Μεγάλη επιτυχία του «BLUE MONEY SHOW 2016» στη Β.Β.Β.- Παραινέσεις Χατζηδάκη σε Κωνσταντάτο

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

bluemoneyshow 1

Υπο την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Οικονομίας, του Υπουργίου Ανάπτυξης και Τουρισμού και του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, με κεντρικό συνδιοργανωτή τον Δήμο ΒΒΒ (Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης), με πολύτιμο κεντρικό στρατηγικό υποστηρικτή το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, την fedHATTA και κεντρικούς χορηγούς την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και τον ΕΟΤ, πράγματαoποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, από  22-24 Απριλίου.  στον Αστέρα της Βουλιαγμένης WESTIN το «BLUE MONEY SHOW 2016».

Στόχοι της σημαντικής αυτής διοργάνωσης ήταν

•  Ηανάδειξητηςσημασίαςτωνεπενδύσεωνκαιτηςανάγκηςεπιτάχυνσήςτους, σεμιαπεριοχήόπωςαυτήτουΠαράκτιουΜετώπου, πουκατεξοχήναποτελείπόλοεπενδύσεωνκαιανάπτυξης, σεμιαπερίοδοπουηχώραμαςέχειαπόλυτη ανάγκη την αντιστροφή του οικονομικού-επιχειρηματικού κλίματος.

• Η επισήμανση των πρακτικών-διαδικαστικών θεμάτων που συνδέονται με τις επενδύσεις στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα» και των τρόπων επίλυσής τους.

• Η κατάθεση χρήσιμων σκέψεων και προτάσεων από πλευράς των άμεσα ενδιαφερομένων.Διοργάνωση - Συνεργαζόμενοι - Συμμετέχοντεςφορείς

Προσκεκλημένοι ήταν 40 διακεκριμένοιομιλητέςαπότηνΤοπικήκαιΠεριφερειακή Αυτοδιοίκηση , τους κλάδους του real-estate, του τουρισμού , του μελετητικού κλάδου, χρηματοοικονομικών οργανισμών, της Εταιρείας Ακινήτων ETAΔ , του ΤΑΙΠΕΔ, εκπρόσωποι επενδυτών, επιχειρηματικών και ακαδημαϊκών φορέων, του Ιδρύματος Νιάρχου καθώς επίσης εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και αρμόδια στελέχη των υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού , Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολιτικών κομμάτων κα.

Την εκδήλωση που παρακολούθησαν περίπου 600 άτομα χαιρέτησαν η κα Ελενα Κουντουρά, Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, ο κ. ΓρηγόρηςΚωνσταντέλλος, ΔήμαρχοςΒάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης, ο κ. Διονύσιος Χατζηδάκης, Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, Δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης, ο κ. Γιώργος Παπανικολάου, Δήμαρχος Γλυφάδας, ο κ. Γιώργος Στασινός, πρόεδρος ΤΕΕ, κ. Γιώργος Φράγκου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής ΝΔ, πρώην Υπουργός Τουρισμού, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπατάραξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ.α.

Μεταξύ των άλλων, οιπρωτοβουλίεςτης ΕΤΑΔ και τουΤΑΙΠΕΔ για την πολεοδομική ωρίμανσητων ακινήτων και τηνχάραξη της στρατηγικής ανάπτυξης του Παράκτιου Μετώπου από το ΣΕΦ μέχρι το ΣούνιοΗυλοποίησηενόςνέου «master plan» γιατηνπεριοχήμε πλήρη σεβασμόστοπεριβάλλον, ταυτόχροναόμως με φιλόδοξο αναπτυξιακό χαρακτήρα, ώστε η «Αθηναϊκή Ριβιέρα» με το ήπιο κλίμα, το αττικό φως και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα να καταστεί ένα μοναδικό διεθνές σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα.

"Γιάννη κάνεις κατάθεση ψυχής και θα φτάσεις ψηλά, αρκεί να μη γονατίσεις"!

konstantatos xatzidakis forum

Οπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του το vimaonline.gr, μ' αυτή τη φράση ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης απευθύνθηκε στο συνάδελφό του δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο, στα πλαίσια της συζήτησης για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις του "Blue money Show" που διεξήχθη στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Οι παραινέσεις του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου προς τον Γιάννη Κωνσταντάτο έγιναν στο πλαίσιο της συζήτησης για την επένδυση του Ελληνικού, υπέρμαχος της οποίας είναι ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης. Είναι γνωστό πως γι' αυτή την ξεκάθαρη στάση του απέναντι στο επενδυτικό σχέδιο του Ελληνικού λοιδωρείται καθημερινά από μία συγκεκριμένη "παρέα", επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης και κάποιες συλλογικότητες, με οπαδούς μετρημένους στα δάχτυλα.

Παρά το γεγονός ότι αυτή η "παρέα" εκπροσωπεί ένα ελάχιστο ποσοστό στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης επιδίδεται σε ένα λυσσαλέο αγώνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αλλού κατά του δημάρχου και κατά της επένδυσης.

Ο Διονύσης Χατζηδάκης εκλεγμένος δήμαρχος στην πόλη του για τέσσερις τετραετίες, αναγνωρισμένος από την κοινή γνώμη και βραβευμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένας από τους καλύτερους δημάρχους, παρότρυνε τον Γιάννη Κωνσταντάτο να συνεχίσει τον αγώνα του και να κινηθεί με βάση το συμφέρον της πόλης του, ζητώντας και παίρνοντας αντισταθμιστικά οφέλη.

"Μου θυμίζεις εμένα, την περίοδο που πρωτοβγήκα δήμαρχος και ήμουν μόνος εναντίον όλων" είπε αναφερόμενος και στη Μαρίνα του Φλοίσβου, που κοσμεί πραγματικά σήμερα το παραλιακό μέτωπο του δήμου του, και που πολεμήθηκε το ίδιο, από ανθρώπους που θεωρούσαν την επένδυση, περίπου ως περιβαλλοντικό και κοινωνικό έγκλημα.

Ο Διονύσης Χατζηδάκης θύμισε σ' αυτούς που σήμερα κουνούν το δάχτυλο, και συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο για την επένδυση στο Ελληνικό, ότι όταν θεωρούσε ότι έπρεπε να αγωνιστεί γιατί ένα έργο δεν ήταν καλό για την πόλη του (το Τραμ) το έκανε με συνέπεια να οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Ζήτησε δε να μην επικαλούνται κάποιες εφημερίδες κι αυτά που γράφουν, γιατί πολλά από τα σημερινά κακά που βασανίζουν τον τόπο οφείλονται σε ανθρώπους της ενημέρωσης που βρίσκονται σε pay roll και γράφουν ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Αναφερόμενος στη θητεία του στην εταιρεία του Δημοσίου "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο" και το πολύ σημαντικό έργο που έγινε με την καταγραφή της δημόσιας περιουσίας, θύμισε πως και τότε κάποιοι από τους σημερινούς κυβερνώντες, ανάμεσά τους και ο σημερινός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, φώναζαν πως η "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο" θα ξεπουλήσει την Ελλάδα.

"Σήμερα ο κ. Πιτσιόρλας, ως πρόεδρος πλέον του ΤΑΙΠΕΔ προχωρά στην πώληση δημόσιας περιουσίας όπως π.χ. ο Αστέρας της Βουλιαγμένης" είπε. "Όταν του θυμίζω την τότε στάση του, παραδέχεται ότι σήμερα προσγειώθηκαν στο ρεαλισμό" τόνισε ο Διονύσης Χατζηδάκης, για να καταλήξει πως, σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται ρεαλισμό για να προχωρήσει μπροστά.

O κ. Χρ. Κορτζίδης με τους διαμαρτυρόμενούς τους κατά των επενδύσεων μπρόστα στην είσοδο του ξενοδεοχείου