Γιατί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ «μισούν» τόσο την Αθηναϊκή Ριβιέρα

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

paraliako aylia eikona

Η κυβέρνηση - μέσω κάποιων υπουργών της που σιγοντάρονται από διάφορες "τοπάρχες" του ΣΥΡΙΖΑ, εχθρών των επενδύσεων - κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, η περίφημη «Ελληνική Ριβιέρα» να μείνει στα χαρτιά.

Ένα εμβληματικό για την Αθήνα έργο, η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και η αξιοποίηση ενός παραλιακού μετώπου που θα φθάνει τα 45 χλμ, αυτό που πολλοί αποκαλούν «Ελληνική Ριβιέρα», όχι μόνο κινδυνεύει να παραπεμφθεί στις Ελληνικές Καλένδες αλλά η κυβέρνηση με αποφάσεις υπουργών της της δείχνει να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να το αποτρέψει.

Η παραχώρηση αυτή, είναι μια  ευθεία επίθεση στη μακροχρόνια  προσπάθεια για την ανάπλαση της παραλιακής μας ζώνης.

Μετά την απόφαση να γίνει το Ελληνικόένα απέραντο hotspot (το μεγαλύτερο στη χώρα αν εξαιρέσει κανείς το camp της Ειδομένης), την πρόθεση της τότε Αναπληρώτριας υπουργού ΟικονομικώνΝάντια Βαλαβάνη να μετατρέψει σε χωματερή δώδεκα στρέμματα εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου ήρθε η απόφαση - τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης να παραχωρηθεί για 20 χρόνια η χρήση των Ολυμπιακών ακινήτων που βρίσκονται στη ζώνη Α2 του Ολυμπιακού Πόλου του Φαληρικού Όρμου (εγκαταστάσεις Beach Volley) προκειμένου να μετατραπούν σε....αίθουσες διεξαγωγής μεγάλων δικών, όπως αυτή των μελών της Χρυσής Αυγής.

Άμεσα ο Δήμος Καλλιθέας και ο δήμαρχος Δημήτριος Κάρναβος αντέδρασαν χαρακτηρίζοντας «πραξικόπημα» την απόφαση η οποία ελήφθη χωρίς καμία συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στη  ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται ότι «Η παραχώρηση αυτή, είναι μια  ευθεία επίθεση στη μακροχρόνια  προσπάθεια για την ανάπλαση της παραλιακής μας ζώνης. Υπονομεύει κάθε σχέδιο ανάπτυξης, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θέτει ένα μεγάλο εμπόδιο στην ανάπτυξη του λεκανοπεδίου» και καλείται η κυβέρνηση «να πάρει πίσω την τροπολογία».

Βολές Μητσοτάκη στη Βουλή 

Χθες το βράδυ στη Βουλή στη συζήτηση για το ασφαλιστικό ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα υποστηρίζοντας:

«Θέλω να αναφέρω ένα μικρό μόνο πρόσφατο παράδειγμα για το πως αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση την έννοια της ανάπτυξης. Μόλις προχθές, ο αναρμόδιος Υπουργός έκανε δεκτή τροπολογία, με την οποία τμήμα της έκτασης του παράκτιου μετώπου στο Φαληρικό όρμο παραχωρείται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την ανέγερση υποστηρικτικών κτηρίων.

Αντί να αξιοποιήσουμε την έκταση ως μια φυσική συνέχεια του πάρκου του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, εσείς θέλετε να την παραχωρήσετε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Όταν μάλιστα έχουν γίνει οι σχετικές μελέτες και η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει πόρους».

«Το κόσμημα της Αθήνας», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης «ένας χώρος που θα πρέπει να αποτελεί την αφετηρία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα φιλοξενεί κλούβες των ΜΑΤ».

Ανάλογη αντίδραση είχε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος δήλωσε ότι «η παραχώρηση κτιριακής υποδομής της παραλιακής ζώνης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν θα περάσει».

Μιλώντας στον Βήμα FM ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως  η τροπολογία με την οποία παραχωρείται μέρος των κτιριακών υποδομών στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Beach Volley απέναντι από το καταπληκτικό έργο της δωρεάς Νιάρχου ανατρέπει το όνειρο η Αθήνα να αποκτήσει το ενιαίο παραλιακό μέτωπο και έναν πνεύμονα πρασίνου.

«Οι μεγάλες δίκες έχουν πολλούς μάρτυρες, κατηγορούμενους, κοινό, αστυνομία θα μπορούσε η κυβέρνηση να δώσει στον υπουργό Δικαιοσύνης έναν άλλο χώρο».

«Θα περάσει πάνω από το πτώμα μας» τόνισε συμπληρώνοντας ότι είναι πλήρως συσπειρωμένοι και οι πέντε δήμαρχοι της περιοχής και η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να κάνει πίσω.

Επί του παρόντος πάντως το μόνο που φυτρώνει στον παρατημένο από χρόνια Φαληρικό Όρμο είναι... τα μπάζα και σκηνές τσιγγάνων!!

thetoc.