Επεισοδιακή εμφάνιση του υπουργού Υγείας στον ΑΝΤ1 με αποχώρησή του! (vid)

Γενικά
Tools

Επεισοδιακή ήταν για ακόμη μια φορά η εμφάνιση του υπουργού Υγείας στο πρωινό του ΑΝΤ1. Λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για την επίμαχη τροπολογία για την μείωση των τιμών των φαρμάκων στην βουλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης βγήκε στην tv να δώσει τις τελευταίες προειδοποιήσεις!!!

«Αφού μειώνουμε την τιμή του φαρμάκου, μειώνουμε και τη συμμετοχή του ασθενούς» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας πως το 1 ευρώ ανά συνταγή είναι μέτρο για να μειωθούν οι υπερβολικές συνταγές στη χώρα μας.

«Δεν γίνεται. Είμαστε ακριβώς στο παρά πέντε. Αν δεν ψηφιστεί η τροπολογία αυτή την εβδομάδα, δεν προλαβαίνουμε να βγάλουμε το δελτίο τιμών για το νέο έτος», είπε ο υπουργός, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα Ν.Παππά σε μια προσπάθεια να προστατεύσει  όπως είπε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από ένα ιστορικό λάθος.

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι είπε στους συνεργάτες του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αν πρόβλημα είναι οι δηλώσεις του για τον ραδιοσταθμό του κόμματος, τότε να τις ανακαλέσει κι εκείνοι με τη σειρά τους να ανακαλέσουν δημοσίευμα της «Αυγής»  και «να δώσουμε» όπως είπε στη βουλή «την εικόνα μιας συμπαγούς συμμαχίας υπέρ του λαού και κατά των υπερκερδών κάποιων βιομηχανιών».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν του τηλεφώνησε τελικά ο κ.Τσίπρας απλά οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον ενημέρωσαν ότι το κόμμα επιμένει στη 10ημερη αναβολή.

Τα αίματα άναψαν ανάμεσα στον κ.Παπαδάκη και τον υπουργό όταν ο δεύτερος κατηγόρησε τον παρουσιαστή πως «χαϊδεύει τα αυτιά των συνδικαλιστών εδώ και χρόνια».

«Εσείς χρεοκοπήσατε τη χώρα», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Υγείας, ο οποίος απάντησε: «Εγώ δεν κυβερνούσα. Εσείς κάθε πρωί υπερασπιζόσασταν από την τηλεόραση το αίτημα της κάθε συντεχνίας».

«Εγώ υπερασπιζόμουν την κοινωνία», ανταπάντησε ο παρουσιαστής, ενώ ο κ. Γεωργιάδης τόνισε «Άλλο η κοινωνία, άλλο οι συντεχνίες κύριε Παπαδάκη».

Τελικά, ο κύριος Γεωργιάδης αναφερόμενος στην συνολική ευθύνη της κοινωνίας για την οικονομική κρίση είπε:  «Λίγοι είναι αυτοί που δεν φταίνε» και υποστήριξε ότι ο ίδιος θα ήταν ευχαριστημένος και με 360 ευρώ σύνταξη το μήνα!!!

Κόντρα όμως είχε ο υπουργός και με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Κουρουμπλή, με τον υπουργό να αποχωρεί αλλά …..dancing on ice από το πλατό, σέρνοντας την καρέκλα του!

Το θέμα ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «αν η Ελλάδα έχει υπουργούς ανθρωπάκια θα μείνει χωρίς φάρμακα» .Στο άκουσμα αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Εγώ θα αποχωρήσω. Ας τα βρει ο κ. Κουρουμπλής με το κόμμα του».

Η αποχώρηση τελικά του υπουργού μετά και την έκκληση του παρουσιαστή, κράτησε μερικά δευτερόλεπτα, με τους καλεσμένους να συνεχίζουν σε έντονο ύφος την κουβέντα !

«Ο κ.Κουρουμπλής με διακόπτει συνέχεια, είπα ότι η πρόθεση που έθεσε αδειάστηκε από το κόμμα του και αυτός γύρισε στην προσωπική λίστα…. Αν ήθελα να του πω κάτι θα είχα πολλά να του πω για τα τόσα χρόνια που ήταν στο ΠΑΣΟΚ αλλά εγώ δεν κάνω  συζήτηση προσωπικά αλλά μόνο πολιτικά… Αν ο κ.Κουρουμπλής έχει πρόβλημα που το κόμμα του τον άδειασε δεν θα την πληρώσω εγώ»  είπε ο κ.Γεωργιάδης.

Όταν σε κάποια φάση, οι τόνοι έπεσαν ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως εξετάζεται η κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για εισαγωγή στο νοσοκομείο και σύντομα θα προβεί σε ανακοινώσεις.

star