερ.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ ότι εκκενώθηκαν με ασφάλεια όλα τα σχολεία και έχουν καταγραφεί κάποιες ζημιές.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, Μανώλη Φραγκάκη, οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου είναι σημαντικές και αφορούν κτίσματα, ναούς αλλά και στύλους της ΔΕΗ 

Σώος απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

Kλιμάκιο των μηχανικών θα ξεκινήσει άμεσα ελέγχους στα κτήρια και στις υποδομές για να γίνει η αποτίμηση των ζημιών.

Παράλληλα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μαζί με τον Δήμο Μίνωα – Πεδιάδας θα δημιουργήσει συντονιστικό κέντρο για τη διευκόλυνση των διαδικασιών των αυτοψιών και την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό.

cretalive