Αραιή η διαδήλωση στο Σύνταγμα

Ελλάδα
Tools

syntagma sygantrosi

Λίγος κόσμος μαζεύτηκε τελικά χθές στο Σύνταγμα για να στηρίξει την κυβερνητική διαπραγμάτευση, παρά τις προσδοκίες που είχε η κυβέρνηση για μια πολύ εντονότερη λαική παρέμβαση.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι υπουργοί Βούτσης και Σκουρλέτης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσσος Κορωνάκης και δεκάδες βουλευτές του κυβρνώντος κόμματος.

Όμως η σγκέντρωση δεν είχε παλμό και οι προσδοκίες της κυβέρνησης για ισχυρή λαική στήριξη δεν επαληθεύτηκαν. Επεκράτησαν συνθήματα κατά της Μέρκελ και των πιστωτών.

Σήμερα οργανώνεται άλλο συλαλλητήριο, με κεντρικό σύνθημα "Μένουμε Ευρώπη" που αποσκοπεί να πιέσει την κυβέρνηση να συμφωνήσει με τους εταίρους για να παραμείνει η Ελλάδα στην ΟΝΕ.

Ανακοίωση ΣΥΡΙΖΑ

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, όσοι και όσες συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, δίνουν μήνυμα αντίστασης στους εκβιασμούς και στην καλλιέργεια φόβου, δείχνοντας έμπρακτα ότι κανείς δεν μπορεί να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού να αποφασίζει για το μέλλον του.

Η στήριξη από την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι το πιο ισχυρό όπλο στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η κυβέρνηση.

Αντίστοιχες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τρίπολη, την Κόρινθο, την Καλαμάτα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

reporter