Για το EUROPA LEAGUE Ολυμπιακός – Slovan 3-0. Να δεις τι σου έχει για μετά.....

Ελλαδα
Tools

Όχι, να μην παρασυρθεί κανείς και θεωρήσει ότι αυτός θα είναι από εδώ και πέρα ο Ολυμπιακός. Λάθος. Αν είναι μόνο αυτός τότε προς τι οι μεταγραφές που έγιναν κι αυτές που πρόκειται να γίνουν; Οι ερυθρόλευκοι με την Σλόβαν είχαν ένταση και ρυθμό. Κινητήριος δύναμη για αυτά ήταν ανάμεσα στα άλλα η κατσάδα που έπεσε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

 

Και δεν είναι κολακευτικό για τους παίκτες να ανεβάζουν ρυθμούς επειδή τα άκουσαν από τον πρόεδρο. Την διαφορά σε σχέση με τη ρεβάνς κόντρα στην Λουντογκορετς έκανε κατά κύριο λόγο ο Γιαν Εμβιλά. Κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, ρύθμισε την κυκλοφορία και απείλησε ο ίδιος με μακρινά σουτ.

Είναι φανερό πως και φέτος ο Γάλλος θα αποτελεί καταλύτη για την εύρυθμη λειτουργία της ερυθρόλευκης μηχανής. Μαζί του ο Μαντί Καμάρα που έπαιξε με κέφι και έβαλε ένα πανέμορφο γκολ. Στην αμυνα το δίδυμο Σωκράτη Σισέ λειτούργησε υποδειγματικά. Ο πρώτος είχε τον έλεγχο λειτουργίας της αμυνας και ο δεύτερος τις αποτελεσματική επεμβάσεις όταν χρειάστηκε.

Θυμίζω ότι η Σλόβαν σούταρε για πρώτη φορά στο 84! Αυτό δείχνει το πως λειτούργησε η άμυνα και τι σιγουριά δημιουργούσε στους υπόλοιπους. Σιγουριά που επιβάλλεται να σημειώσουμε ότι ξεκινούσε κάτω από τα δοκάρια.

Κι αυτό όχι γιατί ο Τόμας Βατσλίκ πιστωθηκε κάποια σωτηρία επέμβαση. Κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε. Ο Τσέχος γκολκίπερ καθοδηγούσε διαρκώς την άμυνά του συνεννοούμενος συνέχεια με τον Σωκράτη. Ήταν όμως ο ίδιος που σε τρεις περιπτώσεις με πάσες ακριβείας από μακριά έβγαζε τους συμπαίκτες του σε επίκαιρες θέσεις ώστε να απειλήσουν άμεσα το αντίπαλο τέρμα. Έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός αυτού του είδους το παιχνίδι κι ο Βατσλίκ μπορεί να του το προσφέρει.

Ο Αγκιμπού Καμαρά δεν γράφει εύκολα στο μάτι. Βλέπεις δεν βοηθάει και σωματοδομή του. Είναι παίκτης για όλες τις δουλειές. Ακατάπαυστο τρέξιμο, βοήθεια σε κάθε συμπαίκτη του και διάθεση να παίξει γρήγορα ώστε να πιαστεί απροετοιμαστη η Σλοβάκικη άμυνα. Δουλειά που την έκανε με συνέπεια ο μικρός και του έδωσε πόντους για τη συνέχεια. Μας έκανε μάλιστα να αναρωτηθούμε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί μια εβδομάδα πριν στο Ράζγκραντ αν ο κόουτς είχε στην εντεκάδα τον Ακιμπου και τον Βατσλίκ…

Για να δημιουργήσει φάσεις και να φτάσει στο γκολ, ο Ολυμπιακός στηρίχτηκε και πάλι στο πρεσινγκ ψηλά. Σωστή και αποδοτική τακτική που δεν είναι πάντα εύκολο να φέρνει αποτελέσματα, ειδικά όταν ο αντίπαλος έχει… περίσσευμα ποιότητας που του επιτρέπει να ανταπεξερχεται στην πίεση και να πιέζει αυτός. Τότε χρειάζεται η ομάδα του Μάρτινς να έχει κι άλλα σχέδια ώστε να φτάσει στο γκολ και τη νίκη. Εδώ έρχονται να προστεθούν η ταχύτητα του Ονιεκούρου σε πρώτη φάση και η τα νίκη και διεισδυτικοτητα του Ρονι Λοπες σε δεύτερη. Οι δύο τους μπορούν να αλλάξουν την αγωνιστική ισχύ της νέας ομάδας τους με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν.

Σκεφτείτε παρακαλώ την εντεκάδα του Ολυμπιακού με Ονιεκούρου και Ρόνι Λόπες σε κατάσταση πλήρους αγωνιστικής ετοιμότητας. Είναι σίγουρο πως προπονητές και αντίπαλοι παίκτες είναι δυνατό να έρθουν σε απόγνωση μη ξέροντας ότι δεν μπορούν να προφυλαχτούν. Οι δύο τους έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε απόγνωση τις εγχώριες αμυνας που δεν θα ξέρουν από που να προφυλαχτουν. Ο Ολυμπιακός με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια του πρόσθεσε προσωπικότητα. Με τους δύο νέους εξτρέμ ταχύτητα και εκτελεστικότητα. Και η μεταγραφική ενίσχυση συνεχίζεται…

to10gr