H Γερμανία θέλει τη ρωσική συμμετοχή στη διάσωση της Κύπρου!

Κύπρος
Tools

cyprus satellite view

Ενδιαφέρουσα τροπή λαμβάνει η υπόθεση της επικείμενης διαπραγμάτευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Τρόικα, μετά από τη διαρροή Γερμανού αξιωματούχου, όπως καταγράφεται από τον ευρωπαϊκό ιστοχώρο «eurobserver».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η Γερμανία επιθυμεί τη συμμετοχή της Ρωσίας στο σχέδιο διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ερμηνεία που θα μπορούσε να δοθεί είναι ότι οι Γερμανοί έχουν διακρίνει την επιθυμία του Κρεμλίνου να ελέγξει τις οικονομικές δοσοληψίες των αποκαλούμενων ως «ολιγαρχών» που περνούν μέσω της νήσου, εκμεταλλευόμενοι το ειδικό φορολογικό καθεστώς.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ρωσία και προσωπικά ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν ζήτησαν πληροφορίες αναφορικά με τη δραστηριότητα Ρώσου επιχειρηματία, η κυπριακή κυβέρνηση... δεν μπόρεσε να του το αρνηθεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Bloomberg, ανέφερε ότι «η Ρωσία οφείλει να συνεισφέρει στη διάσωση της Κύπρου». Ίσως να αποτελεί έναν πιο «πολιτικώς ορθό» τρόπο για να φανεί η γερμανική επιθυμία ως... επιβληθείσα απαίτηση κι όχι ως ανάγκη να μην «προσβληθεί» από την Ευρωπαϊκή Ένωση η «αρκούδα», όπου ολιγάρχες της Ρωσίας κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος!

Ωστόσο, καλό θα ήταν να μην σπεύδουμε πριν ακούσουμε την άποψη του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου (IMF) επί του θέματος, δηλαδή των Ηνωμένων Πολιτειών...

dfpoint