Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΡΟΥΠΟΛΗΣ: Το ζεϊμπέκικο του Δημάρχου… που δεν σήκωνε λόγια

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Tools

KONST ZEIB4

Δευτέρα βράδι, 2 Ιουλίου, στο θαυμάσιο ανοιχτό θέατρο της Αργυρούπολης. Μια μοναδική μουσική βραδιά. Το μεγάλο αφιέρωμα του Δήμου στους αξέχαστους λαϊκούς βάρδους Βαμβακάρη και Μπιθικώτση έχει αρχίσει.

Ο κόσμος, σαν μια μεγάλη λαϊκή χορωδία τραγουδά, με το μαέστρο από τη σκηνή να τον ….. διευθύνει με την μπαγκέτα του! 

Ενθουσιασμένος ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, σηκώνεται να χορέψει το αξέχαστο τραγούδι «Του Βοτανικού ο Μάγκας».

KONST ZEIB2

Λένε πως το ζεϊμπέκικο είναι χορός μοναχικός, με οδύνη, με εσωτερικότητα. Εκείνος δε που τον χορεύει δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον, δεν τον νοιάζει αν τον κοιτούν, ή αν περιεργάζονται τις κινήσεις του. Δεν τον νοιάζει αν τσαλακώνεται, αν ιδρώνει…..

Ανοίγει τα χέρια του και ρίχνει τις στροφές του για να ανέβουν στην επιφάνεια αυτά που τον «τρώνε». Για πάρτη του καίγεται, για πάρτη του πονάει, για πάρτη του χορεύει. Συμπάσχει με τον στίχο, γι’ αυτό και επιλέγει το τραγούδι που θα χορέψει.

Με τις κινήσεις του εκφράζει, επίσης, τα αισθήματα και τα συναισθήματά του προς όλους. Ο,τι εκπέμπει με το χόρό του εισπράττεται από όλους, όσους τον παρακολουθούν! Χωρίς περιττά λόγια. Χωρίς επεξηγήσεις!

KONST ZEIB 1

Ο κόσμος ενθουσιασμένος τον ακολουθεί χειροκροτώντας ρυθμικά…. Μοναδικές στιγμές.

Μια δημότισσα, μεταξύ εκατοντάδων άλλων, γράφει χαρακτηριστικά σε μια προσωπική της ανάρτηση στο ίιντερνετ: «Τιμή μας και Καμάρι μας που σε έχουμε Δήμαρχο, γιατί είσαι το Καλύτερο Παιδί και γιατί το Ζεϊμπέκικο είναι χορός για λίγους ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΨΥΧΗ, ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΙΑ κι εσύ Δήμαρχε τα έχεις και τα τέσσερα

Αυτός ο χορός, σε αυτό το μοναδικό κλίμα, δεν σήκωνε άλλα λόγια

παρατηρητης