Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα

Κόσμος
Tools

bartzokas

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα. Η διοίκηση των Καταλανών και ο Έλληνας τεχνικός έδωσαν τα χέρια για συνεργασία 2+1 χρόνων, ο 51 ετών προπονητής υπέγραψε το συμβόλαιό του και η πρόσληψή του ανακοινώθηκε από τους «μπλαουγκράνα». 

Ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε τίτλο Euroleague (2013, Ολυμπιακός) αντικαθιστά τον Τσάβι Πασκουάλ, με τον τελευταίο να αποχωρεί μετά από 9 χρόνια. 

Ο Μπαρτζώκας εξαργύρωσε την εκπληκτική σεζόν της Λοκομοτίβ Κουμπάν, την οποία οδήγησε φέτος στο φάιναλ φορ της Euroleague στο Βερολίνο. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που οι «μπλαουγκράνα» εμπιστεύονται σε Έλληνα την τεχνική καθοδήγηση του συλλόγου, ενώ ο Μπαρτζώκας έγινε και ο δεύτερος Έλληνας προπονητής σε ισπανικό σύλλογο, μετά τον Φώτη Κατσικάρη (Βαλένθια, Μπιλμπάο).

O Ναβάρο για Μπαρτζώκα

Για την αλλαγή που υπάρχει στην άκρη του πάγκου ρωτήθηκε ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος αυτή την περίοδο συμμετέχει στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας της Ισπανίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τι είπε ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα;

"Έμαθα από τον Τύπο για την πρόσληψη του Γιώργου Μπαρτζώκα κι η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ καλή άποψη για εκείνον", σχολίασε χαρακτηριστικά πριν προσθέσει ότι "δίχως αμφιβολία, υπάρχει μεγάλη αλλαγή στην ομάδα, όπως επίσης θα συμβούν σε επίπεδο ρόστερ. Θα δούμε τι ομάδα θα δημιουργηθεί τη νέα χρονιά. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίζουμε, γιατί απέχουμε δύο χρόνια από τους τίτλους".

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ