Πολύμηνη καταδίκη Κορτζίδη για συκοφαντική δυσφήμηση του Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

kortzidis

Πριν λίγο βγήκε η απόφαση του Τριμελούς Πλημελιοδικείου της Αθήνας το οποίο, μετά από πολύωρη και εξαντλητική διαδικασία και εξέταση πλήθους μαρτύρων, καταδίκασε τον πρ. δήμαρχο Χρ. Κορτζίδη και το δημοτικό του σύμβουλο Τ. Κοροβέση σε 14μηνη φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου εκ μέρους τους, του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός, ότι στο δικαστήριο παρουσιάσθηκε ως μάρτυρας .... υπεράσπισης του κ. Κορτζίδη, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γ. Παπανικολάου!!!

Ομως, πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Παπανικολάου έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη για συκοφαντικά δημοσιεύματα, κατά την άποψή του όμως το συγκεκριμένο του κ. Κορτζίδη....δεν ήταν άξιο προσφυγής!!

Το δικαστήριο εκτός της φυλάκισης των 14 μηνών επέβαλε στους κατηγορούμενους να δημοσιεύσουν την απόφαση του δικαστηρίου με δικά τους έξοδα στον ημερήσιο τύπο.

Οι κατηγορούμενοι, άσκησαν έφεση και αφέθησαν ελεύθεροι.

Σημειώνεται ότι στις 28 Σεπτεμβρίου θα εκδικαστεί και η αγωγή του Δημάρχου για το ίδο θέμα, με την οποία ζητά αποζημίωση από τους εναγομένους κλπ ως μέσο εκτελέσεως της απόφασης του δικαστηρίου.

Δήμαρχος Ελληνικού–Αργυρούπολης: «Ξεπεράσατε κάθε όριο κ. Κορτζίδη. Το λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη. Σας περιμένουμε"