Γιώργος Σαμπάνης:Ο Αργυρουπολίτης χρυσός πρωταθλητής, τώρα και με... Χρυσό Δίσκο! (vid)

Showbiz - Music
Tools

sabanis giorgos

Ο Γιώργος Σαμπάνης, γέννημα-θρέμα της Αργυρούπολης Αττικής, γεννήθηκε στις 15 Μαΐου του 1983.

Μικρός ασχολήθηκε με τον στίβο (100 μέτρα), καταφέρνοντας να κατακτήσει πολλές διακρίσεις, ανάμεσά τους πολλά χρυσά μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα.Ηταν ο αθλητής που έκοψε τις κορδέλλες της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 της Αθήνας !

Παράλληλα, από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική. Την είσοδό του στη δισκογραφία την έκανε το 2007, ως συνθέτης του τραγουδιού  «Το Φιλί της ζωής» που ερμήνευσε η Έλενα Παπαρίζου για την ομώνυμη ταινία του Νίκου Ζαπατίνα.

Το 2008, λίγο μετά την κυκλοφορία του πρώτου του προσωπικού cd single με τίτλο «Κάπου αλλού», κυκλοφόρησε η πρώτη του ολοκληρωμένη προσωπική δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Χαράματα». Ακολούθησαν κι άλλες δουλειές που γνώρισαν ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία, κατατάσσοντάς τον στους ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες της εποχής.

Τα τραγούδια του υπογράφει μουσικά ο ίδιος, ενώ παράλληλα έχει γράψει τη μουσική τραγουδιών που έχουν ερμηνεύσει τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Πασχάλης Τερζής, ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Πέγκυ Ζήνα, ο Πάνος Κιάμος, ο Χρήστος Δάντης κ.ά.

Ο Χρυσός Δϊσκος θα απονεμηθεί στον Γιώργο Σαμπάνη, την Παρασκευή το βράδυ, 6-6-2013, στο παραλιακό κέντρο ΑΚΡΩΤΗΡΙ.