eponymoi pazl

Πολλά άλλα γνωστά ονόματα από τον καλλιτεχνικό χώρο παίρνουν θέση για το επικείμενο δημψήφισμα.

Ποιοι υποστηρίζουν την απόφαση του πρωθυπουργού και ποιοι την καταδικάζουν;

vardis sx

zarifi sx

sroiter sx

papoutsaki sx

lazpoulos sx

smaiou sx

iliaki sxol

liagas sx

bouliagm gamos1

Παραμυθένιο γάμο που θύμιζε σκηνικό του Χόλυγουντ έκαναν στον αστέρα της Βουλιαγμένης ο Λεωνίδας Φωτεινόπουλος και η Ταμάρα Ζειν (με καταγωγή από το Λίβανο και γονείς τους ιδιοκτήτες της ναυτιλιακής Naftomar) που κόστισε περίπου 5.000.000 ευρώ.

Οι προσκεκλημένοι ήταν περίπου 500, ανάμεσά τους και πολλοί γόνοι εφοπλιστικών οικογενειών της Ελλάδας, αλλά και πολιτικοί. Και οι ετοιμασίες είχαν ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες.
vouliagm gamo2
 
Από την Παρασκευή ξεκίνησε το τριήμερο γαμήλιο γλέντι με ένα φαντασμαγορικό show στη Λίμνη Βουλιαγμένης, για να καταλήξει την Κυριακή σε ένα after wedding party σε γνωστό κλάμπ των Αθηνών. Και το κόστος του γάμου άγγιξε τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, αφού μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο διάσημος τραγουδιστής Τζέισον Ντερούλο, αλλά και ο dj Μικέλε.
 
Εντυπωσιακή η νύφη εμφανίστηκε με ένα λευκό νυφικό και πέπλο που είχε κεντημένα χιλιάδες στρας και ζιργκόν και έμοιαζε με πριγκίπισσα από τις “Χίλιες και μία νύχτες”.
 
Ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους ήταν οι οικογένειες Λαιμού, Βαφειά, Λάτση, Λαλαούνη, Γουρδομιχάλη, Κορωνιού, Βαρδινογιάννη, Λεβεντάκη, Φράγκου, Τσάκου, Ορφανίδη και Μαρτίνου, αλλά και πολιτικοί όπως ο Αντώνης Σαμαράς, η Έυα Καϊλή και πολλοί Λιβανέζοι επιχειρηματίες και πολλοί φίλοι του ζευγαριού, απόλαυσαν μια ελληνική βραδιά.
 
Αυτ'ά όλα στην ΕΛλα΄δα της κρίσης....
 
bouliagm gamo3
 
 
 
 
 
 

mortzos

«Κι ενώ ταξίδευε να συναντήσει τις ψυχές που τόσο είχε αγαπήσει στη ζωή του, τον Πλάτωνα , τον Σωκράτη, τον Αριστοτέλη, τον Πυθαγόρα, τον Κουν ένα μαγικό χέρι το χέρι του Θεού του δικού του Θεού που κουβαλάει μέσα του τον γύρισε πίσω. «Θα ζήσεις» του είπε . Μετά από ένα μήνα στην εντατική ο Δάσκαλός μου Γιάννης Μόρτζος έδωσε τη μάχη του και νίκησε! Συγκινητική η ανταπόκριση των θεατών, που καθημερινά αγωνιούσαν, έκλαιγαν και προσεύχονταν έξω από την εντατική για έναν από τους τελευταιους εναπομείναντες πρωταγωνιστές του Κουν».

Με τα παραπάνω συγκινητικά λόγια η ηθοποιός Γιούλη Ζήκου κοινοποίησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook την επιστροφή στην ζωή του λατρεμένου της συζύγου, Γιάννη Μόρτζου. Ο δημοφιλής ηθοποιός που απεχθάνεται όσο τίποτε άλλο το... ποδόσφαιρο το κουτσομπολιό και τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται μόνο για την πάρτη τους, κέρδισε τελικά την μάχη με τον θάνατο εισπράττοντας το μεγαλύτερο και σημαντικότερο χειροκρότημα της ζωής του...

Η «εγχείρηση ρουτίνας» που μετατράπηκε σε παιχνίδι θανάτου

Ήταν πριν από περίπου ένα μήνα όταν ο μεγάλος ηθοποιός του θεάτρου εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο των νοτίων προαστίων για μια εγχείρηση ρουτίνας by pass για να καταλήξει διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Δίπλα του, βρισκόταν νυχθημερόν η σύζυγός του και γνωστή ηθοποιός Γιούλη Ζήκου, ελπίζοντας μόνο σε ένα θαύμα.

Το γεγονός είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο ενώ άτομο από το στενό του φιλικό περιβάλλον είχε δηλώσει: «Ο Γιάννης δεν είχε κάποιο εμφανές πρόβλημα με την καρδιά του, απλώς σε μια καρδιολογική εξέταση του βρήκαν μια αρτηρία φραγμένη και του συνέστησαν προληπτικά να κάνει την απαραίτητη χειρουργική διαδικασία του by pass. Μάλιστα τον διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται για μια επέμβαση ρουτίνας και πως η νοσηλεία του θα διαρκούσε μόνο λίγες μέρες.

Ομως εδώ και δεκαεπτά μέρες που έχει βγει από το χειρουργείο είναι σαν ζωντανός-νεκρός, αφού βρίσκεται στον αναπνευστήρα, σε μηχανική υποστήριξη και δεν επικοινωνεί καν με το περιβάλλον Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη, απλώς μετά την επέμβαση δεν επανήλθε ο οργανισμός του στα φυσιολογικά επίπεδα. Λέγεται ότι υπέστη μετεγχειρητικό σοκ».

Σήμερα, όλα τα παραπάνω ανήκουν στο παρελθόν με τον κόσμο του θεάτρου να του εύχεται να επιστρέψει σύντομα στο σανίδι και να ολοκληρώσει το θεατρικό έργο που το τελευταίο διάστημα ετοίμαζε με μεγάλο ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα έργο βασισμένο στη ζωή του Ελευθέριου Βενιζέλου, με το οποίο ο Γιάννης Μόρτζος θα περιόδευε σε Ελλάδα και το εξωτερικό. Ευχή όλων, να πραγματοποιήσει αυτή τη μεγαλόπνοη παράσταση κερδίζοντας για ακόμη μία φορά το χειροκρότημα και την αναγνώριση του κοινού.

pr thema

eurovision suidia nikitis

Ο τραγουδιστής της Σουηδίας είναι ο μεγάλος νικητής της 60ής Eurovision

Η Σουηδία και ο Μανς Ζελμερλέ με το τραγούδι Heroes αναδείχθηκαν νικητές του 60ού διαγωνισμού της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία.

Η Ελλάδα πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση με την Μαρία Έλενα Κυριάκου, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει παραπάνω από την 19η θέση.

Η Κύπρος με τον Γιάννη Καραγιάννη και το One thing I should have done έμεινε στην 22η θέση.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρία Έλενα Κυριάκου

Ο ανταγωνισμός Δύσης - Ρωσίας έκανε την εμφάνισή του και στη Eurovision, με τη ρωσίδα τραγουδίστρια να ακούει ακόμα και αποδοκιμασίες.

Ο Μανς Ζέλμερλοου και η ομάδα του παρουσίασαν ένα εξαιρετικό βίντεο με εφέ που εντυπωσίασε το κοινό της Eurovision.

Μετά τη νίκη του, ο νεαρός τραγουδιστής δήλωσε: «Δεν έχει σημασία ποιον αγαπάμε ή σε τι πιστεύουμε, είμαστε όλοι ήρωες».

Η πρώτη δεκάδα

1. Σουηδία (συγκέντρωσε 365 βαθμούς)
2. Ρωσία (δεύτερη με 303 βαθμούς)
3. Ιταλία (τρίτη με 292 βαθμούς)
4. Βέλγιο
5. Αυστραλία (τιμητική συμμετοχή για τα 60 χρόνια του διαγωνισμού)
6. Λετονία
7. Εσθονία
8. Νορβηγία
9. Ισραήλ
10. Σερβία

Ο τελικός ξεκίνησε με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης.

Στον τελικό έλαβαν μέρος συνολικά 27 χώρες. Οι 20 αναδείχθηκαν από τους δύο ημιτελικούς, ενώ οι υπόλοιπες επτά (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία, η διοργανώτρια Αυστρία, καθώς και η Αυστραλία που φέτος συμμετέχει τιμητικά) πέρασαν απευθείας στον τελικό.

Ο επίσημος λογαριασμός της Eurovision ανακοίνωσε ότι φέτος πραγματοποιήθηκαν 6 εκατομμύρια tweet σε σχέση με τον τελικό, ένα εκατομμύριο περισσότερα σε σχέση με το 2014.

Η Ελλάδα έδωσε το 10άρι της στην Κύπρο, ενώ 12 βαθμούς έδωσε η Ελλάδα στην Ιταλία. Δέκα βαθμούς έδωσε η Αλβανία στην Ελλάδα, ενώ η Κύπρος της έδωσε 8.

portokaloglou

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στα "social media" με αφορμή το νέο τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου με τίτλο: «Θα περάσει κι αυτό», το οποίο έχει έντονη πολιτική χροιά.

Ο τραγουδιστής έγραψε κάτω από το βίντεο στο YouTube: «Αφιερωμένο από καρδιάς σε όλους μας με την ευχή να θυμόμαστε πιο συχνά ότι και "εμείς" και οι "άλλοι" είμαστε όλοι ταξιδιώτες στο ίδιο καράβι... Καλό καλοκαίρι. Ν. Π.»

Μάλιστα, στην περιγραφή του βίντεο μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Είναι ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε παρορμητικά, σε μια εμπύρετη δημιουργική διαδικασία που δεν του επιτρέπει να περιμένει να ειπωθεί αργότερα αλλά ΤΩΡΑ. Αυτή τη στιγμή, την ιστορική στιγμή των αποφάσεων, των διλημμάτων, των αδιεξόδων και της αυτοκριτικής.

Θα μπορούσε να είναι ένα άρθρο σε μια εφημερίδα ή ένα blog, ένα σύνολο από tweets, μια εξομολόγηση σε ένα φίλο. Έγινε τραγούδι και είναι ό,τι πιο επίκαιρο αλλά και διαχρονικό μπορεί να συνοδεύσει την ελληνική πραγματικότητα του 2015».

Κάποιοι χρήστες στα socialmedia τoν υπερασπίζονται και άλλοι πάλι όχι. Ο Στάθης Δρογώσης έγραψε: «Καινούριο τραγούδι από τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Σχολιάζει την επικαιρότητα. Με τον δικό του τρόπο. Μου αρέσει».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους στίχους: «Είναι η πόλη μου καμένη - ειν' η χώρα μου μισή - νικητές και νικημένοι - όλοι χάσαμε μαζί», καθώς πολλοί θεωρούν πως θυμίζουν τα λόγια  του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Ωστόσο, ένας από τους χρήστες σχολίασε: «Το τραγούδι του Πορτοκάλογλου για την κρίση "θα περάσει κι αυτό "είναι ότι πιο αισχρό και προσβλητικό έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια».

Δείτε κάποια ενδεικτικά tweets.

t11111.png


t22.png

t33.jpg

t4.jpg

 

Οι στίχοι του τραγουδιού έχουν ως εξής:

Δεν κοιμάμαι πια τις νύχτες
κι ανεβάζω πυρετό
δηλητήριο στο αίμα
τρικυμία στο μυαλό

Κάποιος θέλει να με σώσει
μ' ένα φάρμακο φριχτό
ίσως και να με σκοτώσει
αν τολμήσω ν' αρνηθώ

Θα περάσει κι αυτό
θα περάσει η ζωή
θα περάσεις κι εσύ
θα περάσω κι εγώ

Θέλω να στο τραγουδήσω
θέλω να το μοιραστώ
το ηφαίστειο να σβήσω
που μου καίει το λαιμό

Διχασμένη μου πατρίδα
διχασμένη μου καρδιά
μεσ' τα ερείπια σε είδα
να μετράμε τη ζημιά
Θα περάσει κι αυτό

θα περάσει η ζωή
θα περάσεις κι εσύ
θα περάσω κι εγώ

Πέφτει γύρω μου σκοτάδι
ή εγώ είμαι τυφλός
κι όποιος βγαίνει απ' το κοπάδι
εφιάλτης και εχθρός

Είναι η πόλη μου καμένη
ειν' η χώρα μου μισή
νικητές και νικημένοι
όλοι χάσαμε μαζί

Θα περάσει κι αυτό
θα περάσει η ζωή
θα περάσεις κι εσύ
θα περάσω κι εγώ

star

eurovision suidia nikitis

Tο τραγούδι «Heroes» με το οποίο πήρε την πρωτιά η Σουηδία στην Eurovision χαρακτηρίστηκε ως «κόπια» του Lovers of the Sun του David Guetta.

 

Χαράς ευαγγέλια για τη Σουηδία που πρόσθεσε στον... διεθνή λογαριασμό της το 6ο τρόπαιο από τη συμμετοχή της στη Eurovision του 2015.

Μήπως, όμως θα έπρεπε να στείλει - τουλάχιστον - ένα ευχαριστήριο σημείωμα στον David Guetta, γιατί ο πραγματικός "ήρωας" είναι αυτός και το Lovers on the sun, αφού δεν χρειάζεται να είσαι μυημένος για να ακούσεις και να καταλάβεις ότι το Heroes δεν είναι πρωτότυπο τραγούδι...

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ

 

eurovision giannis karagian

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision 2015 και η Κύπρος τα κατάφερε και εξασφάλισε μία θέση στην τελικό του Σαββάτου με μία θαυμάσια μπαλάντα που απέδωσε έξοχα ο Γιάννης Καραγιάννης.

Από τον ημιτελικό αυτόν, εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό εξασφάλισαν οι εξής χώρες:

Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβενία, Σουηδία (το μεγάλο φαβορί), Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Κύπρος, Αζερμπαϊτζαν, Λετονία, Ισραήλ

Υπενθυμίζουμε ότι στον τελικό εκτός από την Ελλάδα έχουν περάσει οι Αλβανία, Αρμενία, Ρωσία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Εσθνονία, Γεωργία, Σερβία, Βέλγιο
Στον τελικό του Σαββάτου, εκτός από τις big five, δηλαδή τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βρετανία και τη Γαλλία που δεν συμμετέχουν στους ημιτελικούς θα εμφανιστεί για πρώτη φορά ερμηνευτής που θα εκπροσωπεί την Αυστραλία.

Η συμμετοχή της Αυστραλίας αποφασίστηκε, επειδή ο διαγωνισμός που φέτος συμπληρώνει εξήντα χρόνια ζωής είναι ιδιαίτερα αγαπητός εκεί.

O τελικός της 60ης Eurovision θα γίνει αυτό το Σάββατο, 23 Μαΐου, στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) και πάμε να δούμε αναλυτικά τη σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό:

1. Σλοβενία
2. Γαλλία
3. Ισραήλ
4. Εσθονία
5. Ηνωμένο Βασίλειο
6. Αρμενία
7. Λιθουανία
8. Σερβία
9. Νορβηγία
10. Σουηδία
11. Κύπρος
12. Αυστραλία
13. Βέλγιο
14. Αυστρία
15. Ελλάδα
16. Μαυροβούνιο
17. Γερμανία
18. Πολωνία
19. Λετονία
20. Ρουμανία
21. Ισπανία
22. Ουγγαρία
23. Γεωργία
24. Αζερμπαϊτζάν
25. Ρωσία
26. Αλβανία
27. Ιταλία

 

Περισσότερα Άρθρα...