Πτώσεις δένδρων σε Γλυφάδα & ΒΒΒ. Αλώβητο το Ελληνικό-Αργυρούπολη, χάριν των έγκαιρων δράσεων πρόληψης

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

ptosi dentroy glyfada

Συνεχής έντονη βροχή και ισχυρότατοι κατά ριπές άνεμοι που έπνεαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε Νότιους Δήμους της Αθήνας προκάλεσαν την πτώση πολλών μεγάλων δένδρων στον Δ. Β.Β.Β. αλλά, ιδιαίτερα, στον Δ. Γλυφάδας (οδ. Λαζαράκη, Δασκαρόλη, Πειραιώς & Βουλιαγμένης κ.α.)

Οι πτώσεις αυτών των υψηλών δένδρων προκάλεσαν στη Γλυφάδα μεγάλες ζημιές σε αυτοκίνητα, καλώδια της ΔΕΗ, αλλά, σε κάποιες περιπτώσεις, και σε σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγωνιώδεις μεταμεσονύχτιες κλήσεις για βοήθεια δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δ. Γλυφάδας, ενώ, αντίθετα, η Π.Υ. που κλήθηκε και αυτή κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την κοπή και απομάκρυνση των κορμών πεσμένων δένδρων που είχαν, εκτός των άλλων, αποκλείσει τους δρόμους.

Xωρίς ρεύμα έμεινε η Βούλα, η Βάρη και η Βάρκιζα. Τα προβλήματα που έφεραν τη διακοπή ρεύματος προκλήθηκαν από δέντρα που έπεσαν, λόγω ανέμων, πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ.

Εντελώς αντίθετη εικόνα είχαμε στον Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης, όπου δεν αναφέρθηκε μέχρι στιγμής ΚΑΝΕΝΑ παρόμοιο περιστατικό.

Τούτο, προφανώς, οφείλεται στον, από πλευράς της δημοτικής αρχής Ελληνικού – Αργυρούπολης, έγκαιρο προληπτικό σχεδιασμό, προγραμματισμό και ταχεία υλοποίηση από την Υπηρεσία Πρασίνου Προγράμματος κλαδέματος και καλλωπισμού των υψηλών δένδρων της περιοχής του δήμου, μια σημαντικότατη δράση στην οποία είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ, τα θετικά αποτελέσματα της οποίας είναι πλέον εμφανέστατα.

Σημειώνεται, ότι η Πολιτική Προστασία του Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης, η οποία έχει βραβευτεί για την οργάνωση και το έργο της, κλήθηκε να συνδράμει και αυτή το δύσκολο έργο της Π.Υ. για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών αυτών των έντονων καιρικών φαινομένων στους ανωτέρω όμορους Δήμους.

Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Μετά από πολλά χρόνια, κλάδεμα των επικίνδυνων σε ύψος δέντρων