autoktonia taratsa anthropos

Συγκλονίζει το Χολαργό η αυτοκτονία που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην οδό Ευριπίδου.

Tριανταριάχρονος άνδρας πήδηξε από τον 4ο όροφο της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε την ίδια ώρα που η μητέρα του βρισκόταν στο σπίτι του.

Το σώμα του άτυχου άνδρα βρισκόταν για αρκετή ώρα στο πεζοδρόμιο καλυμμένο με ένα λευκό σεντόνι μέχρι που στο σημείο κατέφτασε το ΕΚΑΒ και η αστυνομία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αντιμετώπιζε και ψυχολογικά προβλήματα.

myxolargos

ekab asthenis

Nεκρή βρέθηκε, στις 8.00 το πρωί, στο σπίτι της στην οδό Κρέοντος στην Ηλιούπολη μια 80χρονη γυναίκα που έφερε τραύμα στο κεφάλι.

Όπως όλα δείχνουν, στόχος των δραστών ήταν η ληστεία, καθώς η είσοδος της μονοκατοικίας είχε παραβιαστεί, ενώ το σπίτι είχε σημάδια έρευνας.

ilikiomeni xeria prosopo

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία χωριού έξω από την Χαλκίδα. Ήταν βραδινές ώρες όταν ένας δράστης μπήκε στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού.

Κατευθείαν όρμησε στο ζευγάρι και άρχισε να ζητάει λεφτά. Αφού είδε ότι δεν υπήρχαν χρήματα, έδειξε τις διαθέσεις του.

Άρπαξε την 69χρονη γυναίκα και άρχισε να την βιάζει. Την ώρα που προσπάθησε ο 80χρονος άντρας να αντιδράσει, άρχισε να τον χτυπά και στην συνέχεια τον μαχαίρωσε.

Ύστερα από λίγο όταν έφυγε από το σπίτι, το άτυχο ζευγάρι ειδοποίησε το νοσοκομείο της Χαλκίδας και αμέσως μεταφέρθηκαν εκεί.

Αυτή την στιγμή  ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή και ψάχνουν για τα ίχνη του δράστη ενώ ενδέχεται να υπάρχει και συνεργός που κρατούσε τσίλιες.

evianews

agiosstefanos dystyxima

Το αυτοκίνητο είναι αναποδογυρισμένο στη μέση του δρόμου. Ο ουρανός έχει γίνει ένα με τα καθίσματα.

Το μπροστινό μέρος της μηχανής έχει μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα, ενώ η πίσω πόρτα στην δεξιά πλευρά δεν υπάρχει. Δύο από τα κορίτσια πετάχτηκαν έξω από το αυτοκίνητο.

Τρομακτικές είναι οι εικόνες, που τραβήχτηκαν λίγα λεπτά μετά το τραγικό δυστύχημα στον Άγιο Στέφανο και στέρησαν άδικα την ζωή τεσσάρων 16χρονων κοριτσιών και της 41χρονης μητέρας…

Όπως θα δείτε στα πλάνα η πόρτα του οδηγού έχει ανοίξει. Αντίθετα οι πόρτες από την αριστερή πλευρά είναι κλειστές. Δύο δεκαεξάχρονες και η οδηγός απεγκλωβίστηκαν μέσα από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου.  Τα σώματα των άλλων δύο κοριτσιών βρέθηκαν στα κάγκελα και στον κήπο ενός σπιτιού.

Στην οδό Τραπεζούντος, στο σημείο που έγινε το δυστύχημα, αλλά και στο Λύκειο του Αγίου Στεφάνου τα παιδιά αφήνουν μηνύματα, λουλούδια και κεριά για τις φίλες τους που χάθηκαν.

Ο επίλογος της τραγωδίας αυτής θα γραφτεί την Τετάρτη, όπου όπως σας είχαμε πει, θα γίνουν οι κηδείες των τριών κοριτσιών και της μητέρας, ενώ το σώμα της τέταρτης θα μεταφερθεί στον τόπο καταγωγής της, για να πραγματοποιηθεί η κηδεία της…

 

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το τραγικό δυστύχημα

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τα αίτια του τραγικού αυτοκινητικού δυστυχήματος στον Αγιο Στέφανο, που ράγισε τις καρδιές όλων των Ελλήνων, καθώς έγινε αιτία να φύγουν από τη ζωή -στο άνθος της ηλικίας τους- τέσσερις νεαρές φίλες και η άτυχη μητέρα μίας εξ αυτών. Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου να φτάσουν στην άκρη του νήματος και να βρουν τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η ανείπωτη τραγωδία που έβαψε την άσφαλτο με το αίμα πέντε αθώων γυναικών.

Από τα στοιχεία που έχουν μέχρι τώρα στη διάθεσή τους, οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι το μοιραίο βράδυ το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις κολλητές φίλες, η Σία, η Κάτια, η Μαρία-Ειρήνη, η Μαρίνα και η 41χρονη μητέρα της μίας από αυτές, προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και στη συνέχεια σε μαντρότοιχο, με αποτέλεσμα να τιναχθεί στον αέρα και να καταλήξει με τον «ουρανό» στον δρόμο.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν στο οδόστρωμα ίχνη από φρενάρισμα κι αυτό προβληματίζει τους αστυνομικούς, που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η 41χρονη οδηγός να αποκοιμήθηκε στο τιμόνι! Οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος και την τρελή πορεία που ακολούθησε το αυτοκίνητο προτού συγκρουστεί με το σταθμευμένο όχημα είναι ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς το συμβάν σημειώθηκε μετά τις 3.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου και στο σημείο δεν υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες.

Την ίδια στιγμή και ενώ το πόρισμα των Αρχών αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες, η τοπική κοινωνία του Αγίου Στεφάνου έχει βυθιστεί στο πένθος, καθώς τα τέσσερα κορίτσια ήταν ιδιαίτερα αγαπητά, ενώ τα τρία από αυτά αγωνίζονταν στην τοπική ομάδα βόλεϊ του αθλητικού ομίλου Αγίου Στεφάνου.

 

 

star

autoktonia ptosi

«Πάγωσε» την Ξάνθη η αυτοκτονία ενός 16χρονου μαθητή ο οποίος αποφάσισε να θέσει τέρμα στη ζωή του πηδώντας από τον πέμπτο όροφο κτιρίου.

  Ηταν η τελευταία πράξη σε ένα ανεξήγητο «μπαράζ» αυτοκτονιών που έχει καταγραφεί μέσα στο τελευταίο διήμερο σε όλη τη χώρα με άλλα τρία θύματα.

Η απόφαση του 16χρονου από την Ξάνθη να κάνει τη «βουτιά» στο κενό αναδεικνύει τις τεράστιες διαστάσεις που τείνει να λάβει το φαινόμενο των αυτοκτονιών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαθητής της Α' Λυκείου έπεσε από τον πέμπτο όροφο οικοδομής στο κέντρο της Ξάνθης το απόγευμα της Δευτέρας. Περαστικοί που άκουσαν τον ανατριχιαστικό γδούπο αντίκρισαν εμβρόντητοι το άψυχο σώμα του ανήλικου παιδιού.

Η  τοπική Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τα αίτια του τραγικού περιστατικού. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι επρόκειτο για αυτοκτονία, αφού το θύμα φέρεται να είχε αφήσει μηνύματα με τα οποία προειδοποιούσε για την πράξη του, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενό τους.

Στα Χανιά

Συγκλονιστική όμως είναι η περίπτωση και ενός άλλου νέου στα Χανιά ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο δωμάτιο του σπιτιού του στο Πανόραμα το πρωί της Δευτέρας. Οι γονείς του βρήκαν νεκρό μέσα σε μία λίμνη αίματος τον 22χρονο που είχε βάλει τέλος στη ζωή του με  καραμπίνα. Ακολούθησαν σπαρακτικές σκηνές, αφού σε κατάσταση σοκ οι τραγικοί γονείς άρχισαν να φωνάζουν σηκώνοντας τη γειτονιά στο πόδι. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν να προβεί στο απονενοημένο διάβημα, αφού δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα ούτε άφησε κάποιο σημείωμα.

Στη Ρόδο

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της Ρόδου ύστερα από την αποκάλυψη πως ένας 48χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του το πρωί της Δευτέρας. Ο αυτόχειρας, που εργαζόταν σε γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα του νησιού, αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα και τα ακριβή αίτια της αυτοκτονίας του δεν έχουν γίνει γνωστά.

Στα Φάρσαλα

Αλλά και στα Φάρσαλα η αυτοκτονία ενός 51χρονου έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, καθώς ο αυτόχειρας ήταν πολύ αγαπητός. Ο 51χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα σε αποθήκη σε αγροτική περιοχή, όπου τον εντόπισαν οι συγγενείς του που τον αναζητούσαν.

Απειλούσε να βουτήξει στο κενό για μαθήματα

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Κυριακής στον Βόλο όταν οι Αρχές ειδοποιήθηκαν ότι νεαρή φοιτήτρια από τη Θεσσαλία πήγε στην ακτή Νηρέας, στις Πλάκες, και απειλούσε να πέσει. Η νεαρή, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, φαίνεται πως πήρε κατάκαρδα το γεγονός ότι απέτυχε σε ορισμένα μαθήματα και αποφάσισε να θέσει τέρμα στη ζωή της. Τελικά, με την παρέμβαση των αστυνομικών, η φοιτήτρια τραβήχτηκε από την άκρη του δρόμου και δεν έκανε πράξη τις απειλές της.

espresso

agiosstefanos

Ραγίζουν καρδιές από τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα που στέρησε τη ζωή σε τέσσερα 16χρονα κορίτσια και στη μητέρα του ενός από αυτά τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στον Αγιο Στέφανο.

Μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής, όλοι «πάγωσαν» κι ένιωσαν έναν κόμπο στον λαιμό όταν συνειδητοποίησαν ότι τα άτυχα θύματα δεν ήταν πέντε αλλά έξι, καθώς η 41χρονη γυναίκα ήταν έγκυος στο πέμπτο παιδί της! Ομως, οι τραγικές αποκαλύψεις σχετικά με τους «πρωταγωνιστές» αυτού του φοβερού δυστυχήματος δεν σταματούν εδώ... Οι πληροφορίες λένε ότι μία από τις οικογένειες έχει χάσει σε τροχαίο και το δεύτερο παιδί της, ένα αγοράκι μόλις 3,5 ετών!

Από την πρώτη στιγμή, τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης έκαναν το μυαλό των υπευθύνων να... σταματήσει από το σοκ, καθώς αποκαλύφτηκε ότι η 41χρονη οδηγός ήταν έγκυος. Επιπρόσθετα, έπειτα από έλεγχο στο αίμα της δεν ανιχνεύτηκε ίχνος αλκοόλ ή άλλων ουσιών. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την αρχική εκτίμηση των ειδικών της Τροχαίας, οι οποίοι ύστερα από έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η άτυχη γυναίκα πιθανότατα έχασε τις αισθήσεις της από παθολογικά αίτια και γι' αυτόν το λόγο δεν εντοπίστηκαν ίχνη φρεναρίσματος στην άσφαλτο.

Οπως αποδείχτηκε, το μικρό αυτοκίνητο που οδηγούσε η 41χρονη μητέρα χτύπησε αρχικά σε ένα σταθμευμένο όχημα και στη συνέχεια σε μάντρα σπιτιού, στην οδό Τραπεζούντος 39. Το αμάξι ανετράπη, δύο από τα κορίτσια βρέθηκαν πεταμένα έξω από αυτό, ενώ η οδηγός και τα άλλα δύο κορίτσια ανασύρθηκαν μέσα από τις λαμαρίνες.

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία τα οποία προκύπτουν από τις τελευταίες ώρες των θυμάτων στο κτήμα όπου διασκέδαζαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες μαζί με τους συμμαθητές τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η τραγική μητέρα είχε φτάσει στο πάρτι αρκετή ώρα πριν για να πάρει τα κορίτσια, τα οποία είχαν αποφασίσει να μείνουν όλα στο σπίτι της. Επειδή βιαζόταν να επιστρέψει στο σπίτι, όπου είχε αφήσει μόνα τα υπόλοιπα ανήλικα παιδιά της, ζήτησε από την κόρη της να επιστρέψουν. Μάνα και κόρη διαφώνησαν, αφού οι 16χρονες δεν ήταν διατεθειμένες να εγκαταλείψουν ακόμη τους φίλους τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας ολιγόλεπτος εκνευρισμός, που πιθανολογείται ότι συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της επιστροφής. Ισως γι' αυτό η γυναίκα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και δεν πρόλαβε να αντιδράσει στην τρελή πορεία προς τη μάντρα!

Οι κηδείες των θυμάτων του δυστυχήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο έγιναν την Τετάρτη στα νεκροταφεία του Αγίου Στεφάνου, του Αμαρουσίου και της Ανοιξης ενώ το τέταρτο κορίτσι, ύστερα από επιθυμία της οικογένειάς της, θα ταφεί στην Αλβανία, τόπος καταγωγής της μητέρας του.

 

«ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο,ΤΙ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ»: ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΡΑΓΙΖΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ

Με δάκρυα στα μάτια και ένα άκρως συγκινητικό γράμμα, στο οποίο υπόσχονται πως θα τις θυμούνται για πάντα, οι φίλοι και συμμαθητές της Κατερίνας, της Μερίνης, της Σίας και της Μαρίνας αποχαιρέτησαν τα 16χρονα αγγελούδια που έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο τροχαίο στον Αγιο Στέφανο. Στο μήνυμά τους τα παιδιά εκφράζουν στα κορίτσια την οδύνη τους για τον ξαφνικό χαμό τους, ενώ τους δηλώνουν πως από τώρα και στο εξής θα είναι «αδέρφια μας τα αδέρφια σας και γονείς μας οι γονείς σας».

Τα παιδιά επιθυμούν μάλιστα, με τη συγκατάθεση του δήμου, να μετονομαστεί σε «οδό Αγγέλων» η οδός Τραπεζούντος, όπου τα τέσσερα κορίτσια και η μητέρα της Μερίνης άφησαν την τελευταία τους πνοή.

«Αγαπημένες μας φίλες, Κατερίνα, Μερίνη, Σία και Μαρίνα, είμαστε όλοι εδώ για να σας πούμε το τελευταίο επίγειο αντίο. Σε κάποιο βιβλίο είχα διαβάσει: “Πεθαίνει μόνο ό,τι ξεχνιέται”. Aρα εσείς δεν έχετε πεθάνει γιατί θα σας θυμόμαστε για πάντα. Ξέρουμε ότι μας βλέπετε. Νομίζω ότι θα ετοιμάζεστε για προπόνηση. Η Κατερίνα θα βάφει τα μάτια της. Η Μερίνη θα φτιάχνει τα μαλλιά της. Η Σία θα φωνάζει ότι αργήσατε και η Μαρίνα θα σας περιμένει στο δεύτερο σύννεφο. Ετοιμη πρώτη. Φοβερό προνόμιο. Μόνο εσείς ξέρετε πώς παίζεται το βόλεϊ στα σύννεφα. Εμείς εδώ θα βαδίσουμε στους νέους δρόμους που έχουμε μπροστά μας. Σαν να σας κρατάμε από το χέρι. Θα κάνουμε αδέρφια μας τα αδέρφια σας και γονείς μας τους γονείς σας. Καλό ταξίδι.

Υ.Γ.: Κύριε δήμαρχε, αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι, όλη η μαθητική κοινότητα απαιτεί η οδός Τραπεζούντος να αλλάξει όνομα και να γίνει οδός Αγγέλων. Φροντίστε το άμεσα».

 

Μηνύματα

Με ένα ξεχωριστό βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες και στιγμές από την παιδική της ζωή αποχαιρέτησαν οι φίλοι της τη 16χρονη Σία. Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube, ενώ από την πρώτη κιόλας στιγμή τράβηξε το ενδιαφέρον των χρηστών του Διαδικτύου. Στο διάρκειας μόλις 2.20' βίντεο εκτός από φωτογραφίες και ένα τραγούδι αφιερωμένο στη μνήμη της, τα παιδιά έγραψαν και συγκινητικά μηνύματα:

«Σιάκι μου, ο Θεός ήταν πολύ άδικος μαζί σου, σε πήρε πολύ νωρίς από κοντά μας. Να ξέρεις πως δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ». «Τώρα εσύ, μικρή μου, είσαι η ψυχή του ουρανού... Δεν είσαι εδώ να μας προσέχεις, αλλά είσαι εκεί ψηλά και μας προσέχεις». «Θα μας λείψεις... ΟΛΟΥΣ... Θα θυμόμαστε για πάντα αυτά τα υπέροχα πράσινα ματάκια σου και το όμορφο χαμόγελό σου... Γιατί έφυγες από κοντά μας γιατί... Σία, σ’ αγαπάμε, καλό ταξίδι».

Στο βίντεο υπάρχει επίσης και ένα μήνυμα από την καλύτερή της φίλη: «Κολλητούλα μου, οι όμορφες στιγμές που περνούσαμε μαζί κάθε μέρα θα μου λείψουν όλες πάρα πολύ. Πάντα και παντού μαζί. Τώρα; Χάθηκαν τα όνειρα που κάναμε για εμάς».

espresso

astunomia agros

Σήμερα 17/06/2013 και περίπου την 02.00 ώρα, στο Δίστομο Βοιωτίας, άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα 37χρονο Υπαρχιφύλακα, του Τμήματος Ασφάλειας Λειβαδιάς, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης ελέγχου ατόμων.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, που εκτελούσαν υπηρεσία ελέγχων στην περιοχή της Δεσφίνας, αφού ενημερώθηκαν για ύποπτα άτομα, τα οποία κινούνταν πεζή σε περιοχή του Διστόμου, κινήθηκαν προς το σημείο για τον εντοπισμό και τον έλεγχό τους.

Στο σημείο μετέβη αρχικά ένα συμβατικό όχημα, με τρεις αστυνομικούς. Ενώ στάθμευαν το όχημα, εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά πέντε άτομα, κρυμμένα σε παρακείμενο αλσύλλιο, τα οποία με την απειλή βαρύ οπλισμού αφαίρεσαν τον υπηρεσιακό τους εξοπλισμό (τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, τρία πιστόλια και ένα πολεμικό τυφέκιο G 3- A3).

Στη συνέχεια, όταν κατέφθασε στο σημείο δεύτερο συμβατικό όχημα με δυο αστυνομικούς, ένας από τους κακοποιούς έβαλε εναντίον τους, με πυροβόλο όπλο και ανθρωποκτόνο πρόθεση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός, στο δεξί μηρό. Ο 37χρονος Υπαρχιφύλακας διακομίστηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Λειβαδιάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Οι δράστες διέφυγαν με το πρώτο υπηρεσιακό όχημα μάρκας FORD FOCUS, χρώματος μπλε. Οι πέντε άνδρες, φέρονται να είναι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.

Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. (Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε., Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κλπ) και ελικοπτέρου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ο τραυματισμένος αστυνομικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία. Ο άτυχος άνδρας υπηρετούσε στο Α.Τ. Ορχομενού.

Ο 37χρονος αστυνομικός σύμφωνα με πληροφορίες είναι πατέρας δύο παιδιών, ενώ σε λίγο καιρό θα γινόταν για τρίτη φορά πατέρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος αστυνομικός είναι το δεύτερο θύμα των δραπετών μετά την 25χρονη Κατερίνα η οποία έχασε τη ζωή της στην ανταλλαγή πυρών στην Κορινθία.

madata

Περισσότερα Άρθρα...