Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης. Στους δρόμους ο κόσμος. Ζημιές στo Αρκαλοχώρι κ.α.  Kαθ. Λέκκας: Ήταν μεγαλύτερος από ότι περιμέναμε

Σύντομα Νέα HOT
Tools

Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης. Στους δρόμους ο κόσμος. Ζημιές στo Αρκαλοχώρι

Ισχυρός σεισμός 5,8 ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό το εστιακό βάθος είναι 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο εντοπίζεται 22 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Άρβης στο νομό Ηρακλείου. 

Η αυτόματη λύση προσδίοριζε αρχικά το μέγεθος στα 5,7 Ρίχτερ. 

Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός και σύμφωνα με μαρτυρίες είχε μεγάλη διάρκεια με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να βγει έντρομος στους δρόμους του Ηρακλείου.

seismos kriti spiti

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή υλικές ζημιές από τη δόνηση.

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ στο Ηράκλειο σημείωσε πως κουνήθηκαν πολύ τα κτίρια, ενώ ο σεισμός, όπως είπε, είχε και μεγάλη διάρκεια.
Ο κόσμος, έντρομος, έχει βγει στους δρόμους. 

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιές στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, βράχους που έπεσαν σε δρόμους, αλλά και κτίριο που έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από την ισχυρότατη δόνηση. Πέτρες έχουν πέσει στους δρόμους, τζάμια έχουν σπάσει... η εικόνα στην περιοχή σοκάρει...

seismos kriti dromos

Kαθ. Λέκκας: Ήταν μεγαλύτερος από ότι περιμέναμε

Έχουμε έναν σεισμό μεγαλύτερο από ότι περιμέναμε τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας και πρόσθεσε ότι δεν έχουμε μεγάλες ζημιές, ούτε καταρρεύσεις

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επικοινώνησα και με τον κ. υπουργό, τον κ. Στυλιανίδη και το παρακολουθούμε

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, ο σεισμός ήταν ισχυρός και έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί, ενώ είπε ότι ο κόσμος πρέπει να παραμείνει έξω από τα σπίτια, ιδίως σε όσα είναι παλιά.

Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι της Κρήτης από τον ισχυρό σεισμό, μιλούν για πρωτόγνωρο περιστατικό.

seismos kriti kosmos dromos