To Αστρολογικό στίγμα της εποχής μας

Σύντομα Νέα HOT
Tools

zodiaka

Η εποχή που δοκιμάζει το ένστικτο της επιβίωσης.

Ο νους και η ψυχή του ανθρώπου επιστρατεύονται. Η μεταξύ τους ισορροπία κρίνεται απαραίτητη.

Το 2013 είναι μια χρονιά που θα συμβούν πολλές αλλαγές. Επίσης είναι μια χρονική περίοδος,  συνέχεια των προηγούμενων δύο ετών που αναγκάζει τους ανθρώπους να αναθεωρήσουν τη στάση τους απέναντι στη ζωή, στη διαχείριση των χρημάτων τους και στην κάλυψη των αναγκών τους.


Μετά την παραμονή του Κρόνου στο Ζυγό που διατάραξε τις ανθρώπινες σχέσεις και χρεοκόπησε τα περισσότερα πολιτικά συστήματα, η εγκατάσταση του στο Σκορπιό από τον περασμένο Οκτώβριο και η παραμονή του εκεί για δυόμιση χρόνια, θα δοκιμάσει μέχρι τον έσχατο βαθμό την ανθρώπινη ψυχική και βιολογική αντοχή.


Πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει η επιβίωση, στην εποχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, και πόσο εύστοχα μπορεί να βρει κανείς ένα νέο τρόπο ζωής ή ένα νέο αντικείμενο εργασίας για να συνεχίσει την πορεία του τη στιγμή που τα προηγούμενα καταρρίφθηκαν ή ισοπεδώθηκαν από τις συνέπειες της κρίσης.

Με δυο λόγια ο Κρόνος στο Σκορπιό, δείχνει ότι μπήκαμε στο κρισιμότερο στάδιο του πειράματος ή της πιο δύσκολης φάσης της περιβόητης κρίσης η οποία ξεκίνησε την Άνοιξη του 2010 και οξύνθηκε πολύ από το 2012.

Από αστρολογικής πλευράς, το ενδιαφέρον σαν  φαινόμενο είναι ότι ο Κρόνος είναι στο σπίτι του Πλούτωνα, το Σκορπιό, ο Πλούτωνας βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2008 στο σπίτι του Κρόνου στον Αιγόκερω. Αυτό το ονομάζουμε στον τομέα των αστρολογικών όψεων «αμοιβαία υποδοχή» και έχει τη φύση της συνόδου.

Ο Κρόνος στο Σκορπιό κάθε 30 χρόνια που βρίσκεται εκεί, επιβάλλει σκληρά προγράμματα και σκοπιμότητες από πλευράς κοινωνικού κατεστημένου και καταπιέζει τον ανθρώπινο συναισθηματισμό. Φέρνει γεγονότα που εμποδίζουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν επιτυχώς τα προβλήματα διαβίωσης ή επιβίωσης, δε βρίσκουν τις ρίζες των προβλημάτων αυτών ούτε μπορούν να απαλλαγούν εύκολα από αυτά.

Όταν ο Κρόνος περνά από το Σκορπιό, βγάζει προς τα έξω την εικόνα της διαταραγμένης ανθρώπινης ψυχής. Εμποδίζει την εσωτερική γαλήνη λόγω των εξωτερικών δυσκολιών και ορίζει την εποχή όπου το σύστημα επιβάλει στον άνθρωπο πράγματα που δε διάλεξε μόνος του. Οι άνθρωποι στην μεγαλύτερη του πλειονότητα όταν ο Κρόνος περνά από το Σκορπιό νιώθουν μόνοι και αδύναμοι. Από την άλλη, ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω δείχνει τη σκληρότητα του συστήματος στις ανθρώπινες κοινωνίες και αποκαλύπτει το τρίτο και πιο απάνθρωπο μέρος του σεναρίου της παγκοσμιοποίησης. Ο Πλούτωνας στην αστρολογία εκπροσωπεί την εσωτερική αλήθεια του ανθρώπου που πολλές φορές δεν την συνειδητοποιεί γιατί δεν την υποπτεύεται.


Επηρεάζει το κέντρο ενός παντοδύναμου μηχανισμού που μπορεί να τον σώσει ή να τον εξαφανίζει. Για αυτό και τονίζω πως εδώ και δυο χρόνια που η επιρροή του είναι πολύ τονισμένη λόγω της γωνίας που σχηματίζει με τον Ουρανό από τον Κριό, δίνει την ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους να δείξουν με ποιο τρόπο μπορούν να επιβιώσουν ή με ποιο τρόπο να οδηγηθούν στο θάνατο, κυριολεκτικά ή μεταφορικά.

Επομένως, αυτή η διετία, από το φθινόπωρο του 2012 μέχρι το τέλος του 2014 με επίκεντρο το 2013, ή κανείς έχει την επινοητικότητα να βρει τρόπους να διαφύγει και να επιβιώσει αν όχι να σωθεί ολοκληρωτικά, ή αφήνεται παθητικά σε ένα κατρακύλισμα που τον οδηγεί τελεσίδικα σε μια άβυσσο.

Βέβαια στην περίπτωση αυτή έχουμε μια όψη εξαγώνου που δείχνει να λειτουργούν οι μηχανισμοί της επιβίωσης άλλοτε με την επιστράτευση του ψυχισμού και άλλοτε με την επιστράτευση του μυαλού. Εδώ θα παίξει ρόλο και ό παράγοντας της τύχης. Ωστόσο το πέρασμα του 2013, το οποίο σημαίνει αναδιανομή του χρήματος και της εξουσίας, έσχατη δοκιμασία οικονομική και ψυχική, ελιγμός και πολλές θυσίες ταυτόχρονα, αλλά επίσης σημαντικό ρόλο θα παίξει η ψυχραιμία και το θάρρος το ψυχικό. Είναι μια περίοδος όπου το ίδιο το σύστημα επιβάλει στην ανθρωπότητα να εκτελέσει και τους δώδεκα άθλους του Ηρακλή. Οι επιπτώσεις πάντως αυτής της αμοιβαίας υποδοχής είναι δυσάρεστες και αναπόφευκτες. Όσοι δε καταφέρουν να επιβιώσουν, ψυχικά, επαγγελματική ή οικονομικά, είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουν στο παιχνίδι του γίγνεσθαι αργότερα. Η πιο δύσκολη φάση ξεκίνησε μετά τον Οκτώβριο του 2012 εκτείνεται μέχρι το Μάιο του 2013 και έχει και μια δεύτερη κούρσα από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι τον Απρίλιο του 2014. Αν ο Κρόνος τεθεί στην υπηρεσία του Πλούτωνα που σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι μπορέσουν να βρουν ένα κατάλληλο περιβάλλον και δώσουν μορφή στην έκφραση τους  τα αποτελέσματα θα είναι μεγάλα. Η ιδέα της προσφοράς στην ανθρωπότητα χωρίς να υπολογίζει κανείς τη θυσία που πολλές φορές συνεπάγεται, είναι το μήνυμα της καλής όψης αυτού του συνδυασμού. Σε μια εποχή κατάρρευσης του υλικού κόσμου, η επιστήμη, η φιλοσοφία και η τέχνη είναι οι μόνοι χώροι που μπαίνοντας κανείς μπορεί να σωθεί από τη συνέπεια της κατάρρευσης και της εκμηδένισης. Ας δούμε πως επηρεάζεται κάθε ζώδιο.


Οι Κριοί, θα πρέπει να προσέξουν την οικονομική διαχείριση και την υπεράσπιση της καριέρας τους και γενικότερα να βρουν τρόπο να επιβιώσει η δουλειά τους.

Οι Ταύροι, θα πρέπει να προσέξουν τις σχέσεις και τις συναλλαγές τους σε σχέση με τις ανάγκες και τους σκοπούς που έχουν βάλει. Η σωστή προσαρμογή αυτών των δυο τομέων θα δώσει τη σωστή επιρροή αυτής της πολύ διφορούμενης πλανητικής κατάστασης.

Οι Δίδυμοι, θα κάνουν θυσίες στον εργασιακό χώρο και θα αναγκαστούν να κάνουν περικοπές στον οικονομικό τομέα. Η επιβίωση τους θα κριθεί από την αφαίρεση των περιττών και τη υιοθέτηση μιας πιο λιτής σε έξοδα ζωής και εργασίας.

Οι Καρκίνοι, θα πρέπει να βάλουν ένα φρένο στη δημιουργική δραστηριότητα που κοστίζει ή στις ανάγκες των ανθρώπων που συμβιώνουν μαζί τους. Ο σωστός καταμερισμός συναισθήματος και χρήματος αποτελεί ένα σωσίβιο στοιχείο που τους προφυλάσσει από ένα οικονομικό ναυάγιο. Οι Λέοντες, θα πρέπει να προσέξουν τη σχέση με το στενό περιβάλλον και πόσο η στέγη και η συντήρηση της ακίνητης περιουσίας μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος της συντήρησης της δουλειάς τους. Σε αυτούς αρμόζει η φράση «τα σπίτια κατέστρεψαν καριέρες». Θα πρέπει να αφαιρέσουν έξοδα που δημιουργεί η κατοικία και η οικογένεια και να υποστηρίξουν περισσότερο την επιβίωση της δουλειάς τους. Οι Παρθένοι, θα πρέπει να αξιοποιόσουν τα εκφραστικά τους μέσα προκειμένου να συντηρήσουν τα ταλέντα τους ενώ οτιδήποτε του δοθεί να το χειριστούν έξυπνα και να προσαρμοστούν στους κανόνες του συστήματος για να επιβιώσουν.

Οι Ζυγοί, πρέπει να περιορίσουν πολύ τα έξοδα τους και να υιοθετήσουν ένα νέο τρόπο ζωής κλείνοντας εκκρεμότητες που μπορεί να γίνουν αιτία να χάσουν περιουσιακά τους στοιχεία στο μέλλον. Οι Σκορπιοί, θα δώσουν άθλους ψυχής και αντίληψης. Η αλλαγή της νοοτροπίας, των συνηθειών, η ανάπτυξη νέων συνεργασιών και η έξυπνη διαβίωση τους θα τους βοηθήσει να επιβιώσουν οικονομικά αλλά και ψυχολογικά. Στην περίπτωση τους θα λειτουργήσει το ένστικτο της επιβίωσης που διαθέτουν. Οι Τοξότες, θα διαταραχθούν πολύ ψυχολογικά και θα παρασυρθούν από το στενό περιβάλλον για να γίνουν εκμεταλλεύσιμοι οικονομικά. Εδώ θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα. Αν αποφύγουν μια τέτοια εκδοχή θα καταφέρουν και να σωθούν και να προχωρήσουν. Επίσης, θα πρέπει να βρουν νέους τρόπους δράσης, οι οποίοι να καλύπτουν τις βασικές τους οικονομικές ανάγκες.

Οι Αιγόκεροι, πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά πράγματα και να προσέξουν την εμμονή τους σε κάποιες ιδέες, οι οποίες τους παρασύρουν σε μια οικονομική καταστροφή ή σε μια κοινωνική απομόνωση. Οι Υδροχόοι, πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη συντήρηση της δουλειάς τους ή να επινοήσουν κάτι καινούργιο για την  δικονομική τους επιβίωση. Πρέπει να κάνουν βαθιές τομές στις συνήθεις τους απομακρύνοντας εκείνες που κόστιζαν πολλά χρήματα. Οι Ιχθύες, είναι οι λιγότερο εκτεθειμένοι και οι περισσότερο προνοητικοί στη διαβίωση και στην προσαρμογή του κλίματος. Για αυτούς λειτουργεί ο από μηχανής θεός. Το ένστικτο που διαθέτουν και το οποίο τους βοηθά να απομακρύνονται από επικίνδυνες παγίδες. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξουν το πώς διαχειρίζονται τα χρήματα και να εφεύρουν ένα τρόπο που να τους συντηρεί σε ένα κόσμο που τα πράγματα ακριβαίνουν και το εισόδημα περιορίζεται.

Κ. Λεφάκης